2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 The Value of Money Period 1课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The Value of Money Period 1课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 5 The Value of Money课时素养检测十七Unit 5Period 1. 阅读理解AIn 2009 a group of parents in Lymington started sharing worries about their childrens money-management skills. Pocket money was now stored in a building society rather than a piggy bank (储蓄罐); household shopping was done online; the children rare
2、ly saw their parents handling cash. They were spending online, too. Money had become intangible. How, then, were children to learn its value? The answer they came up with was GoHenry, an app now available in America as well as Britain. It is designed to help young people learn good spending habits t
3、hrough real-world money activities. Parents sign up with their own bank accounts and pay a monthly fee of 2. 99 or $3. 99 for each child aged six or over. Adults and children download separate versions. Parents can schedule pocket money and set chores. When those are marked as done, the child is pai
4、d the agreed amount. Parents can see what the child has bought and where. And they can choose where the card can be used: in shops, online or at ATMs. Children get cards printed with their names. They can put money in savings pots, view their spending and balances, and set savings targets. “They cou
5、ld decide to save ten dollars for a friends birthday in four weeks time, or set a goal at 12 to have $2, 000 to buy a car at age 18, ” says Dean Brauer, one of GoHenrys founders. “The app tells them how much to save each week to meet their goal. ”A big benefit of such apps is that they inspire famil
6、y conversations about money. According to the latest research, more than half of British parents find the subject hard to discuss with their children. And yet most agree that childrens attitudes to money are formed in their early years. Some GoHenry customers are wealthy parents who worry that their
7、 children will grow up with little knowledge of money. Others have slim incomes but regard the app as a preparation for their childrens future. Some say that they have been in debt and want their children to avoid that mistake when they grow up; others say that the app is cost-effective because thei
8、r children learn to plan to spend money. Even though young people no longer touch and hold money, they can still be taught to handle it well. 【语篇概述】本文是一篇说明文。介绍了一种帮助年轻人学习理财的手机应用程序。1. What does the underlined sentence suggest? A. Money no longer existed physically. B. Money was spent by children. C. M
9、oney took on a fashionable look. D. Money became less valuable. 【解析】选A。词义猜测题。根据第一段中的“Pocket money was now stored in a building society rather than a piggy bank; household shopping was done online; the children rarely saw their parents handling cash. They were spending online, too. ”可知, 第一段介绍了种种有关金钱花
10、费的方式, 如今的钱已不再以现金形式存在, 以无形的方式存在。故选A。2. What is the purpose of GoHenry app? A. To update peoples idea of money. B. To educate kids on money management. C. To promote parent-kid relationship. D. To build up wealth in American families. 【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的“It is designed to help young people learn good
11、 spending habits through real-world money activities. ”可知, GoHenry app的目的是教育孩子理财。故选B。3. How do parents or children benefit from GoHenry? A. Parents monitor childrens using of money. B. Children have freedom to earn extra money. C. Parents lend much money to children in relief. D. Children turn to sa
12、ving instead of spending. 【解析】选A。推理判断题。根据文中第二段中的“Parents can see what the child has bought and where. And they can choose where the card can be used: in shops, online or at ATMs. ”可知, 父母可以看到孩子买了什么, 在哪里买的。他们还可以选择卡的使用地点: 商店、网上或自动取款机。故选A。4. What is the best reason for the popularity of GoHenry among pa
13、rents? A. It brings to the table the topic of money. B. It trains kids to deal with money wisely. C. It ensures a successful future for children. D. It makes it possible for kids to get wealthy. 【解析】选B。推理判断题。根据最后一段中的“Some say that they have been in debt and want their children to avoid that mistake
14、when they grow up; others say that the app is cost-effective because their children learn to plan to spend money. Even though young people no longer touch and hold money, they can still be taught to handle it well. ”可知, GoHenry在父母中受欢迎的原因是: 它训练孩子们明智地理财。故选B。BTwo graduates from Cambridge University in
15、the United Kingdom found themselves about to graduate, yet with loans to pay off. The pair decided to begin a strange, year-long project to battle their debt. The men, Ross Harper and Edward Moyse, set up the website BuyMyFace. com last October as a way to get rid of the 50, 000 they shared as stude
16、nt loans. The idea behind the project was to earn money by selling their faces as advertising space every day for a year. Each day, they advertise a different business by painting the brands name or logo onto their faces and upload the pictures to the homepage of BuyMyFace. com, adding a link to the
17、 advertisers website and including a short piece of text about it. After they paint their faces and publish them on the website, Harper and Moyse go out to highly populated areas such as music festivals and theme parks to maximize their faces exposure. They hope more people will pay attention to the
18、 advertisements on their faces. At this time, Harper and Moyse have advertised their faces for over four months without skipping a day and theyre more than halfway to their goal. Though they first started charging a minimum of about 1. 60 per company, the prices have risen as their popularity increa
19、ses. For advertising space during the rest of April, they range between 250 and 750. Terri L. Rittenburg, associate professor of marketing at the University of Wyoming, said that she had heard of people tattooing (文身) logos on themselves before, but this idea is much better. According to her, at fir
20、st the idea would be new and unusual and attract attention. People are interested in this particular style of advertisement and would like to try what they advertise. But she is unsure how long it would last. At least for now, companies that have bought Harper and Moyses faces have written positive
21、comments on the pairs website. “We had a three percent increase in website traffic on the very day and for two days more afterwards, ” said one of the companies. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 讲述了两个年轻人通过在自己的脸上做广告赚钱的故事。5. Harper and Moyse go to highly populated areas to _. A. offer their helpB. make more friendsC.
22、show their facesD. raise more money【解析】选C。细节理解题。根据第二段倒数第二句“Harper and Moyse go out to highly populated areas such as music festivals and theme parks to maximize their faces exposure. ”可知, 哈珀和莫伊斯前往人口稠密的地区是为了展示自己的脸, 故C项正确。6. We can infer from the passage that the two young men _. A. get on well with t
23、heir projectB. work hard except on holidaysC. plan to open their own companyD. may close their website in future【解析】选A。推理判断题。根据第三段中的第二句“the prices have risen as their popularity increases. ”和倒数第二句“People are interested in this particular style of advertisement and would like to try what they adverti
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445356.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
