分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 20

类型北京市通州区2022-2023学年高三英语上学期期末试卷(Word版附解析).docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:445731
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOCX
  • 页数:20
  • 大小:46.37KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    北京市 通州区 2022 2023 学年 英语 学期 期末试卷 Word 解析
    资源描述:

    1、通州区20222023学年高三年级摸底考试英语试卷本试卷共10页,共100分。考试时长90分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。考试结束后,请将答题卡交回。第一部分:知识运用(共两节,30分)第一节(共10小题;每小题1.5分,共15分)阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。It had been a crazy day at school. Jordan walked in and slid his backpack off his shoulder. He collapsed in a chair _1_ and

    2、 swallowed a glass of milk. Jordan asked his mom to pass the cookies to him. “Please,” insisted Mom. “PLEASE pass the cookies,” _2_ Jordan. He told his mom that he wished he never had to worry about _3_. “Interesting,” said Mom as she left the room.The following day at breakfast, Jordan sat down to

    3、a plate of bacon and eggs. Jordan thought the food was yummy, and he piled the pancakes on his plate. Suddenly Dad reached over and _4_ the pancakes right off Jordans plate. Jordan was shocked. He was wondering what had happened to the “_5_”. Jordan noticed a black cloud covering his dads face Jorda

    4、n muttered (嘀咕) that something strange was going on. A few seconds later, Mom downed a glass of orange juice and burped (打嗝) loudly. Jordan was _6_. That was so unlike his mom. A black cloud covered her face as well.Jordan knew for sure that something was wrong with all the teenagers in his world wh

    5、en he showed up at school the next day, and David, one of his classmates, _7_ his way through line cutting in front of a bunch of students. The other students looked disgusted, and Jordan _8_ as another black cloud floated up (漂浮) in front of David.“Poor David,” thought Jordan. “If only he would rem

    6、ember to use his manners!” Jordan _9_ stopped in the line. Thinking about his words and these two days observation, he felt surprised and _10_ he was just like an adult who talked about manners everywhere.1. A. nervouslyB. tiredlyC. disappointedlyD. lazily2. A. complainedB. promisedC. repeatedD. req

    7、uired3. A. mannersB. rulesC. spacesD. foods4. A. broughtB. carriedC. heldD. grabbed5. A. pleaseB. sorryC. pardonD. hello6 A. interestedB. astonishedC. movedD. excited7. A. pulledB. stoppedC. pushedD. changed8. A. listenedB. seemedC. touchedD. watched9. A. suddenlyB. actuallyC. obviouslyD. absolutely

    8、10. A. rememberedB. realizedC. imaginedD. believed【答案】1. B 2. C 3. A 4. D 5. A 6. B 7. C 8. D 9. A 10. B【解析】【导语】本文是一篇记叙文。主要讲述了乔丹的妈妈教导他要注意礼仪,导致乔丹接下来几天,一直注意到生活中不礼貌的行为,觉得自己就像一个到处谈论礼仪的成年人。【1题详解】考查副词词义辨析。句意:他疲惫地瘫倒在椅子上,吞下了一杯牛奶。A. nervously焦急地;B. tiredly疲劳地;C. disappointedly失望地;D. lazily懒散地。根据前文“It had bee

    9、n a crazy day at school.”可知,在学校度过了疯狂的一天,所以是疲惫的。故选B项。【2题详解】考查动词词义辨析。句意:“请把饼干递给我,”乔丹重复道。A. complained抱怨;B. promised许诺;C. repeated重复;D. required需要。根据前文“Jordan asked his mom to pass the cookies to him.”以及“PLEASE pass the cookies,”可知,乔丹是把他的话重复了一遍。故选C项。【3题详解】考查名词词义辨析。句意:他告诉妈妈,他希望自己永远不用担心礼仪问题。A. manners礼貌;

    10、B. rules规则;C. spaces空间;D. foods食物。根据后文“If only he would remember to use his manners!” Jordan 9 stopped in the line.”可知,乔丹非常在意礼貌问题,所以此处是希望自己永远不用担心礼仪问题。故选A项。【4题详解】考查动词词义辨析。句意:突然,爸爸伸手从乔丹的盘子里抓起煎饼。A. brought带来;B. carried搬;C. held抓住;D. grabbed抓住。根据前文“Jordan thought the food was yummy, and he piled the pan

    11、cakes on his plate.”以及“Suddenly Dad reached over”可知,乔丹把煎饼堆在盘子里,爸爸突然伸手,是来抓煎饼。故选D项。【5题详解】考查感叹词词义辨析。句意:他想知道那个“请”字怎么了。A. please请;B. sorry对不起;C. pardon原谅;D. hello你好。根据前文“Jordan asked his mom to pass the cookies to him. “Please,” insisted Mom.”可知,妈妈教导乔丹,注意礼貌,所以爸爸突然抓他盘子里的煎饼,而不说“请”,他感到奇怪。故选A项。【6题详解】考查形容词词义辨

    12、析。句意:乔丹很惊讶。A. interested感兴趣的;B. astonished感到十分惊讶;C. moved受感动的;D. excited激动的。根据前文“A few seconds later, Mom downed a glass of orange juice and burped loudly.”可知,妈妈教导乔丹要注意礼仪,而她的表现却不注重礼貌,所以乔丹感到惊讶。故选B项。【7题详解】考查动词词义辨析。句意:当乔丹第二天出现在学校时,他确信他的世界里所有的青少年都出了问题,而他的同学大卫在一群学生面前插队。A. pulled拉;B. stopped停止;C. pushed推动

    13、;D. changed改变。根据后文“The other students looked disgusted”可知,其他同学很反感,因为大卫在插队,所以push his way意为“挤过去”符合句意。故选C项。【8题详解】考查动词词义辨析。句意:其他学生看起来很反感,乔丹看着又一片乌云在大卫面前飘起。A. listened倾听;B. seemed好像;C. touched触摸;D. watched注视。根据后文“another black cloud floated up in front of David.”可知,此处是指乔丹看到了又一片乌云在大卫面前飘起。故选D。【9题详解】考查副词词义辨

    14、析。句意:乔丹突然在队伍中停了下来。A. suddenly突然;B. actually事实上;C. obviously明显地;D. absolutely绝对地。根据后文“Thinking about his words and these two days observation”可知,是乔丹突然想到这几天的说过的话,突然停了下来。故选A项。【10题详解】考查动词词义辨析。句意:想到自己说过的话和这两天的观察,他感到很惊讶,他发现自己就像一个到处谈论礼仪的成年人。A. remembered回想起;B. realized意识到;C. imagined想象;D. believed相信。根据前文“T

    15、hinking about his words and these two days observation”以及后文“he was just like an adult who talked about manners everywhere.”可知,此处是指,乔丹突然想到这几天的说过的话,意识到自己就像一个到处谈论礼仪的成年人。故选B项。第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)A阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Grandma Xu is a seventy-year-old rural woma

    16、n _11_ did not graduate from primary school, but her ability to speak 11 foreign languages surprised many. She sold water at a scenic spot during the day. She learned foreign languages by persistent asking, frequent talking with, and _12_ (help) foreign tourists. With her hard work, diligence, and w

    17、arm heart, she learned different languages. She _13_ (win) the recognition of friends from all over the world and made her life better.【答案】11. who#that 12. helping 13. has won#won【解析】【导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了一位70岁的农村妇女,小学都没毕业,但能说11门外语的徐奶奶。【11题详解】考查限制性定语从句。句意:徐奶奶是一位70岁的农村妇女,小学都没毕业,但她能说11门外语的能力让很多人感到惊讶。分析句

    18、子可知,空处引导一个限制性定语从句,修饰先行词woman,指人,并在从句中充当主语,所以应填关系代词who/that。故填who/ that。【12题详解】考查动名词。句意:她通过不断地询问、经常与外国游客交谈、帮助外国游客来学习外语。空处作介词by的宾语,应填其动名词形式helping,表示“帮助”,与前面的asking和talking并列。故填helping。【13题详解】考查时态。句意:她赢得了来自世界各地朋友的认可,使她的生活变得更好。分析句子可知,空处谓语动词与后面的谓语动词made并列,所以可填动词过去式won,同时根据句意可知,空处也可表示过去的动作或状态持续到现在,或对现在造成

    19、的影响,并可能持续发生下去,所以此处也可填现在完成式has won,谓语动词与主语She保持主谓一致,用单数。故填has won /won。B阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。According to China Daily, the summer of 2022 became the hottest since Chinas meteorological (气象学的) records _14_ (begin). The weather forecast reported that the high te

    20、mperature in some areas could reach 40, _15_ (possible) breaking records. _16_ (affect) by the high temperatures, some areas experienced drought and a decrease in agricultural production. People and governments should be prepared to do more to tackle climate change.【答案】14. began 15. possibly 16 Affe

    21、cted【解析】【导语】本文是一篇新闻报道,主要讲的是据中国日报报道,2022年夏天成为中国有气象记录以来最热的夏天。【14题详解】考查时态。句意:据中国日报报道,2022年夏天成为中国有气象记录以来最热的夏天。since引导的时间状语从句中时态用一般过去时,因此空格处用过去式began,故填began。【15题详解】考查副词。句意:天气预报说,一些地区的高温可能达到40,可能会打破纪录。空格处用副词修饰动词breaking,possible的副词是possibly,意为“可能”,故填possibly。【16题详解】考查非谓语动词。句意:受高温影响,一些地区出现干旱,农业减产。句中谓语是exp

    22、erienced,空格处用非谓语动词,由by可知,空格处用过去分词表被动,位于句首,首字母大写,故填Affected。C阅读下面短文,根据短文内容填空。在未给提示词的空白处仅填写1个恰当的单词,在给出提示词的空白处用括号内所给词的正确形式填空。Three astronauts stationed in Chinas Tiangong space station returned in the middle of April. _17_ (live) in space for about six months, they completed more than 20 scientific tas

    23、ks and brought back samples _18_ them. Besides, they also delivered two live lectures from the space station, _19_ showed the students their living and working areas. In addition to the lectures, they also demonstrated several scientific _20_ (experiment) under zero-gravity conditions.【答案】17. Living

    24、#Having lived 18. with 19. which 20. experiments【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章主要讲驻扎在中国天宫空间站的三名宇航员于4月中旬返回。【17题详解】考查非谓语。句意:他们在太空生活了大约六个月,完成了20多项科学任务,并带回了样本。分析句子可知,这里应填非谓语,they 和live是主动关系,再根据句意可知,这里应用现在分词一般式或者现在分词完成式作状语。用于句首,首字母大写。故填Living/Having lived。【18题详解】考查介词。句意:他们在太空生活了大约六个月,完成了20多项科学任务,并带回了样本。分析句子可知,这里考查bri

    25、ng sth with sb表“随身携带某东西” ,为固定搭配。故填with。【19题详解】考查定语从句。句意:此外,他们还在空间站进行了两场现场讲座,向学生展示了他们的生活和工作区域。分析句子可知,这里考查非限制性定语从句,先行词为前面的句子,在从句中作主语。故填which。【20题详解】考查名词复数。句意:除了讲座,他们还演示了几项零重力条件下的科学实验。空处填名词作宾语,experiment为可数名字且由 several可知,此空应填可数名词复数。故填experiments。第二部分:阅读理解(共两节,38分第一节(共14小题;每小题2分,共28分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、

    26、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AOne of the best ways to improve our communities is through volunteer work. According to a report from United Nations Volunteers, it is estimated that 140 million people volunteer in every nation and in a variety of settings. Forbes reports that research has shown that volu

    27、nteering can greatly benefit volunteers. These benefits include an increased sense of productivity, the development of new skills, resume-building experience, improved physical health, and the emotional rewards that come with others appreciating you and your efforts. Here are some types for you to j

    28、oin in local communities.Sports volunteeringYou dont need to be good at the sport in which you wish to volunteer. Some of the most important characteristics include enthusiasm and interest. Your sports organisation should put you through any qualifications that you need to carry out your role. Most

    29、people volunteer on average two or three hours a week, but there are also opportunities to volunteer more or less often.Support the Red CrossRed Cross is an organization that helps with disaster relief, blood donations, and more. Being a Red Cross volunteer provides experience in the medical field a

    30、nd allows you to help those in need. The Red Cross responds to disasters nationwide and helps communities recover. It may be difficult to see damaged communities, but you could have a part in assisting them to recover. In addition, you may meet new friends along the way.Organize a Summer Reading Pro

    31、gramSummer reading programs are one way to keep childrens reading skills active and their mind fresh during the whole summer vacation. Organizing a summer reading program is an excellent way to get kids to read a book, broaden their vocabulary, and learn something new. You can share your favorite bo

    32、oks, offer prizes to children who meet their goals, and turn the program into a friendly competition, all while teaching children the importance of reading.21. What requirements do you need to meet if you want to volunteer for sports?A. Be fond of sports.B. Follow the fixed schedule.C. Have past the

    33、 qualification tests.D. Be good at various kinds of sports.22. The summer reading program can help kids to .A. share their favorite booksB. organize book reading competitionsC. review what they have learned in schoolD. enrich their reading experience in summer23. What is the main purpose of the pass

    34、age?A To help manage the local community.B. To introduce the communities in need.C. To introduce different volunteer programs.D. To show the benefits of doing volunteer work.【答案】21. A 22. D 23. C【解析】【导语】本文是一篇应用文。文章向读者推荐了在当地社区中几个适合加入的志愿者活动类型。【21题详解】细节理解题。根据“Sports volunteering”部分中“You dont need to be

    35、 good at the sport in which you wish to volunteer. Some of the most important characteristics include enthusiasm and interest. (你不需要擅长你想做志愿者的运动。一些最重要的特征包括热情和兴趣。)”可知,如果你想成为体育志愿者,一些最重要的特征包括对运动充满热情和兴趣。故选A。【22题详解】细节理解题。根据Organize a Summer Reading Program部分中“Organizing a summer reading program is an exce

    36、llent way to get kids to read a book, broaden their vocabulary, and learn something new.(组织一个暑期阅读项目是让孩子们读书、扩大词汇量、学习新东西的好方法。)”可知,组织一个暑期阅读项目能够丰富他们的夏季阅读体验。故选D。【23题详解】推理判断题。通读全文,向读者推荐了在当地社区中几个适合加入的志愿者活动类型。文章的目的是介绍不同的志愿者项目。故选C。BThe first essay I wrote for my history of English class was perfect, at least

    37、 from my perspective. I had worked on it constantly and couldnt wait to get my grade back. I handed it in with pride.Two weeks later, I received my grade: a D. The pages were covered in red writing, pointing out errors. There must have been a mistake.University started later for me than most. The op

    38、portunity wasnt available when I was youngertoo many kids in our family and too little money. But I never stopped wondering what university would have been like. I was in my 40s when I sent in my application and as a part-time student, I will be in my 60s before Im finished. Thats my goal.Whats it l

    39、ike to be the old guy in a class full of 20-year-olds? Its strange. They pretty much ignored me, and I ignored them. They also ignored each other. However, after we had more group work together, people started to communicate. Although I was an English major, some of my favorite classes were unrelate

    40、d electives. Courses in art history and Greek and Roman history were fascinating. I was eager to do well.I arranged a meeting to discuss my essay grade and arrived 10 minutes early to meet the teachers assistant I was ready to argue for the brilliance of my paper. However, she quickly explained to m

    41、e that the paper failed to make a strong argument. The mark remained.I kept studying and kept leaning, I learned to love two dozen writers I had never heard of before and explored types of literature I had never examined. Eventually, I learned how to write an essay in proper academic prose.Universit

    42、y is different when you are a senior, part-time student. If you are there to establish a career or because your parents forced you to go, there are other pressures. For me, its just learning. Whether Im learning remotely or in person, it makes the world a bigger, richer place.24. Why did the writer

    43、start university later than others?A. His application was refused.B. His teacher disliked his essay.C. His family was not rich enough.D. His health did not meet the standard.25. How did the writer feel after receiving the grade of his first essay?A. Surprised.B. PleasedC. Excited.D. Hopeless26. What

    44、 helped the writer in writing a proper academic essay?A. Strong curiosity.B. Constant efforts.C. Great pressure.D. Remarkable creativity.27. Which would be the best title for the passage?A. Practice Makes PerfectB. Not All That Shines Is GoldC. Where There Is A Will, There Is A WayD. Action Speaks L

    45、ouder Than Words【答案】24. C 25. A 26. B 27. C【解析】【导语】本文是一篇记叙文,主要讲的是作者在40多岁的时候申请成为一名兼职学生,之后不断努力学习,终于能够写出一篇合适的学术论文的故事。【24题详解】推理判断题。根据第三段的“University started later for me than most. The opportunity wasnt available when I was youngertoo many kids in our family and too little money.(我上大学比大多数人都晚。在我年轻的时候,没有这

    46、样的机会家里孩子太多,钱太少。)”可知,作者上大学比其他人晚是因为他的家庭不够富裕。故选C。【25题详解】推理判断题。根据第二段的“The pages were covered in red writing, pointing out errors. There must have been a mistake.(纸上用红色字体标出错误。一定是弄错了。)”可知,作者在收到第一篇作文的分数后觉得惊讶,故选A。【26题详解】细节理解题。根据倒数第二段的“I kept studying and kept leaning, I learned to love two dozen writers I h

    47、ad never heard of before and explored types of literature I had never examined. Eventually, I learned how to write an essay in proper academic prose.(我不断地学习,不断地学习,我爱上了二十几位我从未听说过的作家,探索了我从未研究过的文学类型。最终,我学会了如何用正确的学术散文写一篇文章。)”可知,不断的努力帮助作者写出一篇合适的学术论文。故选B。【27题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是倒数第二段的“I kept studying and kep

    48、t leaning, I learned to love two dozen writers I had never heard of before and explored types of literature I had never examined. Eventually, I learned how to write an essay in proper academic prose.(我不断地学习,不断地学习,我爱上了二十几位我从未听说过的作家,探索了我从未研究过的文学类型。最终,我学会了如何用正确的学术散文写一篇文章。)”可知,本文主要讲的是作者在40多岁的时候申请成为一名兼职学

    49、生,之后不断努力学习,终于能够写出一篇合适的学术论文的故事,说明了“有志者事竟成”这个道理,因此最好的题目是C选项“Where There Is A Will, There Is A Way(有志者事竟成)”,故选C。CNASAs spacecraft Dart hit an asteroid (小行星) 11.3 million kilometers away at a speed, changing the asteroids orbit and lowered its cycle period by I5 minutes, the space organization announced

    50、 on Monday.Some said the move shows the world might now be able to prevent asteroids the kind that made the dinosaurs extinct from hitting the Earth. The asteroid that was controlled belonged to a double-asteroid system. It had a 160-meter diameter while the other asteroids diameter is over 500 mete

    51、rs. The bigger asteroid can be compared to the one that ended the dinosaur era 67 million years ago. A hit from an asteroid that size can cause unimaginable destruction.However, it is too early to assert that the world has gained the ability to prevent asteroids from hitting us. The asteroid that wa

    52、s controlled was only 160 meters in size. Its cycle period was changed, without changing its orbit significantly. It is still not clear if the orbit of a much larger asteroid headed toward the Earth can be changed successfully.In brief, NASAs success in changing the course of a harmful asteroid is d

    53、efinitely praiseworthy, but much more needs to be done before we can say the worlds security from some unpredictable asteroid is guaranteed.It should be noted that changing the orbit of an asteroid involves more than just sending an object into space and commanding it to hit the asteroid. While it i

    54、s hard enough to hit an asteroid, it is even more difficult to lock onto one in the first place. It means having the ability to observe approaching asteroids, measuring their respective speeds, and deciding which ones might pose a danger to the Earth.Therefore, theres more to Dart hitting the astero

    55、id than meets the eye. And these are key areas where global scientists need to work harder in the future.28. What was the latest news about NASA?A. Its new program failed.B. Its manned spaceship hit an asteroid.C. Its spacecraft changed an asteroids orbit.D. Its spacecraft saved the earth from being

    56、 destroyed.29. What does the underlined word “assert” in Paragraph 3 most probably mean?A. Advise.B. State.C. Promise.D. Admit.30. What can we learn about the asteroid that was hit?A. It was comparatively small in size.B. Its orbit was changed significantly.C. It travelled at a higher speed than bef

    57、ore.D. It was powerful enough to end dinosaur era.31. What is the authors attitude toward using spacecrafts to change the asteroids orbits?A. Neutral.B. Optimistic.C. Pessimistic.D. Not mentioned.【答案】28. C 29. B 30. A 31. B【解析】【导语】文章是一篇新闻报道。文章讲述了美国航天局的宇宙飞船击中了小行星,并改变了其运动轨道。【28题详解】细节理解题。根据第一段“NASAs sp

    58、acecraft Dart hit an asteroid (小行星) 11.3 million kilometers away at a speed, changing the asteroids orbit and lowered its cycle period by I5 minutes, the space organization announced on Monday. (国际空间组于周一宣布,美国航天局宇宙飞船Dart以极快的速度击中了1130公里以外的一颗小行星,改变了它的轨道并且缩短了它的周期)”可知,飞船由于撞击小行星,改变了小行星的运行轨道和周期。故选C项。【29题详解

    59、】词句猜测题。根据第二段“Some said the move shows the world might now be able to prevent asteroidsthe kind that made the dinosaurs extinct from hitting the Earth. (有人说,这一举动表明,世界现在有能力阻止导致恐龙灭绝的小行星撞击地球)”和第三段的“ the world has gained the ability to prevent asteroids from hitting us.(世界已经获得防止小行星撞击我们的能力还为时尚早)”以及该段中的how

    60、ever可知,该处表示转折,故划线词含义应与上文“said”相对应,与state“宣称”意思接近。故选B。【30题详解】推理判断题。根据第三段“The asteroid that was controlled was only 160 meters in size. Its cycle period was changed, without changing its orbit significantly. It is still not clear if the orbit of a much larger asteroid headed toward the Earth can be ch

    61、anged successfully.(被控制的小行星只有160米大。它的周期改变了,但轨道没有明显改变。目前还不清楚一颗更大的小行星朝向地球的轨道能否成功改变)”可推知,相对来说,这颗小行星比较小。故选A。【31题详解】推理判断题。根据第四段“In brief, NASAs success in changing the course of a harmful asteroid is definitely praiseworthy, but much more needs to be done before we can say the worlds security from some u

    62、npredictable asteroid is guaranteed.(简而言之,NASA成功地改变了一颗有害小行星的运行轨迹,这无疑是值得称赞的,但我们还需要做更多的工作,才能保证世界免受一些不可预测的小行星的威胁)”可推知,作者对于太空飞船改变小行星轨道是赞赏的态度。故选B。DAs information technology has improved, the medical industrys ability to treat patients has increased significantly. Over the past decade, doctors and healthc

    63、are professionals have seen the rise of telemedicine. In the most basic terms, telemedicine refers to the capability of patients to consult with doctors using remote conferencing technologythat is, without the need for an in-person visit.In conventional medicine, patients and doctors rarely discuss

    64、the details of a patients problem or specific treatments over the telephone. These discussions were almost always kept within the privacy of a hospital or a doctors office. The cost of healthcare in some countries is astronomically expensive. Millions of people worldwide cannot receive proper health

    65、care services because of the cost of the treatment. However, with high-speed internet video conferencing and online file-sharing technology, access to healthcare has become much more convenient and affordable because healthcare is provided from the patients home, and transportation and transfer expe

    66、nses are eliminated (消除). An article written by the American Journal of Managed Care indicates that on average virtual appointments cost between $ 40 to $ 50, while in- person visits cost a whopping (巨大) $ 179 on average. This makes telemedicine a more cost-effective option.In addition to the positi

    67、ve economic benefits, for elderly patients, or those with mobility issues, telemedicine is a game changer. Health care is also no longer limited by the open hours at the local doctors office. With the globally connected internet, patients can contact a doctor anytime. They could as easily seek secon

    68、d opinions from doctors in other parts of the country or on the other side of the world, for that matter. Whats more, telemedicine reduces the risks of transmitting infectious diseases, In the past, people with symptoms such as flu, measles, etc., visited hospitals. As those diseases are contagious,

    69、 other visitors and workers are at risk of being exposed to those diseases. This is where telemedicine can step in to prevent contagious diseases from spreading. Even better, telemedicine lowers the number of patients in hospitals, which frees up staff and resources for patients in urgent need.For a

    70、 glimpse of the future of telemedicine, consider the internet hospitals that have emerged in recent years, which offer medical consultations to users of online platforms. With the help of internet hospitals, users can schedule an appointment and have a high-quality video conference with a qualified

    71、and professional physician. Moreover, doctors can even prescribe and have medication online and have them shipped to the patients using express. Less than two decades ago, such convenient access to health care would have seemed unimaginable. However, it does have limitations, such as collecting fres

    72、h samples for medical tests and X-rays. While telemedicine cant change the current health care overnight, it will be a part of the modem medical system.32 What are Paragraph 2 and Paragraph 3 mainly about?A. The cost of the healthcare.B. The advantages of telemedicine.C. The privacy issue of the pat

    73、ients.D. The prevention of the contagious diseases.33. According to the passage, with telemedicine, patients .A. pay the healthcare expense easily onlineB. get access to different kinds of medical testsC. have the risk of being affected by the diseasesD. get professional suggestions from doctors at

    74、home and abroad34. What can you learn from the passage?A. Internet hospitals will replace conventional hospitals in the future.B. Telemedicines existing problems are greater than the potential benefits.C. Doctors find telemedicine helpful for collecting fresh medical test samples.D. Telemedicine mak

    75、es the medical service available from the comfort of home.【答案】32. B 33. D 34. D【解析】【导语】本文是一篇说明文,文章介绍了科技给医疗带来了很大的改变。文章列举了远程医疗为人们带来的方便和益处。【32题详解】主旨大意题。根据第二段中“However, with high-speed internet video conferencing and online file-sharing technology, access to healthcare has become much more convenient an

    76、d affordable because healthcare is provided from the patients home, and transportation and transfer expenses are eliminated .(然而,随着高速互联网视频会议和在线文件共享技术的发展,医疗保健变得更加方便和负担得起,因为医疗保健是在患者家中提供的,并且消除了运输和转移费用。)”以及第三段中“In addition to the positive economic benefits, for elderly patients, or those with mobility i

    77、ssues, telemedicine is a game changer.(除了积极的经济利益外,对于老年患者或行动不便的患者来说,远程医疗是一个改变游戏规则的因素。)”可知,第二段和第三段主要讲述的是远程医疗的优势。故选B。【33题详解】细节理解题。根据倒数第二段中“Health care is also no longer limited by the open hours at the local doctors office. With the globally connected internet, patients can contact a doctor anytime. (保

    78、健服务也不再受当地医生办公室开放时间的限制。有了全球联网的互联网,患者可以随时联系医生。)”可知,有了远程医疗患者不受空间限制可以从国内外医生那里得到专业的建议。故选D。【34题详解】推理判断题。根据最后一段中“With the help of internet hospitals, users can schedule an appointment and have a high-quality video conference with a qualified and professional physician. Moreover, doctors can even prescribe

    79、and have medication online and have them shipped to the patients using express. (在互联网医院的帮助下,用户可以预约并与合格的专业医生进行高质量的视频会议。此外,医生甚至可以在网上处方和获取药物,并使用快递将药物运送给患者。)”可知远程医疗使人们足不出户就可以享受医疗服务。故选D。第二节(共5小题;每小题2分,共10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。Stock market club, German club, magic club.

    80、These are some of the many fun clubs at our school. What makes these clubs so special? _35_ From bringing up ideas to putting them into action, the students do everything._36_ As soon as word got out, students took the chance. My friend and I were interested in a writing team which was set up by our

    81、 classmates. We took part in the tryouts for the writing team. It was very competitive. We tried to write an article to apply for it. _37_ Then we realized that we didnt get used to writing in that kind of style. Soon we got the idea to set up a non-competitive writing club. Anyone who loves to writ

    82、e can join. So, we created Write Space. First, we planned the goal of the club. We hoped that members could share their writing in regular meetings. Members would give each other advice and make progress together. We also thought about how to invite new members and raise funds. _38_ When the school

    83、agreed, we got a new club!Starting a club is not easy, but leading it is harder. A fully student- run club is a good chance to test your leadership skills. _39_A. They are not led by teachers.B. We worked hard to lead the club.C. Unfortunately, we did not pass it.D. Then we sent the proposal to the

    84、school.E. There are science clubs, art clubs and sports clubs.F. This opportunity today is truly creating leaders for tomorrow.G. Our school recently announced that we could start our own clubs.【答案】35. A 36. G 37. C 38. D 39. F【解析】【导语】这是一篇记叙文。文章讲述作者向学校申请创建俱乐部的故事。【35题详解】由前文“ What makes these clubs so

    85、 special?(是什么让这些俱乐部如此特别?)”和后文“From bringing up ideas to putting them into action, the students do everything.(从提出想法到付诸行动,学生们无所不为。)”可知,这次活动是学生主导的。而A项They are not led by teachers.(他们不是由老师领导的。)符合语境,有启下作用。故选A项。【36题详解】由后文“ As soon as word got out, students took the chance.(消息一出,学生们就抓住了机会。) ”可知,这里主要讲学生积极参

    86、与创建俱乐部。而G项Our school recently announced that we could start our own clubs.(我们学校最近宣布我们可以成立自己的俱乐部。)符合语境,其中announced和后文word got out对应。故选G项。【37题详解】由后文“Then we realized that we didnt get used to writing in that kind of style. (然后我们意识到我们不习惯这种风格的写作。)”可推知,作者他们的申请没有通过,所以C项Unfortunately, we did not pass it.(不

    87、幸的是,我们没有通过。)符合语境。故选C项。【38题详解】由后文“When the school agreed, we got a new club!(学校同意后,我们有了一个新俱乐部!)”可知,这里讲作者他们的申请通过了,所以前句应该讲他们再次申请,D项Then we sent the proposal to the school.(然后我们把申请送到学校。)符合语境。故选D项。【39题详解】由前文“Starting a club is not easy, but leading it is harder. A fully student- run club is a good chance

    88、 to test your leadership skills.(成立一家俱乐部并不容易,但领导俱乐部更难。一个完全由学生经营的俱乐部是测试你领导能力的好机会。)”可知,这里主要讲成立俱乐部的益处,所以F项This opportunity today is truly creating leaders for tomorrow.(今天的这个机会真正造就了明天的领导者。)符合语境,其中 leaders与前文your leadership skills对应。故选F项。第三部分:书面表达(共两节,32分)第一节(共4小题;第40、41题各2分,第42题3分,第43题5分,共12分)阅读下面短文,根据

    89、题目要求用英语回答问题。 Once upon a time, the family dining table would be set with a simple cloth each night. Plates, forks, and spoons would be laid out. As dinner time approached, an increasing number of hungry mouths would begin to appear with the question, “Whats for dinner?”Now the situation is different

    90、. Where did your family eat dinner last night? In the car on the way to sports? At McDonalds? Or at the dinner table? A survey taken a few years ago found that 28% families ate dinner together at home seven nights a week. Another quarter said they ate together three or fewer nights a week.What accou

    91、nts for this decline in families eating together today though? The data seems to point to two main issues: overworked parents and over- scheduled children. When mum or dad does get home in the evening, they are soon in the car again to send the children to soccer, music, tutoring, and a host of othe

    92、r events.This nightly ceremony around the dinner table is what keeps a family together. Sure, the conversation is not always significant, and children argue. And sometimes the deepest and most meaningful times in a family are not at the table at all. However, there is still something unique about th

    93、e time a family spends around the dinner table. The dinner table is the place where a family builds an identity. Stories are passed down, jokes are exchanged, and the wider world is examined through the lens (镜头) of a familys values. Children pick up vocabulary and a sense of how a conversation is s

    94、tructured. Dinner time is “family time”. Coming back daily to the same place helps gain familiarity.The significance of dinner time is more than the above. Studies show that the more families eat together, the less likely the children are to smoke, drink, and develop eating disorders, and the more l

    95、ikely they are to do well in school and learn how to socialize. One professor at Rutgers University in New Jersey stated, “A meal is about civilizing children. Its a time to teach them to be a member of their culture.”So start by planning some stay-at-home family dinners together. Just family talk.4

    96、0. Where did people usually have dinner in the past?_41. What causes the decline in families eating together?_42. Please decide which part is false in the following statement, then underline it and explain why.If families eat together more often, children will be more likely to do well in school and

    97、 learn how to socialize, and will not have bad habits or eating disorders at all._43. Apart from having family dinners together, what other way(s) can you think of to keep a family together? (In about 40 words)_【答案】40. People usually had dinner with their families at home/at dinner table in the past

    98、. 41. Overworked parents and over-scheduled children cause the decline in families eating together. 42. If families eat together more often, children will be more likely to do well in school and learn how to socialize, and will not have bad habits or eating disorders at all.According to the passage,

    99、 the more families eat together, the less likely the children will smoke, drink and develop eating disorders, instead of not having these problems at all. 43. Organizing family sports days can also bring families together. We can not only enjoy the company of our families, but also enjoy the fun bro

    100、ught by sports. In addition, children can also learn the sense of competition.【解析】【导语】这是一篇说明文。现在家人们在一起吃晚餐的时间越来越少,但研究表明家人共进晚餐有很多好处,因此呼吁人们进行家庭聚餐。【40题详解】考查细节理解。根据第一段的“Once upon a time, the family dining table would be set with a simple cloth each night.(从前,家庭餐桌每晚都会用一块简单的布来摆放)”可知,以前人们通常在家里和家人一起共进晚餐。故答案为

    101、:People usually had dinner with their families at home/at dinner table in the past.【41题详解】考查细节理解。根据第三段的“What accounts for this decline in families eating together today though? The data seems to point to two main issues: overworked parents and over- scheduled children.(那么,是什么导致了如今家庭聚餐的减少呢?数据似乎指向两个主要

    102、问题:过度劳累的父母和过度安排的孩子)”可知,过度疲劳的父母和过度安排的孩子导致家庭聚餐减少。故答案为:Overworked parents and over-scheduled children cause the decline in families eating together.【42题详解】考查细节理解。根据倒数第二段的“Studies show that the more families eat together, the less likely the children are to smoke, drink, and develop eating disorders, an

    103、d the more likely they are to do well in school and learn how to socialize(研究表明,家庭成员在一起吃饭的次数越多,孩子吸烟、酗酒和饮食失调的可能性就越小,他们在学校的表现就越好,也就越有可能学会如何社交)”可知,家庭成员在一起吃饭的次数越多,孩子吸烟、酗酒和饮食失调的可能性就越小,他们在学校的表现就越好。而句中“will not have bad habits or eating disorders at all.(不会有坏习惯或饮食失调)”文章没有提到。故答案为:If families eat together mo

    104、re often, children will be more likely to do well in school and learn how to socialize, and will not have bad habits or eating disorders at all. According to the passage, the more families eat together, the less likely the children will smoke, drink and develop eating disorders, instead of not havin

    105、g these problems at all.【43题详解】开放性问题。答案言之有理即可,注意字数。例如:Organizing family sports days can also bring families together. We can not only enjoy the company of our families, but also enjoy the fun brought by sports. In addition, children can also learn the sense of competition.第二节(20分)44. 假设你是红星中学高三学生李华。

    106、你校的英国交换生Jim 酷爱阅读,恰逢学校新图书馆投人使用,请你用英文给Jim写一封电子邮件,介绍新图书馆的情况。内容包括:1. 新图书馆开放时间及借阅须知;2. 新图书馆藏书等情况。注意:1. 词数100左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Jim,_Yours,Li Hua【答案】Dear Jim,I know you love reading books. Here is a piece of good news for you. Our new library has been put into use recently and I s

    107、trongly recommend you visiting. Its open from 8:30 am. to 18:30 pm. and you need to apply for a library card first. The books you borrow from the library need to be returned on time. Borrowers are responsible for any damage caused by them to the books. The librarys collections include around ten tho

    108、usand volumes which cover almost all the fields such as science, history, philosophy and so on. Here you can also read newspapers and current periodicals, which can keep you updated on current affairs. You wont be disappointed. I promise!If you need more information about the new library, please let

    109、 me know. I will send you more details.Yours,Li Hua【解析】【导语】本篇书面表达是一篇应用文。假设你是红星中学高三学生李华。你校的英国交换生Jim 酷爱阅读,恰逢学校新图书馆投人使用,请你根据所给提示与要求,用英文给Jim写一封电子邮件,介绍新图书馆的情况。【详解】1. 词汇积累好的:good excellent更新:updaterenovate失望的:disappointed upset当前的:current present2.句式拓展简单句变复合句原句:Borrowers are responsible for any damage cau

    110、sed by them to the books.拓展句:Borrowers are responsible for any damage which is caused by them to the books.【点睛】高分句型1 The librarys collections include around ten thousand volumes which cover almost all the fields such as science, history, philosophy and so on.(运用了which引导的限制性定语从句)高分句型2 Here you can also read newspapers and current periodicals, which can keep you updated on current affairs.(运用了which引导的非限制性定语从句)

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:北京市通州区2022-2023学年高三英语上学期期末试卷(Word版附解析).docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445731.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1