2020-2021学年新教材高中英语 Unit 3 The internet Section Ⅱ练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The internet Section 练习含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 练习 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、Unit 3 The internetSection Reading and Thinking (1)阅读理解AIm a reporter. Last month I was in Stockholm, Sweden.Now Im in Frankfurt, Germany. Next month, who knows?You certainly wont believe that I can call you from my laptop, which is what Im often doing these days using something called Skype.Skype l
2、ets me call any phone number anywhere in the world for about 2 cents a minute, a little more to some places, such as the Middle East and Asia. My computer does the dialing, and the processing of incoming and outgoing voices. All you need is a broadband connection(宽带连接). With the basic version of Sky
3、pe, all anyone needs to make or receive a call is to install the programme on his or her computer (and that includes personal digital assistants). All calls from PC to PC are free. You dont even need a pair of headphones, though headphones can be a good idea if you wish to be discreet. I use my lapt
4、ops built-in microphone.The paid service for calling regular telephones is called SkypeOut. The quality is completely clear, provided that theres not too much traffic on the Internet. If theres an echo, hang up and try again, and it usually gets better. There is one warning: on some computers, espec
5、ially those running older versions of Windows, it doesnt always work, or can sound like a confusing conversation. You cant hear a thing.Skype was invented chiefly by a Swede named Niklas Zennstrom along with a group of programmers in Estonia.1. From the first two paragraphs we can learn the followin
6、g things about the author EXCEPT that .A. he has never communicated with others before using SkypeB. he often makes calls using SkypeC. he often has to go from place to placeD. he doesnt know where he will be next month解析:细节理解题。前两段叙述作者使用Skype打电话,经常出差,所以A项与作者的信息不符,故选A。答案:A2. What should you do if you
7、 want to make a Skype call? A. Install the Skype programme.B. Install the Skype programme and have a broadband connection.C. Have a laptop.D. Be a foreign reporter.解析:细节理解题。从“All you need is a broadband connection. With the basic version of Skype, all anyone needs to make or receive a call is to ins
8、tall the programme on his or her computer (and that includes personal digital assistants).” 可知,需安装Skype和宽带连接,故选B。答案:B3. What does the underlined word “discreet” in paragraph 4 probably mean?A. Official.B. Careful.C. Public.D. Informal.解析:词义猜测题。上文提示:你不需要耳机,尽管需要谨慎(不泄露秘密)时有耳机不错。所以此处是指“小心谨慎的(不泄露秘密)”,故选B
9、。答案:BBA new study by Chinese researchers has found differences in the brain activities of men and women addicted to Internet gaming.The study says addicted men have lower impulse control compared with women, indicating that men are more likely to become addicted to Internet gaming.Researchers from R
10、enji Hospital, which is connected with Shanghai Jiaotong University, recruited 105 Chinese participants for the study, which had two groupsone with 32 men and 23 women addicted to gaming, and the other with 30 men and 20 women who were not addicted.They completed a questionnaire on gaming addiction,
11、 and reported their gaming history and number of hours playing per week. Researchers also talked with their families to collect the information.Through FMRI scanning(功能性磁共振扫描), researchers found that men addicted to gaming had lower brain activities in the brain regions associated with impulse contr
12、ol, than nonaddicted men. The lower the activity levels, the poorer the impulse control. Addicted women, however, showed no differences compared with the healthy female group.Researchers also studied the functional connectivity between brain regions, which were lower in men with addiction than in no
13、naddicted men, but showed no differences in the female groups.Although there are some limitations, the findings suggest that activity levels displayed in the brain regions could be biomarkers to evaluate the behavioural inhibitions of gaming-addicted men, they said.Gaming disorder was listed as a me
14、ntal disorder by the World Health Organization earlier this year. People with the disorder have impaired control over gaming and give it increased priority in their livesto the extent that gaming takes precedence over other life interests and daily activities.4. What did researchers find by FMRI sca
15、nning?A. Addicted men have higher brain activities.B. Addicted women have lower impulse control.C. Addicted men are the same as nonaddicted ones.D. Addicted women have no differences with nonaddicted ones.解析:细节理解题。答案定位在倒数第四段“Addicted women, however, showed no differences compared with the healthy fe
16、male group.”。通过功能性磁共振扫描,研究人员发现,上瘾的女性和没有上瘾的女性没有区别,故选D。答案:D5. What can we learn from the passage?A. Researchers from Renji Hospital did the research independently.B. 53 men took part in the research.C. Gaming disorder does harm to our lives.D. The research has solved the problem completely.解析:推理判断题。由最
17、后一段“Gaming disorder was listed as a mental disorder by the World Health Organisation earlier this year.(今年早些时候,世界卫生组织将游戏成瘾列为精神病。)”由此推断出游戏成瘾对我们的生活有害,故选C。答案:C6. What is the main purpose of the passage?A. To explain the best way of getting rid of the Internet gaming addiction.B. To show the latest brai
18、n research on differences between addicted men and women.C. To describe Internet gamings harmful effects on men and women.D. To advise on the special use of Internet gaming to men and women.解析:主旨大意题。第一段“A new study by Chinese researchers has found differences in the brain activities of men and women
19、 addicted to Internet gaming.” 是全文的主题句,结合全文内容可知,这篇文章主要讲了最新的大脑研究表明对游戏上瘾的男性和女性之间存在的差异,故选B。答案:BCTo stop more teenagers from becoming addicted to the Internet, the Ministry of Education(MOE, 教育部) sent a letter in 2018 to all parents in China. It calls on them to pay more attention to their childrens onl
20、ine activities. Nowadays more and more teenagers become addicted to the Internet. A 17-year-old boy from Guangdong Province nearly died after playing online games for 40 hours. It shows how bad things can get when one becomes addicted to the Internet.The MOE also sent a notice to primary and middle
21、schools, asking them to manage students Internet use. From now on, schools will pay more attention to their students Internet use, as well as their use of mobile phones. Schools have been told to teach students how to avoid violent online content. As long as students show signs of being addicted to
22、the Internet, they can get help from their teachers to give up their addiction.To make better use of the Internet, experts suggest that students should limit their screen time to less than 1.5 hours a day. They can develop healthy hobbies, like reading or playing sports in their free time.Many other
23、 countries are also taking action. The Australian government has called for schools to confiscate(没收) mobile phones during school hours. And in Korea, there is a law that children under the age of 16 are not allowed to play online between midnight and 6 am.7. Whom did the MOE send the letter to?A. P
24、arents.B. Students.C. Schools.D. The government.解析:细节理解题。根据第一段第一句可知,教育部给家长写了一封信。故选A。答案:A8. How long should a teenager use the Internet a day according to the experts?A. About three hours.B. Less than two hours.C. Less than one and a half hours.D. More than 1.5 hours.解析:细节理解题。根据第三段第一句“To make better
25、use of the Internet, experts suggest that students should limit their screen time to less than 1.5 hours a day.”可知专家建议青少年每天上网要少于1.5小时。故选C。答案:C9. Which action is Korea taking against teenagers Internet addiction?A. Confiscating students smart phones.B. Not allowing teenagers to play online.C. Making
26、a law to prevent children under 16 from playing online games during certain time.D. Calling on parents to manage their childrens online activities.解析:细节理解题。根据第四段最后一句“And in Korea, there is a law that children under the age of 16 are not allowed to play online between midnight and 6 am”可知选C。答案:C10. W
27、here can you read this article?A. In a novel.B. In a newspaper.C. In a fashion magazine.D. In a storybook.解析:推理判断题。本篇文章主要介绍了为阻止青少年沉迷网络,中国及世界各国所采取的措施,这应该是新闻报道。故选B。答案:BDKids love to go online. There is so much to explore and learn. 11 The answer to the question is as difficult as determining at what a
28、ge a child can be left at home by themselves, since all children are different. Here are some questions to ask yourself to determine what is right for your child.12Of course when you are trying to determine if you can let him or her go online, your child has probably already said, “Im ready; I can h
29、andle it.” But are they? 13 How would they handle the material if they ran across it by accident? 14Does your child question other peoples actions? Do they easily believe anything that is presented to them? It is an important question to ask to determine if your child is ready to go online alone. Ha
30、ve you taught them what the dangers are? 15 Have you explained to them that there are people out there that might want to do them harm? It is a dangerous world out there. If you are going to let them wander around in the online world, they need to be prepared for what they might see or run into. A.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-444926.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
