2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测5(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 单元综合检测5含解析外研版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 单元 综合 检测 解析 外研版 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、单元综合检测(五)第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHomestay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home.What to ExpectThe host will provide accommodation and meals.
2、Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week.You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.Meal Plans Available*Continental Breakfast*Breakfast and Dinner*Breakfast,Packed Lunch and
3、 DinnerIts important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast.Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice,cereal,bread and tea or coffee.Cheese,fruit and cold meat are not normally part of a Continental Breakfast in E
4、ngland.Dinner usually consists of meat or fish with vegetables followed by dessert,fruit and coffee.FriendsIf you wish to invite a friend over to visit,you must first ask your hosts permission.You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their pr
5、ivacy.Selfcatering Accommodation in Private HomesAccommodation on a roomonly basis includes a shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room.This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the longstay student.However,it does not provide the s
6、ame family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practise English at home quite as much.【语篇解读】本文是写给要到英国学习语言的人看的,主要介绍了英国的Homestay的特点以及具体的信息。1Which of the following will be provided by the host?ARoom cleaning. BMedical care.CPhysical training. DFree accommodation.A细节
7、理解题。根据文章第二段第二句“Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week.”可知A项Room cleaning是对方提供的服务之一,故A选项正确。2What does Continental Breakfast include?ACheese and cold meat. BFruit and coffee.CFruit juice and bread. DDessert and tea.C细节理解题。根据“Your accommodation includes Continental Breakfast w
8、hich normally consists of fruit juice,cereal,bread and tea or coffee.”可知早餐包括果汁、面包、茶、咖啡等。故C选项正确。3Whats the advantage of selfcatering accommodation for students?ATo practice English.BTo be independent.CTo make more friends.DTo enjoy warm family atmosphere.B细节理解题。由文中最后一段的“This kind of accommodation off
9、ers an independent lifestyle and is more suitable for the longstay student.”可知,selfcatering accommodation可以给学生提供一个独立的生活方式。故选B。BBritains seed bank,the only one in the world aiming to collect all of the planets wild plant species,has reached its goal of banking 10 percent by 2010.The Millennium Seed B
10、ank Project,run by Kew Gardensone of the oldest botanical gardenswill officially deposit the 24,200th species on Thursday,a pink,wild banana from China.More than 50 countries are now on board with Kews giant task but vast places of the globe,including India and Brazil,still need to join in and donat
11、e seeds,director Paul Smith said.The seed bank is one of the largest and most diverse in the world with more than 1.5 billion seeds.Its goal is to help protect the planets biodiversity during a time of climate change.The wild banana seed is under threat of extinction(灭绝) in southwest China from agri
12、cultural development.It is a vital food source for Asian elephants and important for growing bananas for human consumption.Stored at minus 20 degrees centigrade,so they can last for thousands of years,the seeds await the day that scientists hope never comeswhen the species no longer exist in the wil
13、d.It is a race against time,Smith said,because in the last decade alone,20 plants held in the bank have already been wiped out in the wild.He estimates that between a third and a quarter will become extinct this century.“It is urgent and it is happening now.An area,the size of England,is cleared of
14、primary vegetation(植被)every year.” Smith said.Because most of the worlds food and medicines come from nature,protecting wild plant species is quite important,scientists say.There are already many other seed banks safeguarding food crops,which only account for 0.6 percent of plant diversity.For Kews
15、next goalto collect a quarter of wild varieties by 2020the botanists need 10 million pounds a year,or a further 100 million pounds on top of the 40 million they have already been granted.【语篇解读】和动物一样,植物也面临灭绝。阅读本文,你会了解到英国一家世界唯一的种子库的目标及所取得的成就。4Whats the final purpose of the Britains seed bank?ATo colle
16、ct enough money for the project.BTo safeguard food crops.CTo protect wild plants from extinction.DTo help scientists study wild plants.C推理判断题。根据文章叙述可知搜集种子的目的是为了防止一些植物的灭绝。5The wild banana seed in China is in danger because of .Athe expanding of farming workBthe climate change in this areaCthe large n
17、umber of Asian elephantsDhumans large consumptionA细节理解题。根据文章第五段提到的“from agricultural development”可知A项正确。6We can learn from the passage that .Athe seeds in the bank can be used now and then all over the worldBIndia and Brazil havent joined in the Seed Bank Project at present Cthere is only one seed b
18、ank in the world at presentDthe wild plants in places like India and China will never die outB推理判断题。根据文章第三段提到的“including India and Brazil,still need to join in and donate seeds,”可知印度和巴西还没有参加。7What does the underlined word “it” in Paragraph 7 refer to?AThe extinction of plant species.BThe Millennium
19、Seed Bank Project.CBritains seed bank.DKew Gardens next goal.B代词指代题。根据下文叙述“在过去二十年就有20种已搜集的植物灭绝”可知it是指的“该机构”。CImagine this: Youre at the movies seeing the latest boxoffice hit.The leading actor chases down the films bad guy before winning over the beautiful leading lady.What does he do next? He sucks
20、 on a cigarette.Whats wrong with this picture? Doesnt the beautiful woman see her heros yellow teeth? Doesnt she smell his smoky breath? And wouldnt the good guy have trouble chasing,since smoking causes a person to cough?But you dont see any of that when someone smokes cigarettes in the movies.And
21、there is a lot of smoking in movies.Actors light up in more than 50 percent of youthrated (G,PG,PG 13) movies,according to the American Legacy Foundation,which aims to put an end to smoking among young people.That means that Hollywood is showing 14 billion images of smoking to young people every yea
22、r.All that exposure to onscreen smoking can influence teens to smoke.The Center for Disease Control and Prevention (CDC) argues that 44 percent of teens who begin smoking do so because theyve seen smoking in movies.The CDC reports that teens are two to three times more likely to start smoking after
23、seeing repeated smoking scenes in movies than teens who are lightly exposed to smoking in movies.Several organizations are working to remove smoking in youthrated movies.And adults are not the only ones who care about this issue.Many teens are actively involved.Livia Clandorf,16,of Chatham,New York,
24、is a member of Reality Check,an organization that educates teens about what it considers to be the manipulative(巧妙处理的) practices of tobacco companies.Livia participated in an event called a “movie stomp(跺脚)”Reality Check rents out a movie theater and screens a youthrated film that shows smoking.Ever
25、y time audience members see smoking,they stomp their feet and show disapproval by shouting “boo”【语篇解读】本文主要写了电影中一些吸烟的镜头导致青少年开始吸烟,这已经引起了社会的反感。8What purpose does Paragraph 1 serve in the passage?ATo provide background information of a movie.BTo attract readers attention to the topic.CTo describe a plot
26、 in a movie.DTo offer some basic knowledge of cigarette.B推理判断题。本段主要描述了电影里吸烟的场景,因此可知,本段在于引出本文话题,即电影中吸烟对青少年的影响,故选B。9What is the picture you are asked to imagine like according to the author?AIts touching. BIts beautiful.CIts frightening. DIts unreasonable.D推理判断题。 根据第二段的一系列的问句Whats wrong with this pict
27、ure?Doesnt the beautiful woman see her heros yellow teeth?Doesnt she smell his smoky breath?And wouldnt the good guy have trouble chasing,since smoking causes a person to cough?(这张照片怎么了?美女没有看到她主人公的黄色牙齿吗?难道她没有闻到他那股冒烟的气息吗?那个好男人难道不会因为吸烟引起一个人咳嗽而很难追上他吗?)可以看出作者认为这幅图片是不合理的,所以答案选D。10What can be inferred fro
28、m the CDCs words?AOver 50 percent of teens smoke.BTeens should watch more movies.CMany movies cause teens to smoke.DTeens are less likely to smoke than adults.C推理判断题。根据第四段“that 44 percent of teens who begin smoking do so because theyve seen smoking in movies.(44%的青少年开始吸烟是因为他们在电影中看过吸烟。)”所以答案选C。11When
29、 will participants in a “movie stomp” stomp their feet?AWhen they are active.BWhen they are excited.CWhen they feel like smoking.DWhen they see smoking scenes.D细节理解题。根据最后一段“Every time audience members see smoking,they stomp their feet and show disapproval by shouting boo”所以答案选D。DBlue Planet IIs late
30、st episode focuses on how plastic is having a devastating effect on the ocean and slowly poisoning our sea creatures.Researchers recently also found that sea creatures living in the deepest place on Earth,the Mariana Trench,have plastic in their stomachs.Indeed,the oceans are drowning in plastic.Tho
31、ugh it seems now that the world couldnt possibly function without plastics,plastics are a remarkably recent invention.The first plastic bags were introduced in the 1950s,the same decade that plastic packaging began gaining in popularity in the United States.This growth has happened so fast that scie
32、nce is still catching up with the change.Plastics pollution research,for instance,is still a very early science.We put all these plastics into the environment and we still dont really know what the outcomes are going to be.What we do know,though,is disturbing.Ocean plastic is estimated to kill milli
33、ons of marine animals every year.Nearly 700 species,including endangered ones,are known to have been affected by it.One in three leatherback turtles,which often mistake plastic bags for jellyfish,have been found with plastic in their bellies.Ninety percent of seabirds are now eating plastics on a re
34、gular basis.By 2050,that figure is expected to rise to 100 percent.And its not just wildlife that is threatened by the plastics in our seas.Humans are consuming plastics through the seafood we eat.I could understand why some people see ocean plastic as a disaster,worth mentioning in the same breath
35、as climate change.But ocean plastic is not as complicated as climate change.There are no ocean trash deniers (否认者),at least so far.To do something about it,we dont have to remake our planet energy system.This is not a problem where we dont know what the solution is.We know how to pick up garbage.Any
36、one can do it.We know how to dispose (处理) of it.We know how to recycle.We can all start by thinking twice before we use singleuse plastic products.Things that may seem ordinary,like using a reusable bottle or a reusable bagwhen taken collectively,these choices really do make a difference.【语篇解读】本文主要介
37、绍了蓝色星球二最近的研究方向主要聚焦在塑料对海洋产生的影响上。12Why is plastics pollution research still a very early science?AThe plastics pollution research is too difficult.BPlastics have produced less pollution than coal.CThe world couldnt possibly function without plastics.DPlastics have gained in popularity too fast for sci
38、ence to catch up.D细节理解题。根据文章第二段倒数第二句“This growth has happened so fast that science is still catching up with the change.”可知,塑料应用普及得太快,相应的科学研究无法跟上其普及节奏。因为导致塑料污染研究仍然是一门非常早期的科学。故正确答案为D。13How did the author support his opinion in Paragraph 3?AHe presented data.BHe mentioned remarks from experts.CHe used
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445779.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级下册语文课件-语文园地二人教(部编版)(共73张PPT).pptx
