2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 2 LOOKING INTO THE FUTURE Section 2夯基提能作业(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT LOOKING INTO THE FUTURE Section 2夯基提能作业含解析新人教版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语
- 资源描述:
-
1、Unit 2Section 一、语言基础训练.单句语法填空1I am afraid there _will be_ (be) a meeting this afternoon.I cant join you.2You cant miss him.He _will be wearing_ (wear) a dark green suit and a yellow tie waiting for you.35% of the rice produced on this farm _will be exported_(export) to other countries at the end of
2、next month.4Paula _will be taking_(take) a shower at 6:00 this afternoon.5Next Friday I will go to another concert.They _will be playing_ (play) something by Mozart at that time.6I cant attend his wedding tomorrow, for I _will be having_ (have) a meeting then.7I wont be able to watch the concert on
3、TV because I _shall be doing_(do) homework at that time.8Im afraid I wont be available.I _will be seeing_(see) a friend off at 4 oclock this afternoon.9As you go through this book, you _will find_(find) that each of the millions of people who lived through World War II had a different experience.10W
4、hat do you think you _will be doing_(do) this time next year?.完成句子1十二点的时候我将在睡觉,所以请不要打电话给我。I _will be sleeping_ at 12:00 so please dont call me.2我太兴奋了!明天上午的这个时候我将飞往上海。I feel so excited! This time tomorrow morning I _will be flying_ to Shanghai.3明天整个下午我们将在就一些环境问题进行讨论。We _will be having a debate/discus
5、sion_ on some environmental issues all afternoon tomorrow.4找各种方式经常表扬你的孩子,你就会发现他们会对你敞开心扉。Find ways to praise your children often,and _youll find_ they will open their hearts to you.5我20岁的时候将正在大学里学习。I _will be studying_ in university at the age of 20.6今晚我不能参加聚会了。我要给一位朋友送行。I cant go to the party tonigh
6、t.I _will be seeing off_ a friend.7这架飞机以目前的速度飞行大约今晚10点能穿过山区。The plane _will be going_ at the present speed until it crosses the mountain at about ten tonight.8她明天上午不在时,她的丈夫将照料这些孩子们。Her husband _will be taking care of_ the children tomorrow morning while she is away.二、培优提升训练.阅读理解In the fight against
7、the novel coronavirus,scientific progress has proven to be an important factor in helping win the war against this deadly disease. Thanks to the efforts of scientists and researchers in China,major medical and technological breakthroughs have been made, bringing us closer to victory.Since Chinese sc
8、ientists discovered the genetic structure of the novel coronavirus, researchers both in China and around the world have been working tirelessly.Not only have they been working toward developing a vaccine (疫苗) to prevent the spread of the virus, but they are also searching for potential medications t
9、o treat and save people who are already infected.One medical breakthrough involves using plasma (血浆).According to The New York Times, people who have recovered from the disease have certain proteins in their plasma.When the plasma is injected into a sick patient, the proteins in the recovered patien
10、ts plasma can help the ill patient fight the disease.The China National Biotec Group,a company that researches and develops medicines, recently announced that this plasma treatment was able to reduce inflammation (炎症) in 10 critically ill patients.In addition to medicines, artificial intelligence an
11、d big data are also being used to help fight against the spread of the novel coronavirus. Thermal scanners,facial recognition technology and robots have all been used to keep people safe and find people who seem likely to be infected by the virus.“Facial recognition and the real name registration sy
12、stem will help us track down those who have potentially been exposed to the virus and effectively control the spreading of the virus,” Zeng Yixin, deputy director of the National Health Commission, told reporters.Zeng continued, “This high level of technology was not available during the SARS outbre
13、ak in 2003.So we believe the technological development is on our side in battling this disease.”These new advancements in technology and medicine have been important contributors in helping to stop the novel coronavirus. With continued efforts,we will turn out victorious.文章大意:本文是一篇科普性文章。作者主要介绍了医疗技术和
14、科学技术在新冠病毒防控中心起到的巨大的促进作用。1What can we know about the novel coronavirus according to the text?_D_AScientists still know little about its genetic structure.BA vaccine is the only hope to stop the virus.CThere are still no effective ways for the virus.DPlasma from recovered patients is effective in trea
15、ting ill patients.解析:细节理解题。根据第三段中的“When the plasma is injected into a sick patient, the proteins in the recovered patients plasma can help the ill patient fight the disease.”可知,新冠肺炎康复者的血浆可以用来治疗新冠肺炎病人。故选D。2What can we learn from Zengs words?_B_ATechnology is not advanced enough to deal with the virus
16、 outbreak.BTechnology plays a great role in the battle against the novel coronavirus.CWe should have learned a lesson from the 2003 SARS outbreak.DThe 2003 SARS outbreak has sped up technological development.解析:细节理解题。根据倒数第二段中曾益新所说的话可知,面部识别(技术)和实名认证系统可以帮助我们追踪那些潜在的感染者,有效抑制病毒的传播。他的话强调了科技在抗击疫情中的巨大作用,故选B
17、。3What does the article mainly talk about?_D_AHow the fights against the novel coronavirus and SARS differ.BHow researchers worldwide have worked together to help China.CHow much progress has been made in medical and technological fields.DHow medical and technological development have helped fight t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444516.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
