2020-2021学年新教材高中英语 Unit 5 What an adventure(第3课时)Developing ideas Presenting ideas课时作业(含解析)外研版必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- Adventure Developing Unit 5 What an Adventure! Developing ideas 三Unit5 高中英语必修 2020-2021学年
- 资源描述:
-
1、课时作业15Developing ideas & Presenting ideasI ride the bus to and from work as my daily routine. Im a peoplewatcher. For many months, I _1_ an elderly man get on at one of the stops, and always head to the back of the bus.He wore the same clothes every day, and they were _2_ but clean. I never spoke wi
2、th this gentleman, but I could tell he seemed like he led a _3_ existence. One day, when I was driving to work, I noticed the gentleman on a street corner, with a _4_ “PLEASE HELP” in his hand asking for financial _5_.I got home that day, and wrote him a note, saying I was grateful for _6_ little I
3、had in my life, and that I wanted to _7_ some of it with him. I _8_ a small amount of money, and the next day I gave him the note and money in an envelope when he got on the bus. The next day, he _9_ me a note on the bus.The note _10_: Hi Larissa. Thank you very much for your _11_. The money will be
4、 used to buy next months bus pass. Your note certainly provided a very pleasant, _12_ start to the week. I hope you continue to _13_ a charmed lifeJohn.A feeling of warmth and trust _14_ while I was reading the note.I will keep his note forever! We now smile and _15_ each other on the bus every morn
5、ing. What a charmed life I have!本文属于记叙文,讲述作者坐公交车经常遇见一个老人,穿得很旧但是很干净。一次得知老人需要帮助,作者写了一封信并给了老人一些钱,老人回信表示感谢,这样做让作者觉得生活很有意义。1A.let BhadChelpedDnoticed答案:D解析:考查动词词义辨析。A.let让;B.had使;C.helped帮助;D.noticed注意。根据后文always head to the back of the bus可知,老人总是喜欢坐后排,故可知,作者注意到老人的行为,故选D。2A.wellwornBwellpreservedCwelldre
6、ssed Dwellmade答案:A解析:考查形容词词义辨析。A.wellworn用旧了的;B.wellpreserved保存好的;C.welldressed穿着好的;D.wellmade制作好的。根据本句but clean可知,穿得很旧,但是干净,故选A。3A.busyBmeaningfulChappyDsimple答案:D解析:考查形容词词义辨析。A.busy忙碌的;B.meaningful有意义的;C.happy愉快的;D.simple简单的。根据前文He wore the same clothes every day可知,每天穿的衣服一样,很旧但是干净,故可知老人过的生活似乎很简单,故
7、选D。existence意思为生活。4A.noteBsignCbrochureDposter答案:B解析:考查名词词义辨析。A.note 留言;B.sign标志牌;C.brochure 宣传单;D.poster海报。根据本句可知,老人站在街角,手里拿着一张标志牌,故选B。5A.adviceBplanCassistanceDinvestment答案:C解析:考查名词词义辨析。A.advice建议;B.plan计划;C.assistance 帮助;D.investment投资。根据句意可知,老人拿着标志牌,上面写着帮帮我,寻求经济帮助,故选C。6A.whyBthatChowDwhat答案:D解析:
8、考查连词词义辨析。A.why为什么;B.that引导名词性从句,无意义;C.how多么;D.what多么。根据句意可知,本句为感叹句,little作had的宾语,故用what修饰,故选D。7A.shareBsaveCdivideDcollect答案:A解析:考查动词词义辨析。A.share分享;B.save节约,拯救;C.divide划分;D.collect收集。根据句意可知,作者想要与老人分享,故选A。8A.raisedBincludedCaddedDpresented答案:B解析:考查动词词义辨析。A.raised筹集;B.included包括;C.added 增加;D.presented
9、赠送,陈述。根据句意可知,作者不仅写了一封留言给老人,还给了一些钱,故选B。9A.returnedBhandedCsentDawarded答案:B解析:考查动词词义辨析。A.returned归还;B.handed递;C.sent 发送;D.awarded奖励。根据句意可知,作者给了一个信封给老人,老人第二天给了一封信给作者,故选B。10A.announcedBwroteCreadDreplied答案:C解析:考查动词词义辨析。A.announced通知;B.wrote写;C.read 写着;D.replied回复。根据句意可知,留言上写着,故选C。11A.generosityBguidance
10、CaffectionDapology答案:A解析:考查名词词义辨析。A.generosity慷慨;B.guidance指导;C.affection喜爱;D.apology道歉。根据前文and the next day I gave him the note and money in an envelope when he got on the bus.可知,作者把装在信封里的便签和钱给了老人,故老人感谢作者的慷慨,故选A。12A.quickBsuddenCeffortlessDuplifting答案:D解析:考查形容词词义辨析。A.quick迅速的;B.sudden突然;C.effortles
11、s不费力的;D.uplifting使人开心的。根据句意可知,作者的留言让老人很开心,故选D。13A.seekBenjoyCchallengeDexpect答案:B解析:考查动词词义辨析。A.seek寻找;B.enjoy享受;C.challenge 挑战;D.expect期望。根据后文What a charmed life I have!可知,老人祝愿作者继续享受幸福的生活,故选B。14A.broke outBran offCcrowded inDcooled down答案:C解析:考查动词词义辨析。A.broke out爆发;B.ran off跑掉;C.crowded in冲入,涌入;D.co
12、oled down冷静下来。根据句意可知,作者读到留言的时候,内心满是温暖和信任,故选C。15A.greetBtouchCcontactDkiss答案:A解析:考查动词词义辨析。A.greet打招呼;B.touch触摸;C.contact联系;D.kiss亲吻。根据句意可知,现在作者经常与老人打招呼,故选A。AEach year, Time magazine picks the best of the years inventions that will change how we live, work, and play.AiraFor people who are blind, every
13、day tasks such as walking to school or doing laundry can be tough. What if they could “borrow” the eyes of someone who can see? Thats the thinking behind Aira. Aira is a service. Users send live videoes of their surroundings to an agent. This is done with special glasses or a smartphone app. The age
14、nts are always available. They can answer questions, describe objects, and guide users through a location.3M Smogreducing GranulesSmog is a type of air pollution. It comes from car and factory emissions. The company 3M has created a new material, 3M smogreducing granules,which can break down smog gr
15、anules in the air. The brokendown granules are washed away the next time it rains. The granules will help reduce air pollution.The Whill Model CIMore than 3 million Americans use wheelchairs to get around. But most wheelchairs are hard to move on many surfaces. The Whill Model CI is different. It is
16、 a new electric wheelchair. It can climb obstacles two inches high and move around in tight spaces. The wheelchair can also be taken apart in minutes. This makes it easy to transport.AllbirdsMany shoe parts are not ecofriendly. Allbirds is trying to change that. It is testing a new material called S
17、weet Foam, which is made from parts of the sugarcane (甘蔗) plant that would be thrown away. Allbirds has started using Sweet Foam in a line of flipflops (人字拖). It plans to use the material in more of its product lines.本文是一篇应用文,介绍了时代杂志选出的几个改变我们生活、工作和娱乐方式的最佳发明。1Who is Aira fit for?ALaundry workers.BBli
18、nd people.CHigh school students.DService agents.答案:B解析:推理判断题。根据第二段中的“For people who are blind, everyday tasks such as walking to school or doing laundry can be tough.”可知,Aira适合盲人,故B项正确。2Whats the aim of designing the Whill Model CI?ATo drive a car easily.BTo reduce traffic accidents.CTo overcome obs
19、tacles in life.DTo offer the disabled convenience.答案:D解析:推理判断题。根据第四段中的“It can climb obstacles two inches high and move around in tight spaces. The wheelchair can also be taken apart in minutes. This makes it easy to transport.”可知,Whill Model CI能爬上两英寸高的障碍物,在狭小的空间里活动。也可以在几分钟内拆卸,便于运输,由此可知,设计Whill Model
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445414.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
