分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(11)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445632
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:69KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 四平市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 11 答案
    资源描述:

    1、吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(11)及答案阅读理解-A I hated dinner parties. But I decided to give them another shot because Im in London. And my friend Mallery invited me. And because dinner parties in London are very different from those back in New York. There, Im having a dinner party means: Im booking a table

    2、 for 12 at a restaurant you cant afford and well be sharing the checque evenly, no matter what you eat. Worse, in Manhattan there is always someone who leaves before the bill arrives. Theyll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who dont drink, end up paying even more. But

    3、 if I try to use the same trick, the hostess will shout: Where are you going? And its not like I can say I have somewhere to go: everyone know I have nowhere to go. But in London, dinner parties are in peoples homes. Not only that,the guests are an interesting mix. The last time I went to one, the g

    4、uests were from France, India. Denmark and Nigeria; it was like a gathering at the United Nations in New York. The mix is less striking. Its like a gathering at Bloomingdales, a well-known department store. For New Yorkers, talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York

    5、. But at Mallerys, when I said that I had been to Myanmar recently, people knew where it was. In New York people would think it was a usual new club ( ) 1. What does the word shot in Paragraph 1 probably mean? A. Choice. B. Try C. Style. D. Goal ( ) 2. What does the writer dislike most about dinner

    6、parties in New York? A There is a strange mix of people. B. The restaurants are expensive. C. The bill is not fairly shared. D. People have to pay cash ( ) 3. What does the author think of the parties in London? A. A bit unusual B. Full of tricks. C. Less costly. D More interesting. ( ) 4. What is t

    7、he authors opinion of some New Yorkers from her experience? A. Easy-going. B. Self-centered. C. Generous. D. Conservative. 1. B.词义猜测题.从第一句的 hate,到 but 意义上的转折,说明尽管不喜欢,还是要尝 试一下,所以 try 的意思更接近 shot. 2. C.细节理解题.根据第一段中 Theyll throw down cash, half of what they owe, and then people like me, who dont drink,

    8、 end up paying even more.可知类似作者这样的人在纽约吃饭 吃亏,因为付钱多. 3. D. 推理判断题.根据第二段和其中的句子 Not only that, the guests are an interesting mix. 可以推断伦敦的 party 要比纽约的有趣. 4. B.推理判断题.从最后一段的 talking about other parts of the world means Brooklyn and Queens in New York.和 In New York people would think it was a usual new club

    9、可以推断,作 者对一些纽约人的看法,是以自我为中心的. 阅读理解-BToo much TV-watching can harm childrens ability to learn and even reduce their chances of getting a college degree, new studies suggest in the latest effort to examine the effects of television on children. One of the studies looked at nearly 400 northern California

    10、 third-graders. Those with TVs in their bedrooms scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs. A second study ,looking at nearly 1000 grown-ups in New Zealand, found lower education levels among 26-year olds who had watched lots of TV during child

    11、hood. But the results dont prove that TV is the cause and dont ride out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV. Their study measured the TV habits of 26-year-olds between ages5 and 15. These with college degrees had watch an average of less than two hours of TV per week n

    12、ight during childhood, compared with an average of more than 2 1/2 hours for those who had no education beyond high school. In the California study, children with TVs in their rooms but no computer at home scored the lowest while those with no bedroom TV but who had home computers scored the highest

    13、. While this study does not prove that bedroom TV sets caused the lower scores, it adds to accumulating findings that children shouldnt have TVs in their bedrooms. ( ) 1. According to the California study, the low-scoring group might _. A. have watched a lot of TV B. not be interested ted in math C.

    14、 be unable to go to college D. have had computers in their bedrooms ( ) 2. What is the researchers understanding of the New Zealand study results? A. Poorly motivated 26-year-olds watch more TV. B. Habits of TV watching reduce learning interest. C. TV watching leads to lower education levels of the

    15、15-year-olds. D. The connection between TV and education levels is difficult to explain ( ) 3. What can we learn from the last two paragraphs? A. More time should be spent on computers. B. Children should be forbidden from watching TV. C. IV sets shouldnt be allowed in childrens bedrooms. D. Further

    16、 studies on high-achieving students should be done. ( ) 4. What would be the best title for this text? A. Computers or Television B. Effects of Television on Children C. Studies on TV and College EducationD. Television and Childrens Learning Habits 1. A.细节理解题.根据第二段中 Those with TVs in their bedrooms

    17、scored about eight points lower on math and language arts tests than children without bedroom TVs.可得出答案. 2. D. 细节理解题. 根据第三段 But the results don prove that TV is the cause and dont ride t out that already poorly motivated youngsters (年轻人)may watch lots of TV.可以确定答案. 3. C.推理判断题.注意最后一段开头的 while 是尽管的意思,

    18、所以这两段都是围绕儿 童卧室不应该放电视机的问题. 4. B.主旨大意题.通读全文可知,文章主要通过两项研究分析了儿童看电视所造成的 影响.文章第一段第一句话是主题句,所以 B 项作为标题是最佳的。阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】AWhen doctors urge overweight kids to pick up more activities,reading probably isnt what they have in mind.Yet a new study

    19、by fatness researchers at Duke University finds that the simple act of readingdepending on the choice of materialcan cause weight loss in teenage girls.The studys experimental group included 31 fat girls aged 9 to 13,who took part in the Healthy Lifestyles Program at Duke Childrens Hospital.The girl

    20、s read a novel called Lake Rescue,whose protagonist (主人公) is an overweight teenager who struggles with low selfesteem,feelings of loneliness and teasing because of her size.A group of 33 girls read a different book called Charlotte in Paris,which did not have an overweight character,and another grou

    21、p of 17 girls read neither book.At the end of the sixmonth experiment,all the girls who read books had lost weight,but the girls who read Lake Rescue lost more.They lowered their body mass index (BMI) by 0.71,compared with 0.33 in the Charlotte group,an average 0.05 increase among the nonreaders.The

    22、 idea behind the study,says Dr Sarah Armstrong,director of Healthy Lifestyles,was to find a way to encourage the girls without adopting the restrictive and often authoritative voice of so many other nutrition and diet programs.Lake Rescue was the perfect instrument,says Armstrong;it presents a likab

    23、le character to whom the girls could relate and whom they could learn from.As the book progresses,its protagonist learns to make healthier lifestyle choices and finds an advisor to help keep her on track.Armstrong says,“She learns that she can become healthier,and the I can do itfeeling resonates (产

    24、生共鸣) with the teenage girls.”26Whats the main idea of the passage?AThere are different ways to help overweight kids lose weight.BLifestyle is important for kids.CLake Rescue is the perfect weightlosing instrument.DReading can help kids lose weight.27How many girls took part in the experiment? A31. B

    25、33. C64. D81.28What does the underlined word “She” in the last paragraph refer to?AArmstrong.BThe protagonist in Lake Rescue.CA character in Charlotte in Paris.DA girl in the first group.29According to the passage we can know that _.Aoverweight girls are living unhappilyBreading is the best way to l

    26、ose weightCdifferent reading materials play different roles in losing weightDpeople will become fat if they dont read30In which part of a newspaper can we read the above passage?AEducation. BEntertainment.CHealth. DAdvertisement.26D主旨大意题。由本文的主题段,即第一段可知本文的主旨,即“阅读可以帮助儿童减肥”。27D细节理解题。根据第二段计算可知,31331781。

    27、28B词义猜测题。根据“the I can do itfeeling resonates with the teenage girls”可知女孩们与之产生共鸣,故前句中的She指的是Lake Rescue中的主人公。29C推理判断题。根据本文中的实验可知,不同的阅读材料对减肥产生了不同效果,故C项正确。30C推理判断题。通过本文的主旨大意可以推断出本文属于健康方面的内容。广告型阅读理解- (三)Stewart Island ferry servicesWhile most visitors spend at least one night on Stewart Island, it is al

    28、so readily accessible by ferry as a day excursion from Invercargill and Bluff.Experience Foveaux Strait in comfort and style on board our express catamarans. During the onehour crossing between Bluff and Stewart Island, keep a lookout for wildlife, especially seabirds. Watching mollymawks (albatross

    29、) soaring behind the ferry is a fantastic sight.Interesting landmarks commonly seen include Dog Island Lighthouse, Ruapuke Island, Titi Islands and Mt AnglemStewart Islands highest point.Free tea and coffee on board.Interpretation handouts are available (English only)Wheelchair access available.Pers

    30、onal baggage is carried free on the ferriesmax. Two bags per person (one stowed and one small carryon). Additional baggage is by prior arrangement.Vehicle parking available at Bluff (extra costreservations recommended)FERRY TO STEWART ISLANDDepart BluffAll year 9:30 amSept.May 5:00 pmOct.Apr. 11:00

    31、amJun.Aug. 4:30 pmLate Dec.mid Jan. 8:00 amFERRY TO BLUFFDepart Stewart IslandAll year 8:00 amSept.May 3:30 pmOct.Mar. 6:00 pmApr. 5:00 pmJun.Aug. 3:00 pmLate Dec.mid Jan. 9:30 amOther departures as locally advertised.Duration 1hr.Checkin 30 minutes prior to the scheduled departure time.(Checkin and

    32、 boarding gates are closed 10 minutes prior to times stated above.)“20% MultiPurchase REWARD” on return ferry services. Buy 2 or more different excursions and SAVE 20% off all lower priced!Kids go FREE on selected departures during NZ School Holidays!Kids go FREE for travel 20 April5 May 2014.1If le

    33、aving a car at Bluff, a traveller had better _Arefer to the handouts firstBuse wheelchair accessCmake a reservationDpark it 30 minutes before departure time2John, who went to Stewart Island on Dec. 28th, got to the ferry dock at 7:55 am. When did he most probably leave Bluff?AAt 8:00 am. BAt 9:30 am

    34、.CAt 11:00 am. DAt 3:00 pm.3Which of the following is FALSE about the ferry services?ATea and coffee are free for passengers.BChildren go free for travel for about 15 days.CTravellers are sure to see some seabirds during the crossing.DPassengers have to pay extra cost for extra pieces of luggage. (三

    35、)【要点综述】本文描述的是Stewart Island轮渡服务的具体细节和各种信息。1C细节理解题。根据“Vehicle parking available at Bluff (extra costreservations recommended)”可知要停车,要事先预约。故C正确。2B推理判断题。根据“FERRY TO STEWART ISLANDCheckin 30 minutes prior to the scheduled departure time.(Checkin and boarding gates are closed 10 minutes prior to times st

    36、ated above.)”可知,在9点30 是最有可能的。故B正确。3D细节理解题。根据“Personal baggage is carried free on the ferriesmax.Two bags per person (one stowed and one small carryon)Additional baggage is by prior arrangement.”可知,并没有说要额外收行李费。故D项错误。【广东省2012届高三考前冲刺卷(六)】BMotherhood may make women smarter and may help prevent dementia

    37、(痴呆) in old age by bathing the brain in protective hormones (荷尔蒙) ,U.S.researchers reported on Thursday.Tests on rats show that those who raise two or more litters of pups do considerably better in tests of memory and skills than rats who have no baby,and their brains show changes that suggest they

    38、may be protected against diseases such as Alzheimers (早老性痴呆症)University of Richmond psychology professor Craig Kinsley believes his findings will translate into humans.“Our research shows that the hormones of pregnancy (怀孕) are protecting the brain,including estrogen (雌激素),which we know has many neu

    39、roprotective (保护神经的) effects,” Kinsley said.“Its rats data but humans are mammals just like these animals are mammals,” he added in a telephone interview.“They go through pregnancy and hormonal changes.”Kinsley said he hoped public health officials and researchers will look to see if having had chil

    40、dren protects a woman from Alzheimers and other forms of agerelated brain decline.“When people think about pregnancy,they think about what happens to babies and the mother from the neck down,” said Kinsley,who presented his findings to the annual meeting of the Society of Neuroscience in Orlando,Flo

    41、rida.“They do not realize that hormones are washing on the brain.If you look at female animals that have never gone through pregnancy,they act differently toward young.But if she goes through pregnancy,she will sacrifice her life for her infantthat is a great change in her behavior that shows in gen

    42、etic alterations to the brain.”31How do scientists know “Motherhood may make women smarter”?ASome researchers have told them.BMany women say so.CThey know it by experimenting on rats.DThey know it through their own experience.32What does the phrase “litters of pups” mean in the second paragraph?ABab

    43、y rats. BAnimals.COld rats. DGrownup rats.33What can protect the brain of a woman according to the passage?AEstrogen.BThe hormones of pregnancy.CMore exercise.DTaking care of children.34“Its rats data but humans are mammals just like these animals are mammals.” What does the sentence suggest?AThe ex

    44、periments on the rats have nothing to do with humans.BThe experiments on the rats are very important for animals.CThe experiments on the rats are much the same on humans.DThe experiments on the rats are much the same on other animals.35Which title is the best for this passage?ADo You Want to Be Smar

    45、terBMotherhood Makes Women SmarterCMysterious HormonesDAn Important Study31C细节理解题。根据“Tests on rats show.”可知科学家是通过做老鼠实验得出这个结论的。32A词义猜测题。后面的对比who have no baby,实际上提供了一个相反的情况,所以我们可以推测“those who raise two or more litters of pups”中的“litters of pups”指的是“刚出生不久的小老鼠”。33B细节理解题。根据文章第三段中的“.the hormones of pregnancy(怀孕) are protecting the brain.”可得出答案。34C句意理解题。科学家通过用老鼠做实验来说明人的问题。因为人和老鼠都属于哺乳动物,很多生理机能都相同。35B主旨大意题。短文第一句“Motherhood may make women smarter.”是主题句,据此我们可以得出答案。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(11)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445632.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1