分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型北京市西城区2015高考英语单项选择及阅读理解学生自练(2)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445345
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:438.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    北京市 西城区 2015 高考 英语 单项 选择 阅读 理解 学生 答案
    资源描述:

    1、高考资源网() 您身边的高考专家北京市西城区2015高考英语单项选择及阅读理解学生自练(2)及答案【2014高考英语湖北省八校联考】 单项选择(共10小题;每小题1分,满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。21. The lead singer was ill and couldnt sing that night, and her _ didnt perform well, which made the audience disappointed. A. attitude B.substitute C. institute D. alt

    2、itude22. Unlike a stage actor, a film actor must be able to perform small scenes out of _ and often days apart in time.A. complimentB. strategyC. interruptionD. sequence 23. Cartoons should _ social morality and family values and avoid violent scenes, including those that children could easily imita

    3、te.A. demonstrateB. advocateC. approveD. resolve 24. The government has been under growing pressure to _ the causes of air pollution as smog frequently smothers the countrys large cities.A. releaseB. scheduleC. addressD. maintain 25. China has been considering raising the retirement age since 2008 t

    4、o _ its shrinking workforce and aging society.A. set offB. put offC. bring aboutD. cope with 26. Emails are efficient and convenient, but the best way to _ a message is still to talk it out in person.A. attend toB. break through C. result fromD. get across27. As we all know, independence is very _ f

    5、or youngsters because sooner or later they will leave their families and live alone. A. essential B. accurate C. flexible D. temporary28. Chinas goal of 7.5 percent GDP growth this year, though moderate in comparison with previous rates, is not cause for concern since it could still generate _ volum

    6、e wealth.A. relativeB. punctualC. considerableD. tentative 29. One thing that most organically grown food products seem to have in common is that they cost more than _ grown foods.A. apparently B. contradictorily C. conventionally D. punctually 30. A series of ancient Chinese coins are _ in an exhib

    7、ition held in Nanjing, where a variety of ancient currencies were unveiled. A. in placeB. on displayC. at lengthD. on purpose 单项选择及解析21-25BDBCD 26-30DACCB21. B。考查名词辨析。句意“那天晚上领衔歌手生病无法演出,她的替补表现得也不好,这让观众很失望。”substitute意为“替换者;替补”,符合句意。attitude意为“态度”,institute意为“学会,协会;学院”,altitude意为“高度;海拔”。22. D。考查名词辨析。句

    8、意:与戏剧演员不同,电影演员必须能够在打乱了先后顺序,常常是在相隔几天的情况下拍一些短镜头。sequence意为“次序,顺序”,compliment意为“恭维;称赞;问候;致意”,strategy意为“战略,策略”,interruption意为“中断;干扰”。23. B。考查动词辨析。句意:动漫应该提倡社会公德和家庭价值观,避免暴力的场面,包括那些孩子们能轻易模仿的东西。advocate意为“提倡,主张”,demonstrate意为“证明;展示;论证”,approve意为“批准;赞成”,resolve意为“决定;溶解”。24. C。考查动词辨析。句意:当雾霾频繁地出现在大城市,政府一直面临越来

    9、越大的压力来解决空气污染的成因。address意为“处理,对付”,release意为“释放;放出”,schedule意为“安排,计划;将列入计划表”,maintain意为“维持;继续;维修;主张”。25. D。考查动词短语辨析。句意:2008年以来中国一直在考虑提高退休年龄来应对劳动力减少和老龄化社会。cope with意为“处理,应付”,set off意为“出发;引起;动身;使爆炸”,put off意为“推迟”,bring about意为“带来,引来,引起,导致”。26. D。考查动词短语辨析。句意:电子邮件虽然高效便利,但是传递信息的最好办法还是亲自把它说出来。get across意为“(

    10、使)被了解;讲清楚,让听懂”,attend to意为“照料,照顾;料理”,break through意为“冲破;突围”,result from意为“起因于;由造成”。27. A。考查形容词辨析。句意:我们都知道,青少年独立是非常必要的,因为他们迟早会离开他们的家去独自生活。essential意为“至关重要的”,accurate意为“精确的”,flexible意为“灵活的;柔韧的”,temporary意为“暂时的,临时的”。28. C。考查形容词辨析。句意:中国今年GDP增长7.5%的目标,虽然与以前比较适中,还是没有引起人们的关注,因为它依然能产生相当大的财富总量。considerable意为

    11、“相当大的”,relative意为“相对的;有关系的”,punctual意为“准时的,守时的”,tentative意为“试验性的,暂定的”。29. C。考查副词辨析。句意:大多数有机食品共有的一个特征是它们要比传统种植的食物价格高。conventionally意为“传统的;普通的”,apparently意为“显然地;表面上”,contradictorily意为“矛盾地;反驳地”,punctually意为“准时地,如期地”。30. B。考查介词短语辨析。句意:一系列中国古代硬币在南京举行的展览中展出,那里大量古代货币被揭开面纱。on display意为“展览,公开展出”,in place意为“适

    12、当,适当的;在适当的地方”,at length意为“最后,终于;详细地”, on purpose意为“有目的地,故意地”。第一组 10分钟1. With his wise thoughts about nature and the world, Confucius (孔子) is considered as a great thinker in history of China.A. 不填;the B. the;the C. 不填;不填 D. the;不填2. “ Five centimeters higher, break the world record.” encouraged the

    13、coach. A you will B and you will C or you will D will you 3. my efforts at persuasion, he wouldnt agree. A. On account of B. In spite of C. Because of D. In terms of4. In Britain today women 44% of the workforce, and nearly half the mothers with children are in paid work.A. hold up B. build up C. ac

    14、count for D. consist of5. in the regulations that you should not tell other people the password of your e-mail account. A. What is required B. What requires C. It is required D. It requires6. _, hes honest. A. As he is poor B. Poor is he C. Poor as he is D. Poor as is he7. The traffic accident _all

    15、his life. After that he was limited to a wheelchair.A. damaged B. destroyed C. harmed D. ruined8. Well, thats enough. _ price will be beyond my reach.A. The higherB. A highestC. The highestD. A higher 9. Acupuncture (针刺疗法) is _ at reducing back pain _ medicines, according to researchers. A. twice as

    16、 effective; as B. as twice effective; than C. effective as twice; as D. twice effective as; than10Hearing the dog barking fiercely, away Athe thief fledBwas the thief fleeingCthe thief was fleeingDfled the thief11. -What does the sign over there say?-No person _ enter the area without official permi

    17、ssion.A. will B. shall C. must D. may12. When people talk about the most popular new Chinese Internet word in 2010, the first _ comes into their mind is “Geili”. A. which B. that C. one D. of them13. You cant camp you like these days. Many natural areas are now under protection.A. whichever B. where

    18、ver C. what D. when14. Greatly moved by her deeds, .A. I could hold back my tears B. tears went down my faceC. I could hardly hold back my tears D. tears would hardly be held back15. Our flight is boarding now. Well have to part. Dont feel blue. _. A. All that glitters is not gold B. All roads lead

    19、to Rome C. All good things come to an end D. A still tongue makes a wise head 【参考答案】 ABBCC CDDAD BBBCC阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A,B,C或D四个选项中,选出最佳选项。For many of us, aspirin, one of the most common nonprescription drugs, is a constant companion. It is the most effective drug that we have, and if we eliminated

    20、all but three drugs, aspirin would definitely be one of the three drugs we should keep. Even with all the new drugs available, it still has a place in many of our medicine cabinets, as a “miracle drug” in its ability to fight pain and inflammation (炎症) and even more amazing in its ability to reduce

    21、heart attack and stroke risk. Aspirin is the first member of a class of substances called non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs非甾体抗炎药). These drugs reduce pain, fever and inflammation, and are used to treat a variety of conditions. Many believe that aspirin has many benefits not yet fully un

    22、derstood. Media reports on the use of aspirin to prevent or treat diseases such as heart attacks and cancer leave many people struggling to keep all the facts straight. Others who cannot tolerate aspirin might feel a bit left out as new uses and benefits of aspirin continue to appear in the news. In

    23、 all cases, more researches are needed to determine what benefits aspirin may provide and whether these benefits would outweigh the potential side effects. Aspirin, for example, is known to cause gastrointestinal (胃肠的) bleeding with heavy use, and there is research that indicates an increased risk o

    24、f bleeding-related stroke in people who use it regularly. In some cases, these reactions can be killers. Another potentially deadly problem is aspirin poisoning and most people dont know about it. Before you start taking any of these over-the-counter (不需处方也可出售的) drugs on a long-term basis, its a goo

    25、d idea to discuss it with your health care provider. 1. From the second paragraph we know. A. Humans have fully understood the benefits of aspirin. B. Aspirin is the only member of non-steroidal anti-inflammatory drugs. C. Not every one of us can take aspirin. D. Aspirin can be used to stop bleeding

    26、. 2. Whats the third paragraph mainly about? A. Many researches about aspirin. B. Aspirins side effects. C. New uses of aspirin. D. The unknown aspects about aspirin. 3. The underlined word in the first paragraph means. A. kept B. saved C. investigatedD. removed4. According to the passage, which of

    27、the following is TRUE? A. Aspirin can cure us of most diseases. B. Aspirin is important in reducing pain and heart attack. C. The side effects of aspirin outweigh its benefits. D. We can buy some aspirin and take it immediately if we dont feel well. 【参考答案】14、CBDB阅读理解。About 21,000 young people in 17

    28、American states do not attend classes in school buildings.Instead,they receive their elementary (初等) and high school education by working at home on computers.The Center for Education Reform says the United States has 67 public“cyberschools”,and that is about twice as many as two years ago.The money

    29、 for students to attend a cyberschool comes from the governments of the states where they live.Some educators say cyberschools receive money that should support traditional public schools.They also say it is difficult to know if students are learning well.Other educators praise this new form of educ

    30、ation for letting students work at their own speed.These people say cyberschools help students who were unhappy or unsuccessful in traditional schools.They say learning at home by computer ends long bus rides for children who live far from school.Whatever the judgment of cyberschools,they are gettin

    31、g more and more popular.For example,a new cyberschool called Commonwealth Connections Academy will take in students this fall.It will serve children in the state of Pennsylvania from ages five through thirteen.Children get free equipment for their online education.This includes a computer,a printer,

    32、books and technical services.Parents and students talk with teachers by telephone or by sending emails through their computers when necessary.Students at cyberschools usually do not know one another.But 56 such students who finished studies at Western Pennsylvania Cyber Charter School recently met f

    33、or the first time.They were guests of honor at their graduation.本文讲述了美国很多年轻人不去学校学,而是在家参加网络学习。教育家对网络学校持不同的看法。有些教育家认为很难知道网络学习质量的好坏。有些教育家认为网络学习可按学生自己的速度进行,且不用坐车去上学。不管怎样,网络学习越来越受欢迎。13What do we know from the text about students of a cyberschool?AThey have to take long bus rides to school.BThey study at

    34、home rather than in classrooms.CThey receive money from traditional public schools.DThey do well in traditional school programs.答案:B。细节理解题。根据短文第一段第一、二句可知,学生不用去学校而是在家里通过电脑学习。14What is a problem with cyberschools?ATheir equipment costs a lot of money.BThey get little support from the state government.

    35、CIt is hard to know students progress in learning.DThe students find it hard to make friends.答案:C。细节理解题。根据短文第二段最后一句话可知:很难知道网络学习的好坏。15Cyberschools are getting popular because_.Athey are less expensive for studentsBtheir students can work at their own speedCtheir graduates are more successful in socie

    36、tyDthey serve students in a wider age range答案:B。细节理解题。根据短文第三段第一句话可知,网络学习的好处是学生可按自己的速度进行。16We can infer that the author of the text is_.Aunprejudiced in his description of cyberschoolsBexcited about the future of cyberschoolsCdoubtful about the quality of cyberschoolsDdisappointed at the development

    37、of cyberschools答案:A。推理判断题。综观全文可知,作者客观地描述了网络学习的优缺点,由此可知作者对网络学校并不含偏见。阅读理解。If you were a pilot flying a plane, and suddenly the engine failed, would you eject(跳出), or stay in? For a pilot, the choice is very difficult. If he ejects, he is safe, but the plane crashes. If he stays in the plane, he risks

    38、his life. Recently, Chinese Air Force pilot Li Feng, 38, faced this choice during a training exercise. It was March 7 and he was flying a Jian-10 (Fighter-10) at 4,500 meters. A warning appeared on the planes computer screen. He realized the plane might fail at any moment.Li Feng did a quick check o

    39、f the engine and asked the base if he could return. When the fighter was 7 km away from the airport, however, the engine stopped working. The plane began to fall at a speed of 25 meters a second at an altitude of 1,160 meters .Under Air Force rules, fighter pilots may eject if their aircraft loses e

    40、ngine power below 2,000 meters and cant be restarted. Before Li lost contact with the control tower, the commander in the air base asked him to eject. But Li Feng insisted on having another try.“I knew where the deadline (to give up the aircraft) was and was prepared for the ejection, but I decided

    41、not to give up unless the fighter was totally out of control,” Li recalled(回忆) during a recent television interview.After 104 seconds, Li was able to bring the fighter to a safe landing. The plane only suffered slight damage.“You are a hero! Congratulations!” Lis teacher, Xu Yongling wrote in a text

    42、 message to him after the landing. He said Li was a cool-headed pilot and very professional(专业的).Lis brave and calm act not only saved the 200 million yuan aircraft but also gave him invaluable first-hand experience of dealing with an engine emergency(紧急情况).For his outstanding performance, the Air F

    43、orce recently awarded him a gold medal.67. When the engine stopped working, Li Feng . A. was flying a Jian-10 at 4,500 metersB. saw a warning appear on the planes computer screen C. decided not to give up the plane D. was asked to stay in, but he ejected 68. When the fighter plane loses engine power

    44、 below 2,000 meters . A. pilots must restart it as soon as possible B. pilots should repair it as soon as possible C. pilots may eject for safety D. pilots should bring it to a safe landing 69. According to the passage, what kind of person is Li Feng? A. He is cool-headed. B. He is confident.C. He is fearless and cool under pressure. D. All of the above.70. What is the best title for the passage? A. Flying the Fighter Correctly B. When to Give up the Aircraft C. How to Deal with an Engine Emergency D. Bring the Fighter to a Safe Landing - 10 - 版权所有高考资源网

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:北京市西城区2015高考英语单项选择及阅读理解学生自练(2)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445345.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1