2020-2021学年新教材高中英语 UNIT 5 WORKING THE LAND Section Ⅳ单元要点复习课时作业(含解析)新人教版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 UNIT WORKING THE LAND Section 单元要点复习课时作业含解析新人教版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元
- 资源描述:
-
1、课时作业20Wheat is a main source of food for people across the planet, accounting for a fifth of the calories consumed globally.But as a result of climate change, scientists believe most parts of the world where the crop is grown will be hit by water shortages by the end of the century.And the US could
2、be among the countries worst affected, the authors of the research published in the journal Science Advances told Newsweek.If climate change isnt dealt with, by the year 2100,60 percent of areas that grow wheat will be hit by water scarcityup from the current level of 15 percent, according to the in
3、ternational team of scientists.Coauthors Miroslav Trnka and Song Feng told Newsweek that in their previous research, they had shown climate change may cause soil to become less moist(湿润的) across most mainland US states, including those where wheat is grown.As a result, the US could be “one of the to
4、p most affected wheat producers” in terms of the increase in areas affected by severe droughts,they said in a joint statement.Worryingly, existing research has predicted a 4.0 to 6.5 percent drop in global wheat production per 1 degree Celsius of warming if climate change isnt eased.And its unlikely
5、 that wheat can be replaced if water becomes scarce, as its not as thirsty as other crops and can do without water for a relatively long period of time.“If multiple regions are affected by drought at the same time,it might be difficult to meet the demand even if the trade routes stay open and are no
6、t restricted by governmental measures,” warned Feng and Trnka.However,he said,“Studies show that if we continuously improve the sustainability and technologies in the coming decades and allow for international trade, we may overcome the negative impacts of climate change.”文章大意:科学家认为由于气候变化,到本世纪末,世界上大
7、部分种植小麦的地区将受到缺水的影响,如果气候变化不得到缓解,全球小麦的产量将会减少。1How will climate change hurt wheat production?ABy lowering the temperature.BBy reducing the water supply.CBy polluting the soil.DBy flooding the field.答案:B解析:考查细节理解。根据第一段第二句可知,由于气候变化,小麦种植地将受到缺水的影响,又根据第四段可知,缺水会影响小麦产量,故选B。2What can we learn from Paragraph 3?A
8、Wheat production caused droughts in most mainland US states.BThe United States is the biggest wheat producer in the world.CThe United States will suffer a lot from climate change.DClimate change is closely watched by American scientists.答案:C解析:考查推理判断。根据第三段的内容,尤其是“the US could be one of the top most
9、affected wheat producers”可推知,美国将在气候变化中受到很大影响,故选C。3Why is wheat unlikely to be replaced by other crops in a drought?AIt is the primary food for most countries.BIt is not influenced by global warming.CIt is widely grown in most countries.DIt needs less water than other crops.答案:D解析:考查细节理解。根据第四段最后一句可知,
10、小麦不像其他作物那样那么需要水,在相当长的一段时间内没有水也能生存,因此小麦不太可能被其他作物取代,故选D。4In which section of a newspaper may this text appear?AHealth. BScience.CEducation. DEntertainment.答案:B解析:考查推理判断。通读全文可知,这是一篇有关气候变化对小麦产量的影响的文章,由此可推知,本文可能出现在报纸的科学版块,故选B。Universities now cater to students diets with customizable(可定制的 )menus.Todays c
11、ollege dining halls are like fastcasual chain restaurants with a focus on healthy, proteinand vegetablecentric dishes._1_The college food business is booming, now assessed at $18 billion, according to Technomic.Thats up from $12.4 billion a decade ago and close to $ 1.89 billion in 1972, when the Ch
12、icagobased food industry research firm started tracking it._2_Colleges now use everything to appeal to students. Highschoolers can turn to a variety of online sources(信息来源) to scan college food ratings as they make their application choices._3_ It can make it or break it if theyre lining up two scho
13、ols, with all other things being equal.For some students, its a concern about allergies, such as nuts, dairy products or soy.Others are committed to eating only local foods._4_ One of three Americans follows a specific diet, according to the International Food Information Council.The organization fo
14、und the number is even higher among those ages 18 to 34._5_ There are an increasing number of national restaurant chains opening on or near campuses. Food delivery platforms, including Uber Eats and DoorDash, bring fare from local eateries to the dorm rooms.School cafeterias must please students who
15、 grew up with high expectations from having watched the Food Network and following food trends online.“We have to be as competitive as fast food and even fine dining,” said Lisa Feldman, director of recipe management in a university.AFood trends catch on fast at colleges.BFood is part of decision fo
16、r a lot of people.CCollege dining halls want to deliver for students.DEveryone wants to be sure their diets are addressed.EIn 2019, the industry is expected to approach $18.7 billion.FCollege food operations need to gradually sharpen their food game.GMenus for a variety of diets are the new normal a
17、t college dining halls.文章大意:本文是一篇说明文。当前,各大高校为吸引学生,用可定制的菜单去迎合学生的饮食需求。1G解析:考查细节理解。根据空前的“customizable(可定制的) menus”“college dining halls”可知,G项中的“Menus for a variety of diets”“college dining halls”与上文对应,故G项符合语境。2E解析:考查细节理解。根据空前的“now assessed at $18 billion”可知,E项承接上文,说明在2019年大学食品行业的估价将接近187亿美元。3B解析:考查承上启下
18、。根据空前的“scan college food ratings as they make their application choices”和空后的“It can make it or break it if theyre lining up two schools, with all other things being equal”可知,B项“对很多人来说,食物是决定的一部分”符合语境,起到承上启下的作用。4D解析:考查细节理解。根据空前的“For some students.Others are committed to eating only local foods.”可知,D项“
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445427.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
