2020-2021学年新教材高中英语 Unit 2 Onwards and upwards素养评价(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit Onwards and upwards素养评价含解析外研版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 upwards 素养 评价 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(二)Unit 2(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Have you ever read Harry Potter? W: Im afraid I havent. M: What a pity! You really should. Its fantastic. I have a copy here. If you
2、like, Ill lend it to you. 1. What are the speakers talking about? A. Seeing a movie. B. Reading a book. C. Buying a book. 答案: BText 2M: Why will Mr Rogers be out of the office next week? To take a holiday or go on business? W: Neither. Hes traveling to see his niece. Shes getting married next Tuesda
3、y. 2. Why will Mr Rogers be out of the office next week? A. To take a holiday. B. To travel on business. C. To attend a wedding. 答案: CText 3M: Does your daughter Leah watch Mickey Mouse? W: Yeah. My husband and I didnt let her watch television when she was a baby. Now shes two. Her doctor says its O
4、K for her to watch half an hour of TV each day. 3. Who says Leah can watch TV for half an hour now? A. Her mother. B. Her doctor. C. Her father. 答案: BText 4W: How much are the tickets for the match? M: The cheapest are 21 and the next ones are 24. W: Thats not bad. Last time I paid 28. We wont save
5、much if we get two cheaper tickets. M: Thats true. Lets go for the more expensive ones then. 4. How much will the speakers pay for the match? A. 24. B. 42. C. 48. 答案: CText 5W: I heard that Joseph quarreled with the boss this morning. Do you know what happened? M: I would also have quarreled with th
6、e boss if he had criticized me so seriously for being two minutes late. 5. What does the man mean? A. He is against Joseph. B. He is for Joseph. C. He is for the boss. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作
7、答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: What is your major? M: My major is business administration. I am especially interested in marketing. W: Have you received any degrees? M: Yes. First, I received my Bachelors degree in English Literature, and then an MBA degree. W: What course did you like best
8、? M: Project management. I was very interested in this course when I was a student, and I think its very useful for my present work. W: Do you feel that you have received a good general training? M: Yes, I have studied in an English training program and a computer training program since I graduated
9、from university. I am currently studying finance at a training school. 6. What is the mans major? A. Finance. B. Business administration. C. English Literature. 答案: B7. What course did the man like best as a student? A. Project management. B. English literature. C. Computer engineering. 答案: A听第7段材料,
10、 回答第8、9题。Text 7M: What do you think of this clothing store? W: I love it! The only problem is that its extremely expensive. M: Dont worry. Ive decided that for your birthday, Im going to take you shopping for a new dress here. W: Really? The last time we did that was before our wedding. I thought yo
11、u hated shopping. M: I do, and thats why you should appreciate this gift! W: Thats really nice of you! Lets go in and try some things on. M: How about this red dress? I think it would really suit you. W: I dont think this color is quite right for me. Do they have the same dress in white in size 8? M
12、: Lets see. . . theyve got one in blue, pink, black. . . and white. Here you are. W: This is perfect! 8. Whats the relationship between the speakers? A. Husband and wife. B. Boyfriend and girlfriend. C. Customer and shop assistant. 答案: A9. Which color of the dress does the woman like? A. The red one
13、. B. The blue one. C. The white one. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Have you ever tried shopping online? W: No, never. I prefer to actually see and touch what Im buying before I pay for it, especially for clothes and shoes. M: Thats right. Seeing is believing. W: Ive heard some friends say when they
14、 get the item, and its quite different from what they see on the website. M: That really happens. Without close examination, we may meet with faulty products. W: Whats more, its not always so safe for us to pay online as hackers might steal the user name and password. M: Its said that some measures
15、have been taken to deal with this problem. Paying online is much safer than before, but I still have the feeling that its not safe enough. W: I cant agree more. Thats why I only do shopping in physical stores. M: Me too. Sometimes I surf online shops to check some related information, and then go to
16、 a physical store to do the actual shopping. W: Thats a good idea. 10. Why doesnt the woman try shopping online? A. Because she thinks it costs more than physical stores. B. Because she seldom surfs the Internet. C. Because she cant touch the thing before she pays. 答案: C11. What does the man think a
17、bout the measures to deal with the safety problem? A. Its totally useless. B. It has solved the problem. C. Its effective but not good enough. 答案: C12. Whats the mans shopping habit? A. Shopping in the mall directly. B. Checking online and then shopping in physical stores. C. Only shopping the daily
18、 supplies online. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Why are you back so late, Mike? Its already half past six. You should have been home half an hour ago. M: Sorry, Mom. There was a traffic accident. W: What? Did you get hurt? M: Dont worry. Im fine. I just saw the traffic accident happened. W: So what
19、 happened? M: A car hit a truck. When I got there, I found that both the car driver and the truck driver were injured. W: Could you do anything for their injuries? M: No, I was afraid that Id hurt them further if I moved them. But I ran as fast as I could to the nearest house and told the man there
20、what had happened. Amazingly, hes a doctor. He grabbed his first-aid kit and ran back with me. He took care of their injuries and then dialed 911. W: Were they taken to the hospital? M: Yes. The police and an ambulance came about ten minutes later. W: Mike, Im so proud of you. Now go and wash your h
21、ands. Suppers ready. M: OK, Mom. Im really starving now. 13. When should the man have arrived home? A. At 6: 00 pm. B. At 6: 30 pm. C. At 7: 00 pm. 答案: A14. Why did the man come home late? A. He was stuck in traffic. B. He had a traffic accident. C. He helped two accident victims. 答案: C15. What did
22、the doctor do? A. He immediately called 911. B. He performed first aid on the drivers. C. He moved the man to his house. 答案: B16. How does the man feel now? A. Tired. B. Thirsty. C. Hungry. 答案: C听第10段材料, 回答第1720题。Text 10Welcome to Montfort School, thanks for choosing our school. We are so happy that
23、 you have taken time off to be with us today. It is with great pleasure that we have prepared some events that we hope will please you. At 9: 00 am, our headmaster will give a welcome speech; this will be in the school hall. Please be seated by 8: 45 am. Following the speech, its the guide tour of t
24、he exhibition at 9: 30. Here you can see the proud history of our school and our achievements in the field of education. The exhibition is laid out in the classrooms on the 2nd floor. Next is the guide tour of science labs at 10: 20 am; here you can see the subjects that new students will be studyin
25、g. You will also notice that our labs have excellent equipment. At 11: 00 am, you will be guided to the tour to practical areas. This covers our technical workshops, music, and other areas of our school life. At Montfort, we believe in all around development of our students. Lunch will be at 12: 00.
26、 It has been specially prepared for our guests. All our teachers and student leaders will be present to answer any questions that you have in your minds. We are so happy that you could be with us today. 17. What is the talk mainly about? A. The plan for the day. B. The courses for the term. C. The h
27、istory of the school. 答案: A18. Where can the visitors learn about the subjects for new students? A. In the school hall. B. In the science labs. C. In the classrooms. 答案: B19. What can students do in the practical areas? A. Take science courses. B. Enjoy excellent meals. C. Attend technical workshops
28、. 答案: C20. When are the visitors expected to ask questions? A. During the lunch hour. B. After the welcome speech. C. Before the tour of the labs. 答案: A第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。A(2020南宁高二检测)The Cambridge Science Festival Curiosity ChallengeDare
29、 to Take the Curiosity Challenge! The Cambridge Science Festival (CSF) is pleased to inform you of the sixth annual Curiosity Challenge. The challenge invites, even dares school students between the ages of 5 and 14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity and how it inspir
30、es them to explore their world. Students are being dared to draw a picture, write an article, take a photo or write a poem that shows what they are curious about. To enter the challenge, all artwork or pieces of writing should be sent to the Cambridge Science Festival, MIT Museum, 265 Mass Avenue, C
31、ambridge 02139 by Friday, February 8th. Students who enter the Curiosity Challenge and are selected as winners will be honored at a special ceremony during the CSF on Sunday, April 21st. Guest speakers will also present prizes to the students. Winning entries will be published in a book. Student ent
32、ries will be exhibited and prizes will be given. Families of those who take part will be included in celebration and brunch will be served. Between March 10th and March 15h, each winner will be given the specifics of the closing ceremony and the Curiosity Challenge celebration. The program guideline
33、s and other related information are available at: http: /cambridgesciencefestival. org. 【文章大意】这是一篇应用文。主要介绍了The Cambridge Science Festival Curiosity Challenge的相关信息, 介绍了活动的流程, 时间节点等。21. Who can take part in the Curiosity Challenge? A. School students. B. Cambridge locals. C. CSF winners. D. MIT artist
34、s. 【解析】选A。细节理解题。根据文章中The challenge invites, even dares school students between the ages of 5 and 14 to create artwork or a piece of writing that shows their curiosity and how it inspires them to explore their world. (这一挑战邀请, 甚至敢于邀请5岁到14岁的学生创作艺术品或一篇文章, 以显示他们的好奇心如何激发他们探索自己的世界。)可知这个活动主要的参加对象是学校里的学生。故A正
35、确。22. When will the prize-giving ceremony be held? A. On February 8th. B. On March 10th. C. On March 15th. D. On April 21st. 【解析】选D。细节理解题。根据文章中Students who enter the Curiosity Challenge and are selected as winners will be honored at a special ceremony during the CSF on Sunday, April 21st. (参加“好奇”挑战赛
36、并获选为优胜者的学生, 将于4月21日, 星期日, 在CSF举行的特别典礼上被授予荣誉。)可知进入挑战赛并获奖的同学将在4月21日的颁奖典礼上接受颁奖。故D正确。23. What type of writing is this text? A. An exhibition guide. B. An art show review. C. An announcement. D. An official report. 【解析】选C。推理判断题。本文主要介绍了The Cambridge Science Festival Curiosity Challenge的相关信息, 属于应用文中的通知。故C正
37、确。B(2020成都高二检测)The US inventor Thomas Alva Edison once said, “Genius is one percent inspiration and 99 percent perspiration. ” He was not exaggerating. Perspiration, indeed, plays a very important role in Chinese scientist Tu Youyous success. Tu was given the Nobel Prize in Physiology or Medicine in
38、 2015 for discovering a new drug for malaria, a deadly disease caused by the bite of some types of mosquito. She is the first Chinese citizen to win a Nobel Prize in science. “It is the pride of the whole Chinese science community, which will inspire more Chinese scientists, ” China Daily noted. Mal
39、aria is a disease that infects around 200 million people and kills about half a million people each year, according to the Economist. Tus discovery has saved millions of lives, especially in the developing world. According to the World Health Organization, by 2013 malaria deaths had fallen by 47 per
40、cent compared with 2000. But the road to this achievement was a tough one to travel. In the late 1960s, during the “cultural revolution ” (1966-1976), Tu joined a government project on which she began research on a new malaria drug. In the beginning, Tu read a lot of old folk remedies(药方), searched
41、texts that were hundreds or thousands of years old and traveled to remote places. Over several months, Tu and her team collected over 600 plants and created a list of almost 380 possible remedies. “This was the most challenging stage of the project, ” Tu told The Beijing News. “It was a very labor-d
42、emanding and dull job, in particular when you faced one failure after another. ”But the hard work and the dullness failed to break the teams spirit. In the following months, she and her team tested the remedies on malaria-infected mice and they found that an extract(提取物)from the plant qinghao seemed
43、 to work well. Not that the work was easier after that. The fact that the extract didnt always work against malaria discouraged some of her teammates. But Tu was ambitious to make a contribution to the world and so she encouraged her teammates to keep going. They decided to start again from the begi
44、nning. In 1971, they were rewarded for their efforts. After nearly 200 failures, Tu finally made an extract that was 100 percent effective against malaria parasites. The extract was called “Artemisinin(青蒿素)”. “Thanks to decades of hard work, Tu and her team had provided humankind with powerful new m
45、eans to combat these diseases that affect hundreds of millions of people every year, ” said the Nobel Prize Committee. “It has greatly improved human health and reduced suffering. ”【文章大意】这是一篇说明文。主要说明了据经济学人报道, 疟疾是一种每年感染约2亿人并导致约50万人死亡的疾病, 而屠呦呦的发现拯救了数百万人的生命。根据世界卫生组织的数据, 到2013年, 疟疾死亡人数比2000年下降了47%。并且文章讲
46、述了屠呦呦和她的团队发明青蒿素的过程。24. What can we learn from the passage? A. Tu Youyou is the first Chinese citizen to win a Nobel Prize. B. Compared with 2000, malaria deaths had fallen to 53% in 2013. C. The work became easier after Tu found an extract from qinghao. D. Artemisinin is the most effective extract t
47、o kill malaria parasites. 【解析】选D。细节理解题。根据倒数第二段After nearly 200 failures, Tu finally made an extract that was 100 percent effective against malaria parasites. The extract was called “Artemisinin”. (在将近200次失败后, 屠呦呦终于制成了一种对疟原虫100%有效的提取物。这种提取物被称为“青蒿素”。)可知青蒿素是杀死疟原虫最有效的提取物。故选D。25. What does the underlined
48、 word “combat” mean in the last paragraph? A. Treat. B. Fight. C. Spot. D. Anticipate. 【解析】选B。词义猜测题。根据下文these diseases that affect hundreds of millions of people every year可知经过几十年的努力, 屠呦呦和她的团队为人类“抗击”这些每年影响数亿人的疾病提供了强大的新手段, 故可推测标下划线的单词的意思为“对抗; 抗击”, 故选B。26. How many stages did Tu and her team go throug
49、h to get Artemisinin? A. Seven. B. SixC. Five. D. Four. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段In the late 1960s, during the “cultural revolution ” (1966-1976), Tu joined a government project on which she began research on a new malaria drug. 为第一阶段; 根据第五、六段In the beginning, Tu read a lot of old folk remedies, searched t
50、exts that were hundreds or thousands of years old and traveled to remote places. Over several months, Tu and her team collected over 600 plants and created a list of almost 380 possible remedies. 为研究的第二、三阶段; 第八段In the following months, she and her team tested the remedies on malaria-infected mice an
51、d they found that an extract from the plant qinghao seemed to work well. 为研究的第四阶段; 倒数第二段After nearly 200 failures, Tu finally made an extract that was 100 percent effective against malaria parasites. The extract was called “Artemisinin”. 为研究的第五阶段。综上可知屠呦呦和她的团队提取青蒿素经历了五个阶段。故选C。27. What is the best tit
52、le of the passage? A. Discovering QinghaoB. Sending out a LifelineC. Perspiration and InspirationD. The Secrets to Tu Youyous Success【解析】选B。主旨大意题。根据第三段Malaria is a disease that infects around 200 million people and kills about half a million people each year, according to the Economist. Tus discover
53、y has saved millions of lives, especially in the developing world. According to the World Health Organization, by 2013 malaria deaths had fallen by 47 percent compared with 2000. (据经济学人报道, 疟疾是一种每年感染约2亿人并导致约50万人死亡的疾病。屠呦呦的发现拯救了数百万人的生命, 尤其是在发展中国家。根据世界卫生组织的数据, 到2013年, 疟疾死亡人数比2000年下降了47%。)以及文章主要内容为屠呦呦发明青
54、蒿素, 挽救了数百万人的生命, 故B选项符合文章标题。故选B。CAs a senior high school student, my future is always on my mind. To be exact, thoughts of the future have kept me up countless nights and made me worry enough to do poorly on more than one test. Because of this, words of wisdom are a source of comfort. Steve Jobs gave
55、 a speech to Stanfords graduating class in 2005 and his words resound repeatedly in my mind whenever I think about my future. It wasnt always like that, though. It started when I became a junior, when college came into view. Its the first big step to making your life your own. So when Jobs discussed
56、 his life as a student, some fears were eased. He, too, felt the need to attend college to make something of himself. He faced what many are extremely afraid of: uncertainty. His lack of understanding caused him to stop attending college and focus on what he felt was important. His story had a happy
57、 ending, of course, since he certainly turned out well. This doesnt mean that students shouldnt attend college, but rather that they shouldnt worry so much. Youll get where you need to go, even if your path is a bit more winding(蜿蜒的)than youd like. Jobs talked about the hardships in his work. His lo
58、ve of his work helped him carry on and he got where he was meant to be, which restates the point: dont panic. One particular part of his speech stayed with me. Steve Jobs quoted(引用)the saying “Stay hungry, stay foolish” and it has become my motto. Staying foolish is realizing that you are still a fo
59、ol, no matter how much youve learned or experienced. There is always more to explore. Staying hungry is wanting to find those things about which you are still uneducated. Steve Jobss level of success is attainable, and I aim to prove that. With the will power to go into the world living every day li
60、ke its my last and allowing the future to take care of itself, I will do great things. In the last moments of my life, Ill be proud of what I have done and hope to have all the wisdom a person could wish for. 【文章大意】本文是一篇记叙文, 起初作者对自己的未来充满了担忧, 后来, 乔布斯在斯坦福大学的演讲对他产生了很大影响, 让他勇敢面对生活中的不确定因素, 努力去实现人生梦想。28.
61、It is suggested in Paragraphs 1 and 2 that _. A. Steve Jobs didnt attend collegeB. Steve Jobs failed because of his decisionC. the author is a college studentD. the author cares much about his future【解析】选D。段落大意题。根据第一段前两句“As a senior high school student, my future is always on my mind. To be exact, t
62、houghts of the future have kept me up countless nights and made me worry enough to do poorly on more than one test. ”可知作者非常担心自己的未来, 并且这种担忧对他的学习产生了较大的影响。故D项正确。29. What did the author gain from Jobss speech? A. Courage to drop out of school. B. Confidence in defeating Jobs. C. Bravery to face uncertai
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444602.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
