2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Morals and Virtues Period 4课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Morals and Virtues Period 4课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 2 Morals and Virtues课时素养检测八Unit 2Period 4. 阅读理解Gretchen Altman is smiling, leaning back casually, a cup of coffee in hand Hills Bros. Coffee, to be precise. It looks like a casual shot, but if you hit like, leave a comment, and tag a friend, you can get three different cups of coffee, for free.
2、 Altman is part of a growing trend of “micro-influencers”. She has a small following around 6, 000 on Instagram(社交平台). Her going rate is $300 to $800 to promote something. She does some posts in exchange for free goods, as long as its stuff she believes in. As a micro-influencer she has a much close
3、r relationship with her followers than a big social media star. “Im just living a normal life and people relate to that, ” she says. “They just feel like Im a friend of theirs. ”But it worries consumer rights groups. Several recent studies have found that young audiences are largely unable to unders
4、tand when something is sponsored content. In some cases, its clear. When a big star takes to a social media to advertise Coca-Cola, for example, the assumption is that hes or shes probably getting paid to do so. And the posts are clearly labeled as ads, with the caption “advertisement” or “sponsored
5、 content”. But what happens when an everyday person with just a couple thousand followers takes to social media to extol(颂扬) the virtues of a product? The motivations are not so clear cut. The problem with these social media posts is that you dont know whether its an ad or not. Altman is diligent ab
6、out using those hashtags(标签). She loves what she does and sees it as a business, but she doesnt necessarily want to be a social media celebrity. “With social media being so integrated into our everyday lives, we have this unique opportunity that I dont think anyone has ever had before where we can e
7、ach be our own brand, ” Altman says. 【语篇概述】这是一篇新闻报道, 主题是人与社会。文章讲述了时下流行的微影响者以及由此可能会引发的问题。1. What does a micro-influencer do according to the passage? A. Give enough likes. B. Post to promote sales. C. Recommend some comments. D. Design advertisements. 【解析】选B。细节理解题。联系文章前两段内容可知, 微影响者主要是利用自己的粉丝发帖子促销, 故选
8、B。2. What makes consumer rights groups feel worried? A. Sponsored ads content. B. Ads with caption on posts. C. The unclear motivations of the posts. D. The increasingly growing number of audiences. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第四至六段信息可知, 微影响者发帖子作广告, 但不加任何说明, 会导致年轻人不能有效辨别, 所以这种意图不明的帖子会对浏览者造成困扰, 这是消费者权益群体所担心的问题,
9、 故选C。3. How does Gretchen Altman feel about being a micro-influencer? A. Annoyed. B. Delighted. C. Ambitious. D. Depressed. 【解析】选B。推理判断题。根据最后两段对Altman的叙述和她的话的引述可判断出, 她很乐意当微影响者, 故选B。4. Which of the following can be the best title? A. Instagram Advertising: Do You Know It, When You See ItB. To be a Mi
10、cro-influencer or to be a Big StarC. We Can Each Be Our Own Top BrandD. Hills Bros. Coffee, Your Coffee【解析】选A。标题归纳题。根据整篇文章的内容可知, A项作为文章的标题最合适, 故选A。. 阅读填句What is a big dream? 1 Or, is a big dream something that provides only entertainment? Children dream big dreams, but there are three barriers to re
11、alizing dreams. They often kill them before they ever have a chance to grow. The SelfImmediately following the birth of a big dream, a negative self-talk takes over and gives all the reasons why it cannot happen. This inside voice is the ego (自我). It is there for protecting and can be listened to. 2
12、 Most people are influenced by the inside voice. Thats why only a handful of people make their dreams come true. 3Family and friends are a lot like the ego. They want to protect those they love, so they will often list all the reasons why the big dreams wont come true. Sometimes, family and friends
13、destroy dreams of those they love most, out of their own fear of being left behind. The WorldIf one gets past the first two barriers, one has to face the world. 4 In the past, big dreamers were locked up and sometimes even killed when they were shown to the world. Fortunately, in most of the world t
14、oday, big dreamers just get laughed at. The way to realize a big dream is with confidence and action. When children have confidence and then take action, they will be ready to accept any failure. The truth is that every great dreamer whose dreams have never seen the light of success knows failure we
15、ll. 5A. Family and FriendsB. How Big Dreams DieC. They simply fail until they succeed. D. Does a big dream show ones future? E. It is the last and the most terrible barrier. F. Sometimes it is right, but more often it is wrong. G. And their big dream is to be a rock star or a famous artist. 【语篇概述】本文
16、主要讲了梦想与人的关系和一些相关的信息。1. 【解析】选D。根据本空前句“What is a big dream? ”和后句“is a big dream something that provides only entertainment”可知本句也是关于big dream的一些问题。故选D。2. 【解析】选F。根据空后“Most people are influenced. . . their dreams come true. ”可知这些inside voice的影响有好有坏。有些能让我们从中受益, 也有些不能。故选F。3. 【解析】选A。根据本段第一句“Family and frien
17、ds are a lot like the ego. ”可知本段谈论的是Family and Friends。故选A。4. 【解析】选E。根据下句“In the past, big dreamers. . . shown to the world. ”可知world才是最大的问题。故选E。5. 【解析】选C。根据前句“The truth is that every. . . success knows failure well. ”可知直到非常了解失败以后, 这些伟大的梦想家才会看见成功的曙光。故选C。. 完形填空I realize that we all live in a world wh
18、ere trust is in short supply. It seems that everywhere I go, I have to 1 my identity and trustworthiness whether its a bank, shop or any office. I have been accustomed to living by the 2 that no one is trustworthy 3 proved otherwise. Yesterday I saw a young man who lived by a totally different rule.
19、 I was walking along a busy intersection when I 4 a young man standing near the pedestrian crossing setting up a stall(货摊). 5 I would ignore and hurry past such sellers. But I noticed this young man was 6, so I stood for some time without crossing the street to see how he sold his toys. Soon, a youn
20、g mother with a little boy came by and the child set his 7 on one of teddy bears. The mother asked the money and it was only one dollar. She pulled out a 10-dollar-note and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the change back. I was 8 to know how he was going to do it. He
21、 told the mom to put the money in the pouch(袋子) hanging around his neck and take out whatever change he 9 her. I realized that this young mans whole mode of earning 10 on trusting people not to cheat him. There was no 11 for him to know if someone took out more out of his pouch of earning. I was so
22、12 by how this young man trusted people that I bought a car model from him. I did not need it, 13. I just hoped to help a little. Now I 14 believe that the world would be a better place if we could all learn to 15 others more, like the young blind street seller of toys. 【语篇概述】作者觉得当今社会上缺乏信任, 去任何地方都要核
23、实身份。但是偶然在街上看到的一幕改变了他的想法, 一个盲人卖玩具, 因为看不到完全靠对顾客的信任让顾客自己找零钱进行交易。这件事情让作者感慨万千, 如果我们每个人信任别人多一点, 世界将会变得更美好。1. A. introduceB. presentC. proveD. request【解析】选C。考查动词。根据上文“I realize that we all live in a world where trust is in short supply. ”可知, 作者觉得社会上缺少信任, 似乎无论去哪里, 不管是银行、商店还是办公室都必须证明自己的身份。introduce“介绍”; pres
24、ent“呈现”; prove“证明”; request“请求”。故选C。2. A. rule B. habit C. practice D. law【解析】选A。考查名词。根据下文“Yesterday I saw a young man who lived by a totally different rule. ”可知, 作者认为我们都习惯了按照规则生活。rule“规则”; habit“习惯”; practice“惯例”; law“法律”。故选A。3. A. ifB. sinceC. althoughD. unless【解析】选D。考查连词。根据上文“I have to _my identi
25、ty and trustworthinesswhether its a bank , shop or any office. ”可知, 除非被证明, 没有人是可信赖的。if“如果”; since“自从以来”; although“尽管”; unless“除非”。故选D。4. A. approachedB. noticedC. watchedD. looked【解析】选B。考查动词。根据语境可知, 当作者走过一个繁忙的十字路口的时候, 注意到一个年轻人在路边摆摊。approached“接近”; noticed“注意”; watched“观看”; looked“看”。故选B。5. A. Actual
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444582.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
