2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 What an adventure(第1课时)Starting out Understanding ideas课时作业(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 Unit What an adventure第1课时Starting out Understanding ideas课时作业含解析外研版必修第三册 2020
- 资源描述:
-
1、课时作业13Starting out & Understanding ideas.完形填空MacArthurs love for sailing dates back to when she was just 4 years old, when she first got the opportunity to have a try on a boat. “It kind of _1_ me that this boat had everything we needed to take us anywhere in the world. And as a child,that made me f
2、eel the greatest sense of _2_,” she explained.This experience _3_ a passion within MacArthur that she wanted to sail around the world. Growing up in the countryside, she had no idea how to _4_ it. However, she knew that was what she wanted to do at some stage. So she acquired knowledge and _5_ for y
3、ears to seek her dream in sailing. Having merely potatoes and beans every day for eight years, she _6_ could afford the right equipment. By reaching such _7_ goals and asking technical questions about _8_, MacArthur felt as though she was getting _9_ to her ambition.“The impossible could be possible
4、 and _10_ high is not necessarily such a crazy thing to do.” she said. And it seems that MacArthurs _11_ to become a sailor went beyond her expectations. At the age of 24,she started to _12_ media attention after winning the second place in the Vendee Globe, a singlehanded nonstop yacht (帆船)race tha
5、t went around the world.Four years later, MacArthur chose to sail for 71 days and 14 hours, _13_ more than 26,000 miles. This led to her scoring a new record. _14_ this record has since been surpassed (超过),MacArthur is still considered as Britains most successful offshore racer.So when you know wher
6、e youre going, you can actually get thereeven if it seems _15_!本文为传记类记叙文。4岁时候的一次航海经历点燃了麦克阿瑟想环游世界的激情,最终她实现了梦想,把不可能变成了可能。1A.benefited BstruckCtaught Dtreated答案:B解析:考查固定搭配。句意:我突然想到,这艘船拥有带我们到世界任何地方所需要的一切。It strikes/struck sb.that.为固定句型,意为“某人突然想到某事”。故选B。2A.wonder BmagicCdirection Dfreedom答案:D解析:考查名词词义辨析。
7、A.wonder奇迹;B.magic魔术;C.direction方向;D.freedom自由。这一切让她感受到最大的自由感。故选D。3A.lighted BleftCcarried Dinvented答案:A解析:考查动词词义辨析。A.lighted点燃;B.left离开;C.carried 携带;D.invented发明。这次经历点燃了她想环游世界的激情。故选A。4A.approach BgainCachieve Dforget答案:C解析:考查动词词义辨析。A.approach接近;B.gain获得;C.achieve达到;D.forget忘记。她想要环游世界,从小长在乡下的她不知道如何做
8、到这一点。故选C。5A.made up Bsaved upCturned up Dpicked up答案:B解析:考查动词短语辨析。A.made up编造;B.saved up积攒;C.turned up出现;D.picked up捡起。她为此获取知识,积蓄了多年。故选B。6A.eventually BfortunatelyCgradually Ddefinitely答案:A解析:考查副词词义辨析。A.eventually最终;B.fortunately幸运地;C.gradually逐渐地;D.definitely明确地。八年简朴的生活,只吃豆类和土豆,终于攒够了钱能够购买合适的设备。故选A。
9、7A.personal BfinancialCfinal Dacademic答案:B解析:考查形容词词义辨析。A.personal个人的;B.financial经济的;C.final最终;D.academic学术的。此处指达到财务上的目标。故选B。8A.school BsailingCdriving Dbusiness答案:B解析:考查名词词义辨析。A.school学校;B.sailing航海;C.driving开车;D.business生意。这里指询问航海技术问题。故选B。9A.further BdeeperCcloser Dsmarter答案:C解析:考查形容词词义辨析。A.further
10、更远;B.deeper更深;C.closer更近;D.smarter更聪明。麦克阿瑟觉得她离自己的追求越来越近了。故选C。10A.working BdesigningCmeaning Daiming答案:D解析:考查动名词词义辨析。A.working工作;B.designing设计;C.meaning意味着;D.aiming 目标是。句意:不可能的事也可能发生,把目标定得高并不一定是一件疯狂的事情。小时候想要环游世界的梦想对她来说是一件目标很高的事情。故选D。11A.lesson BmindCconfidence Dplan答案:D解析:考查名词词义辨析。A.lesson教训;B.mind主意
11、;C.confidence自信;D.plan计划。麦克阿瑟想成为一名海员的计划似乎超出了她的预期。故选D。12A.accept BreceiveCenjoy Dkeep答案:B解析:考查动词词义辨析。A.accept接受;B.receive获得;C.enjoy欣赏;D.keep保持。她开始受到媒体的关注,故选B。13A.including BreachingCcovering Dfloating答案:C解析:考查非谓语动词。A.including包括;B.reaching达到;C.covering覆盖;行走(一段路程);D.floating漂浮。四年后,麦克阿瑟选择航行71天14小时,航程超过
12、26,000英里。故选C。14A.After BWhenCWhether DWhile答案:D解析:考查连词用法。句意:尽管这一纪录已经被打破,麦克阿瑟仍然被认为是英国最成功的海上赛手。故选D。15A.impossible BconstantCvaluable Davailable答案:A解析:考查形容词词义辨析。A.impossible不可能;B.constant 经常的;C.valuable有价值的;D.available可获得的。句意:所以当你知道你要去哪里的时候,你就能到达那里,即使这看起来是不可能的。故选A。ATraveling to Europe to see its famous
13、 monuments like the Eiffel Tower in Paris and the Colosseum (古罗马竞技场) in Rome, is not exactly the ideal vacation for kids. Fortunately, Europe has more to offer than lots of old churches and ancient history. You can enjoy some fun with your kids in the sun at some of the famous beaches of the contine
14、nt.Mykonos, GreeceThe closer you get to the equator, the longer the beach season is, and Greece is wonderful for that. You can enjoy beautiful green water, public chairs and lovely umbrellas at the beaches in Mykonos.Dubrovnik, CroatiaTheres nothing more attractive than the beautiful beaches borderi
15、ng Dubrovnik, Croatias most beautiful city. Its surrounded by stone walls like a castle. It almost makes you feel like youre suntanning (晒黑皮肤) at Hogwarts, where the hero Harry Potter of the story is trained!Sicily, ItalyRabbit Beach on the island of Sicily offers shallow and crystal clear waters, m
16、aking it a perfect beach for families with young children. And if you want to add interest to your experience, try snorkeling (徒手潜水)Nice, FranceLined with palm trees and firstclass hotels, the city of Nice, located on the French Riviera, offers a whole coastline of Mediterranean beaches. Because the
17、yre in the heart of the city, these beaches attract a large crowd. So if youre looking for something more private, youll have to travel a few miles outside of the city center.Ribadeo, SpainAt low tide, Playa de las Catedrales in Ribadeo, Spain is the perfect beach to take in the natural wonders with
18、out urban amusements like restaurants, bars or huge crowds. It boasts beautiful wild flowers and unique rock formations making it truly a picture worthy.本文属于应用文,文章介绍了欧洲著名的几个沙滩旅游景点。1What makes Dubrovnik so special?AIt is surrounded by stone walls.BIt has the most attractive coastline.CIt has the long
19、est beach season.DIt is the training center of Harry Potter.答案:A解析:细节理解题。根据Dubrovnik, Croatia 部分中Its surrounded by stone walls like a castle.可知,Dubrovnik的特别之处就是它像城堡一样被石墙围绕,故选A。2If you plan to go to a beach in the city, where should you go?AMykonos. BSicily.CNice. DRibadeo.答案:C解析:细节理解题。根据Nice, France
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445411.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
