分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 26

类型2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 The Value of Money单元素养检测课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445378
  • 上传时间:2025-12-05
  • 格式:DOC
  • 页数:26
  • 大小:115.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020-2021学年新教材高中英语 Unit The Value of Money单元素养检测课时素养检测含解析新人教版必修第三册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 Money 单元 素养
    资源描述:

    1、Unit 5 The Value of Money单元素养检测(五)(Unit 5)(120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: Would you look at this paper? M: What? W: The Perdinks won the baseball game last night. M: Wow. I wish I

    2、 had seen it instead of the boring movie filled up with advertisements. 1. What is the woman probably doing? A. Watching a movie. B. Reading a newspaper. C. Making an advertisement. 答案: BText 2M: Lets meet at 20 to 5. W: Well. Could we make it 20 past 5? W: Thats a bit late for me. I could manage 10

    3、 past. M: OK. See you then. 2. At what time will the two speakers meet? A. 5: 20. B. 5: 10. C. 5: 40. 答案: BText 3M: What time are we leaving for the outing? W: Ill phone you tomorrow. I should have everything sorted out by then. 3. What will the man do? A. Change the plan. B. Wait for a phone call.

    4、C. Sort things out. 答案: CText 4W: The most urgent thing for me at the moment is planning this wedding. M: Im such a bad friend. Congratulations! I had no idea you were engaged. W: Well, we havent got around to telling a lot of people. 4. What is going on with the woman? A. She is going to get marrie

    5、d. B. She has a bad friend. C. She forgets to tell people things. 答案: AText 5W: This car looks a bit old, can you still drive it? M: Well, my little babe may look not young, but its still as vigorous as it was 15 years ago! 5. What is the car like? A. Its powerful. B. It looks new. C. It cant be dri

    6、ven any more. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hello, Mary, this is Ted. My flight just landed. I thought you had arranged for someone to meet me here and take m

    7、e to the hotel. W: I did! Wasnt there someone holding a sign with your name on it? M: No, there wasnt. Ive collected my luggage, and now Im not sure what to do. W: OK, wait for a moment and Ill get someone there as soon as possible. Sorry for the inconvenience. 6. Where is the man? A. At an airport.

    8、 B. At a company. C. At a hotel. 答案: A7. What does the woman ask the man to do? A. Collect his luggage right away. B. Hold a sign with his name on it. C. Wait for someone else to pick him up. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: We need to have a serious talk. M: About what? W: Your attendanceor rather, la

    9、ck of it. M: OK, so Ive missed a few classes? W: A few classes? Ive been told youve missed six out of eight times in two different classes! Thats really setting yourself up to fail. Youre about to be in big trouble. M: Whats the big deal about missing some classes? W: The big deal is that youre here

    10、 on a student visa. M: So? W: So if you dont attend classes regularly, you wont be a full-time studentwhich your visa requires. M: What are you going to do? Turn me into the police? W: Ill have to report you if you continue missing your classes. Then Im afraid youll have to pack your things. 8. Why

    11、does the woman talk to the man? A. He lost his student visa. B. He often makes trouble. C. He is often absent from class. 答案: C9. What is the worst result of the mans behaviour? A. Hell be sent back home. B. Hell have to restart his course. C. Hell stay in the police station. 答案: A听第8段材料, 回答第1012题。T

    12、ext 8W: Bob, Im sure you know about second-hand smoke. M: Of course. I do. W: But have you heard about third-hand smoke? M: Third-hand smoke? Im afraid not. What is that then? W: Well, it is here in todays paper. Parents may think they are protecting children from second-hand smoke when they smoke o

    13、utside their home or only when the children are not there. But now researchers are warning about what they call third-hand smoke. When you smoke, dangerous matter in cigarettes gets into your hair and clothing. As babies are the weakest, when you come to a baby, you pass it to the baby and increase

    14、the chances of disease in the baby. M: Is that so? In that case I have to say that I should never get close to a baby. W: Thats right. Actually all smoking parents should do the same or better give it up completely. 10. How did the woman get to know about third-hand smoke? A. From young smokers. B.

    15、From a newspaper article. C. From some smoking parents. 答案: B11. Why does the man say that he would keep away from babies? A. He has just become a father. B. He wears dirty clothes. C. He is a smoker. 答案: C12. What does the woman suggest smoking parents should do? A. Stop smoking altogether. B. Smok

    16、e only outside their rooms. C. Reduce dangerous matters in cigarettes. 答案: A听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: How do you think the kids were feeling tonight? M: They both seemed beat. W: I agree. I thought Hector was going to fall asleep at the dinner table, and you should have seen Teresa dragging herself

    17、in from school today. She could barely pick up her head to say hello. M: Well its been a busy couple of months. Hectors AP classes are very demanding, and hes been working really hard at the supermarket. W: And Teresa has been so busy with the school musical. She was excited when she got the lead ro

    18、le, but Im not so sure that she understood what it would involve. M: I suppose the good news is that summer isnt far away. W: Its a good lesson for all of us about overcommitting. I think we should encourage them to focus on just a couple of activities, rather than so many at once. M: I agree. But I

    19、 dont think we should tell them to quit, either. They need to learn to finish what theyve started, even when it gets tough. W:Maybe we can find a way to encourage them. M: What do you have in mind? W: I was hoping youd have some ideas. 13. Whats the relationship between the two speakers? A. Husband

    20、and wife. B. Friends. C. Brother and sister. 答案: A14. Whats wrong with Hector? A. Hes been working too much. B. He often falls asleep in class. C. He doesnt want to work in the grocery store. 答案: A15. What is Teresa busy with? A. She is busy with a musical. B. She is busy with her AP classes. C. She

    21、 is busy with her part-time job. 答案: A16. How will the speakers help their children? A. Ask them to quit. B. Encourage them to keep going. C. Take them on a summer vacation. 答案: B听第10段材料, 回答第1720题。Text 10 Good afternoon, dear customers! This is a special request from the security department here at

    22、Wanda Plaza. We hope you are finding everything you are looking for, but right now, we need your help. We are looking for a 6-year-old boy named Laurence Lynch. Laurence, if you can hear this, please go to the security desk located at the front of the plaza near the Pizza Hut. Your mom is looking fo

    23、r you. All other guests, please take a moment to help us find Laurence. His mother Clare was last with him in the food section about 30 minutes ago, and she thinks he is still somewhere in the plaza, possibly in the toy section or the sporting section. Laurence is wearing a red shirt, blue jeans, wh

    24、ite shoes, and a black baseball cap. He is about 5 feet 2 inches tall with dark hair and blue eyes. If you see Laurence, please help him to get to the security desk located at the front of the plaza. You can also approach any of our staff members if you see Laurence or have any other information abo

    25、ut where he might be. Thank you very much for your help, and enjoy the rest of your day here at Wanda Plaza. 17. Where was the missing boy last seen? A. In the food section. B. In the sporting section. C. In the toy section. 答案: A18. When was the boy probably lost? A. At around 9 a. m. B. At about 3

    26、 p. m. C. At about 10 p. m. 答案: B19. What is the boy wearing? A. A white shirt and a red baseball cap. B. Blue jeans and a black baseball cap. C. A dark shirt and blue jeans. 答案: B20. What should guests do if they see the boy? A. Call the security department. B. Take him to the Pizza Hut. C. Help hi

    27、m to reach the security desk. 答案: C第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AOct. 15th was International White Cane Safety Day. You may have never heard of it, but it was a day to remember for Peng Baier, 17, of Nanjing Foreign Language School. After school th

    28、at day, he visited his local Disabled Persons Federation (残疾人联合会). He wanted to know about the sales and feedback (反馈) of his newly published book, How to Help a Disabled Person. Since he lives with his disabled grandparents, he understands that life can be hard for this group of people. Peng decide

    29、d to write the book because he wanted to create a better life for disabled people in China. “Crossing the street is a big problem for them, ” Peng said. “Speeding cars, people walking in a hurry, bikes on the sidewalk for the blind-accidents can happen everywhere. Thats why we hardly ever see disabl

    30、ed people on the street, even though there are millions of disabled people in China. ” Pengs book with pictures is easy to understand. It is a guide to the right and wrong ways to treat disabled people. The left-hand pages show the reader the right way; the right-hand pages point out mistakes that a

    31、re commonly made. The teenager had 2, 000 copies of his book printed. With the help of the Disabled Persons Federation, he gave them to the disabled community. “The book is bilingual, so foreigners can also use it, ” said Peng. Peng put great effort into the book. For example, he interviewed many di

    32、sabled people to get firsthand materials. He also studied textbooks from different schools for the disabled. Peng finally completed his handbook, but he still had the problem of getting it printed. How does a high school student raise money needed for that? With a smile, Peng said how he went about

    33、it. “I visited three local companies, dressed up in a suit and tie. I was lucky. The companies were warm-hearted and willing to give me a hand. ”【语篇概述】文章主要讲述南京外国语学校17岁的彭拜尔编写的口袋书视障人士出行帮扶手册印制完成, 2 000本书籍在残疾人联合会的帮助下捐给了残疾人社区。21. Why is Peng able to understand the hard life of the disabled people? A. He

    34、was born disabled. B. He has a disabled friend. C. He lives with his disabled grandparents. D. He once read a book about the disabled. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第二段 Since he lives with his disabled grandparents, he understands that life can be hard for this group of people. 可知, 由于他和残疾的祖父母生活在一起, 他明白这群人的生活的困难。

    35、故选C。22. Which of the following is NOT mentioned about Pengs effort for the book? A. Raising the money needed. B. Giving away his pocket money. C. Interviewing many disabled people. D. Studying textbooks for the disabled. 【解析】选B。细节理解题。根据文章最后一段“I visited three local companies, dressed up in a suit and

    36、 tie. I was lucky. The companies were warm-hearted and willing to give me a hand. ”可知, 彭拜尔是通过当地三家公司来获得资金的, 故A正确; 文章倒数第三段For example, he interviewed many disabled people to get firsthand materials. 可知, 他采访了许多残疾人以获得第一手资料, 故C正确; He also studied textbooks from different schools for the disabled. 可知, 他还研

    37、究了来自不同学校的残疾人教材, 故D正确。B选择项文章没有提及, 故选B。23. What words can best describe Peng? A. Devoted and honest. B. Brave and confident. C. Kind and helpful. D. Friendly and lovely. 【解析】选C。推理判断题。根据文章第二段Peng decided to write the book because he wanted to create a better life for disabled people in China. 和文章第五段Wit

    38、h the help of the Disabled Persons Federation, he gave them to the disabled community. 可知, 彭写这本书是因为他想为中国的残疾人创造更好的生活, 并且将书捐献给残疾人, 从而可以推断出彭拜尔友善并乐于助人。故选C。BAlan Naiman was known for being very careful about how he spent his money. But even those closest to him had no knowledge of the fortune he quietly

    39、gathered and the last act he had planned. Naiman died of cancer at age 63 last January. The man from the American state of Washington gave most of his money to groups that help the poor, sick, disabled and abandoned children. He gave them $11 million. The large amount of his fortune shocked the grou

    40、ps that received his gifts and even his best friends. That is because Naiman had been known to repair his own shoes with duct tape. He had sought deals to buy food from grocery stores at closing time and taken friends out to lunch at low cost restaurants. Naiman died unmarried and childless. He love

    41、d children but also was intensely private. He saved, invested and worked extra jobs to gather money. He rarely spent the money on himself after seeing how unfair life could be for children who suffer most. Naiman was a former banker who worked for the past 20 years at the state Department of Social

    42、and Health Services. He earned $67, 234 a year and also took on side jobs. Sometimes, he worked as many as three at a time. He saved and invested enough to make several millions of dollars. He also received millions more from his parents after they died. He left $2. 5 million to the Pediatric Interi

    43、m Care Center in Washington. The center is a private organization that cares for babies born to mothers who abused drugs and children with drug dependency. The center used the money to pay off its mortgage (按揭) and buy a new vehicle to transport the children. Naiman gave $900, 000 to the Treehouse,

    44、where children without parents can choose toys and necessities for free. Treehouse is using Naimans money to expand its college and career support services Statewide. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 讲述了一向花钱精打细算的Alan Naiman捐赠了1 100万美元用于帮助有困难的儿童的故事。24. Why were Naimans best friends shocked at his donation? A. He left

    45、 nothing to his relatives. B. He was dishonest in his economic conditions. C. He received wealth from his parents secretly. D. He used to be very careful to spend money. 【解析】选D。细节理解题。根据第一段中的“Alan Naiman was known for being very careful about how he spent his money. ”可知, Naiman的好朋友对他的捐赠感到震惊是因为他花钱一向很谨

    46、慎, 故选D。25. Naiman was greatly concerned about _. A. his moneyB. his careerC. children in troubleD. life after retirement【解析】选C。细节理解题。根据第二段中的“gave most of his money to groups that help the poor, sick, disabled and abandoned children. ”可知, Naiman把大部分钱捐给了帮助贫困的、生病的、残疾的和被遗弃的儿童的组织, 由此可知他非常关心有困难的儿童, 故选C。26

    47、. What does Paragraph 5 mainly talk about? A. Why Naimans parents turned rich. B. Where Naimans fortune came from. C. How hard Naiman worked all his life. D. How clever Naiman was to gather money. 【解析】选B。段落大意题。根据第五段内容可知, Naiman在美国社会与健康服务部工作了20年而且还做一些其他的工作赚钱, 他还继承了父母数百万美元的遗产, 因此本段主要讲的是Naiman的财富的来源, 故

    48、选B。27. How did Naimans money benefit the Pediatric Interim Care Center? A. It improved its transport system. B. It offered more toys to children. C. It sent more children to college. D. It helped more women give up drugs. 【解析】选A。细节理解题。根据倒数第二段中的“The center used the money to pay off its mortgage and b

    49、uy a new vehicle to transport the children. ”可知, 儿童临时护理中心用Naiman捐赠的这笔钱还清了抵押贷款, 并买了新车来接送孩子们, 由此可知, Naiman捐赠的这笔钱改善了该中心的运输系统, 故选A。CAn invisible smileMr Dawson was an old grouch (脾气坏的人), and everyone in town knew it. Kids wouldnt go into his yard to pick a delicious apple, even off the ground, because o

    50、ld Dawson, they said, would come after you with his ball bullet gun. One Friday, 12-year-old Janet was going to stay all night with her friend Amy. They had to walk by Dawsons house on the way to Amys house, but as they got close, Janet saw him sitting at his front door and suggested they cross over

    51、 to the other side of the street. Like most of the children, she was scared of the old man because of the stories shed heard about him. Amy told her not to worry, for Mr Dawson wouldnt hurt anyone. Still, Janet was growing more nervous with each step closer to the old mans house. When they got close

    52、 enough, Dawson looked up with his usual frown(皱眉), but when he saw it was Amy, a broad smile changed his entire face as he said, “Hello, Miss Amy. I see youve got a little friend with you today. ”Amy smiled back and told him Janet was staying overnight and they were going to listen to music and pla

    53、y games. Dawson told them that sounded fun, and offered them each a fresh apple picked off his tree. They gladly accepted. “Dawson always had the best apples in town. ”Amy thought. When they got out of Dawson on earshot, Janet asked Amy, “Everyone says hes the meanest man in town. How come he was so

    54、 nice to us? ”Amy explained that when she first started walking past his house, he wasnt very friendly and she was afraid of him, but she pretended he was wearing an invisible smile and so she always smiled back at him. It took a while, but one day he half-smiled back at her. After some more time, h

    55、e started smiling real smiles and then started talking to her. Just a “hello” at first, then more. She said he always offers her an apple now, and is always very kind. “An invisible smile? ” questioned Janet. “Yes, ” answered Amy, “my grandma told me that if I pretended I wasnt afraid and pretended

    56、he was smiling an invisible smile at me and I smiled back at him, then sooner or later he would really smile. Grandma says smiles can spread. ”If we remember what Amys grandma said, that everyone wears an invisible smile, we too will find that most people cant resist (抵制) our smiles after a while. 【

    57、语篇概述】本文是夹叙夹议文。作者用Mr Dawson和Amy的故事说明了微笑能消除隔阂, 化解矛盾, 促进和谐。28. Kids were scared of Mr Dawson because _. A. he didnt allow them to get into his yardB. he would beat them with a gunC. he was mean with his applesD. he was always cold【解析】选D。推理判断题。根据第一段对Mr Dawson的描述可知, 孩子们都知道他是一个冷漠小气的老头。29. When Amy and Jan

    58、et were getting closer to Mr Dawsons house, he _. A. frowned as usualB. stopped smilingC. grew nervousD. became excited【解析】选A。细节理解题。根据第三段第三句When they got close enough, Dawson looked up with his usual frown可知当这两个女孩走近的时候, Mr Dawson像往常一样皱眉看了她们一眼。30. We can infer from the passage that _. A. Dawson had t

    59、he best apples in townB. it was Grandmas advice that helped bring Amy and Mr Dawson togetherC. when Amy first started walking past his house, he was very friendly to AmyD. the reason why Amy and Janet got fresh apples was that Janet always wore an invisible smile【解析】选B。推理判断题。由最后两段可以推断出, 奶奶的话拉近了Amy和M

    60、r Dawson的距离。31. Which of the following is the theme that the passage conveys? A. Practice makes perfect. B. Great minds think alike. C. Actions speak louder than words. D. Smile can shorten the distance between people. 【解析】选D。文章主要说明了微笑的作用, 故选D。DThe most prevalent use of intelligence test scores is t

    61、o predict the degree of academic success. Such scores are used in some communities as bases for admitting able children to schools at ages younger than normal, and they are very generally used to determine admissions to schools beyond public secondary school. Another use common in elementary schools

    62、 involves comparing such scores with performances in various subjects to identify children who are working below capacity. The greatest problem in using intelligence tests for the purpose of prediction is that no dependable criterion(标准) of their accuracy exists. The ideal criteria would be objectiv

    63、e and reliable achievement tests following instruction in each subject, but there are few such tests, especially at the college level. Studies have shown that correlations(相关度) between intelligence tests and achievement tests in various subjects through secondary school range roughly from 0. 5 to 0.

    64、 8. Such correlations are fairly high, but they do not suggest anywhere near complete agreement. At the college level there are two major tests used as criteria of admission. By far the more important is the College Entrance Examination, constructed by the Educational Testing Service authorized by t

    65、he College Entrance Examination Board. These tests are returned to the Educational Testing Service for scoring, and the results are then made available to the various colleges authorized by the students to receive them. The second test of this type is the American College Test, which operates in ess

    66、entially the same fashion. Both tests constitute measures of certain skills, abilities, and knowledge that have been found to be related to success in college. Their correlations with academic success are limited for three outstanding reasons. First, measures of achievement in college are themselves

    67、 perhaps no more reliable than those in elementary and secondary schools. Second, intellectual factors do not alone determine academic success, especially at the college level. Many students drop out of schools because they are inadequately motivated or because they dislike the instructional program

    68、. Third, correlations are lowered because the use of such tests for denying admission to some students means that the range of scores for those admitted is restricted, and such restrictions tend to reduce correlation. 【语篇概述】这是一篇议论文。智力测试被广泛用来预测学生的学术成功, 但这种测试在中学以上的学段就不实用了, 文章就此进行了论证。32. The intelligen

    69、ce scores can be used in the following ways EXCEPT _. A. telling in advance the degree of academic successB. admitting intelligent children to school at the age younger than ordinaryC. finding out children working below capacity in primary schoolsD. selecting pupils by public secondary schools【解析】选D

    70、。细节理解题。根据文章第一段的they are very generally used to determine admissions to schools beyond public secondary school可知, 智力测试分数通常被用在高于公立初中的录取中, 而D. selecting pupils by public secondary schools(公立初中用来选学生)不符合以上说法, 所以D项排除。故选D项。33. What can be inferred from the second paragraph? A. The standards for the evaluat

    71、ion of college students academic achievements need to be improved. B. The correlations between intelligence and achievement tests in middle schools are not as high as predicted. C. Intelligence test scores can help predict accurately the degree of students academic success. D. The high correlations

    72、can prove that the results of academic tests exactly agree with intelligence test scores. 【解析】选A。推理判断题。根据文章第二段的The ideal criteria would be objective and reliable achievement tests following instruction in each subject, but there are few such tests, especially at the college level. 可知, 目前缺乏客观的和可信的标准,

    73、 尤其是在大学阶段, 所以可以推测针对大学生的评价标准还需要改进。34. What can we learn about the two major tests for college admission? A. The papers of the College Entrance Examination are set by the College Entrance Examination Board. B. The American College Test is of the same importance as the College Entrance Examination. C.

    74、The results of the two examinations will be sent to colleges with the students permission. D. The College Entrance Examination is as fashionable as the American College Test. 【解析】选C。细节理解题。根据文章第三段的These tests are returned to the Educational Testing Service for scoring, and the results are then made a

    75、vailable to the various colleges authorized by the students to receive them. 可知, 考试的结果会提供给学生授权的学校。由第三段最后一句可知, the American College Test也是如此。C. The results of the two examinations will be sent to colleges with the students permission. (这两类考试的结果会在学生许可的情况下被送往大学)符合以上说法。35. Which of the following does no

    76、t account for the reduction of the correlation between the two admission tests and the academic success in college? A. Measures of students achievements in college. B. Students motivations for and interest in their study. C. Some students being refused the admission to the college. D. The popular us

    77、e of the intelligence test. 【解析】选D。细节理解题。根据文章最后一段的内容可知, 降低这两类测试相关度的主要原因有三个: measures of achievement in college are themselves perhaps no more reliable(对大学阶段成就的测试没有那么可靠了); intellectual factors do not alone determine academic success(智力不是决定学习成功的唯一因素); denying admission to some students(拒绝录取一部分学生), 而D.

    78、 The popular use of the intelligence test(智力测试的广泛使用)不属于以上提到的三个原因。故选D项。第二节 (共5小题; 每小题2. 5分, 满分12. 5分)阅读下面短文, 从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项, 选项中有两项为多余选项。Self-esteem means you mostly feel good about yourself. It gives you the courage to try new things or make new friends. With self-esteem, you believe in your

    79、self. You know that good things can happen when you try. Self-esteem helps you when things dont go your way. It helps you accept mistakes. 36Make a list of the stuff youre good at. Can you draw or sing? Are you a good reader? Are you good at a sport? Do you tell a good joke? If youre having trouble

    80、with your list, ask a parent or friend to help you with it. 37 Think of ways you can do some of the things youre good at every day. You can draw pictures, sing songs and play basketballs, etc. , which can make you have a sense of achievement. Turn “I cant” into “I can! ” Does the little voice in you

    81、r head tell you “Im not good at this” or “I cant do it”? Or “Its too hard for me”? Thats you thinking badly of yourself. 38 Think, “I can give it a try, ” “I can handle this. ” Think, “Ill give it my best. ” Think, “Ill ask someone to help me do this. ”Try your best. You can feel good about yourself

    82、 when you give something a good try. 39 Try again. If you miss the soccer goal or lose a library book, you dont get too mad at yourself. You find a way to do better. Do something meaningful. Do nice things for parents. Help with meals, clean up, or feed the pet. 40 You get to see that what you do me

    83、ans a lot. Spend time with people who love you. Do things you enjoy with your parents or family. It helps you know yourself better. And that builds self-esteem. A. Practice the things you do well. B. Why not decide to change your mind? C. Here are some steps beneficial to you. D. When it happens, yo

    84、u will lack self-esteem. E. When you try hard, your self-esteem will grow. F. Doing worthwhile things, you feel good about yourself. G. There are other approaches to helping develop your self-esteem. 【语篇概述】这是一篇议论文。文章主要讲了拥有自尊的好处以及如何建立自尊。36. 【解析】选C。根据下文每一段的第一句话, 可知接下来讲了“一些对你有益的步骤”, C选项切题, 故选C。37. 【解析】

    85、选A。下文Think of ways you can do some of the things youre good at every day. You can draw pictures, sing songs and play basketballs, etc. , which can make you have a sense of achievement. 说: 想办法每天做一些你擅长的事情。你可以画画、唱歌、打篮球等, 这让你有成就感。由此可知, 这一段主要讲了练习你擅长的事情。A选项切题, 故选A。38. 【解析】选B。上文Thats you thinking badly of

    86、yourself. 说: 你把自己想得太糟糕了。下文 Think, “I can give it a try, ” “I can handle this. ” Think, “Ill give it my best. ” Think, “Ill ask someone to help me do this. ”说: 想想: “我可以试一试”, “我可以应付得来”。你可以这样想: “我会尽力的。”你可以这样想: “我要找人帮我做这件事。”该空承上启下, B选项“为什么不决定改变想法呢? ”切题, 故选B。39. 【解析】选E。上文You can feel good about yourself

    87、when you give something a good try. 说: 当你尝试某件事时, 你会自我感觉良好。该空承接上文, E选项“当你努力时, 你的自尊会增长”切题, 故选E。40. 【解析】选F。上文Help with meals, clean up, or feed the pet. 说: 帮忙做饭、打扫卫生或喂宠物。下文 You get to see that what you do means a lot. 说: 你会发现你所做的事情意义重大。该空承上启下, F选项“做有意义的事情, 你会自我感觉良好”切题, 故选F。第三部分语言运用 (共两节, 满分30分)第一节 (共15

    88、小题; 每小题1分, 满分15分)阅读下面短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。Mondays are generally pretty busy for me. On one of these 41 Mondays, I got ready to go to work thinking about all the things I have to 42 on that day and walk down to get to my car scolding myself for being late to work, but 43 the car was n

    89、owhere to be found. I 44 right across my apartment the previous night but it wasnt there that morning. This was at 8: 00 am in the morning. I made45 to all the towing places police stations all the time thinking that it was towed by cops. By around 10: 00 am, I couldnt find it anywhere and the cops

    90、decided that it was 46 stolen. After filing a report with them, I finally get to work thinking how my day was completely messed up. Later in the day I went to pick up a rental car at enterprise 47 to realize that my license was missing too along with my car. I told the enterprise guy the whole 48 an

    91、d he was so sorry for me that he 49 to take me to the nearest DMV(车管局) and get a duplicate (副本)license. I was totally dumbstruck! I didnt know why this complete stranger would want to 50 some time off his day to help me. He actually took me to DMV, got a duplicate and then 51 me a car. I was 52 the

    92、whole day because of the sequence of events that happened to me but somehow this simple act of kindness from a complete stranger made it all 53 it. It cheered me up and made me forget all the misfortunes of the day, I was so54 by this kind act that the next day I made sure someone else got a similar

    93、 55. I took some smiley shaped chocolates and left them on some of my colleagues desks. There is still a lot of goodness out there in the world. We just need to take the time to achieve it. 【语篇概述】本文是一篇记叙文, 在黑色的星期一我的汽车被偷了。租车的时候发现驾照也没有了, 但在好心人的帮助之下, 我处理好了这一切。虽然这一天遇见了很多不如意的事情, 但这位陌生人的善意帮助让我感觉人间尚有真情在。41

    94、. A. typical B. ordinaryC. strangeD. pleasant【解析】选A。 考查形容词辨析。typical典型的; ordinary普通的; strange奇怪的; pleasant令人愉快的。对我来说星期一一般都很忙碌。文章中介绍的星期一遇见各种不开心的事情, 是我经历的典型的星期一之一。故A正确。42. A. makeB. explainC. accomplishD. arrange【解析】选C。 考查动词辨析。make生产, 制作; explain解释; accomplish完成; arrange安排。我正在思考这一天我所要完成的所有的事情, 并准备上班。C

    95、项与all the things构成动宾关系, ABD三项动词与句意不符。43. A. excitedlyB. surprisinglyC. interestinglyD. hurriedly【解析】选B。 考查上文串联。根据42空后可知我正准备开车上班, 但车子找不到了。这让我很惊讶。故B正确。44. A. stayedB. lookedC. walkedD. parked【解析】选D。 考查上下文串联。stay逗留; look看; walk步行; park停车。本句是作者的回忆, 他记得自己前一天就是把车停在这里。park与the car搭配。故D项正确。45. A. callsB. tr

    96、ipsC. surveysD. contributions【解析】选B。 考查名词辨析。trip绊倒; survey调查; contribution贡献。作者找不到车, 认为警察把他的车拖走了, 于是他前往拖车的地方, 并去了警察局询问是否有警察拖走他的车。故B正确。46. A. normallyB. eventuallyC. actuallyD. finally【解析】选C。 考查副词辨析。normally正常地; eventually最后; actually实际上; finally最后。到处都找不到我的车, 最后警察判定实际上我的车被偷了。故C项正确。47. A. stillB. even

    97、C. quiteD. only【解析】选D。 考查语法结构。only和不定式连用表示意料之外的结果。当我去租车的时候, 发现我的驾照随着我的车都不见了。故D项正确。48. A. messageB. secretC. storyD. process【解析】选C。 考查常识。message信息, secret秘密; story故事, 情况; process过程。我的驾照随着车子都被偷走了, 我就把整个事情告诉租车公司的人。这属于常识情况。故C项正确。49. A. declinedB. offeredC. hesitatedD. approved【解析】选B。 考查上下文串联。decline拒绝;

    98、offer主动提供; hesitate犹豫不决; approve批准, 赞成。根据下文可知租车公司的工作人员非常好心肠, 主动帮助我办理了所有的程序, 让我在如此不走运的一天里感受到人与人之间的善意。故B正确。50. A. spendB. leaveC. takeD. get【解析】选C。 考查动词辨析。本题容易错选A项, spend常常和on连用, take some time off表示请假一段时间。租车公司的人愿意请假一段时间来帮助我处理这件事, 让我很感动。其余两项与句意不符。51. A. lentB. presentedC. purchasedD. rented【解析】选D。 考查上

    99、下文串联。lent借出; present呈现; purchase购买; rent租用; 根据Later in the day I went to pick up a rental car at enterprise可知我去了租车公司租车。本句指最终我租车成功了。故D项正确。52. A. delightedB. annoyedC. disappointedD. amused【解析】选B。 考查上下文串联。delighted高兴的; annoyed恼怒的; disappointed失望的; amused快乐的。在这一天里, 我遇见了这么多烦心的事情, 自然感觉很恼火。故B项正确。53. A. wo

    100、rthB. worthyC. personalD. special【解析】选A。 考查形容词辨析。worth值得的; worthy有价值的; personal个人的, 私人的; special特别的。B项后面不能直接加名词, 而worth后面可以直接加名词, 如be worth 50 yuan。本句表示虽然这一天遇见了很多不如意的事情, 但这位陌生人善意的帮助让我感觉这一切都是值得的。故A项符合句意。54. A. movedB. changedC. turnedD. appealed【解析】选A。 考查上下文串联。move感动。这个陌生人的善意感动了我, 我决定也要给别人带来类似的意料之外的惊

    101、喜, 于是我给我的同事们带了巧克力。故A项符合上下文串联。55. A. honorB. respectC. alarmD. surprise【解析】选D。 考查名词辨析。honor光荣, 荣耀; respect尊敬, 尊重; alarm警告; surprise惊讶。陌生人的善意感动了我, 我决定也要给别人带来类似的意料之外的惊喜。故D项正确。第二节(共10小题; 每小题1. 5分, 满分15分)阅读下面短文, 在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Once a young man was passing by a street where he saw an old man sit

    102、ting by the roadside 56. _ (beg) for money. That old man was sitting there with 57. _ empty bowl in front of him, and a cardboard sign was put up beside the bowl. There was a sentence 58. _ (write) on the cardboard: “BlindPlease help! ”The young man felt very bad that no one planned 59. (give) him a

    103、ny money. So he went to the old man and took his cardboard in his hand. He then took a thick marker pen out of his pocket and re-wrote the sign without hesitation and then left. The old man noticed that someone was writing something 60. _ (differ) on the board but didnt say anything. Just in a few m

    104、inutes, that empty bowl 61. _ (fill) with money. The old man noticed that and stopped a stranger and asked him 62. _ was on that cardboard. The stranger replied, “It says, Its a beautiful day. You can see it. I cannot. ” Our 63. (choose) of words and language can create positive or negative effects

    105、64. others. If we choose the right words, then we can 65. _ (true) connect with people and change their views. 【语篇概述】这是一篇记叙文。一个年轻人路过一条街, 他看到一个老人坐在路边乞讨, 这位老人坐在那里, 面前放着一个空碗, 碗旁立着一个纸板, 板上写着一句话: “我是盲人请帮帮我! ”但是没有人帮助他。这时年轻人为了帮助老人, 把纸板上的字改成了“今天天气真好。你们可以看到, 我却不能看到。”, 结果几分钟后, 空碗里就装满了钱。我们对词语和语言的选择会对他人产生积极或消极的

    106、影响。56. 【解析】begging。考查非谓语动词。句意: 有一次, 一个年轻人路过一条街, 他看到一个老人坐在路边乞讨。分析句子可知, old man与beg在逻辑上是主动关系, 所以用现在分词。故填begging。57. 【解析】an。考查冠词。句意: 那位老人坐在那里, 面前放着一个空碗, 碗旁立着一个纸板。 bowl为可数名词, 此处表示泛指, 且修饰bowl的empty首字母的发音为元音音素, 所以用冠词an。故填an。58. 【解析】written。考查过去分词。句意: 板上写着一句话: “我是盲人请帮帮我! ”分析句子可知, sentence与write在逻辑上是动宾关系, 所

    107、以用过去分词。故填written。59. 【解析】to give。考查动词不定式。句意: 年轻人感到很难过, 因为没有人打算给他钱。plan to do sth. “打算做某事”为固定短语。故填to give。60. 【解析】different。考查形容词。句意: 老人注意到有人在板上写了一些不同的东西, 但什么也没说。形容词修饰不定代词, 置于不定代词之后。故填different。61. 【解析】was filled。考查动词的时态。句意: 几分钟后, 空碗里就装满了钱。分析句子可知, 本句为一般过去时, 主语为that empty bowl, 谓语为was filled。 be fille

    108、d with“充满”为固定短语。故填was filled。62. 【解析】what。考查连接代词。句意: 老人注意到了这一点, 便拦住一个陌生人, 问他纸板上写的是什么。分析句子可知, asked后接宾语从句, 宾语从句缺少主语, 所以用what作从句的主语。故填what。63. 【解析】choice。考查名词。句意: 我们对词语和语言的选择会对他人产生积极或消极的影响。our为形容词性物主代词, 后接名词。故填choice。64. 【解析】on。考查介词。句意: 我们对词语和语言的选择会对他人产生积极或消极的影响。have/ create effects on“对有影响”为固定搭配。故填on

    109、。65. 【解析】truly。考查副词。句意: 如果我们选择正确的词语, 那么我们就可以真正地与人们联系并改变他们的看法。truly为副词, 修饰动词connect。故填truly。【点睛】what常用来引导名词性从句, 即主语从句、宾语从句、表语从句和同位语从句。what在引导名词性从句时有两个重要的特点: 一是它在相应的名词性从句中一定有含义, 常表示“什么”“所的”“的样子”等。二是它在相应的名词性从句中一定作成分, 而且常作主语, 宾语或表语。分析第62题的句子可知, asked后接宾语从句, 宾语从句缺少主语, 所以用what作从句的主语。故填what。第四部分写作 (共两节, 满分

    110、40分)第一节 (满分15分)假如你是李华, 你所在的英语社团近期将举办一场题为“Money isnt everything in life”的演讲比赛, 请你就此写一篇发言稿。注意: 1. 词数80左右; 2. 发言稿开头和结尾已给出, 但不计入总词数。Hello, everyone! _Thank you! 【参考范文】Hello, everyone! Nowadays some people will do anything to make money, whatever the price. In their view, money is the answer to all of li

    111、fes problems and will bring them happiness. In my opinion, people cant do many things without money, but money is not everything. There are many things in the world, which money cannot buy, such as friendship, love, health and knowledge. What money will bring you depends on your personal beliefs and

    112、 goals. If you are kind enough to help others, especially the poor, money is a good thing. With it, you can do much for the benefit of people and your country, and it will add to your own happiness. Only then can money be a true source of happiness. Thank you! 第二节(满分25分)阅读下面材料, 根据其内容和所给段落开头语续写两段, 使之

    113、构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Love makes the world go around and a mothers love never changes. After 21 years of marriage, my wife wanted me to take another woman out to dinner and a movie. Its hard to imagine that the other woman was my mother, who has been living alone for 19 years, but I am too busy to

    114、visit her often. That night I called to invite her to go out for dinner and a movie. “Whats wrong? Are you well? ” she asked. My mother always doubts that a late night call is a sign of bad news. “It would be pleasant to spend some time with you, ” I responded. As I drove over to pick her up, I noti

    115、ced that she seemed to be nervous about our date. But she smiled from a face that was as beautiful as an angels. “I told my friends that I was going to go out with my son, and they were impressed, ” she said. We went to a restaurant that was very nice and comfortable. My mother took my arm as if she

    116、 were the First Lady. After we sat down, I had to read the menu. Her eyes could only read large print. I saw mom sitting there looking at me with a smile on her lips. “I used to have to read the menu when you were small, ” she said. “Then its time to let me return the favor, ” I responded. During th

    117、e dinner, we had an agreeable conversationnothing special but catching up on recent events. We talked so much that we missed the movie. As we arrived at her house later, she said, “Ill go out with you again, but only if you let me invite you. ” I agreed. Paragraph 1: When I got home, my wife shared

    118、her story about her mom who passed away years ago. _Paragraph 2: Several days later, I received my mothers invitation. _【参考范文】Paragraph 1: When I got home, my wife shared her story about her mom who passed away years ago. She said when she was young, she was very naughty, and her mother often punish

    119、ed her for her wrong deeds. Later when she grew up she became aware of her mothers love. But her mother died of lung cancer and she never had a chance to show her gratitude. At that moment I realized the importance of saying “love” to our beloved ones in time. Paragraph 2: Several days later, I rece

    120、ived my mothers invitation. We went out for a movie. You cant imagine how happy we were that day. We discussed the movie, laughed and even planned the next date. On the way home, I held my mothers hand and said to her gently, “Nothing is more valuable than the love of you in the world. Believe me, your dear son will return the favor. Mom, I love you. ” We looked at each other with tears rolling down.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 The Value of Money单元素养检测课时素养检测(含解析)新人教版必修第三册.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445378.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1