分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(16)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445637
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:136.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林省 四平市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 16 答案
    资源描述:

    1、吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(16)及答案阅读理解Love, success, happiness, family and freedom-how important are these values to you? Here is one interview which explores the fundamental questions in life. Question: Could you introduce yourself first? Answer: My name is Misbah, 27 years old. I was born in a war-to

    2、rn area. Right now Im a web designer. Q: What are your great memories? A: My parents used to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories. Q: Does your childhood mean a lot to you?

    3、 A: Yes. As life was very hard, I used to work to help bring money in for the family. I spent my childhood working, with responsibilities beyond my age. However, it taught me to deal with problems all alone. I learnt to be independent. Q: What changes would you like to make in your life? A: If I cou

    4、ld change something in my life, Id change it so that my childhood could have taken place in another area. I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we have much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are

    5、 safe. Q: How do you get along with your parents? A: My parents supported me until I came of age. I want to give back what Ive got. Thats our way. But I am working in another city. My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters(过滤) out your emotion and leav

    6、es your voice only. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. ( ) 1. In Misbahs childhood, _.A. he was free from worry B. he liked living in the countryside C. he was fond of getting close to nature D. he often spent holidays with his family ( ) 2. What did Misbah desire

    7、 most in his childhood? A. A colorful life. B. A beautiful house. C. Peace and freedom. D. Money for his family. ( ) 3. How would Misbah prefer to communicate with his parents? A. By chatting on the Internet. B. By calling them sometimes. C. By paying weekly visits. D. By writing them letters. ( ) 4

    8、. If there were only one question left, what would it most probably be? A. What was your childhood dream? B. What is your biggest achievement? C. What is your parents view of you? D. What was your hardest experience in the war? 【语篇解读】本文通过一个采访,把 Misbah 这个人的生活,成长展示给我们. 1. 答案 C 【解析】细节理解题.由 My parents u

    9、sed to take us to hunt birds, climb trees, and play in the fields. For me it was like a holiday because we were going to have fun all day long. Those are my great memories.可知,Misbah 喜爱大自然.所以答案选 C 项. 2. 答案 C 【解析】 推理判断题. 根据文中 I would have loved to live with my family in freedom. Who cares whether we h

    10、ave much money, or whether we have a beautiful house? It doesnt matter as long as I can live with my family and we are safe.可知,作者向往和平自由的生活.故选 C 项. 3. 答案 C 【解析】 细节理解题. 根据 My only contact with my parents now is through the phone, but I hate using it. It filters out your emotion and leaves your voice o

    11、nly. My deepest feelings should be passed through sight, hearing and touch. 可知, Misbah 讨厌在电话里与父母联系,因为它只剩 下了声音,而 Misbah 想要的是与父母面对面的交流.四个选项中只有 C 项能够让 Misbah 与父母面对面.由此判断选 C 项. 4. 答案 B 【解析】推理判断题.其它三个问题在上文中都有所涉及,只有 B 项没有.所以如果还剩 一个问题,很有可能就是 B 项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】CThe French word renaissance means rebirt

    12、h.It was first used in 1855 by the historian Jules Michelet in his History of France,then adopted by historians of culture,by art historians,and eventually by music historians,all of whom applied it to European culture during the 150 years spanning 14501600.The concept of rebirth was appropriate to

    13、this period of European history because of the renewed interest in ancient Greek and Roman culture that began in Italy and then spread throughout Europe.Scholars and artists of the fifteenth and sixteenth centuries wanted to restore the learning and ideals of the classical civilizations of Greece an

    14、d Rome.To these scholars this meant a return to humanas opposed to spiritual values.Fulfillment in lifeas opposed to concern about an afterlifebecame a desirable goal,and expressing the entire range of human emotions and enjoying the pleasures of the senses were no longer frowned on.Artists and writ

    15、ers now turned to secular(不朽的)as well as religious subject matter and sought to make their works understandable and appealing.These changes in outlook deeply affected the musical culture of the Renaissance periodhow people thought about music as well as the way music was composed,experienced,discuss

    16、ed,and circulated.They could see the architectural monuments,sculptures(雕塑),plays,and poems that were being rediscovered,but they could not actually hear ancient musicalthough they could read the writings of classical philosophers,poets,essayists,and music theorists that were becoming available in t

    17、ranslation.They learned about the power of ancient music to move the listener and wondered why modern music did not have the same effect.For example,the influential religious leader Bernardino Cirillo expressed disappointment with the learned music of his time.He urged musicians to follow the exampl

    18、e of the sculptors,painters,architects,and scholars who had rediscovered ancient art and literature.The musical Renaissance in Europe was more a general cultural movement and state of mind than a specific set of musical techniques.Furthermore,music changed so rapidly during this century and a halfth

    19、ough at different rates in different countriesthat we cannot define a single Renaissance style.36What is the passage mainly about?AThe musical compositions that best illustrate the developments during the European Renaissance.BThe musical techniques that were in use during the European Renaissance.C

    20、The European Renaissance as a cultural development that included changes in musical style.DThe ancient Greek and Roman musical practices used during the European Renaissance.37The underlined word “now” in Paragraph 1 refers to _.A1855Bthe period of the RenaissanceCtile time of the classical civiliza

    21、tions of Greece and RomeDthe time at which the author wrote the passage38It can be inferred from the passage that thinkers of the Renaissance were seeking a rebirth of _.Aspirituality in everyday lifeBcommunication among artists across EuropeCa cultural emphasis on human valuesDreligious themes in a

    22、rt that would accompany the traditional secular themes39What can be inferred about the music of ancient Greece and Rome?AIts effect on listeners was described in a number of classical texts.BIt was played on instruments that are familiar to modern audiences.CIt expressed more different ideals than c

    23、lassical sculpture,painting and poetry.DIt had the same effect on Renaissance audiences as it had when originally performed.40According to the passage,why was Bernardino Cirillo disappointed with the music of his time?AIt did not contain enough religious themes.BIt had little emotional impact on aud

    24、iences.CIt was not complex enough to appeal to musicians.DIt was too dependent on the art and literature of his time.36C主旨大意题。全文主要讲述了欧洲文艺复兴的发展,其中以音乐风格的变化为主要例证。37B词义猜测题。讲述故事时用now表示“那时,当时”,即故事发生的时候。38C推理判断题。根据第一段第五句“To these scholars this meant a return to humanas opposed to spiritual values.”可知,文艺复兴时

    25、期的思想家寻求的是对人的价值的重视。39A推理判断题。根据第二段的“.although they could read the writings of classical philosophers,poets,essayists,and music theorists that were becoming available in translation.They learned about the power of ancient music to move the listener and wondered why.”可推知选A。40D推理判断题。从第二段最后的描述中可以看出,Bernar

    26、dino Cirillo对他那个时代中的模仿的音乐非常失望,敦促音乐家来向古代雕塑家、画家、建筑师和学者学习,这说明他认为他那个时代的音乐依赖性太强。史地自然型阅读理解- (二)If you are afraid of the dark,its not a big deal.Its perfectly normal to feel afraid. After all,animals do,too. “Fear matters,”says Karen Warkentin,an ecologist.“Its a good thing,” she adds, “because fear makes

    27、you do things that keep you alive.”Like kids,many animals experience fear and they respond to the feeling in variety of ways.A frightened turtle pulls its head and legs inside its shell.A small fish will swim away when a big,hungry fish approaches.Some animals respond to fear in ways you might not e

    28、xpect.The first example is that the fear of being eaten can scare some frogs right out of their eggs. Warkentin made the surprising discovery while studying redeyed tree frogs in Costa Rica.In this species,female frogs attach jellylike clumps(果冻一样的块状物)of their eggs to the undersides of leaves.The le

    29、aves hang on branches that dangle(悬挂)over ponds.After they hatch from the eggs,the tadpoles(蝌蚪)then fall into the water,where they eventually grow into adult frogs.Tree frog eggs usually grow for 6 days before hatching.If they sense that a hungry snake is about to attack,however,they can hatch up to

    30、 2 days ahead of the schedule. As the snakes are unable to swim,by falling into the water early,the tadpoles can escape.If hatching early helps protect redeyed tree frogs from snakes,you might wonder why their eggs dont always hatch sooner.It turns out that hatching early brings its own danger.Once

    31、tadpoles land in the water,hungry fish and other animals like to eat them, too.Staying in their eggs for 6 days,then,allows frog embryos(胚胎)to grow big and strong.This extra growth improves their chances of surviving in the water.1It can be inferred from the passage that fears_Ahelp animals grow big

    32、ger and strongerBare less common among young animalsChelp animals move a lot to fit the environmentDare more or less important for animals to survive2We are told in the passage that tree frogs_Aface danger both inside their eggs and in the waterBwill grow fast if they fall into the water laterCare s

    33、urprisingly clever when inside their eggsDstay in their eggs longer if they are frightened3Why do the tadpoles hatch up to 2 days ahead of the schedule?Because_Athey like falling into the water earlyBthey want to grow into adult frogsCthey sense a hungry snake is about to attackDfrog embryos can gro

    34、w strong4What is the best title of the passage?AWhat is fear?BWhy do we feel afraid?CYou feel afraid;animals do, tooDFear is a good thing5What would be discussed in the following paragraph?AFurther explanations as to why tree frogs hatch ahead of the schedule.BHow the unborn frogs know when a snake

    35、is about to attack them.CAnother example of animals that respond to fear in an unexpected way.DHow tree frogs improve their chances of survival before falling into the water.(二)【要点综述】 本文主要论述的是恐惧是人类和动物常见的一种现象,有时恐惧是一件好事。动物对于恐惧的反应是不同的,有些反应方式甚至超乎人们的想象。1D推理判断题。根据“because fear makes you do things that kee

    36、p you alive.”可知D项正确。2A细节理解题。根据“If they sense that a hungry snake is about to attack,however,they can hatch up to 2 days ahead of the schedule.”和“Once tadpoles land in the water,hungry fish and other animals like to eat them,too.”可知,它们在孵化期间害怕蛇的攻击,在水里害怕被其他动物吃掉。故选A项。3C细节理解题。根据“If they sense that a hung

    37、ry snake is about to attack,however,they can hatch up to 2 days ahead of the schedule.As the snakes are unable to swim,by falling into the water early,the tadpoles can escape.”可知,因为对它们有威胁的蛇不会游泳,所以提前孵化出来,掉到水里,蝌蚪就能够逃离蛇的攻击了。故选C项。4D主旨大意题。文章通过举例说明害怕是一件好事。故选D项。5C篇章结构题。根据“Some animals respond to fear in wa

    38、ys you might not expect.The first example is that the fear of being eaten can scare some frogs right out of their eggs.”可知,既然这是举例,有了第一个例子,那么它的后面还会有例子。故选C项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(八)】DThe high school prom is the first formal social event for most American teenagers.It has also been a rite(仪式) of passage for

    39、 young Americans for nearly a century.The word “prom” was first used in the 1890s,referring to formal dances in which the guests of a party would display their fashions and dancing skills during the evenings grand march.In the United States,parents and educators have come to regard the prom as an im

    40、portant lesson in social skills.Therefore,proms have been held every year in high schools for students to learn proper social behavior.The first high school proms were held in the 1920s in America.By the 1930s,proms were common across the country.For many older Americans,the prom was a modest,homegr

    41、own affair in the school gymnasium.Promgoers were well dressed but not fancily dressed up for the occasion:boys wore jackets and ties and girls their Sunday dresses.Couples danced to music provided by a local amateur band or a record player.After the 1960s,and especially since the 1980s,the high sch

    42、ool prom in many areas has become a serious exercise in excessive consumption,with boys renting expensive tuxedos and girls wearing designer gowns.Expensive cars were hired to drive the promgoers to big restaurants or discos for an allnight celebrationsWhether simple or lavish,proms have always been

    43、 more or less upsetting events for adolescents who worry about selfimage and fitting in with their peers.Prom night can be a fearful experience for socially awkward teens or for those who do not secure dates.Since the 1990s,alternative proms have been organized in some areas to meet the needs of par

    44、ticular students.For example,proms organized by and for homeless youth were reported.There were also “couplefree” proms to which all students are welcome.41In what way are high school proms significant to American teenagers?AThey are part of the graduation ceremony.BThey are occasions for teens to s

    45、how off their wealth.CThey are important events for teenagers to learn social skills.DThey are formal events in which teens share their fearful experiences.42Which best expresses the main idea of the third paragraph?AProper social behavior must be observed by promgoers.BProms held in earlier times g

    46、ave less pressure to teenagers.CProms are regarded as important because everyone dresses up for the occasion.DThe prom has changed from a modest event to an expensive party over the years.43According to the text,what led to alternative proms?ANot all students behaved well at the proms.BProms were to

    47、o serious for young promgoers.CTeenagers wanted to attend proms with their dates.DStudents with special needs did not enjoy conventional proms.44Which is true according to the text?AUnconventional proms have been organized since the 1990s.BIn the 1980s,proms were held in local churches for teenagers

    48、 to attend.CProms have been a significant event in American high schools since the 1930s.DIn the 1890s,high school proms were allnight social events.45Which of the following is suggested but not clearly stated?AMany high school students attend proms together with their lovers.BThe first high school

    49、proms were held in the 1920s in America.CProm night can be a fearful experience for socially awkward teens.DThe high school prom is the first formal social event for most American teenagers.41C根据第一段首句和第二段末句可知答案。42D第三段主要讲述了proms由简朴到奢华的发展过程。43D答案依据在文章末段。因为传统proms给部分学生带来心理压力,故催生了一些替代形式。44C20世纪90年代之前,不论

    50、简朴还是豪华,proms都属传统型的(conventional),后来才产生了非传统型的,据此排除A项;全文提到的proms的举办场地有学校体育馆、大饭店等,但没有一处提到church,故排除B;第三段说自20世纪30年代proms普及以来,中学生及家长越来越重视,将其看作中学生重大社交活动。据此可确认答案为C;根据第二段可知,19世纪90年代prom还只是成人间的社交舞会,根本未进入学校,故排除D。45A第三段首句、第四段第二句和第一段首句分别明确而具体地交代了B、C、D选项中的信息,只有选项A中的信息在第四段中有暗示“who do not secure dates”,此处的“dates”指约会的恋人。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(16)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445637.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1