分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 25

类型2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Onwards and upwards素养评价(含解析)外研版选择性必修第一册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:444602
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:25
  • 大小:131.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 Unit Onwards and upwards素养评价含解析外研版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 upwards 素养 评价 解析
    资源描述:

    1、单元素养评价(二)Unit 2(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Have you ever read Harry Potter? W: Im afraid I havent. M: What a pity! You really should. Its fantastic. I have a copy here. If you

    2、like, Ill lend it to you. 1. What are the speakers talking about? A. Seeing a movie. B. Reading a book. C. Buying a book. 答案: BText 2M: Why will Mr Rogers be out of the office next week? To take a holiday or go on business? W: Neither. Hes traveling to see his niece. Shes getting married next Tuesda

    3、y. 2. Why will Mr Rogers be out of the office next week? A. To take a holiday. B. To travel on business. C. To attend a wedding. 答案: CText 3M: Does your daughter Leah watch Mickey Mouse? W: Yeah. My husband and I didnt let her watch television when she was a baby. Now shes two. Her doctor says its O

    4、K for her to watch half an hour of TV each day. 3. Who says Leah can watch TV for half an hour now? A. Her mother. B. Her doctor. C. Her father. 答案: BText 4W: How much are the tickets for the match? M: The cheapest are 21 and the next ones are 24. W: Thats not bad. Last time I paid 28. We wont save

    5、much if we get two cheaper tickets. M: Thats true. Lets go for the more expensive ones then. 4. How much will the speakers pay for the match? A. 24. B. 42. C. 48. 答案: CText 5W: I heard that Joseph quarreled with the boss this morning. Do you know what happened? M: I would also have quarreled with th

    6、e boss if he had criticized me so seriously for being two minutes late. 5. What does the man mean? A. He is against Joseph. B. He is for Joseph. C. He is for the boss. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作

    7、答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: What is your major? M: My major is business administration. I am especially interested in marketing. W: Have you received any degrees? M: Yes. First, I received my Bachelors degree in English Literature, and then an MBA degree. W: What course did you like best

    8、? M: Project management. I was very interested in this course when I was a student, and I think its very useful for my present work. W: Do you feel that you have received a good general training? M: Yes, I have studied in an English training program and a computer training program since I graduated

    9、from university. I am currently studying finance at a training school. 6. What is the mans major? A. Finance. B. Business administration. C. English Literature. 答案: B7. What course did the man like best as a student? A. Project management. B. English literature. C. Computer engineering. 答案: A听第7段材料,

    10、 回答第8、9题。Text 7M: What do you think of this clothing store? W: I love it! The only problem is that its extremely expensive. M: Dont worry. Ive decided that for your birthday, Im going to take you shopping for a new dress here. W: Really? The last time we did that was before our wedding. I thought yo

    11、u hated shopping. M: I do, and thats why you should appreciate this gift! W: Thats really nice of you! Lets go in and try some things on. M: How about this red dress? I think it would really suit you. W: I dont think this color is quite right for me. Do they have the same dress in white in size 8? M

    12、: Lets see. . . theyve got one in blue, pink, black. . . and white. Here you are. W: This is perfect! 8. Whats the relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Boyfriend and girlfriend. C. Customer and shop assistant. 答案: A9. Which color of the dress does the woman like? A. The red one

    13、. B. The blue one. C. The white one. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Have you ever tried shopping online? W: No, never. I prefer to actually see and touch what Im buying before I pay for it, especially for clothes and shoes. M: Thats right. Seeing is believing. W: Ive heard some friends say when they

    14、 get the item, and its quite different from what they see on the website. M: That really happens. Without close examination, we may meet with faulty products. W: Whats more, its not always so safe for us to pay online as hackers might steal the user name and password. M: Its said that some measures

    15、have been taken to deal with this problem. Paying online is much safer than before, but I still have the feeling that its not safe enough. W: I cant agree more. Thats why I only do shopping in physical stores. M: Me too. Sometimes I surf online shops to check some related information, and then go to

    16、 a physical store to do the actual shopping. W: Thats a good idea. 10. Why doesnt the woman try shopping online? A. Because she thinks it costs more than physical stores. B. Because she seldom surfs the Internet. C. Because she cant touch the thing before she pays. 答案: C11. What does the man think a

    17、bout the measures to deal with the safety problem? A. Its totally useless. B. It has solved the problem. C. Its effective but not good enough. 答案: C12. Whats the mans shopping habit? A. Shopping in the mall directly. B. Checking online and then shopping in physical stores. C. Only shopping the daily

    18、 supplies online. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Why are you back so late, Mike? Its already half past six. You should have been home half an hour ago. M: Sorry, Mom. There was a traffic accident. W: What? Did you get hurt? M: Dont worry. Im fine. I just saw the traffic accident happened. W: So what

    19、 happened? M: A car hit a truck. When I got there, I found that both the car driver and the truck driver were injured. W: Could you do anything for their injuries? M: No, I was afraid that Id hurt them further if I moved them. But I ran as fast as I could to the nearest house and told the man there

    20、what had happened. Amazingly, hes a doctor. He grabbed his first-aid kit and ran back with me. He took care of their injuries and then dialed 911. W: Were they taken to the hospital? M: Yes. The police and an ambulance came about ten minutes later. W: Mike, Im so proud of you. Now go and wash your h

    21、ands. Suppers ready. M: OK, Mom. Im really starving now. 13. When should the man have arrived home? A. At 6: 00 pm. B. At 6: 30 pm. C. At 7: 00 pm. 答案: A14. Why did the man come home late? A. He was stuck in traffic. B. He had a traffic accident. C. He helped two accident victims. 答案: C15. What did

    22、the doctor do? A. He immediately called 911. B. He performed first aid on the drivers. C. He moved the man to his house. 答案: B16. How does the man feel now? A. Tired. B. Thirsty. C. Hungry. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Welcome to Montfort School, thanks for choosing our school. We are so happy that

    23、 you have taken time off to be with us today. It is with great pleasure that we have prepared some events that we hope will please you. At 9: 00 am, our headmaster will give a welcome speech; this will be in the school hall. Please be seated by 8: 45 am. Following the speech, its the guide tour of t

    24、he exhibition at 9: 30. Here you can see the proud history of our school and our achievements in the field of education. The exhibition is laid out in the classrooms on the 2nd floor. Next is the guide tour of science labs at 10: 20 am; here you can see the subjects that new students will be studyin

    25、g. You will also notice that our labs have excellent equipment. At 11: 00 am, you will be guided to the tour to practical areas. This covers our technical workshops, music, and other areas of our school life. At Montfort, we believe in all around development of our students. Lunch will be at 12: 00.

    26、 It has been specially prepared for our guests. All our teachers and student leaders will be present to answer any questions that you have in your minds. We are so happy that you could be with us today. 17. What is the talk mainly about? A. The plan for the day. B. The courses for the term. C. The h

    27、istory of the school. 答案: A18. Where can the visitors learn about the subjects for new students? A. In the school hall. B. In the science labs. C. In the classrooms. 答案: B19. What can students do in the practical areas? A. Take science courses. B. Enjoy excellent meals. C. Attend technical workshops

    28、. 答案: C20. When are the visitors expected to ask questions? A. During the lunch hour. B. After the welcome speech. C. Before the tour of the labs. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020南宁高二检测)The Cambridge Science Festival Curiosity ChallengeDare

    29、 to Take the Curiosity Challenge! The Cambridge Science Festival (CSF) is pleased to inform you of the sixth annual Curiosity Challenge. The challenge invites, even dares school students between the ages of 5 and 14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity and how it inspir

    30、es them to explore their world. Students are being dared to draw a picture, write an article, take a photo or write a poem that shows what they are curious about. To enter the challenge, all artwork or pieces of writing should be sent to the Cambridge Science Festival, MIT Museum, 265 Mass Avenue, C

    31、ambridge 02139 by Friday, February 8th. Students who enter the Curiosity Challenge and are selected as winners will be honored at a special ceremony during the CSF on Sunday, April 21st. Guest speakers will also present prizes to the students. Winning entries will be published in a book. Student ent

    32、ries will be exhibited and prizes will be given. Families of those who take part will be included in celebration and brunch will be served. Between March 10th and March 15h, each winner will be given the specifics of the closing ceremony and the Curiosity Challenge celebration. The program guideline

    33、s and other related information are available at: http: /cambridgesciencefestival. org. 【文章大意】这是一篇应用文。主要介绍了The Cambridge Science Festival Curiosity Challenge的相关信息, 介绍了活动的流程, 时间节点等。21. Who can take part in the Curiosity Challenge? A. School students. B. Cambridge locals. C. CSF winners. D. MIT artist

    34、s. 【解析】选A。细节理解题。根据文章中The challenge invites, even dares school students between the ages of 5 and 14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity and how it inspires them to explore their world. (这一挑战邀请, 甚至敢于邀请5岁到14岁的学生创作艺术品或一篇文章, 以显示他们的好奇心如何激发他们探索自己的世界。)可知这个活动主要的参加对象是学校里的学生。故A正

    35、确。22. When will the prize-giving ceremony be held? A. On February 8th. B. On March 10th. C. On March 15th. D. On April 21st. 【解析】选D。细节理解题。根据文章中Students who enter the Curiosity Challenge and are selected as winners will be honored at a special ceremony during the CSF on Sunday, April 21st. (参加“好奇”挑战赛

    36、并获选为优胜者的学生, 将于4月21日, 星期日, 在CSF举行的特别典礼上被授予荣誉。)可知进入挑战赛并获奖的同学将在4月21日的颁奖典礼上接受颁奖。故D正确。23. What type of writing is this text? A. An exhibition guide. B. An art show review. C. An announcement. D. An official report. 【解析】选C。推理判断题。本文主要介绍了The Cambridge Science Festival Curiosity Challenge的相关信息, 属于应用文中的通知。故C正

    37、确。B(2020成都高二检测)The US inventor Thomas Alva Edison once said, “Genius is one percent inspiration and 99 percent perspiration. ” He was not exaggerating. Perspiration, indeed, plays a very important role in Chinese scientist Tu Youyous success. Tu was given the Nobel Prize in Physiology or Medicine in

    38、 2015 for discovering a new drug for malaria, a deadly disease caused by the bite of some types of mosquito. She is the first Chinese citizen to win a Nobel Prize in science. “It is the pride of the whole Chinese science community, which will inspire more Chinese scientists, ” China Daily noted. Mal

    39、aria is a disease that infects around 200 million people and kills about half a million people each year, according to the Economist. Tus discovery has saved millions of lives, especially in the developing world. According to the World Health Organization, by 2013 malaria deaths had fallen by 47 per

    40、cent compared with 2000. But the road to this achievement was a tough one to travel. In the late 1960s, during the “cultural revolution ” (1966-1976), Tu joined a government project on which she began research on a new malaria drug. In the beginning, Tu read a lot of old folk remedies(药方), searched

    41、texts that were hundreds or thousands of years old and traveled to remote places. Over several months, Tu and her team collected over 600 plants and created a list of almost 380 possible remedies. “This was the most challenging stage of the project, ” Tu told The Beijing News. “It was a very labor-d

    42、emanding and dull job, in particular when you faced one failure after another. ”But the hard work and the dullness failed to break the teams spirit. In the following months, she and her team tested the remedies on malaria-infected mice and they found that an extract(提取物)from the plant qinghao seemed

    43、 to work well. Not that the work was easier after that. The fact that the extract didnt always work against malaria discouraged some of her teammates. But Tu was ambitious to make a contribution to the world and so she encouraged her teammates to keep going. They decided to start again from the begi

    44、nning. In 1971, they were rewarded for their efforts. After nearly 200 failures, Tu finally made an extract that was 100 percent effective against malaria parasites. The extract was called “Artemisinin(青蒿素)”. “Thanks to decades of hard work, Tu and her team had provided humankind with powerful new m

    45、eans to combat these diseases that affect hundreds of millions of people every year, ” said the Nobel Prize Committee. “It has greatly improved human health and reduced suffering. ”【文章大意】这是一篇说明文。主要说明了据经济学人报道, 疟疾是一种每年感染约2亿人并导致约50万人死亡的疾病, 而屠呦呦的发现拯救了数百万人的生命。根据世界卫生组织的数据, 到2013年, 疟疾死亡人数比2000年下降了47%。并且文章讲

    46、述了屠呦呦和她的团队发明青蒿素的过程。24. What can we learn from the passage? A. Tu Youyou is the first Chinese citizen to win a Nobel Prize. B. Compared with 2000, malaria deaths had fallen to 53% in 2013. C. The work became easier after Tu found an extract from qinghao. D. Artemisinin is the most effective extract t

    47、o kill malaria parasites. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段After nearly 200 failures, Tu finally made an extract that was 100 percent effective against malaria parasites. The extract was called “Artemisinin”. (在将近200次失败后, 屠呦呦终于制成了一种对疟原虫100%有效的提取物。这种提取物被称为“青蒿素”。)可知青蒿素是杀死疟原虫最有效的提取物。故选D。25. What does the underlined

    48、 word “combat” mean in the last paragraph? A. Treat. B. Fight. C. Spot. D. Anticipate. 【解析】选B。词义猜测题。根据下文these diseases that affect hundreds of millions of people every year可知经过几十年的努力, 屠呦呦和她的团队为人类“抗击”这些每年影响数亿人的疾病提供了强大的新手段, 故可推测标下划线的单词的意思为“对抗; 抗击”, 故选B。26. How many stages did Tu and her team go throug

    49、h to get Artemisinin? A. Seven. B. SixC. Five. D. Four. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段In the late 1960s, during the “cultural revolution ” (1966-1976), Tu joined a government project on which she began research on a new malaria drug. 为第一阶段; 根据第五、六段In the beginning, Tu read a lot of old folk remedies, searched t

    50、exts that were hundreds or thousands of years old and traveled to remote places. Over several months, Tu and her team collected over 600 plants and created a list of almost 380 possible remedies. 为研究的第二、三阶段; 第八段In the following months, she and her team tested the remedies on malaria-infected mice an

    51、d they found that an extract from the plant qinghao seemed to work well. 为研究的第四阶段; 倒数第二段After nearly 200 failures, Tu finally made an extract that was 100 percent effective against malaria parasites. The extract was called “Artemisinin”. 为研究的第五阶段。综上可知屠呦呦和她的团队提取青蒿素经历了五个阶段。故选C。27. What is the best tit

    52、le of the passage? A. Discovering QinghaoB. Sending out a LifelineC. Perspiration and InspirationD. The Secrets to Tu Youyous Success【解析】选B。主旨大意题。根据第三段Malaria is a disease that infects around 200 million people and kills about half a million people each year, according to the Economist. Tus discover

    53、y has saved millions of lives, especially in the developing world. According to the World Health Organization, by 2013 malaria deaths had fallen by 47 percent compared with 2000. (据经济学人报道, 疟疾是一种每年感染约2亿人并导致约50万人死亡的疾病。屠呦呦的发现拯救了数百万人的生命, 尤其是在发展中国家。根据世界卫生组织的数据, 到2013年, 疟疾死亡人数比2000年下降了47%。)以及文章主要内容为屠呦呦发明青

    54、蒿素, 挽救了数百万人的生命, 故B选项符合文章标题。故选B。CAs a senior high school student, my future is always on my mind. To be exact, thoughts of the future have kept me up countless nights and made me worry enough to do poorly on more than one test. Because of this, words of wisdom are a source of comfort. Steve Jobs gave

    55、 a speech to Stanfords graduating class in 2005 and his words resound repeatedly in my mind whenever I think about my future. It wasnt always like that, though. It started when I became a junior, when college came into view. Its the first big step to making your life your own. So when Jobs discussed

    56、 his life as a student, some fears were eased. He, too, felt the need to attend college to make something of himself. He faced what many are extremely afraid of: uncertainty. His lack of understanding caused him to stop attending college and focus on what he felt was important. His story had a happy

    57、 ending, of course, since he certainly turned out well. This doesnt mean that students shouldnt attend college, but rather that they shouldnt worry so much. Youll get where you need to go, even if your path is a bit more winding(蜿蜒的)than youd like. Jobs talked about the hardships in his work. His lo

    58、ve of his work helped him carry on and he got where he was meant to be, which restates the point: dont panic. One particular part of his speech stayed with me. Steve Jobs quoted(引用)the saying “Stay hungry, stay foolish” and it has become my motto. Staying foolish is realizing that you are still a fo

    59、ol, no matter how much youve learned or experienced. There is always more to explore. Staying hungry is wanting to find those things about which you are still uneducated. Steve Jobss level of success is attainable, and I aim to prove that. With the will power to go into the world living every day li

    60、ke its my last and allowing the future to take care of itself, I will do great things. In the last moments of my life, Ill be proud of what I have done and hope to have all the wisdom a person could wish for. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 起初作者对自己的未来充满了担忧, 后来, 乔布斯在斯坦福大学的演讲对他产生了很大影响, 让他勇敢面对生活中的不确定因素, 努力去实现人生梦想。28.

    61、It is suggested in Paragraphs 1 and 2 that _. A. Steve Jobs didnt attend collegeB. Steve Jobs failed because of his decisionC. the author is a college studentD. the author cares much about his future【解析】选D。段落大意题。根据第一段前两句“As a senior high school student, my future is always on my mind. To be exact, t

    62、houghts of the future have kept me up countless nights and made me worry enough to do poorly on more than one test. ”可知作者非常担心自己的未来, 并且这种担忧对他的学习产生了较大的影响。故D项正确。29. What did the author gain from Jobss speech? A. Courage to drop out of school. B. Confidence in defeating Jobs. C. Bravery to face uncertai

    63、nties. D. Interest in computer industry. 【解析】选C。推理判断题。根据第三段最后一句“Youll get where you need to go, even if your path is a bit more winding than youd like. ”可知作者认为尽管我们的人生道路可能会很曲折, 但我们一定会实现自己的梦想。乔布斯的演讲让作者能够勇敢地面对生活中种种不确定的因素, 努力实现人生梦想。故C项正确。30. What did NOT Steve Jobs encourage students to do in his speech

    64、? A. Be content with what they know. B. Have the desire to learn more. C. Stay calm in the face of hardships. D. Be modest so as to learn more. 【解析】选A。细节理解题。根据第四段第二句“His love of his work helped him carry on and he got where he was meant to be, which restates the point: dont panic. ”可知乔布斯的演讲教会作者遇见困难要

    65、保持镇定, 不慌张。根据第五段第三句“Staying foolish is realizing that you are still a fool, no matter how much youve learned or experienced. ”可知乔布斯的演讲让作者意识到无论你多么博学, 多么有经验, 都要谦虚。第五段最后一句“Staying hungry is wanting to find those things about which you are still uneducated. ”告诉作者要永远对知识充满渴望。B、C、D三项内容在演讲中均有体现, 文章并没有涉及A项内容。

    66、故选择A项。31. The passage is mainly about _. A. the wisdom drawn from a speechB. the most impressive quote in lifeC. a memorable meeting with JobsD. an experience of a speech【解析】选A。主旨大意题。根据文章内容可知作者起初对未来很担忧, 后来, 他从乔布斯在斯坦福大学的演讲中学会了要勇敢面对人生, 要对知识充满渴望, 同时要保持谦虚的态度。所以文章主要介绍了作者从乔布斯的演讲中学到的种种智慧。故A项正确。DNo one is s

    67、ure how the ancient Egyptians built the pyramids near Cairo. But a new study suggests they used a little rock n roll. Long-ago builders could have attached wooden poles to the stones and rolled them across the sand, the scientists say. “Technically, I think what theyre proposing is possible, ” physi

    68、cist Daniel Bonn said. People have long puzzled over how the Egyptians moved such huge rocks. And theres no obvious answer. On average, each of the two million big stones weighed about as much as a large pickup truck. The Egyptians somehow moved the stone blocks to the pyramid site from about one ki

    69、lometer away. The most popular view is that Egyptian workers slid the blocks along smooth paths. Many scientists suspect workers first would have put the blocks on sleds(滑板). Then they would have dragged them along paths. To make the work easier, workers may have lubricated the paths either with wet

    70、 clay or with the fat from cattle. Bonn has now tested this idea by building small sleds and dragging heavy objects over sand. Evidence from the sand supports this idea. Researchers found small amounts of fat, as well as a large amount of stone and the remains of paths. However, physicist Joseph Wes

    71、t thinks there might have been a simpler way, who led the new study. West said, “I was inspired while watching a television program showing how sleds might have helped with pyramid construction. I thought, Why dont they just try rolling the things? ”A square could be turned into a rough sort of whee

    72、l by attaching wooden poles to its sides, he realized. That, he notes, should make a block of stone “a lot easier to roll than a square”. So he tried it. He and his students tied some poles to each of four sides of a 30-kilogram stone block. That action turned the block into somewhat a wheel. Then t

    73、hey placed the block on the ground. They wrapped one end of a rope around the block and pulled. The researchers found they could easily roll the block along different kinds of paths. They calculated that rolling the block required about as much force as moving it along a slippery(滑的) path. West hasn

    74、t tested his idea on larger blocks, but he thinks rolling has clear advantages over sliding. At least, workers wouldnt have needed to carry cattle fat or water to smooth the paths. 【文章大意】本文是一篇说明文, 主要讲述的是金字塔的建造, 把石块移动到金字塔位置上的一种新方法, 一项新的研究表明古埃及人可能是采用了“滚动”的方法。32. Its widely believed that the stone bloc

    75、ks were moved to the pyramid site by _. A. rolling them on roadsB. pushing them over the sandC. sliding them on smooth pathsD. dragging them on some poles【解析】选C。细节理解题。根据第四段中的“The most popular view is that Egyptian workers slid the blocks along smooth paths. ”可知, 人们普遍认为工人们是通过让巨石在平坦的地面上滑行的方法而把它们运到金字塔的

    76、位置的。故选C。33. What does the underlined word “it” in Paragraph 7 refer to? A. Rolling the blocks with poles attached. B. Rolling the blocks on wooden wheels. C. Rolling poles to move the blocks. D. Rolling the blocks with fat. 【解析】选A。词义猜测题。根据语境可知it指代上文提到的方法, 根据上文的“A square could be turned into a rough

    77、sort of wheel by attaching wooden poles to its sides, he realized. That, he notes, should make a block of stone a lot easier to roll than a square. ”可知, West意识到一个方块可以通过将木杆固定在其两侧而变成一种粗糙的轮子, 那样做, 石头应该比方块更容易滚动, 于是他就尝试了这种方法, 所以it指的就是滚动木杆固定在其两侧的石头。故选A。34. Why is rolling better than sliding according to W

    78、est? A. Because more force is needed for sliding. B. Because rolling work can be done by fewer cattle. C. Because sliding on smooth roads is more dangerous. D. Because less preparation on paths is needed for rolling. 【解析】选D。细节理解题。根据最后一段中的“At least, workers wouldnt have needed to carry cattle fat or

    79、water to smooth the paths. ”可知, West认为滚动比滑动的方法好是因为工人们不必提前用牛脂肪或水来使路面变光滑, 也就是准备工作更少。故选D。35. What is the text mainly about? A. An experiment on ways of moving blocks to the pyramid site. B. An application of the method of moving blocks to the pyramid site. C. An argument about different methods of movi

    80、ng blocks to the pyramid site. D. An introduction to a possible new way of moving blocks to the pyramid site. 【解析】选D。主旨大意题。通读全文, 特别是根据第一段中的“Long-ago builders could have attached wooden poles to the stones and rolled them across the sand, ”可知, 本文介绍了科学家发现的一种把巨石运到金字塔位置的新方法把木杆绑在巨石下面, 然后滚动。故选D。第二节(共5小题;

    81、每小题2. 5分, 满分12. 5分)根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。(2020德州高二检测)Investing in yourselfFiguring out how to invest your money can be a difficult task. This is something that you will want to learn how to do. 36. Things that will improve your knowledge, skills or health are all great investmen

    82、ts. However, before you start, you need to be clear about what you will gain out of doing all of these things. You may think investing in yourself means investing in your education. 37. There are some other things you can do as well as buying a gym membership or learning a new skill. So what are som

    83、e specific things you can do? 38. Reading books can really expand your mind and allow you to learn different skills and gain knowledge. Im talking about the books where you will actually learn a new skill, not fiction books. You can also take courses and attend seminars. These programs are taught by

    84、 people with a high level of knowledge or skill. 39. Only in this way can you avoid being fooled by some sales presentation. Moreover, investing in yourself is a safe way to keep your money. Although a savings account is seen as the most secure investment, that isnt 100% safe. Even if you never expe

    85、rience your bank closing down, the return is little when inflation (通货膨胀) is taken into consideration. 40. But over time, they will show up in terms of your happiness level as well as your level of success. A. The benefits will stay with youB. This is just one wayC. If you arent a reader, you should

    86、 start with thatD. The more you do this, the more valuable you will beE. The best way to invest your money is to invest it in yourselfF. Of course, you need to do some research before investingG. When you invest in yourself, you may not see gains right away【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要讲述了如何投资以及自我投资。36. 【解析】选E

    87、。根据后一句Things that will improve your knowledge, skills or health are all great investments. (能够提高你的知识、技能和健康的投资就是好投资)以及下一段You may think investing in yourself means investing in your education. (你也许认为自我投资就是投资教育)可知, 这一段主要是讲投资的最好方式就是投资自我, 故选E。37. 【解析】选B。根据后一句中There are some other things you can do(还有别的事你

    88、能做)可知, 前面所提的教育投资仅仅是其中一种方式, 故选B。38. 【解析】选C。根据后文Reading books can really expand your mind(读书能拓宽你的思维)可知, 前一句应当是建议读书, 故选C。39. 【解析】选F。根据后文Only in this way can you avoid being fooled by some sales presentation. (只有这样你才能避免被一些销售演示所愚弄)可知, 项目众多, 所以在投资前, 你应先做些调查, 故选F。40. 【解析】选G。根据后文But over time, they will sho

    89、w up(但随着时间流逝, 它们将会出现)可知, 自我投资的效益不会立即显现出来, 故选G。第三部分语言运用(共两节, 满分30分)第一节(共15小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Everyone back home told me that one of the nicest things about college is the people you meet. They all assured me that I would 41 friendships that could last a lifetime

    90、. I would always smile and agree. Frankly, before I 42 college, I really didnt care. I lived in the 43 where six guys lived in two small connecting rooms. All my roommates seemed to be good guys, but I didnt really try to get to know them. I have always been rather quiet and never been able to make

    91、friends 44. I would always forget names after I met people. When we 45 again and they called out my name, I would reply with an 46 wave and a weak hello. This was how things went for the first month or so. After a while, things started to 47. A couple of my roommates would try and keep me talking. S

    92、oon, these two roommates and I started becoming fairly 48. We began going to the cafeteria together, 49 together, and meeting in the library to study. One night my roommates invited me to listen to a fellow roommates practice with one of our college choir. They drove me across campus where my roomma

    93、te was to 50. It so happened that this was my birthday, but I had kept quiet about it. So you can imagine my 51 when we entered the recital hall and the 120-member choir began to sing “Happy Birthday” to me. 52 at the dorm, my friends held a small party for me, complete with a card and a cake. I was

    94、 completely shocked, and I felt 53 to be able to call them friends. It was then that I realized that college means 54 the piece of paper you receive at the endits an 55 in both life and people. 【文章大意】这是一篇记叙文。记叙了作者刚上大学时并不在乎友谊, 过了一段时间, 情况开始发生变化。作者和两个室友越来越亲密, 室友也帮作者准备了生日惊喜。作者意识到大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸它是对生活和

    95、人的一种教育。41. A. formB. followC. approach D. introduce【解析】选A。句意: 他们都向我保证, 我会与他们建立可以持续一生的友谊。form构成, 建立; follow跟随; approach接近; introduce介绍。根据下文friendships可知是建立持续一生的友谊, 故选A。42. A. leave outB. leave behindC. leave forD. leave aside【解析】选C。句意: 坦白地说, 在我上大学之前, 我真的不在乎。leave out遗漏; leave behind留下; leave for动身去;

    96、leave aside搁置。短语leave for college“上大学”。故选C。43. A. dormB. hotelC. innD. canteen【解析】选A。句意: 我住在六个人一起住的两个相连的小房间的宿舍里。dorm宿舍; hotel旅馆; inn旅馆; canteen食堂。根据下文where six guys lived in two small connecting rooms可知是宿舍。故选A。44. A. deliberatelyB. easilyC. greedilyD. merely【解析】选B。句意: 我一直很安静, 从不轻易交朋友。deliberately故意地

    97、; easily容易地; greedily贪婪地; merely仅仅。根据上文I have always been rather quiet and never been able to make friends可知作者一直很安静, 从不轻易交朋友。故选B。45. A. attendedB. emergedC. passedD. proposed【解析】选C。句意: 当我们再次经过时, 他们叫我的名字, 我会尴尬地挥一挥手, 虚弱地打个招呼。attended参加; emerged出现; passed经过; proposed提议。根据下文again可知是再次经过相遇。故选C。46. A. spl

    98、endidB. uniqueC. embarrassedD. upset【解析】选C。句意: 当我们再次经过时, 他们叫我的名字, 我会尴尬地挥一挥手, 虚弱地打个招呼。splendid辉煌的; unique独特的; embarrassed尴尬的; upset沮丧的。根据上文I would always forget names after I met people. 可知作者并不记得这些人的名字因此只能尴尬地挥手, 故选C。47. A. turnB. worsenC. ariseD. change【解析】选D。句意: 过了一段时间, 情况开始发生变化。turn转变; worsen恶化; ar

    99、ise上升; change改变。根据下文A couple of my roommates would try and keep me talking. 可知事情发生了变化。故选D。48. A. intangibleB. aggressiveC. tiresomeD. close【解析】选D。句意: 很快, 我和这两个室友开始变得相当亲密。intangible无形的; aggressive侵略性的; tiresome烦人的; close亲密的。根据下文We began going to the cafeteria together可知作者和室友变得亲密。故选D。49. A. exercising

    100、B. droppingC. risingD. kicking【解析】选A。句意: 我们开始一起去自助餐厅, 一起锻炼, 一起去图书馆学习。exercising锻炼; dropping落下; rising上升; kicking踢。根据上文We began going to the cafeteria together可知是一起进行一些日常生活上的活动, 故选A。50. A. preserveB. performC. settleD. serve【解析】选B。句意: 他们开车载着我穿过我室友要表演的校园。preserve保存; perform表演; settle定居; serve服务。根据上文On

    101、e night my roommates invited me to listen to a fellow roommates practice with one of our college choir. 可知室友要演出。故选B。51. A. surpriseB. dislikeC. disappointmentD. bonus【解析】选A。句意: 所以你可以想象当我们进入演奏厅, 120人的唱诗班开始为我唱生日快乐时, 我是多么惊讶。surprise惊喜; dislike不喜欢; disappointment失望; bonus奖金。根据上文It so happened that this

    102、was my birthday, but I had kept quiet about it. 可知作者很惊讶。故选A。52. A. AwayB. DownC. BackD. Out【解析】选C。句意: 回到宿舍, 我的朋友们为我举办了一个小型聚会, 聚会上有一张卡片和一个蛋糕。Away离去; Down向下; Back回去; Out在外面。根据下文my friends held a small party for me可知是回到了宿舍。故选C。53. A. awareB. afraidC. sureD. proud【解析】选D。句意: 我完全惊呆了, 我为能称他们为朋友而感到自豪。aware意

    103、识到的; afraid害怕的; sure确信的; proud骄傲的。根据下文to be able to call them friends可知作者为能称他们为朋友而感到自豪。故选D。54. A. more thanB. rather thanC. less thanD. other than【解析】选A。句意: 就在那时, 我意识到大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸它是对生活和人的一种教育。more than多于, 不仅仅; rather than而不是; less than少于; other than除了。根据下文the piece of paper you receive at the

    104、endits an _in both life and people可知大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸它是对生活和人的一种教育。故选A。55. A. cultureB. traditionC. customD. education【解析】选D。句意: 就在那时, 我意识到大学的意义不仅仅是你最后收到的那张纸它是对生活和人的一种教育。culture文化; tradition传统; custom习俗; education教育。根据下文in both life and people可知大学是对生活和人的一种教育。故选D。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空

    105、白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。(2020江淮高二检测)Dogs are desperate for human eye contact. Its hard for most people to resist a flash of puppy-dog eyes. Dogs split off from 56. (they) wolf relatives. A paper has found that dogs faces are structured for complex 57. _(expression) in a way that wolves arent. There a

    106、re two muscles 58. _ work together to widen and open a dogs eyes, causing them to appear 59. _(big), and objectively cuter. 60. for wolves neither muscle was present. When dogs work these muscles, humans respond more positively. This isnt simply 61. _ accidental love story, where the eyes of two spe

    107、cies just so happen to meet across a crowded planet. Like all the best partnerships, this one more likely 62. _(result) from years of evolution and growth. For a species to change quickly, a pretty 63. (power) force must be having effects on it. And thats where humans come in. We connect 64. (close)

    108、 with animals capable of exaggerating the size and width of their eyes, 65. (make) them look like our own human babies. 【文章大意】本文为说明文。介绍了狗与人进行目光接触的研究。56. 【解析】their。考查形容词性物主代词。句意: 狗和狼的亲缘关系分开了。根据wolf relatives的名词属性可得知此处需要填入形容词性物主代词。故填their。57. 【解析】expressions。考查名词单复数。句意: 一篇论文发现狗的脸是按照复杂的表情来构造的, 而狼的脸则不是。

    109、complex是形容词, 修饰名词, 根据句意可知不止一种表情, 故用名词的复数形式。故填expressions。58. 【解析】that。考查定语从句。句意: 有两块肌肉共同作用, 使狗的眼睛变宽和睁开, 使它们看起来更大, 客观上更可爱。该句是限定性定语从句, 先行词muscles在从句中作主语, 又因为在there be句型中。故填that。59. 【解析】bigger。考查形容词比较级。句意: 有两块肌肉共同作用, 使狗的眼睛变宽和睁开, 使它们看起来更大, 客观上更可爱。从后面的cuter可以得知前面也是比较级, 故填bigger。60. 【解析】But。考查连词。句意: 但对于狼来

    110、说, 这两块肌肉都不存在。根据前后两句话的意思可以得知此处存在转折关系, 用but表示“但是对狼来说, 这两块肌肉都不存在”。 故填But。61. 【解析】an。考查冠词。句意: 这不仅仅是一个偶然的爱情故事。accidental love story 前面缺少冠词。故填an。62. 【解析】results。考查主谓一致。句意: 像所有最好的伙伴关系一样, 这一次更有可能是多年来的进化和增长的结果。此空是填谓语动词, 根据全文时态和主语this, 可知要填入一般现在时的第三人称单数形式。故填results。63. 【解析】powerful。考查形容词作定语。句意: 一个物种要迅速改变, 必须有

    111、相当强大的力量对其产生影响。根据force是名词, 前面用形容词修饰。故填入powerful。64. 【解析】closely。考查副词作状语。句意: 我们与能够夸大眼睛大小和宽度的动物紧密相连, 使它们看起来像我们自己的人类婴儿。此空修饰动词connect, 所以填入副词。故填closely。65. 【解析】making。考查现在分词作结果状语。句意: 我们与能够夸大眼睛大小和宽度的动物紧密相连, 使它们看起来像我们自己的人类婴儿。此处考查非谓语动词, making作结果状语。故填making。第四部分写作(共两节, 满分40分)第一节(满分15分)假定你是李华, 留学生Sophia发来邮件说

    112、她下个月要参加普通话水平测试 (Putonghua Proficiency Test), 希望你能给予辅导。请用英语给她回一封邮件, 内容包括: 1. 说明意愿; 2. 说明辅导安排(时间, 内容等)。注意: 1. 词数80个左右; 2. 可适当增加细节, 以使行文连贯。_【参考范文】Dear Sophia, Im more than willing to offer you some advice about the Putonghua Proficiency Test you will take next month. If possible, Id like to meet betwee

    113、n 6 p. m. and 8 a. m. on Wednesday and Sunday every week because I have no class then. Will it be convenient for you? Firstly, we will improve your pronunciation of Hanyu Pinyin. Besides, we will choose a topic and try to have some discussions, which can be of great help to you. Wish you all the bes

    114、t in the test. Yours, Li Hua第二节(满分25分)阅读下面短文, 根据其内容写一篇60词左右的内容概要。 Over the past few years, there has been a big increase in the number of people sharing information online. In this article, we will learn about some positive factors for people to share information online. We often share information w

    115、ith our friends in the office or at home to educate, entertain or pleasantly surprise them. In this way we can connect with others. This is also true while sharing information online. If you look at the Facebook wall posts of your friends, you will realize that most of their updates are usually famo

    116、us quotes, entertaining videos, inspirational images, funny jokes, etc. 94% of those who responded to a survey by The New York Times said they put a lot of thoughts into how the content they are sharing will be beneficial to others. A lot of people share information online to portray their true self

    117、 to the outside world. Some people, especially those who are shy and not comfortable talking about their areas of interest in the presence of others, find it extremely convenient to share that information online with like-minded individuals. 78% of the respondents in the study of The New York Times

    118、said they shared information online because it helps them develop better relationships. Today, a lot of people do not have the time to meet each other in person, and the Internet has become a great substitute. A lot of people now “meet” each other online, rather than in conventional places like rest

    119、aurants and pubs. Lastly, when we share our thoughts online, we are actively engaging with the vast community of people who are a part of the World Wide Web. Sharing information will make a difference to the viewpoint of others, or add to their understanding about the world. _【参考范文】People increasing

    120、ly share information online for several positive reasons. Most people hope what they share will benefit others. Some people show their true self by sharing information online. People also do this to keep in touch with friends and make new acquaintances. Quite a few people share their thoughts online

    121、 hoping to influence others viewpoints in a positive way. 【备选训练】1. Do express deliveries from Wuhan need to be rejected/rejecting(reject)? 2. Local medical institutions have been required to inform(inform)local civil affair branches if quarantine(检疫) measures would result in such people living alone

    122、 at home. 3. The orchids(兰花) not only delight(delighted) the senses, but also help educate people about the global concerns of plant conservation and environmental preservation. 4. During the first week of self-isolation, Mui and Hui were too embarrassed(embarrass) to impose their needs on others. 5

    123、. The results narrowed the path forward for Sanders, 78, who had hoped for an upset win in Michigan to keep his White House hopes alive. 6. He expressed hope that the workers will persevere in completing other facilities at the center so that more quarantine units can be used as soon as possible. 7.

    124、 Although the auto show has been halted, automakers remain enthusiastic about presenting their advanced technologies and development strategies. 8. Although some public services are gradually returning to normal, some companies are still encouraging their employees to deliver from home and stick to social distancing. 9. Four departments in Beijing were punished after a probe into the case of an infected woman returning to Beijing from Wuhan. 10. Wu also said big data had the potential to be further applied to the monitoring of tea tree growth.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Onwards and upwards素养评价(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444602.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1