2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测1(含解析)外研版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测1含解析外研版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 外研版 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AWhen you are about to go to a boarding school in England,there are many different questions that may come to mind.But once you look at them with some perspective,you will certainly feel easy.Here is a normal boarding day.Early Morning:Usually boarders get up aro
2、und 7:00 am.and have around an hour to take a shower and put on their uniform before breakfast.Lessons:Classes start at 9:00 am.and every lesson lasts for 50 minutes.After two lessons,at 10:40 am.youll have a short break.The next period of classes will include two more lessons.Lunch:Lunch is usually
3、 held around 12:30 pm.at the dining hall,where youll join your friends to enjoy a hot dish.After an hour of lunch,youll have three or four more lessons to attend.Dinner:At 5:00 pm.you will have finished your school lessons for the day.Most boarding schools in the UK offer their full boarders differe
4、nt kinds of hot meals to choose from.Activities/Sports:All boarding schools in the UK provide many different kinds of activities for their boarders,such as football,swimming,golf or art.Prep:An important part of boarding school life is the supervised homework session known as “prep”Although prep mig
5、ht sound stressful,its a great way for you to keep up with your studies.Free time:Once you are done with all your classes and activities,its time to relax.Bedtime:In most boarding schools,the lights go out around 10:30 pm.Being nervous just before you go to a boarding school is completely normal and
6、 understandable.Hopefully,being aware of the usual routine youll be following can help you.Once you are there,you will also see how exciting life in a boarding school in England can be.【语篇解读】本文介绍了英国寄宿制学校的一些情况。1What can help you keep up with your studies in the boarding school?ADoing activities.BHavi
7、ng lessons.CEnjoying free time.DSupervised homework sessions.D细节理解题。根据文章第七段“An important part of boarding school life is the supervised homework session known asprepAlthough prep might sound stressful,its a great way for you to keep up with your studies.”可知监督作业环节可以帮助你赶上学习。2What do we know about boar
8、ding schools in England from the text?AClasses usually start at 8:30 am.BStudents can have a short break after four lessons.CThey dont give students any free time.DThey turn off the lights around 10:30 pm.D细节理解题。根据文章第九段“In most boarding schools,the lights go out around 10:30 pm.”可知大多数寄宿学校大约晚上10:30熄灯
9、。3What is the purpose of the text?ATo help students know about boarders life.BTo attract more students to boarding schools.CTo introduce a new school life.DTo advertise for boarding schools.A写作意图题。本文介绍了英国寄宿制学校的一些情况,其目的是帮助学生了解寄宿学校的生活。BWhen I was a high school student,mathematics looked like a big bar
10、rier for me and several of my classmates.When we reached the ninth class,we got Mr Iyer,a strict maths teacher who was also our class teacher.He always stuck to his discipline.We had to arrive on time,pay undivided attention to his lectures,and dared not to neglect any of his homework.Even so,as our
11、 class teacher,we got to know him better.Noticing some of us fidgeting one day as the midterm exams approached,he stopped solving a mathematical problem to ask us why.“Theres too much to do,” we sighed.“Were afraid well never manage to finish our revision before the exam.” “Nothing is impossible,” M
12、r Iyer told us.“This classroom is on the second floor.Do you have a problem reaching here?” We reacted with blank stares.“No,you dont!” he said,answering his own question.“You have a staircase to help you climb up to this level.No one expects you to make it in two giant leaps.You simply take one ste
13、p at a time.Any task can be solved if you focus on the immediate action to be taken.The rest will take care of itself,if you keep at it.One step at a time.Thats the secret.” Then he wrote down an old motto on the blackboardthe longest journey starts with a single step.Having heard his staircase anal
14、ogy(比拟),we understood why he asked us the question and we saw him in a new light.Most of my classmates scored distinctions in maths.And I went on to become an English teacher.To this day,whenever I pass on Mr Iyers invaluable advice to my own students,they brighten up at the prospect of a lighter ac
15、ademic burden.【语篇解读】本文讲了作者高中时候的一个数学老师的故事。这位数学老师,也是班主任,对他们要求很严格。一次,老师的“爬楼梯”的比喻,对作者的学习和以后的工作都产生了深刻的、积极的影响。4What can we learn from the first paragraph?AMaths was difficult for most of the authors classmates.BThe students thought Mr Iyer was not a good teacher.CMr Iyer would punish the students neglecti
16、ng his discipline.DThe students showed great fear to Mr Iyer.D细节理解题。根据第一段“He always stuck to his discipline.We had to arrive on time,pay undivided attention to his lectures,and dared not to neglect any of his homework.”可知学生们对老师很害怕。5Which of the following words is closest in meaning to the underlined
17、 word “fidgeting” in Paragraph 2?AexcitedBnervousChardworkingDcalmB词义猜测题。根据文章第二段“Theres too much to do, we sighed.Were afraid well never manage to finish our revision before the exam.”可知他们很紧张。6Why did the author and his classmates react with blank stares?ABecause they were too tired to understand wh
18、at Mr Iyer said.BBecause they felt surprised at such an unbelievable problem.CBecause they had no interest in any subjects that were no good for their exams.DBecause they first thought reaching the second floor had no connection with the worry.D推理判断题。根据文章第二段“This classroom is on the second floor.Do
19、you have a problem reaching here?”可知我们对即将到来的考试感到很紧张,但老师却问他们“这个教室在二楼,到这儿有问题吗?”,这个问题和忧虑没关系,所以他们茫然凝视。7What does the staircase analogy infer?AGoals can be reached step by step.BOne can reach his/her goals in a giant leap.CTasks can be solved under the guidance of the teacher.DThere is only one step betw
20、een success and failure.A推理判断题。根据文章第三段“You have a staircase to help you climb up to this level.No one expects you to make it in two giant leaps.You simply take one step at a time.Any task can be solved if you focus on the immediate action to be taken.The rest will take care of itself,if you keep at
21、it.One step at a time.Thats the secret.”可知目标就像楼梯一样,会一步一步地实现。CPhysical education,or gym class,isnt required for all high school students.In some schools,it isnt offered for some different reasons.But should high school students have physical education? The answer is certainly “yes”Today many people d
22、ont do sports.But as is known to all,doing sports is very important for an adult.Teaching teens the importance of a healthy lifestyle and making fitness plans now can help teens put exercise in the first place as an adult.High school isnt that easy.Many students are under a lot of stress.Stress can
23、be harmful to a students studies and life.Doing sports can help them deal with stress better,helping them live a happier life at school.The American Heart Association says that 10 million kids and teens suffer from obesity(肥胖症)Teens should get 60 minutes of physical activity per day to control their
24、 weight and to help their bones get stronger.The increase in activities that dont get teens to move around,such as video games and computer activities,means many teens dont get their required exercise.Physical education classes act as a public health measure to encourage activity and help teens have
25、 healthy weights.Inactivity increases teens risk of developing many diseases.An active lifestyle offers a good way of protection from these health problems.As much as 75 percent of healthcare spending goes toward treating medical conditions that can be hindered by lifestyle changes,according to the
26、American College of Sports Medicine.According to the Presidents Council on Fitness,Sports and Nutrition(PCFSN),students who performed five hours of physical activity each week improved their academic (学业的) performance.Students from programs with no physical activity,who used the extra time for class
27、room study,did not perform better on tests than those who gave up some study time in support of physical education.【语篇解读】本文是一篇议论文。高中生参加体育运动有很多益处,应该多参加体育运动。8According to Paragraph 2,what does physical education in high school mean?AHelping teens learn to make good plans.BRemoving the stress faced by
28、teens at school.CMaking teens attach importance to exercise later.DGetting teens to encourage adults to exercise.C推理判断题。根据第二段的“Teaching teens the importance of a healthy lifestyle and making fitness plans now can help teens put exercise in the first place as an adult.”可知,高中生参加体育运动可以让他们意识到锻炼身体的重要性。9W
29、hat does the underlined word “hindered” in Paragraph 5 mean?AMeasured.BPrevented.CShown.DCaused.B词义猜测题。根据第五段的“An active lifestyle offers a good way of protection from these health problems.”可推测,这些疾病是可以被“阻止”的。10According to the PCFSN,doing sports .Ameans making students choose between sports and stud
30、iesBhelps students make good use of all their timeCmeans students adjust to their studies betterDhelps students do better in their studiesD细节理解题。根据末段的“According to the Presidents Council on Fitness,Sports and Nutrition (PCFSN),students who performed five hours of physical activity each week improved
31、 their academic (学业的) performance.”可知,PCFSN 表明进行体育运动对学生的成绩反而有帮助。11What is the text mainly about?AHow high school students can live a better life.BHow schools can help students love doing sports.CWhy some schools consider physical education important.DWhy high school students should receive physical
32、education.D主旨大意题。根据文章內容可知,本文主要通过几个方面表明高中生为什么要上体育课。D“Farm to table” is the name of a movement that encourages people to eat locally grown food.The farmtotable idea has become more popular in recent years.But there is also a movement that brings “table to farm”Its purpose is to connect people to the l
33、and and to honor local farmers by creating a sort of restaurant without walls.Its founder,Jim Denevan,got the idea for this kind of “culinary adventure (美食探险)”, as he calls it,ten years ago.He recently prepared tables for more than a hundred people at Briars Farm in Virginia.He and his eightmember t
34、eam arrived the night before.Chefs (厨师)from a local restaurant prepared the dinner.Jim Denevans brother is a farmer and he himself is a chef.He thought that the idea of a meal served right on the farm made sense,though not everyone agreed.“But I wanted to make the idea work,so I decided to cross the
35、 country,” said Denevan.“I went all the way across the United States and set the table on farms,ranches (大牧场) and beaches,and all the places where food comes from.”“This kind of event connects us with a lot of enthusiastic people,people that we can form relationships with,” said Matt Szechenyi,who o
36、perates Briars Farm.The tour of the farm ends at the dinner table.The meats in the meal come from Matt Szechenyis farm.The vegetables come from nearby farms.Guests and local farmers sit together.Annoica Ingram came with a friend.“The food is wonderful.I appreciate their hard work.I see everything th
37、ey have to do to take care of the animals and make sure they are wellcaredfor.Without them,I think,well have big problems,” she said.【语篇解读】你听说过“餐桌到农场”这项活动吗?它旨在把餐桌移到田边去,让人们更充分地接触田地和农民们的劳作,尊重农民们的辛苦付出。12What is the main purpose of the movement “table to farm”?ATo provide people with healthy food.BTo he
38、lp farmers earn more money.CTo honor farmers for their hard work.DTo encourage people to work less and practice more.C细节理解题。根据文中对“table to farm”的介绍可知,这项活动旨在把餐桌移到田边去,让人们更充分地接触田地和农民们的劳作,从而尊重农民们的辛苦付出。13Members of the movement “table to farm” will probably not .Amake new friendsBwalk around the farmsCco
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445739.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(2018人教部编版)语文九年级上学期同步练习课件:期末复习--修辞、仿写 (共14张PPT).ppt
