2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 The Value of Money单元加餐练习题(含解析)新人教版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit The Value of Money单元加餐练习题含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Money 单元 加餐 练习题
- 资源描述:
-
1、Unit 5 The Value of Money单元加餐练.阅读理解Are some people born clever, and others born stupid? Or is intelligence developed by our environment and our experience? Strangely enough, the answer to these questions is yes. To some extent our intelligence is given to us at birth, and no amount of education can
2、make a genius (天才) out of a child born with low intelligence. On the other hand, a child who lives in a boring environment will develop his intelligence less than one who lives in rich and varied surrounding (环境). Thus the limits of persons intelligence are fixed at birth, whether or not he reaches
3、those limits will depend on his environment. This view, now held by most experts, can be supposed in a number of ways.It is easy to show that intelligence is to some extent something we are born with. The closer the blood relationship between two people, the closer they are likely to be intelligent.
4、 Thus if we take two unrelated people at random from population, it is likely that their degree of intelligence will be completely different. If, on the other hand, we take two identical twins, they will very likely to be as intelligent as each other. Relations like brothers and sisters, parents and
5、 children, usually have similar intelligence, and this clearly suggests that intelligence depends on birth.Imagine now that we take two identical (完全相同的) twins and put them in different environments. We might send one, for example, to a university and the other to a factory where the working is bori
6、ng. We would soon find differences in intelligence developing, and this shows that environment as well as birth plays a part. This conclusion is also suggested by the fact that people who live in close contact with each other, but who are not related at all are likely to have similar degree of intel
7、ligence.这是一篇说明文。有些人天生聪明,有些人天生愚钝?还是人的智力是随着经验和环境得到了发展?这些问题的答案是肯定的。因此,在某种程度上人的智力是天生的,但是随着环境的变化,经验的增长,人的智力也随之增长。1Which of these sentences best describes the writers point in Paragraph 1?ATo some extent, intelligence is given at birth.BIntelligence is developed by the environment.CSome people are born cl
8、ever and others born stupid.DIntelligence is fixed at birth, but is developed by the environment.答案:D解析:细节理解题。由第一段“Thus the limits of persons intelligence are fixed at birth, whether or not he reaches those limits will depend on his environment. ”可知,人的智力的极限在出生时就已经确定了,他是否能达到这些极限将取决于他所处的环境。所以D选项“智力在出生
9、时是固定的,但随着环境的变化而发展”最能描述作者在第一段中的观点。故D选项正确。2It is suggested in this passage that _.Aunrelated people are not likely to have different intelligenceBclose relations usually have similar intelligenceCthe closer the blood relationship between people, the more different they are likely to be in intelligence
10、Dpeople who live in close contact with each other are not likely to have similar degrees of intelligence答案:B解析:推理判断题。由第二段中“The closer the blood relationship between two people, the closer they are likely to be intelligent.”和最后一段“This conclusion is also suggested by the fact that people who live in c
11、lose contact with each other, but who are not related at all are likely to have similar degree of intelligence.”可知,血缘关系越近,智力水平越相似。这一结论也被一个事实所证实,生活中彼此密切接触的,但却完全没有血缘关系的人,他们的智力水平可能是相似的。所以这篇文章表明亲密关系的人通常有相似的智力。故B选项正确。3Brothers and sisters are likely to _.Ahave similar intelligenceBhave different intellig
12、enceCgo to the same universityDgo to the same factory答案:A解析:细节理解题。由倒数第二段“ Relations like brothers and sisters, parents and children, usually have similar intelligence,”可知,像兄弟姐妹、父母和孩子这样的关系,通常都有相似的智力。所以兄弟姐妹可能有相似的智力。故A选项正确。4The best title for this article would be _.AIntelligenceBWhat Intelligence Mean
13、sCWe Are Born with IntelligenceDEnvironment Plays a Part in Developing Intelligence答案:D解析:标题判断题。通读全文可知,有些人天生聪明,有些人天生愚钝?还是人的智力是随着经验和环境得到了发展?这些问题的答案是肯定的。因此,在某种程度上人的智力是天生的,但是随着环境的变化,经验的增长,人的智力也随之增长。所以短文最佳的标题为“环境在智力发展中发挥着作用”。故D选项正确。.七选五How to Welcome Changes in Your LifeDo you embrace(欣然接受) the road you
14、 are now on or resist and avoid a change at all costs when a recent event has shaken you greatly? Here are things you can do in the midst of uncertainty to choose differently to change the track of your life.Dont react.What do we do when we dont know what to do? First, stop, take a deep breath and d
15、ont do anything. _1_ It is having faith and trusting what you do know in the unknown.Reflect on the past.Another activity is to recall times in your life when you were faced with an unknown. Then, think about how you handled the situation. _2_ Use your past experiences to bring you strength, and to
16、remain you what you are capable of.Make conscious decisions._3_ However, more possibilities open up when we are at peace. Go over your list of what ifs and make a more balanced list of the best and worst situations possible. Then talk to loved ones about what you would do in each situation and the c
17、hoices you do have._4_We often see fears as our greatest enemy, yet they provide us with an enormous opportunity for selfgrowth. What if we were to see them as friends who want to help us become a better person? Let your fears help you instead of hurting you. Then, write down what comes to you. _5_A
18、Dont panic.BBefriend your fears.CYou may be surprised by the answers.DWhen we are fearful, our options seem limited.EThen try to feel at ease with the state of “not knowing”FLearning from past failures helps you make better decisions.GRemembering these incidents will remind you that youve gone throu
19、gh difficult situations.本文叙述的是如何迎接生活中的变化。1E解析:根据上文:首先,停下来,深呼吸,不要做任何事情。可知接下来应该是:然后试着以“不知道”的状态放松自己。First 是关键词,与E项中Then 呼应。答案为E。2G解析:根据上句:然后,考虑你怎样处理这个境况。再根据空格下句:利用过去的经历带给你力量,让你知道你能做什么。此空的意思是:记得这些事情将会提醒你记起你所经历的困境。故选G。3D解析:根据下句:然而,当我们处于平和状态时,可能会有更多的可能性。可知上句的意思是:当我们害怕时,我们的选择似乎是有限的。However在这里是关键词,前后是一种转折关系
20、,故选D。4B解析:此空是一个小标题,应该是一个短小精悍的祈使句,在A、B中选择。再根据下句:我们经常把恐惧看作是我们最大的敌人,然而,它们为我们提供了一个自我成长的巨大机会。fears是关键词,可知答案为B项,Befriend your fears.把恐惧当作朋友相待。5C解析:空格前两句是前面问句的回答:让恐惧帮助你而不是伤害你。然后,写下你的感受。可知:你可能会对答案感到惊讶。故选C。.完形填空My life wouldnt be so wonderful without my parents. Every time I look at them or even think of the
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445375.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
