吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(9)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 四平市 2014 高考 英语 阅读 理解 巩固 全程 训练 答案
- 资源描述:
-
1、吉林省四平市2014高考英语阅读理解巩固全程训练(9)及答案阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。【广东省2012届高三考前冲刺卷(七)】APlants that live in the rainforest have adapted in amazing ways to several very difficult conditions.This means that the plant has changed something in its “body” or “habits” to make it easie
2、r to survive in difficult conditions.There are several conditions they have had to adapt to.First,the soil of the forest floor is shallow.Also,the soil of the rainforest is not very rich,or easy to grow in.Next is the problem of very heavy rain which continues over a large part of the year.Finally,m
3、any plants of the rainforest are food for animals that live there.The biggest problem that rainforest plants have to adapt to is the lack of sunlight in the rainforests lower levels.Plants have adapted to this problem in several ways.Many plants have very large leaves.The large leaf is helpful becau
4、se it has a bigger surface area.The bigger surface area a leaf has,the more sunlight it can absorb.The canopy trees adapt by growing to be 100 feet tall so that their leaves can grab all available sunlight.Other plants called lianas (climbing woody vines) have adapted by rooting themselves in the so
5、il of the forest floor and growing up the trees until they reach the canopy layer.Still other plants,such as epiphytes,have adapted by growing directly on the treestrunks and branches in the canopy and understory layers of the rainforest.An adaptation to the large amounts of rainfall that many rainf
6、orest plants have is called “drip tips”Their leaves are tapered (逐渐变细) to a sharp point at the end.This allows water to run off the leaf quickly.There are many other adaptations that rainforest plants have made to their environment.These will be discussed in detail,as we investigate the plants of th
7、e rainforest! 26Which of the following is a difficulty that the rainforest plants have to face?AChanges in their “body” or “habits”BSoil that is not very deep.CEpiphytes that grow on treestrunks.DThe worsening of the natural environment.27How do lianas adapt to the environment in the rainforest?AThe
8、y grow under big leaves for protection.BThey rely on other plants to reach the canopy layer.CThey change their leaf structure constantly.DThey grow on other plantsbranches.28The underlined word “This” in Paragraph 3 probably refers to _.Athe takein of sunlightBthe large amounts of rainfallCthe leave
9、s having a sharp point at the endDwaters running off the leaves quickly29What can be inferred about rainforest plants?AThey have to face dangers not only from animals but also from each other.BToo little sunlight and too much water are the biggest problems they face.CDifferent kinds of plants have d
10、ifferent ways to absorb sunlight.DAll of their adaptations have been investigated in detail.30What would be the best title of the passage?AHow do Plants Adapt to the Rainforests?BWhy do Plants Change Themselves?CWhat Kind of Plants Is the Most Adaptable?DWhat Is the Best Place for Plants to Live in?
11、26B细节理解题。根据第一段的“First,the soil of the forest floor is shallow.”,可知B为答案。27B细节理解题。根据第二段的“Other plants called lianas.growing up the trees until they reach the canopy layer.”可知答案为B。28C词义猜测题。this指代的是前面提到的“Their leaves are tapered to a sharp point at the end.”。D项是改变后的结果。29C推理判断题。根据第二段的“Plants have adapted
12、 to this problem in several ways.”及后来列举的不同植物的适应方法可推出C为正确答案。30A主旨大意题。本文主要介绍了热带雨林中一些植物是如何适应那里艰难的生存条件的。高考英语冲刺阅读理解专项-ALaura Edmonds has a look of horror on her face as she turns to look out the airplane window. It s not the threat of terrorism that worries her,but rather the possibility of mechanical fa
13、ilure. She says she imagines the plane plunging to the ground because the engines may fall off. So every few minutes she glances out the window to make sure they re still attached. It is a fear that has gripped her for 18 years, since her wedding day. Since then she has tried drugs and cocktails to
14、make it through flights. But, she says they ve been no help in easing her anxiety. She has dragged her family on the train from Connecticut to Florida, insisted on long drives and tried to avoid flying at all costs. Even when friends fly, Edmonds says she worries, counting the hours till they arrive
15、 at their destination. It s been three years since Edmonds has stepped on a plane. Yet here she is now, 20,000 feet above the ground onboard a turbo-prop thats a route from New York, LaGuardia Airport to Baltimore-Washington International Airport in Maryland. She is hoping this is the flight that wi
16、ll overcome her fear. “I feel the seat. I feel the seat against my arm. I feel my hands,” recites Edmonds, her eyes still closed. She is attempting to change her mind, one of several so-called “ strengthening exercises she recently learned from a video course designed to overcome fear of flying. The
17、 idea is to focus on the moment, rather than the abstract. Former Pan Am and United pilot Tom Bunn is president of the company that produced the videos and that instructs passengers in the basic mechanics of flying and teaches them to control their thoughts. Before boarding the U. S. Airways flight,
18、 Edmonds presents a letter from Bunn to the flight attendant asking to speak with the captain. The pilot gladly obliges, telling her he s been flying for more than two decades and assuring her,You re going to be fine. We re going to take good care of you. When the flight attendant offers drinks, Edm
19、onds places her cup of water on the tray table and studies it, tangible evidence that the plane is barely shaking. “ Ladies and gentlemen, we are approaching Baltimore,” announces the flight attendant. Edmond is relying heavily on Bunn s coping strategies during the 90-minute flight. But she s copin
20、g. As the wheels touch down, Edmonds face lights up. 1. Laura Edmonds has a fear of flying because_.A. she once experienced a mechanical failureB. a mechanical failure often appears in her mindC. she is good at imagining a terrible situationD. air crashes often happen in her hometown答案解析:答案为B。本题为细节题
21、。由第二段 “It s not the threat of terrorism that worries her,but rather the possibility of mechanical failure. She says she imagines the plane plunging to the ground because the engines may fall off.” 可知,Laura Edmonds害怕乘飞机是因为她总是担心机器出故障,故答案为B。 2. The underlined word grip in the third paragraph means_.A.
22、seized firmlyB. hurt seriouslyC. cheated simplyD. treated carefully答案解析:答案为A。本题为词义猜测题。由第三段 “It is a fear that has gripped her for 18 years, since her wedding day. Since then she has tried drugs and cocktails to make it through flights. But, she says they ve been no help in easing her anxiety.” 可知,自从
23、她结婚后,坐飞机的时候就喝药和鸡尾酒,但是这些对于缓解她的焦虑感没有作用,可以推断,18年以来,恐惧总是缠绕着她,因此“grip”的意思是“seized firmly”意为“紧紧抓住”。故答案为A。3. From this passage it can be inferred that_.A. every seat in planes is equipped with videoB. passengers on board always feel nervousC. nervous passengers can get comfort from airlinesD. travel by tra
24、in is safer than travel by plane答案解析:答案为C。本题为推理题。第八、九段写到美国飞行员Tom Bunn生产了帮助乘客克服飞行恐惧的光碟,教乘客如何控制恐惧思想,第十段中 “The pilot gladly obliges, telling her he s been flying for more than two decades and assuring her,You re going to be fine. We re going to take good care of you.” 乘务员温馨的话语体现了他们对心理紧张的乘客的安慰,故C选项符合题意。
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
