2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 The Value of Money Period 4课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The Value of Money Period 4课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 课时 素养 检测
- 资源描述:
-
1、Unit 5 The Value of Money课时素养检测二十Unit 5Period 4. 阅读理解An eight-year-old child heard her parents talking about her little brother. All she knew was that he was very sick and they had no money for a very expensive operation. When she heard her daddy say “Only a miracle (奇迹) can save him now, ” the litt
2、le girl went to her bedroom and pulled her money from its hiding place and counted it carefully. She hurried to a drugstore with the money in her hand. “What do you want? ” asked the salesman. “Its for my brother, Andrew, ” the girl answered. “He has something bad growing inside his head and my dadd
3、y says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost? ”“We dont sell a miracle here, child. Im sorry, ” the salesman said with a smile. “Listen, if it isnt enough, I can try and get some more. Just tell me how much it costs. ”A well-dressed man heard it and asked, “What kind of miracl
4、e does your brother need? ”“I dont know, ” she answered with her eyes full of tears. “Hes really sick and mum says he needs an operation. But my daddy cant pay for it, so Ive brought all my money. ”“How much do you have? ” asked the man. “$1. 11, but I can try and get some more, ” she answered. “Wel
5、l, what luck, ” smiled the man. “$1. 11, the price of a miracle for your little brother. ”He took up the girls hand and said, “Take me to your house. I want to see your brother. Lets see if I have the kind of miracle you need. ”That well-dressed man was Dr. Carlton Armstrong, a famous doctor. The op
6、eration was successful and it wasnt long before Andrew was home again. How much did the miracle cost? 【语篇概述】这是一篇记叙文。文章主要讲了一个八岁的小女孩拿着自己全部的积蓄去药店, 想要买“奇迹”。原来她的弟弟得了重病, 她的爸爸拿不出钱来做手术。一个穿着考究的著名医生被小女孩对自己弟弟的爱所感动, 决定为这个小女孩创造奇迹, 免费为小女孩的弟弟做了手术。1. In the eye of the little girl, a miracle might be _. A. something
7、 interestingB. something beautifulC. some wonderful medicineD. some good food【解析】选C。推理判断题。根据第四段这个小女孩说的话He has something bad growing inside his head and my daddy says only a miracle can save him. So how much does a miracle cost? 他的脑子里长了坏东西, 我爸爸说只有奇迹才能救他。一个奇迹要多少钱? 由此推断出, 在这个小女孩的眼里, 奇迹可能是某种奇妙的药, 故选C。2.
8、 The little girl said again and again “. . . I can try and get some more. ” That shows _. A. she had still kept some moneyB. she hoped not to be refusedC. there was no need to worry about moneyD. she thought money was easy to get【解析】选B。推理判断题。根据“I dont know, ” she answered with her eyes full of tears
9、. “Hes really sick and mum says he needs an operation. But my daddy cant pay for it, so Ive brought all my money. ” “我不知道, ”她回答, 眼里充满了泪水。“他病得很重, 妈妈说他需要动手术。但是我爸爸付不起钱, 所以我把所有的钱都带来了。”由此推断出, 小女孩反复地说“我可以试着再获得一些”是希望不要被拒绝, 故选B。3. What made the miracle happen? A. The girls love for her brother. B. The girls
10、 money. C. The medicine from the drugstore. D. Nobody can tell. 【解析】选A。推理判断题。根据 “Well, what luck, ” smiled the man. “$1. 11, the price of a miracle for your little brother. ” “哦, 真幸运, ”男士笑着说, “1. 11美元, 你弟弟的奇迹的价格。”及He took up the girls hand and said, “Take me to your house. I want to see your brother
11、. Lets see if I have the kind of miracle you need. ”他拉着女孩的手说: “带我到你家去。我想见你弟弟。让我看看我是否有你需要的奇迹。”结合上文内容, 由此推断出, 这个女孩对她弟弟的爱使得这个奇迹发生, 故选A。4. From the passage we can infer (推断) that “_”. A. A miracle is sure to happen if you keep onB. The doctor didnt ask for any payC. The little girl is lovely but not so
12、cleverD. Andrew was in fact not so sick as they had thought【解析】选B。推理判断题。根据That well-dressed man was Dr. Carlton Armstrong, a famous doctor. The operation was successful and it wasnt long before Andrew was home again. 那个穿着讲究的人是卡尔顿阿姆斯特朗医生, 一位著名的医生。手术很成功, 没过多久安德鲁就回家了。及How much did the miracle cost? 这个奇
13、迹花了多少钱? 由此推断出, 医生没有要求任何报酬, 故选B。. 阅读填句The three years of high school can produce some of the most memorable moments of your life. To get the most out of your high school experience, its important to focus on your studies and spend time exploring your hobbies and friendships. 1Open yourself up to new
14、experiences. 2 Try to get out of your comfort zone a little bit. For example, you can try out for a sports team, join a band, or even just sit with new people at lunch. That will help you discover new hobbies and make new friends. Ask for help if youre struggling academically, socially, or emotional
15、ly(感情上地). 3 If youre worried about a bad grade, or are feeling a bit down, share it with them, and they will be willing to help you. Get to know the members in your class. 4 Actually, making friends with a few of them will give you a great support network throughout the school year. If you dont know
16、 them, introduce yourself and hold a conversation with them. If you do already know them, ask them some questions about their hobbies so that you can get to know them a little better. 5 Your notes will help you with your homework and study for tests. Besides, it will also help you review what you le
17、arnt in class. You can create an outline of the main points of the lecture, and take notes directly on them. A. Take good notes during class. B. They are the people youll see every day. C. Here are some tips that may help you a lot. D. High school is a great time to try new things. E. Review what yo
18、u learnt in time after class. F. Therefore, you should learn to keep a balance between them. G. Your parents, teachers and classmates are always there to help you. 【语篇概述】本文是一篇说明文。文章主要介绍了一些可以使高中生在高中时期能快乐学习和生活的建议。1. 【解析】选C。此空设于段尾, 起到引起下文的作用。本段主要讲了高中三年会给高中生留下很多珍贵的回忆。想要有一个好的经历, 专注于学习且找到自己的兴趣和友谊很重要。此句引出下
19、文的几项建议。2. 【解析】选D。此空设于段中, 是对上一句的进一步解释。前一句讲大家要体验新鲜事物, 此句进一步提出, 高中时代是一个尝试新鲜事物的极好时间。然后下文接着讲体验新鲜事物的一些方法。3. 【解析】选G。此空设于段中, 与下文存在逻辑上的指代关系。下文中的they指代的是G选项中的parents, teachers and classmates。4. 【解析】选B。此空设于段中, 是一个过渡句。前一句讲要认识班里的同学, 此句接着讲他们是你每天都会见到的人, 然后讲和他们中的一些做朋友的好处以及如何认识他们。5. 【解析】选A。此空设于段首, 是本段的主题句。本段后面的内容都是围
20、绕在课堂上做笔记具体展开的。即做笔记的好处, 以及如何做好笔记。. 完形填空I was cycling and noticed a person in front of me, about 1/4 km. I could tell he was cycling a little 1 than me and decided to try to catch him. I had about a km to go on the road 2 turning off. So I 3 cycling faster and faster and every block, I was gaining on
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445364.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
