2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测4 History and traditions(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测4 History and traditions含解析新人教版必修第二册 2020 2021
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(四).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AIn addition to seeing wonderful films,one of the joys of coming to the Quad Cinema is to hang out in the area.The Quad Cinema is located right in the heart of Greenwich Village,perhaps the most charming and interesting neighborhood in the city.Here are some attr
2、actions we recommend,all within a comfortable walk from the Quad Cinema:Washington Square ParkAs one of the best known of New York Citys 1,900 public parks,it is a landmark in the Manhattan neighborhood of Greenwich Village,as well as a meeting place and center for cultural activity.Come on a Sunday
3、 when its most lively and festive.New York University(NYU)It surrounds Washington Square.See the impressive Bobst Library and visit the amazing bookstores.NYU is now considered one of the most powerful universities in the world.Judson Memorial ChurchLocated in the south of Washington Square between
4、Thompson Street and Sullivan Street,opposite Washington Square Park,this beautiful church was completed in 1892.The Judson Memorial Church is most famous for its vocal participation in social events.Washington MewsIt is a hidden,private street in New York City between Fifth Avenue and University Pla
5、ce,just north of Washington Square Park.It was first developed as a mews that serviced horses from homes in the area.Since the 1950s the former stables have served as housing,offices and other facilities for New York University.Jefferson Market CourthouseBuilt in 1833 as a market,it was later change
6、d to a courthouse,and in the 1950s it was emptied and close to being destroyed.It was saved and turned into a library.Many consider it to be the most beautiful building in the village.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要对Quad Cinema附近的一些景点进行了简要的介绍。1What is the authors purpose of writing this passage?ATo introduce so
7、me attractions around the Quad Cinema.BTo suggest the Quad Cinema is the best place.CTo imply the Quad Cinema attracts a lot of customers.DTo tell readers to enjoy their life fully.A写作意图题。根据第一段的最后一句“Here are some attractions we recommend,all within a comfortable walk from the Quad Cinema”可知,本文的写作目的主
8、要是为了介绍Quad Cinema附近的一些景点。2The author mentions Washington Square Park because Ait is in the center of Greenwich VillageBit has a history of more than 100 yearsCit is a landmark in the Manhattan neighborhoodDit has witnessed so many political incidentsC细节理解题。根据第二段的第一句“As one of the best known of New Y
9、ork Citys 1,900 public parks,it is a landmark in the Manhattan neighborhood of Greenwich Village,as well as a meeting place and center for cultural activity.” 可知,Washington Square Park的特殊之处是它是曼哈顿街区的标志性建筑。3Where is the Judson Memorial Church?AIn the south of Washington Square.BBehind Washington Squar
10、e Park.COpposite Thompson Street.DClose to New York University.A细节理解题。根据第四段的第一句可知,Judson Memorial Church位于Washington Square 的南部,在Washington Square Park的对面,位于Thompson Street和Sullivan Street之间,故选A项。4When Washington Mews came into being, Ait was designed for a universityBit was intended for keeping hor
11、sesCit was filled with free facilitiesDit was used as a park for horsesB细节理解题。根据文章倒数第二段的第二句“It was first developed as a mews that serviced horses from homes in the area.” 可知,Washington Mews建立之初是用来养马的。BPeople from all over the world have different wedding traditions and marriage customs.The one thing
12、 that all wedding ceremonies commonly seem to have is the commitment(承诺)of love for all time during a public ceremony.Everyone at a wedding hopes for great happiness between the wedding couple.Wedding traditions are usually a way of showing signs of the hope for great happiness.Some of these traditi
13、ons are very interesting.In Sweden,the traditional bride will wear three rings by the end of the wedding ceremony.The first is the engagement(订婚)ring that she entered the ceremony with.The second,the wedding ring,is added to the first.A final ring,however,is added as well.This ring is known as the “
14、motherhood”ring.This is said to show that marriage is about more than just love.It is about building a family.Wedding traditions in the Philippines include the Pandango,a dance which can last for hours.During the Pandango,guests pin(用大头针别住)money to the brides dress to pay for their honeymoon.A tradi
15、tional Irish bride may wear a blue wedding dressbelieving blue to be a lucky color.English Lavender(薰衣草)is often mixed with her wedding flowers.It is traditional for the bride to braid her hair(梳头发)as it is considered a good way to bring luck to the new couple.There are many wedding traditions aroun
16、d the world which may differ from what they are used to,but if you are about to plan a wedding,you may find it interesting to include some of these traditions in your own wedding.【语篇解读】本文主要介绍了世界各地不同国家婚礼的有趣传统和风俗。5What do all wedding ceremonies seem to have in common?AThe commitment of love for all ti
17、me.BHappiness between the wedding couple.CAn interesting life.DBuilding a happy family.A细节理解题。根据第一段第二句中的“The one thing that all wedding ceremonies commonly seem to have is the commitment of love for all time during a public ceremony.”可知,答案为A项。6In Sweden,the traditional brides third ring shows Athe d
18、uties of the new coupleBthe great love between the new coupleCthe bride will be not only a wife but also a motherDthe bride will take care of not only her husband but also his motherC推理判断题。根据第三段中的“This ring is known as themotherhoodring.”一句可知答案。7In the Philippines,the new couple paid for their honey
19、moon with the money from Athe brideBthe bridegroomCtheir parentsDthe visiting guestsD细节理解题。根据第四段中的“During the Pandango,guests pin money to the brides dress to pay for their honeymoon.”可知,新婚夫妇度蜜月的钱来自参加他们婚礼的客人。8Whats the passage mainly about?AThe reason for different wedding traditions.BInteresting we
20、dding traditions from different countries.C.The way to prepare for a wedding ceremony.DInteresting engagement traditions around the world.B主旨大意题。阅读全文可知,文章重点介绍了世界各地不同国家婚礼的有趣传统和风俗。CIt was dinner time for the Rangers,a group of Indigenous(本地的)Australians who had spent a long day cleaning up the pollute
21、d beaches of the continents northern coast.Soon they would be eating freshly caught fish and seafood cooked under the stars on an open fire,as their ancestors did.The Rangers are of more than 100 indigenous groups spreading across Australia who have taken on the job of protecting the land of their f
22、orefathers.In Arnhem Land,they are the protectors of 3,300 square miles of land and sea.They comb the beaches by hand,picking up as much rubbish as possible.The task is very difficult as each day it delivers waves of new rubbish.For the Rangers,cleaning the beaches is more than a vacation.For a peop
23、le whose culture is strongly tied to the land,protecting the environment is equal to preserving their history.However,colonization forcefully broke their connection to the land generations ago.Indigenous people were displaced and their cultural practices were outlawed.Tens of thousands of years of t
24、raditional land management ended,and as a result many parts of the country now face serious disasters from invasive plants and animal species,bush fires and land mismanagement.In recent years,the government has restored more than 20 percent of Australias land to Indigenous owners.Since 2007,the Indi
25、genous Rangers Organizations have been protecting this land.Luckily,one of the few nonIndigenous employees working with the Rangers,said the combination,new techniques and an appreciation for the culture of Indigenous workers have been critical to the programs success.“You are working with staff who
26、 see the world different to you,so there is a much higher focus on the cultural aspects of work and life,”he said.“Being a ranger is a source of confidence.You feel strong,”said Terence,a senior ranger.“Here we still live on the land.The culture is still alive.”【语篇解读】本文是一篇新闻报道。文章报道了澳大利亚土著人Rangers保护环
27、境,捡拾垃圾,承担着保护祖先土地的任务,对他们来说,保护环境就等于保护他们的历史和文化。少数非土著人也与Rangers一起工作来保护他们的文化。9What did Indigenous Australians live on in the past?ARubbish picked up by hand.BProtecting the land.CCatching the fish and seafood.DInvasive plants and animals.C推理判断题。根据文章第一段中的“Soon they would be eating freshly caught fish and
28、seafood cooked under the stars on an open fire,as their ancestors did.”可知,他们像他们的祖先一样,在星空下吃着篝火煮熟的新鲜的鱼和海鲜。由此可推知澳大利亚土著居民过去过着以捕鱼和打捞海鲜为生的生活。10What do the Rangers think of cleaning the beaches?AIts a job of their ancestors.BIts just a vacation.CIts a difficult task.DIts their culture.D细节理解题。根据第三段中的“For a
29、people whose culture is strongly tied to the land,protecting the environment is equal to preserving their history.”可知,对于一个文化与土地紧密相连的民族来说,保护环境就等于保护他们的历史。所以Rangers认为清理海滩就是保护他们的文化。11Why has the government restored the land to Indigenous owners?AThe polluted land needs better management.BTheir cultural
30、practices were outlawed.CThe people were too strong.DThe land belongs to them.A细节理解题。根据第四段中的“Tens of thousands of years of traditional land management ended,and as a result many parts of the country now face serious disasters from invasive plants and animal species,bush fires and land mismanagement.
31、”可知,成千上万年的传统的土地管理模式结束了,因此,这个国家的许多地区现在面临着来自外来动植物物种的入侵、丛林火灾和土地管理不善的严重灾难。所以政府要将土地归还给本地居民是因为被污染的土地需要他们更好地管理。12What can we learn from the last three paragraphs?ANot many employees are Indigenous Australians.BCulture is important to the Indigenous Australians.CTheir new techniques are successful.DBoth Luc
32、k and Terence are rangers.B推理判断题。根据文章第六段“Luckily,one of the few nonIndigenous employees working with the Rangers,said the combination,new techniques and an appreciation for the culture of Indigenous workers have been critical to the programs success.”和第七段“You are working with staff who see the world
33、 different to you,so there is a much higher focus on the cultural aspects of work and life,he said.”以及第八段中的“The culture is still alive.”可知文化对澳大利亚土著居民很重要。DBefore the 1830s,most newspapers were sold through annual subscriptions in America, usually $8 to $10 a year.Today $8 or $10 seems a small amount
34、of money, but at that time these amounts were forbidding to most citizens.Accordingly, newspapers were read almost only by rich people in politics or the trades.In addition, most newspapers had little in them that would appeal to a mass audience.They were dull and visually forbidding.But the revolut
35、ion that was taking place in the 1830s would change all that.The trend(趋势), then, was toward the “penny paper”a term referring to papers made widely available to the public.It meant any inexpensive newspaper;perhaps more importantly it meant newspapers that could be bought in single copies on the st
36、reet.This development did not take place overnight.It had been possible(but not easy)to buy single copies of newspapers before 1830,but this usually meant the reader had to go down to the printers office to purchase a copy.Street sales were almost unknown.However, within a few years, street sales of
37、 newspapers would be commonplace in eastern cities.At first the price of single copies was seldom a pennyusually two or three cents was chargedand some of the older wellknown papers charged five or six cents.But the phrase “penny paper” caught the publics fancy, and soon there would be papers that d
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445762.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
