四川省江油中学2020-2021学年高二下学期3月月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省江油中学2020-2021学年高二下学期3月月考英语试题 WORD版含解析 四川省 江油 中学 2020 2021 学年 下学 月月 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、英语试题注意事项:l答题前, 考生务必在答题卡上将自己的学校、姓名、班级、准考证号用0.5 毫米黑色签字笔填写清楚, 考生考试条形码由监考老师粘贴在答题卡上的“ 条形码粘贴处”。2.选择题使用2B 铅笔填涂在答题卡上对应题目标号的位置上, 如需改动, 用橡皮擦擦干净后再填涂其它答案 ; 非选择题用 0.5 毫米黑色签字笔在答题卡的对应区域内作答, 超出答题区域答题的答案无效; 在草稿纸上、试卷上答题无效。3.考试结束后由监考老师将答题卡收回。第一部分 听力(共两节, 满分 30 分)做题时, 先将答案标在试卷上 。录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共
2、5 小题; 每小题 1.5 分, 满分 7.5 分)听下面 5 段对话, 每段对话后有一个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who will the man meet?A.Chinese teacher. B.English teacher. C.Math teacher.2. Where did the woman spend her college life?A.In Britain. B.In Australia. C.In America.3. What are th
3、e speakers talking about?A.The womans job. B.The womans colleagues. C.The womans daily life4. When will the woman get to the airport?A. At 2 p.m. B. At 3 p.m. C. At 4 p.m.5.What is the man dissatisfied with about the house in the suburb?A. Its size. B. Its location. C. Its price.第二节 (共 15 小题; 每小题 1.
4、5 分, 满分 22.5 分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白该两遍。听第 6 段材料, 回答第 6 7 题。6.Whats the probable relationship between the speakers?A. Boss and clerk. B. Doctor and patient. C.Teacher and student.7.Why was the man late last month
5、?A.His clock stopped by accident.B.He sent his grandpa to the hospital.C.He left his house later than usual.听第 7 段材料, 回答第 8 10 题。8.When will the woman go back to New York?A. In two days. B. In three days. C. In five days.9.What are the speakers going to do tomorrow evening?A.Have dinner.B.Meet their
6、 friends.C.Prepare for the conference.10.What is the man willing to do for the woman?A.See her off.B.Buy her some flowers.C.Close his store early.听第 8 段材料, 回答第 11 13 题。11.Which car was going in the middle?A. The mans car. B. The police car. C. The ambulance.12.What did the man think of the officer?A
7、. He was kind. B. He was careful. C. He was mad.13.What did the man get in the end?A. A ticket. B. A warning. C. A fine record.听第 9 段材料, 回答第 14 17 题。14.What is the man doing?A.Making an invitation.B.Giving some information.C.Asking for permission.15.What will the woman do on Saturday morning?A. Watc
8、h a movie. B. Go to the gym. C.Do some cleaning.16.Why will the woman meet Jim at his house rather than at her house?A.Her house isnt available.B.Its close to the dentists.C.Jim asked her to do that.17.What is the mans attitude towards the womans busy schedule?A. Concerned. B. Confused. C. Disappoin
9、ted.听第 10 段材料, 回答第 18 20 题。18.Who sent the message?A. Jimmy. B. Jackie. C. Jason.19.Where will the listener go first if he drives?A. Exit 13A. B. The motorway. C. Forest Road.20.Which bus seems to be the most convenient?A. Bus 18. B. Bus 57. C. Bus 717第二部分:阅读理解 (共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短
10、文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AESL (English as a Second Language) jobs in ChinaDear sir/madam,Here is a job offer as an English teacher in Nanchang, the capital city of Jiangxi Province, China from Jiangxi Vocational and Technical College of Industry and Trade. We can offer the following benefits:(1)
11、6,000 yuan/month;(2) 2,200 yuan/year of traveling allowance;(3) Round-way airfares for one year contract;(4) Free accommodation: An apartment with two bedrooms, two living rooms, one kitchen and one bathroom with things like bedding, a TV set, a computer with Internet access, an airconditioner, a te
12、lephone with international dialing, a refrigerator, and a washing machine, etc.;(5) Overtime pay for overwork (120 yuan/hour).Your basic work: Teach not more than 18 hours per week (45 minutes per class period). A one-year working contract consists of two semesters, each semester lasting for about 1
13、6 weeks. The spring semester usually starts at the end of February, and ends at the end of June. The fall semester starts at the beginning of September and ends at the end of January.Contact person: Ted; Phone: 07913777910; Fax: 07913777810; Mobile phone: 15083537003. Address: No.699 Jiayan Road Hon
14、gjiaozhou District Nanchang City, China. Feel free to let us know if you have any further questions. Look forward to hearing from you and receiving the copies of your resume, passport, degree. Thank you!1. How much would an English teacher earn totally in a year not including the overtime pay?A. 36,
15、000 yuan.B. 72,000 yuan.C. 74,200 yuan.D. 82,200 yuan.2. We can conclude that the living conditions offered to the English teacher are _.A. satisfactoryB. simpleC. poorD. difficult3. Which of the following contact methods is NOT available according to the passage?A. Making a phone call.B. Sending a
16、fax.C. Writing a letter.D. Sending an Email.【答案】1. C 2. A 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章为一所大学招聘教师的招聘广告,介绍了一些具体的待遇以及联系方式等。【1题详解】细节理解题。通过文章第一段的待遇一栏中的“6,000 yuan/month (每月6000元)”以及“2,200 yuan/year of traveling allowance (旅游补贴每年2200元)”可推知,教师一年的基本工资为126000=72000元,再加上2200元的旅游补贴,总计74200元。故选C项。【2题详解】推理判断题。通过文章第一段的
17、待遇一栏中的“Free accommodation: An apartment with two bedrooms, two living rooms, one kitchen and one bathroom with things like bedding, a TV set, a computer with Internet access, an air-conditioner, a telephone with international dialing, a refrigerator, and a washing machine, etc. (免费住宿:一套有两间卧室,两间客厅,一间
18、厨房,一间浴室的公寓,有床上用品,电视机,上网电脑,空调,国际长途电话,冰箱,洗衣机等)”可推知,为英语教师提供的生活条件应该是令人满意的。故选A项。【3题详解】细节理解题。通过文章倒数第二段“Contact person: Ted; Phone: 07913777910; Fax: 07913777810; Mobile phone: 15083537003. Address: No.699 Jiayan Road Hongjiaozhou District Nanchang City, China. (联系人:Ted;电话:07913777910;传真:0791-3777810;手机:15
19、083537003。地址:中国南昌市红胶州区嘉岩路699号)”可知,联系方式有打电话、发传真以及写信,文章并没有给出联系人的电子邮箱。故选D项。BIt has been four years since Grandma Joy told her grandson that she had never seen the most beautiful views of America. Since then, they have gone on many cross-country trips.Brad Ryan had been feeling tired of studying in a ve
20、t school when he visited his 85-year-old grandma in 2015. He hoped that spending some quality family time would help lift his spirits.As he was telling his grandma stories of his travels, however, he was heartbroken to hear that she had never seen the ocean or mountains. Ryan then asked his grandmot
21、her if she would like to go hiking with him. Needless to say, she was more than happy to agree.They have since visited 29 different national parks across America-from the Great Sand Dunes in Colorado to the Acadia National Park in Maine. Over the four years, Ryan and his grandma have driven 25,000 m
22、iles through 38 states. And it has greatly affected his quality of life. “Seeing it through my grandmothers eyes, who every morning wakes up and is thankful to be alive has taught me how to live,” Ryan said. “With her, Ive had to slow down and see life in a different way, which has made it a lot ric
23、her.”“I love my grandma so much, and its just really giving me a lot of peace when she passed away. I can go back to these places, feel her spirit, and feel connected to her,” he added.Ryan posted all of their trips on Facebook. He hopes more young people will spare time to be with their elders. “I
24、want young people to know that hanging out with your grandparents is cool. And theres so much we can learn from our elders,” Ryan said.4. Why did Brad Ryan visit his grandma in 2015?A. To cheer himself up.B. To please his grandma.C. To take his grandma to travel.D. To share his travelling experience
25、s.5. How did Brad Ryan feel when he heard his grandma had never seen the ocean or mountains?A. Shocked.B. Sad.C. Doubtful.D. Excited6. What influence did Brad Ryans grandma have on him?A. She made him live a better life.B. She helped him find his life goal.C. She told him to have peace of mind.D. Sh
26、e gave him a lot of encouragement.7. What is Brad Ryans purpose of posting their trips online?A. To advise young people to take a trip.B. To share his joy of travelling with his grandma.C. To encourage the young to keep their elders company.D. To show young people what they can learn from their elde
27、rs.【答案】4. A 5. B 6. A 7. C【解析】【分析】这是一篇记叙文。文章记叙了Brad Ryan和祖母的旅行以及他对此的感受。【4题详解】细节理解题。根据第二段“Brad Ryan had been feeling tired of studying in a vet school when he visited his 85-year-old grandma in 2015. He hoped that spending some quality family time would help lift his spirits.”可知,布拉德瑞安(Brad Ryan) 2015
28、年去看望85岁的奶奶时,已经厌倦了兽医学校的学习。他希望一些高质量的家庭时间将有助于提高他的精神。由此可知,他去看望奶奶是希望提升他的精神。A(使自己振作起来)表达此意。故选A。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的“he was heartbroken to hear that she had never seen the ocean or mountains”可知,当听到奶奶再也看不见大海和山脉的时候,他心碎了。由此可知,他很“伤心”。故选B。【6题详解】推理判断题。根据倒数第三段中的“Over the four years, Ryan and his grandma have drive
29、n 25,000 miles through 38 states. And it has greatly affected his quality of life. “Seeing it through my grandmothers eyes, who every morning wakes up and is thankful to be alive has taught me how to live,” Ryan said. “With her, Ive had to slow down and see life in a different way, which has made it
30、 a lot richer.”可知,Ryan认为,祖母每天早上醒来都为能活着而心存感激,这教会了他如何生活。和祖母在一起,Ryan不得不放慢脚步,用不同的方式看待生活,这让生活丰富了很多。由此推知,祖母使得Ryan过一种更好的生活。故选A。【7题详解】推理判断题。根据最后一段“Ryan posted all of their trips on Facebook. He hopes more young people will spare time to be with their elders. “I want young people to know that hanging out wit
31、h your grandparents is cool. And theres so much we can learn from our elders,” Ryan said.”可知,瑞安把他们所有的旅行都贴在了Facebook上。他希望更多的年轻人能抽出时间和他们的长辈在一起。“我想让年轻人知道,和祖父母在一起很酷。我们可以从长辈那里学到很多东西。”由此判断出,他把和祖母的旅行发布到网上的目的是鼓励年轻人们抽时间和长辈在一起,陪伴他们。故选C。CWhy do people lie? Many psychologists agree that lying can start from chi
32、ldhood. There are various reasons why children make false statements. They usually tell untruthful stories to cover up the mistakes that they have done in the past. Lying is also a way to avoid receiving punishments from parents. If parents fail to reprimand their children for making up false storie
33、s, then there is a possibility that they will continue to lie during their teenage years.Teenagers lie because they want to be accepted by their friends. This is the main reason why they create stories that are not true just to become presentable and acceptable to other people. In some instances, te
34、enagers tell untruthful statements to avoid criticisms from their families and friends.As teenagers grow, lying becomes one of their habits. Their knowledge on making up untruthful stories becomes more developed. People lie in workplaces if they fail to meet the deadlines and if they fail to accompl
35、ish and do their tasks efficiently. Some of the common lies made in workplaces are getting sick and having emergencies at home. The danger involved in frequent lying is when it becomes a character. Frequent lying causes the development of the condition known to doctors as pathological lying.Patholog
36、ical lying is a mental health condition, which is associated with individuals who have the urge to tell untruthful statements. Patients suffering from it make up stories about everything and anything. These individuals pretend to meet the standards of other people who they want to please. These pati
37、ents cheat other people because it gives them an unexplained pleasure. One of the best ways of treating pathological liars is to help them tell true statements and stories at all times. This may be hard for them, but as they are accustomed to it, they will start to realize that they will be more acc
38、epted by their families and other people if they stop themselves from making up false stories.8. What does the underlined word “reprimand” in Paragraph 1 mean?A. satisfy.B. criticize.C. discourage.D. praise.9. Why is Pathological lying a disease?A. Because the patients cant help lying.B. Because the
39、 patients lose interest in everything.C. Because the patients are critical about themselves.D. Because the patients have the urge to please others.10. What are patients suffering pathological lying most likely to do?A. They really want to play jokes on others.B. They often suffer from some other dis
40、eases.C They usually want to show off themselves by making some statements.D. They always like making up pleasing stories.11. How does the writer explain pathological lying?A. By showing some typical examples.B. By predicting the future consequences.C. By analyzing its causes and development.D. By l
41、isting a group of phenomena.【答案】8. B 9. A 10. D 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章介绍了不同阶段人们可能会说谎的原因,并且指出,如果从儿童时期就养成说谎的习惯,则可能发展为严重的病态说谎症。【8题详解】词句猜测题。根据画线词下文“their children for making up false stories, then there is a possibility that they will continue to lie during their teenage years (他们的孩子编造虚假的故事,那么他们有可能在青少
42、年时期继续撒谎)”可推知,此处指如果父母没有批评他们的孩子的说谎行为,那么孩子们就有可能在青少年时期继续说谎。画线词“reprimand”意为“谴责、批评”。故选B项。【9题详解】细节理解题。根据文章最后一段“Pathological lying is a mental health condition, which is associated with individuals who have the urge to tell untruthful statements. (病态撒谎是一种心理健康状况,它与个人有说出不实陈述的冲动有关)”可知,病理性说谎是一种疾病是因为病人忍不住撒谎。故选A
43、项。【10题详解】推理判断题。根据文章最后一段“Patients suffering from it make up stories about everything and anything. These individuals pretend to meet the standards of other people who they want to please. (患有这种病的病人会编造各种故事。这些人会假装达到他们想要取悦的人的标准)”可推知,患有病理性说谎的病人最有可能喜欢编令人愉快的故事来取悦他人。故选D项。【11题详解】推理判断题。通过文章第二段“Teenagers lie b
44、ecause they want to be accepted by their friends. (青少年撒谎是因为他们想被朋友接受)”可知,青少年撒谎的原因。文章第三段“As teenagers grow, lying becomes one of their habits. Their knowledge on making up untruthful stories becomes more developed. (随着青少年的成长,撒谎成了他们的习惯之一。他们在编造不真实故事方面的知识变得更加擅长)”说明了说谎进一步演化成病态说谎症的过程。从而推知,作者是通过分析其原因和发展过程,来
45、解释病理性说谎这一疾病的。故选C项。DThe Earth is facing a climate crisis, but its also getting greener and leafier. According to new research, the rise is largely due to China and India.A study by National Aeronautics and Space Administration (NASA), based on extensive satellite photographs and published in the jour
46、nal Nature Sustainability, has revealed that the two countries with the worlds biggest populations are also responsible for the largest increase in greenness.Since 2000, the planets green leaf area has increased by 5 percent, or over 2 million square miles. Thats an area equivalent to the sum total
47、of the Amazon rainforests, NASA says. But researchers stressed that the new greenery does not neutralize deforestation and its negative impacts on ecosystems elsewhere.A third of the leaf increase is thanks to China and India, due to the implementation of major tree-planting projects alongside a vas
48、t increase in agriculture.Using the data from a NASA sensor, researchers discovered that China is the source of a quarter of the increase in green leaf area, despite possessing only 6.6 percent of the worlds vegetated area (植被区). Forests account for 42 percent of that increase, while croplands make
49、up a further 32 percent. Chinas increase in forest area is the result of forest preservation and expansion programs, NASA said, established to fight against the impacts of climate change, air pollution and soil erosion (水土流失). India has contributed a further 6.8 percent rise in green leaf area, with
50、 82 percent from croplands and 4.4 percent from forests.Rama Nemani, a co-author of the study and a researcher at NASAs Ames Research Center, said in a statement, “When the greening of the Earth was first observed, we thought it was due to a warmer, wetter climate and fertilization from the added ca
51、rbon dioxide in the atmosphere, leading to more leaf growth in northern forests, for instance.” “Now, with the data that lets us understand the phenomenon at really small scales, we see that humans are also contributing,” Nemani said. “This will help scientists make better predictions about the beha
52、vior of different Earth systems, which will help countries make better decisions about how and when to take action.”Thomas Pugh, a professor at the University of Birminghams School of Geography, Earth and Environmental Sciences, said the NASA report expands scientists understanding of the causes beh
53、ind global greening. But he also cautioned that a direct line cannot be drawn between an increase in global greening and a decrease in negative impacts of climate change.12. The passage mainly tells us that .A. China and India have the worlds largest green leaf areasB. China and India are the lead r
54、ole players in global greeningC. our planet is experiencing a climate crisis despite human effortsD our planet is getting greener due to the joint efforts of the world13. What can be learned about China and India?A. The area of croplands in India is larger than that in China.B. Indias rise in leaf a
55、rea is largely due to its forestry program.C. They both show a greater increase in forests than in croplands.D. China boasts twenty-five percent of the global rise in leaf area.14. According to Rama Nemani, their new findings are .A. unexpected but significantB. surprising but valuelessC. predictabl
56、e but disappointingD. uncontrollable but inspiring15. What can be inferred from the passage?A. There is an indirect link between global greening and climate change.B. The new greenery does not have any positive effect on the global climate.C. The gain in greenness does not make up for the damage fro
57、m loss of leaf area.D. The increase in greening reduces the deforestation rate and its impact globally.【答案】12. B 13. D 14. A 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。地球正面临着气候危机,但它也变得越来越绿色和枝繁叶茂。根据最新研究,这一增长主要归功于中国和印度。文章同时介绍了中国和印度在这一增长中的具体体现。【12题详解】细节理解题。根据第一段The Earth is facing a climate crisis, but its also getting gree
58、ner and leafier. According to new research, the rise is largely due to China and India.可知地球正面临着气候危机,但它也变得越来越绿色和叶子。根据最新研究,这一增长主要归功于中国和印度。即中国和印度是全球绿化的主导角色,故选B。【13题详解】推理判断题。第四段第一句China is the source of a quarter of the increase in green leaf area可知中国的绿叶面积增长了四分之一,即中国拥有全球25%的叶面积增长。故选D。【14题详解】细节理解题。根据倒数第二
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444523.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
