2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测3(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测3含解析新人教版必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 新人 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)ATraveling to a foreign country can make you frightened if you dont know the local language.Mr.Thibault has a number of tips to help travelers manage in a destination when they dont speak the native tongue,based on his own experience.Here are a few of them.Downlo
2、ad a Language Translation AppMr.Thibault tends to rely on Google Translate and suggests that travelers find an app that works for them.Ideally,find one that specializes in the language you need to translate especially if the language uses a character set youre not familiar with,or have difficulty pr
3、onouncing.Speak with Your Hands and Head“Pointing with your hands and nodding or shaking your head,”Mr.Thibault said,“are easy ways to communicate with locals in the country youre in.”“Gestures are almost all universally understood,”he said.Learn a Few Key WordsKnowing basic words and phrases like “
4、hello”,“thank you”and “Im sorry,I dont speak your language.Do you speak English?”is a must,Mr.Thibault said.Showing that you care enough to learn some of the language before you go,and at least enough to acknowledge that you dont know more,is a form of respect and will go a long way to be liked by l
5、ocals.Work with a Local Travel AgentIf you feel particularly uncomfortable in the country youre headed to,and you have to go anyway,relying on a local travel agent who knows both your and your destinations languages can be incredibly useful.Hire a Local Tour GuideA tour guide can help you get a bett
6、er grasp of the local language and is a good person to practice words and phrases with.Whenever Mr.Thibault visits a new country,he books a sightseeing tour with a guide on the first day of his trip.“I use this day to learn about my destination and get familiar with the language,”he said.【语篇解读】本文是一篇
7、应用文。针对不会说外语的旅行者到国外旅游提出了几条建议,包括下载翻译软件、使用肢体语言、出发前学习关键词、利用当地旅行社的帮助以及雇用当地导游。1In what situation should a language translation app be applied while traveling abroad?AWhen you have trouble pronouncing the words.BWhen you want to acknowledge your ignorance.CWhen you want to practice the local language.DWhen
8、 you feel uncomfortable in the country.A细节理解题。根据题干中的关键词“a language translation app”定位至第二段,根据该段第二句“Ideally,find one that specializes in the language you need to translate especially if the language uses a character set youre not familiar with,or have difficulty pronouncing.”可知,在该语言使用你不熟悉的字符集或者你发音有困难时
9、,你应当下载翻译软件,故A项正确。2What is the easiest way to communicate with foreigners according to the text?ADownloading a language translation app.BLearning a few key words.CUsing body language.DWorking with a guide.C细节理解题。根据第三段第一句“Pointing with your hands and nodding or shaking your head,Mr.Thibault said,are e
10、asy ways to communicate with locals in the country youre in.”可知,使用双手、点头或摇头,是你和当地人交流的简单的方式;据此可推知,使用肢体语言是与当地人交流最简单的方式,故C项正确。3How can you better understand the local language?ABy speaking with your hands and head.BBy learning a few key words.CBy downloading a language translation app.DBy hiring a local
11、 tour guide.D细节理解题。根据尾段第一句“A tour guide can help you get a better grasp of the local language and is a good person to practice words and phrases with.”可知,导游可以帮助你更好地掌握当地的语言,而且导游是你与其练习单词和短语的最佳人选,故D项正确。B“Smile!”I shouted,holding a yellow sign up on a busy street in Seattle.We are three thousand miles a
12、way from home on a Random Acts of Kindness and Volunteerism Road Trip.We had two aims.One was to try out our new“Smile!”signs and see how much kindness and joy we could spread in Pike Place Market.The other was to raise $80 by doing street performances,enough for gas to Portland and a small hotel ro
13、om.We werent sure how people would react to our signs.I nervously raised up our signs and shouted.“Hi,there!”to a young couple.They looked over and felt confused.Then they read our signs and broke into a smile.Before long,some tourists wanted to take a photo with us and some strangers stopped to ask
14、 us about our signs.In fact,we paid so close attention to our“Smile!”project that we forgot the other aim.Before we knew it,the sun was setting,and we had no money for our trip to Portland.We sat down to watch a blind musician play the guitar while thinking about what to do.He was packing up when a
15、passing crowd kicked down his change bowl.He stumbled(绊倒) into the crowd.We rushed to help him,but another man moved more quickly to help him.Once the musician had his money safely returned,we ran over to meet the strange helper and said,“We just wanted to praise you for your good deed.”He smiled,lo
16、oking at our signs.“Your trip reminds me of something similar I once did when I was young,”he said,“Look!Id like to donate(捐赠)”We told him,“No,thanks!We are fine.Weve collected plenty of money.”We lied.“Please let me donate.It will make me feel like Im a part of this adventure,”he insisted.And then
17、the stranger opened his wallet and pulled out four $20 bills.The money was exactly what we had intended to raise that day.We were astonishedIt seemed as if he had known somehow.【语篇解读】本文是一篇记叙文,作者一行人在志愿者旅行活动中用“微笑!”标牌来传播善意和快乐。4Whats the main purpose of the road trip?ATo spread kindness and joy.BTo invi
18、te more people to join in the trip.CTo raise money for a trip to Portland.DTo encourage people to take happy photos.A细节理解题。根据文章第一段“We are three thousand miles away from home on a Random Acts of Kindness and Volunteerism Road Trip.”可知此次志愿者旅行活动的主要目的是传播善意和快乐。5How did people react to the“Smile!”signs la
19、ter?ADisappointed. BWorried.CInterested. DMoved.C推理判断题。根据文章第二段“Before long,some tourists wanted to take a photo with us and some strangers stopped to ask us about our signs.”可知后来人们对标牌很感兴趣。6According to the last paragraph,why did the strange helper want to donate money?ABecause he felt pity for the a
20、uthor.BBecause he wanted to join in the project.CBecause he hoped to help the homeless.DBecause he felt sorry for his impoliteness.B细节理解题。根据最后一段“Please let me donate.It will make me feel like Im a part of this adventure”可知这位男士想参与到这项志愿活动中来。7What does the underlined word“astonished”in the last paragra
21、ph most probably mean?ATired. BSatisfied. CFrightened. DSurprised.D词义猜测题。根据划线词后面的“It seemed as if he had known somehow.”可知作者一行人很吃惊,好像这位男士早知道他们需要80美元一样。CWith todays pressures,play is one of the most ignored privileges (特权) of a child,and for this reason,there is a special day devoted to playWorld Pla
22、y Day.It is celebrated on 28 May each year in over 40 countries around the world. Nationally,World Play Day has been celebrated at various Toy Libraries,ECD Centers and Government Departments for the past five years.Each year has seen a new theme and a new focus,although the aim is always the samefo
23、r children to let go of the stresses of daily life and play.The theme of the inaugural World Play Day in 2014 was “we create time to play”In 2015 it was “play is fun”; 2016 focused on “play for all ages”;2017 saw the theme “sustainable (可持续的) play” take to the stage; at the heart of 2018 is “free pl
24、ay” Vanessa Mentor,the Early Childhood Development expert at Afrika Tikkun,says,“Play is of the greatest importance for the developing child.It is through play at an early age that children learn to connect with the world around them and interact with the people in their lives.Play allows them to ex
25、plore the world where they can develop new abilities,overcome fears and increase their level of confidence.It allows children to use their imagination and creativity.Physical play also leads to active lifestyles and healthy bodies.This years theme of free play is very fitting because play time is wh
26、en children feel the most free.Play time is their time.”So,whether you have children,play with them,or consider yourself “a big kid”Anyone can celebrate World Play Day on 28 May.【语篇解读】本文是一篇说明文,主题语境是节日。目前,世界上有四十多个国家在五月二十八日这一天庆祝世界玩耍日。8Which of the following is the reason why World Play Day is created?
27、AThere is little attention paid to play.BPlay is important to childrens development.CChildren connect with the world through play.DModern children badly need a day of their own.A细节理解题。根据第一段中的“With todays pressures,play is one of the most ignored privileges(特权) of a child,and for this reason,there is
28、 a special day devoted to playWorld Play Day.”可知,由于当今各种压力,玩耍,作为孩子的一项特权遭到了忽视,为此,世界玩耍日被创建。9What is the aim of World Play Day?ATo increase childrens confidence.BTo help children ease their stress and play.CTo encourage children to lead an active lifestyle.DTo improve childrens imagination and creativit
29、y.B细节理解题。根据第二段中的“Each year has seen a new theme and a new focus,although the aim is always the samefor children to let go of the stresses of daily life and play.”可知,世界玩耍日的目的是让孩子释放压力去玩耍。10Which of the following can replace the underlined word “inaugural” in Paragraph 3?Aprevious Bfollowing Cspecial D
30、firstD词义猜测题。根据第二段中的“World Play Day has been celebrated.for the past five years”和本段描述可知,2014年举办了首届世界玩耍日。the previous day表示“前一天”。11Why does the author quote Vanessa Mentor?ATo introduce the theme of the 2018 World Play Day.BTo encourage us to celebrate World Play Day.CTo stress the importance of play
31、to children.DTo advise children to play freely.C推理判断题。根据Vanessa Mentor 所说的“Play is of the greatest importance for the developing child.”可知,玩耍对于孩子的成长具有重要的作用,作者通过引用她的话旨在强调玩耍对于孩子的重要性。DWhat does it take to be a good neighbour?Over the years I have had all kinds of neighbours,ones that were enjoyable and
32、 others that were to be avoided at all costs.One of the most important things in being a good neighbour is to respect a persons privacy(隐私)When someone new moves into the neighbourhood it is a good idea to watch them to see how friendly you should be.If you go rushing over as soon as they move in,th
33、ey may think you are going to be one of those neighbours that come over at all times of the day not respecting their privacy.It is always a good idea to be friendly to everyone in the neighbourhood.This can not only put you on good terms with them,but will also be a form of protection for your famil
34、y and home.If you wave as they drive by or offer a friendly hello while they are out in their yard,this shows that you respect them.If you are friendly to them,they are much more likely to watch out for any wrong doings going on around your home while you are out and let you know if anything happens
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445759.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
