2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 The Value of Money Period 3课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The Value of Money Period 3课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 5 The Value of Money课时素养检测十九Unit 5Period 3. 阅读理解When we are kids, we dont know what we will overcome. At the age of thirteen, I fell ill. This illness lasted three years and I missed a lot of schooling. Doctors tried their best to help me as much as possible, but in the end this was something I
2、 just had to be used to. I felt little hope in life. However, in my junior year of high school, I had a turning point. I discovered my gift for writing and then I realized if I continued to let this problem hold me back, my dream would never come true. So my state of mind changed. Going through the
3、difficulty also gave me the strong desire to write. Writing what mattered most to me helped me overcome what sickened me. During my freshman and sophomore (高中二年级) year I did not learn much due to illness. So I became focused and determined and actually completed high school in two years instead of f
4、our. At the close of my junior year, I had straight As and became an honor roll student. Seeing what I had accomplished, I realized that having disadvantages doesnt mean it is impossible to achieve success. By becoming a writer, Ive become a reader. While performing community service at the library,
5、 I read to those who are less fortunate and unable to read. From pre-school children to the elderly, I enjoy my time reading to people of all ages. It is pleasing to see the awesome expressions on their faces as the words become a vision in their minds. Giving back is one of the greatest gifts you c
6、ould give in life. It inspires me to write something people can learn from. 【语篇概述】这是一篇夹叙夹议的文章。文章主要讲述了作者为了实现梦想克服疾病, 顺利完成学业, 并成为了作家帮到了其他人的故事。用她自己的事情告诫人们不要因为疾病而退缩, 要努力回报生活所给予的。1. How did the author feel when she got ill? A. Optimistic. B. Nervous. C. Hopeless. D. Calm. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第一段中“I felt litt
7、le hope in life. (我感觉人生无望了)”可知, 她在知道自己的病时是绝望的。故选C项。2. What led to the authors turning point in life? A. Her efforts in study. B. Her talent for writing. C. The change of her dream. D. The desire to read to others. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第一段中的“However, in my junior year of high school, I had a turning poin
8、t. I discovered my gift for writing(然而, 高中时期是我人生的转折点, 我发现了自己的写作天赋)”可知, 是作者发现自己擅长写作从而振作起来。故选B项。3. Whats probably the authors disadvantage in her mind? A. Missing schooling due to illness. B. Becoming an honor roll student. C. Having a negative state of mind. D. Failing to take exercise regularly. 【解析
9、】选A。推理判断题。根据文章第二段第一句的内容: 高中一二年级因为生病作者缺了很多课, 可知, 作者当时的劣势就是高一高二缺的课。故选A项。4. What can we learn about the author? A. The author enjoys imagining things. B. The author encourages others to read for life. C. The author wants to benefit others by writing. D. The author prefers to be a reader rather than a w
10、riter. 【解析】选C。细节理解题。根据文章最后一段中的倒数第一、二句“Giving back is one of the greatest gifts you could give in life. It inspires me to write something people can learn from. (回报就是生命中你所拥有的最好天赋之一, 它激励着我写一些能够影响他人的东西。)”可知, 作者想通过写作来帮助他人。故选C项。. 阅读填句根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。1 He had more money than he c
11、ould ever spend, and he was admired and looked up to by his community. 2 He wasnt happy. All his life he had been pursuing happiness and striving (奋斗) for happiness, but he had never been able to find it. Then one day he heard about a hidden temple in Nepal that had a special room that contained the
12、 secret of happiness. 3 After many years of searching and countless hardships he arrived there. He was tired and penniless, but he knew that none of that mattered now because he had found the temple. He asked a wise, smiling monk(和尚)if he could enter the special room. The monk agreed and showed him
13、the stairs leading to the room. 4 He stared into the room with sunlight screaming through the window and saw what he had come so far to find. There hanging on the wall was the secret of happiness. The man gazed at his reflection in the mirror and laughed. 5 Happiness is a choice that we can make. Do
14、nt spend the rest of your life searching the world for happiness then. Just look in the mirror and laugh. Just let the happiness flow from your heart, mind, and soul until it fills your life and the lives of all those around you. A. He immediately sold all that he owned and set out to find this hidd
15、en temple. B. The man found the secret of happiness at last. C. But he knew that something was missing in his life. D. He climbed them with legs shaking with expectation and slowly opened the door. E. There once was a very wealthy and successful man. F. It is time that we all realized that we were t
16、he secret of our own happiness. G. It was difficult to find the temple in Nepal. 【语篇概述】文章通过叙述一位腰缠万贯但却寻不到幸福的人寻找幸福的过程, 告诉我们幸福其实就是一种选择。1. 【解析】选E。这一空起的作用是引领下文, 引出主题。2. 【解析】选C。这一空承上启下, 与下文形成转折关系, 上文说他有钱, 受人尊敬, 而下文提到他不幸福, 所以答案为C。3. 【解析】选A。上文提到他听说了这一寺庙, 下文说他到了那里, 所以此空要在过程上进行衔接。4. 【解析】选D。上文提到和尚指给他那段楼梯, 所以接下
17、来应该是爬楼梯。5. 【解析】选F。这是本文的升华总结部分, 由那个人的故事拓展到我们。. 完形填空Face adversity(逆境)with a smileI told my friend Graham that I often cycle the two miles from my house to the town centre but unfortunately there is a big hill on the route. He replied, “You mean 1. ” He explained that I should be glad of the extra exe
18、rcise that the hill provided. My 2 to the hill has now changed. I used to complain as I approached it but now I tell myself the following. This hill will exercise my heart and lungs. It will help me to lose weight and get fit. It will mean that I live longer. This hill is my friend. Finally I have a
19、 smile of3 as I reach the top of the hill. Problems are there to be faced and 4. We cannot achieve anything with a/an 5 life. Helen Keller was the first deaf and blind person to gain an University degree. She wrote, “Character cannot be 6 in ease and quiet. Only through 7of trial and suffering can t
20、he soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired and success achieved. ”One of the main 8 of success in life is our attitude towards adversity. At times we all face hardships, problems, accidents and difficulties. 9 we cannot choose the adversity, we can choose our attitude towards it. Dou
21、glas Bader was 21 when in 1931 he had both legs amputated(截肢)following a flying accident. He was 10 to fly again and went on to become one of the leading flying aces(擅长的人). He was a/an 11 to others during the war. He said, “Dont listen to anyone who tells you that you cant do this or that. Thats non
22、sense. 12 your mind, and youll never 13crutches (拐杖) or a stick, then have a go at everything. Go to school, join in all the games you can. Go 14 you want to. But never, never let them 15 you that things are too difficult or impossible. ”【语篇概述】生活中, 决定成败的主要因素之一是我们对待逆境的态度。虽然我们不能避免逆境, 但是我们能选择面对它的态度。1.
23、A. slowlyB. fortunatelyC. carefullyD. quickly【解析】选B。考查副词辨析。根据下文可知, 此处朋友回答说“你其实很幸运吧”。选B项。slowly慢慢地; fortunately幸运地; carefully 仔细地; quickly快速地。2. A. attitudeB. accessC. entranceD. affection【解析】选A。考查名词辨析。根据下文可知, 我的态度发生了变化, 选A项。attitude态度; access途径; entrance入口; affection感情。3. A. satisfactionB. devotionC
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445362.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
