2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 History and traditions单元素养评估卷(四)练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit History and traditions单元素养评估卷四练习含解析新人教版必修第二册
- 资源描述:
-
1、Unit 4 History and traditions单元素养评估卷(四)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ATravel around EnglandPlaces to visit in LondonThe Thames It runs through London, dividing the city into two parts. Its interesting to take a trip on the river. This way,
2、you can see almost every place of interest in London. Big BenMay 31, 2019 is the 160th birthday of the largest four-faced clock in the worldBig Ben. It isnt the name of the tower itself but the 13-ton bell inside it. Every hour, it “bongs” the number of the hour to tell the time.Places to visit in L
3、iverpool Music: “The Beatles Story”If you love the Beatlesthe world-famous 1960s music group, come here!Open every day except Dec. 25 and 26Adult: 16.00 Under-16s and student: 12.00Child under six: Free Sport: “Liverpool FC”Do you love football? Visit Anfield football centre, home to Liverpools favo
4、urite football team.Closed on Sat. & Sun.Adult: 15.00 Under-16s and student: 9.00Child under six: Free Museum: “Liverpool Museum”You can learn all about the history and culture of Liverpool here. It was set up in 1851, and moved to the new building in 2011.Open daily Free entry!1. Whats the suggeste
5、d way to visit the most places of interest in one day in London?A. To go by boat.B. To go by bus.C. To go by subway.D. To go by train.解析:细节理解题。根据泰晤士河中的描述“Its interesting to take a trip on the river. This way, you can see almost every place of interest in London.”可知,通过坐船可以游览的地方最多。故选A。答案:A2. Which of
6、the following has a history of less than 100 years?A. Liverpool Museum.B. The Beatles Story.C. Big Ben.D. The Thames.解析:细节理解题。由文中利物浦博物馆的描述“It was set up in 1851”可知该博物馆已经有100多年的历史;由文中甲壳虫乐队博物馆的描述“If you love the Beatlesthe world-famous 1960s music group, come here!”可知该博物馆成立的时间是不到100年;而由第二段可知大本钟已有160年的
7、历史,故选B。答案:B3. David, a music fan, wants to go to his favourite place in Liverpool with his 9-year-old daughter and his baby son. How much should he pay?A. 16.B. 24.C. 28.D. 40.解析:推理计算题。由文中甲壳虫乐队博物馆的描述可知,该博物馆收费成人16英镑,16岁以下12英镑,6岁以下儿童免费。故大卫、大卫9岁的女儿和大卫的儿子(婴儿)三人的收费情况为:16+12+0=28英镑,故选C。答案:CBIn the state o
8、f Qin, there was a man called Shang Yang. He was a statesman(政治家) and worked out many reforms for the state, like paying more attention to farming and giving rewards to soldiers who were successful when at war. But these reforms were not easily carried out at first. Most people didnt trust Shang Yan
9、g. In order to solve this problem, Shang Yang came up with an idea. He put a thin wooden pole at the south gate of the Qin capital. Many people came to see him and the pole. Then, in front of the crowd, Shang Yang said loudly, “The man who takes this pole to the north gate will get 10 gold pieces.”I
10、t was a simple job and the reward was so large. However, some time passed and no one stepped forward. They all thought Shang Yang was making a joke. Hearing no answer, Shang Yang stepped forward and said, “The reward now goes to 50 gold pieces.”This reward was unbelievably large. Finally, a man from
11、 the crowd came forward. He put the pole on his shoulder and walked to the north gate. True to his word, Shang Yang gave the man 50 gold pieces. After that, the people of Qin were all talking about what Shang Yang did about the pole. They believed he was a man of his word. So when Shang Yang began c
12、arrying out his reforms, the people followed him. Under these great reforms, Qin grew stronger and stronger. At last, Qin made all the seven states into one empire(帝国).4. In order to carry out his reforms, what idea did Shang Yang have?A. Having a wooden pole carrying competition.B. Having a wooden
13、pole cutting competition.C. The man stepping forward first would be praised.D. The man carrying the pole from the south gate to the north one would get some gold pieces.解析:细节理解题。根据第二段和第三段可知商鞅为了落实政策,取得人们的信任,奖给愿意把木杆从南门抬到北门的人一些金币。故选D。答案:D5. Why did Shang Yangs reward increase at last?A. Because a man s
14、tepped forward.B. Because there wasnt enough time.C. Because Shang Yang heard no answer.D. Because Shang Yang was happy. 解析:细节理解题。根据第五段“Hearing no answer, Shang Yang stepped forward and said, The reward now goes to 50 gold pieces.”可知,商鞅决定把奖励从10个金币增加到50个金币,是因为当时没有听到回答。故选C。答案:C6. What does the underli
15、ned part mean?A. A man who can speak loudly.B. A man who likes to speak a lot.C. A man who keeps his word.D. A man of few words.解析:词义猜测题。根据上文商鞅履行了奖励50金币的诺言,可推出人们相信他是一个信守诺言的人。故选C。答案:C7. After these great reforms, what happened in the history of China?A. Shang Yang became the first emperor.B. The firs
16、t empire of China appeared. C. The south gate fell down.D. The state of Qin became weaker and weaker. 解析:推理判断题。根据最后一句“At last, Qin made all the seven states into one empire.”可知,秦朝使七国统一为一个帝国,即中国第一个朝代秦朝出现。故选B。答案:BCI travel a lot, and I find out different “styles” of directions every time I ask “How ca
17、n I get to the post office?”Foreign tourists are often confused(困惑的) in Japan because most streets there dont have names; in Japan, people use landmarks(地标) in their directions instead of street names. For example, the Japanese will say to travellers, “Go straight down to the corner. Turn left at th
18、e big hotel and go past a fruit market. The post office is across from the bus stop.”In the countryside of the American Midwest, there are not usually many landmarks. There are no mountains, so the land is very flat; in many places there are no towns or buildings within miles. Instead of landmarks,
19、people will tell you directions and distances. In Kansas or Iowa, for example, people will say, “Go north two miles. Turn east, and then go another mile.”People in Los Angeles, California, have no idea of distance on the map; they measure distance in time, not mile. “How far away is the post office?
20、” you ask. “Oh,” they answer, “its about five minutes from here.” You say, “Yes, but how many miles away is it?” They dont know.Its true that a person doesnt know the answer to your question sometimes. What happens in such a situation? A New Yorker might say, “Sorry, I have no idea.” But in Yucatan,
21、 Mexico, no one answers “I dont know.” People in Yucatan believe that “I dont know” is impolite. They usually give an answer, often a wrong one. A tourist can get very, very lost in Yucatan!8. What is the reaction of the Japanese when asked the way?A. They describe the place carefully.B. They show h
22、im a map of the place.C. They tell him the names of the streets.D. They refer to recognizable buildings and places.解析:细节理解题。根据第二段中“in Japan, people use landmarks in their directions instead of street names”可知,日本人在指路时习惯使用地标。故选D。答案:D9. What is the place where people measure distance in time?A. New Yor
23、k.B. Los Angeles.C. Kansas.D. Iowa.解析:细节理解题。根据第四段第一句话中“they measure distance in time, not mile”可知B正确。答案:B10. Why may people in Yucatan give a tourist a wrong answer?A. In order to save time.B. As a test.C. So as to be polite.D. For fun.解析:细节理解题。根据最后一段中“People in Yucatan believe that I dont know is i
24、mpolite. They usually give an answer, often a wrong one.”可知C正确。答案:C11. What can we infer from the text?A. Its important for travellers to understand cultural differences.B. Its useful for travellers to know how to ask the way properly.C. People have similar understandings of politeness.D. New Yorker
25、s are generally friendly to visitors.解析:推理判断题。文章讲述的是作者在问路时遇见的各国的文化差异。故选A。答案:ADA nickname is a shortened form of a persons name. A nickname can also be a descriptive name for a person, place or thing. Many American cities have nicknames. These can help establish an identity, spread pride among citize
26、ns and build unity. Nicknames can also be funny.Los Angeles, California is the second largest city in population, after New York City. Los Angeles has several nicknames. One is simply the citys initials, L.A. It is also called the City of Angels because Los Angeles means “the angels” in Spanish.Los
27、Angeles often has warm, sunny weather. So another nickname is City of Flowers and Sunshine. New York is called the Big Apple. So Los Angeles is sometimes called the Big Orange because of the fruit that grows in that citys warm climate.The American motion picture and television industries are based i
28、n Los Angeles. So it is not surprising that it is called the Entertainment Capital of the World. Many films are made in the area of Los Angeles called Hollywood. Millions of people visit the area. No trip to Los Angeles is complete without seeing the word “Hollywood” spelled out in huge letters on a
29、 hillside.Many movie stars live in Los Angeles. The city is sometimes called Tinseltown. This nickname comes from the shiny, bright and often unreal nature of Hollywood and the movie industry.Another nickname for Los Angeles is La-La Land, using the first letters of Los and Angeles. This means a pla
30、ce that is fun and not serious, and maybe even out of touch with reality.A good place for watching unusual-looking people is Venice, an area on the west side of Los Angeles. A system of waterways designed after the Italian city of Venice has been built there.Many people love Los Angeles for its warm
31、 sunny weather, beautiful mountains and beaches, and movie stars. That includes Randy Newman, who sings about his hometown.12. Which of the following is not the function of a nickname of a place?A. Building up identity.B. Entertainment.C. Bringing pride to the locals.D. Uniting surrounding cities.解析
32、:细节理解题。结合第一段的“These can help establish an identity, spread pride among citizens and build unity.”可知,绰号的作用没有D项。故选D。答案:D13. What does the underlined sentence suggest in Paragraph 4?A. Tourists should pay a visit to the big letters “Hollywood” on a hillside.B. The word “Hollywood” is so large that tour
33、ists cant miss it.C. The big letters “Hollywood” on a hillside is your first destination.D. Tourists are proud of seeing the big word “Hollywood”.解析:细节理解题。这句话的意思是:去洛杉矶不去看在山坡上用巨大的字母拼出来的单词 “Hollywood” 的旅行是不完整的。其含义说明此处是值得参观的地方。故选A。答案:A14. How many nicknames have been given to Los Angeles?A. 4.B. 5.C. 6
34、.D. 7.解析:细节理解题。文章中提到的Los Angeles的绰号共7个: L.A.、 the City of Angels、 City of Flowers and Sunshine、the Big Orange、the Entertainment Capital of the World、Tinseltown和La-La Land。故选D。答案:D15. What can we infer from the text?A. Los Angeles is most famous for its nicknames.B. Hollywood alone adds fame to Los A
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445113.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
