吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(13)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 四平市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 13 答案
- 资源描述:
-
1、吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(13)及答案阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(二)】AIn the past decade the popularity of rock climbing has greatly increased,and so has the number of injuries.It has been estimated that rock climbing is now enjoyed by more than 9 million peop
2、le in the US each year.Study findings revealed a 65 percent increase in the number of patients that were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injuries between 1991 and 2008.The study,published in the online issue of the American Journal of Preventive Medicine,found that about
3、 40,000 patients were treated in US emergency departments for rock climbingrelated injuries between 1991 and 2008.The most common types of rock climbingrelated injuries were fractures (骨折) and sprains (扭伤)The ankle was the most common body part to be injured (40 percent)Climbers in the study ranged
4、in age from 2 to 74,with an average age of 26.The study also found that women took up a quarter of the injuries.Falls were the primary reason for injury with over threequarters of the injuries occurring as the result of a fall.The severity of fallrelated injuries had a lot to do with the height of t
5、he fall.Patients who were injured after falling from a height over 20 feet were 10 times more likely to be treated than patients who were injured falling from 20 feet or lower.“We found that the climbers who fell from heights higher than 20 feet took up 70 percent of the patients treated for a rock
6、climbingrelated injury,” explained the study author Lara McKenzie,PhD,director at the Center for Injury Research and Policy at Nationwide Hospital.“This trend,combined with the fact that rock climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries,demonstrates the nee
7、d to increase injury prevention efforts for climbers.”26Which body part is most likely to get injured for a climber?AThe arm. BThe ankle.CThe knee. DThe hand.27How many women climbers in America got injured while climbing a rock between 1991 and 2008?AAbout 40,000. BAbout 30,000.CAbout 20,000. DAbou
8、t 10,000.28The severity of climbersfallrelated injures is mainly related to _.Athe height of the fallBthe climbers ageCthe climbers health conditionsDthe climbers climbing experience29The underlined word “demonstrates” in the last paragraph can be replaced by “_”Ademands BpreventsCproves Ddescribes3
9、0The purpose of the passage is to _.Ashow that rock climbingrelated injuries have increasedBtell readers rock climbing is an adventurous sportCwarn readers of the danger of rock climbingDcall on doctors to increase injury prevention efforts26B细节理解题。根据第二段“The ankle was the most common body part to be
10、 injured (40 percent)”可知踝关节是最容易受伤的部位,因此答案是B。27D推理判断题。第二段首句说从1991到2008年间,美国大约有4万人因为爬山时受伤而接受治疗,本段最后一句又提到“women took up a quarter of the injuries”,可知答案是D。28A细节理解题。根据第三段“The severity of fallrelated injuries had a lot to do with the height of the fall.”可知摔下来的高度是决定受伤程度的主要因素,因此A项正确。29C词义猜测题。根据语境,爬山者住院率高于参加
11、其他体育和娱乐活动的人,这“证明”了爬山者要更加注意预防受伤。C项意思最合适。30A作者意图题。文章是一篇说明文,主要是告诉读者与爬山运动相关的伤害增加了,因此A项是最佳选项。科普知识型阅读理解(二)- (二)Europes deadly outbreak of a rare form of Ecoli(大肠杆菌) bacteria has brought new attention to food safety issues. Ecoli bacteria naturally live in the intestines(肠) of humans and many animals. Most
12、 kinds of Ecoli are harmless but some can make people sick.One of the problems when people get sick from food is that the simplest question is often difficult or even impossible to answer. Just what did the people eat that made them sick? Of course, one way to avoid such problems is to keep dangerou
13、s organisms out of the food supply. This_is_easier_said_than_done,_but scientists keep looking for new ways.Scientists in the United States have developed an experimental system that uses a hightech optical(光学的)scanner. The inspection system is fixed in the packing houses where produce is sorted for
14、 market. The system is designed to identify the produce polluted by soil or animal waste. The new scanner can also show damage and imperfections that might make the produce unappealing to shoppers.Scientists designed the system at a Department of Agriculture research centre in Beltsville, Maryland.
15、Moon Kim of the Agricultural Research Service led the team.MOON KIM: “We were requested, we were asked, to develop a method to test the polluted produce. So we started with the apple as the model sample.”The scanner uses a highspeed camera placed over the conveyer belt that moves the produce along.
16、As the apples move along the belt, the scanner captures images of each piece of fruit. A spectrograph device can use the light to check an apple to show evidence of damage. Moon Kim says the team hopes the system will be available before long.MOON KIM: “We are targeting for development in commercial
17、 plants for the next several years.”The scanner can direct a sorting machine to separate the bad apples from the good ones. The system is currently able to show the surface of only half the apple as it speeds by. The inventors hope to improve the process so it can show the whole surface. 1. The pass
18、age mainly talks about _A. the danger of Ecoli bacteria to healthB. the way to avoid getting sick from foodC. a system to test the polluted produceD. the new attention to food safety issues2According to the passage, we know the new scanner _A. has already used in the supermarketB. is perfect to find
19、 out the polluted appleC. is still in test and need to improveD. can also damage the bacteria in the food3What can we learn from the passage? A. Most of the Ecoli is dangerous to the peoples health.B. The damage in the fruit might cause it difficult to sell out.C. Now the system can take the picture
20、s of each piece of fruit.D. The scanner is put on a moving belt while testing the produce.4. By saying “This is easier said than done” in Paragraph 2, the writer wants to _A. show the difficulty in finding the bad bacteria from the food supplyB. show the scientists hardship in finding a new way to h
21、eal the diseaseC. express his/her anger to the businessmen from selling the polluted foodD. express his/her worry about the dangerous issue in todays food safety5This passage can be classified as _A. an advertisement B. a book reviewC. a feature story D. a news report(二)【要点综述】 本文主要介绍了美国科学家开发了一种使用高科技
22、光学扫描仪的实验系统。1C 主旨大意题。由本文的内容以及其主题句,即第三段第一句“Scientists in the United States have developed an experimental system that uses a hightech optical(光学的)scanner.”可知,本文主要介绍了一种用来检测被污染的产品的实验系统,故选C项。2C 细节理解题。由倒数第三段“Moon Kim says the team hopes the system will be available before long.”以及本文最后一句“The inventors hope
23、 to improve the process so it can show the whole surface.”可知这一扫描仪还在试验当中且需要改进,故选C项。3B 推理判断题。由第三段最后一句“damage and imperfections that might make the produce unappealing to shoppers.”可知水果损害之后更难吸引购物者,也就会导致其很难卖出。 4A 细节理解题。由画线词前一句“one way to avoid such problems is to keep dangerous organisms out of the food
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
