2020-2021学年新教材高中英语 模块素养评价(含解析)外研版选择性必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 模块素养评价含解析外研版选择性必修第一册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 模块 素养 评价 解析 外研版 选择性 必修 一册
- 资源描述:
-
1、模块素养评价Units 16(120分钟150分)第一部分听力(共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1W: What kind of fruit would you like, apples or oranges? M: Neither. I prefer bananas to anything else. 1. What does the man like best? A
2、. Bananas. B. Apples. C. Oranges. 答案: AText 2M: You can only keep the books for two weeks. W: Fine. Ill be certain to return them on time. 2. Where does the conversation probably take place? A. In a laboratory. B. In a library. C. In a classroom. 答案: BText 3W: Dad, I cant find my car key. I dont rem
3、ember where I put it. M: I dont think you can find it. Bob has taken it. He is using your car now. 3. Why cant the girl find her car key? A. Because someone has taken it. B. Because she left it in her car. C. Because she forgot where she had left it. 答案: AText 4W: What are you going to do for your s
4、ummer vacation? M: I planned to go to China and climb the Great Wall, but Ill have to stay at home and do my homework because my school report is not good at all. 4. What will the man do during the summer vacation? A. Make some money. B. Go to the Great Wall. C. Stay at home studying. 答案: CText 5M:
5、Im really tired of this weather. Rain, rain, rain. W: Dont worry. The weather report says it will be sunny on Friday. Dont forget to bring your umbrella today. 5. What will the weather be like on Friday? A. Rainy. B. Sunny. C. Windy. 答案: B第二节(共15小题; 每小题1. 5分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给
6、的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6W: Tom doesnt seem to be in a good mood. Whats wrong with him? M: He left his wallet in the taxi. There was a credit card and one thousand dollars in it. W: Why did he have so much cash on him? M:
7、He was going to lend the money to Lucy. W: Bad luck. Has Lucy heard about it? M: No. Tom didnt want to upset her. So he told her nothing about it. W: Dont worry. The taxi driver may find it and return the wallet to him. 6. How does Tom probably feel now? A. Sad. B. Excited. C. Moved. 答案: A7. Why did
8、 Tom have so much money on him? A. Because he wanted to buy something expensive. B. Because he was going to lend the money to Lucy. C. Because he was going to return the money to Lucy. 答案: B听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7W: Listen! Somebody in the next room is practicing the piano. M: It sounds nice, doesnt
9、it? I wish I could play a musical instrument. W: I thought you already did. Dont you play the violin? M: No, but my sister does. Actually, she is pretty good at it. W: I took guitar lessons for a couple of years, but I never learned very well. By the way, what sort of music do you like listening to?
10、 M: Well, I like all kinds of music, from classical music to pop music. W: Great! I just got Adeles latest CD. Lets listen to it together. M: That sounds great. I love Adeles music. Her voice is amazing. 8. What instrument does the mans sister play well? A. The piano. B. The violin. C. The guitar. 答
11、案: B9. What are the speakers going to do together? A. Take guitar lessons. B. Attend Adeles concert. C. Listen to a music CD. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8M: Hello, Anna. How was your exam yesterday? W: It wasnt very good. Im afraid I dont get an A this time. The exam was harder than I had expected.
12、M: Well. The final exam is usually more difficult. You should spend more time preparing for it. Why didnt you prepare well for it? W: I had two part-time jobs this term and had to work 3 hours every day. So I had less time for study. M: Why did you spend so much time on your work? Remember, study al
13、ways comes first. W: I know. But I have no choice. My father is often ill this year. I have to work to cover my expenses. M: Why not apply for a scholarship? W: I have, but Im still waiting. By the way, how is your new book? Does it sell well? M: Not as well as the first one. But I like this one bet
14、ter. 10. What did the woman think of the exam? A. Challenging. B. Easy. C. Interesting. 答案: A11. What did the woman spend a lot of time on this term? A. Enjoying her life. B. Getting a scholarship. C. Doing her part-time jobs. 答案: C12. What is the man? A. A writer. B. A student. C. A teacher. 答案: A听
15、第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Hi, John. M: Hi, Jane, I havent seen you for weeks. How are you? W: Im fine. Thank you. In fact, I want to call you because Im going to have a birthday party. M: Oh, sounds good. When is it? W: Well, Im going to hold it on Friday, but Melissa has got to work. So how does the
16、 next day sound? M: Thats good for me. Not Sunday though, because I have to get up early the next day. W:Great, Saturday, it is then. M: What time? W: Well, I dont want to make it too early. Im going to get dinner ready around 8 oclock, so Im asking people to arrive at about 7: 00 in the evening. M:
17、 OK, Ill be there around a quarter past seven, then. Do you want me to bring anything? You know, some wine, beer maybe? W: Well, Melissa and Tom are bringing some wine, and Ive got plenty of beer in the fridge. Orange juice would be good. M: OK, no problem. I can pick some up on the way. See you the
18、n. Bye. W: Bye. 13. What party will the woman hold? A. A wedding party. B. A graduation party. C. A birthday party. 答案: C14. When will the woman hold the party? A. On Friday. B. On Saturday. C. On Sunday. 答案: B15. What time will the man arrive? A. 7: 00 pm. B. 7: 15 pm. C. 8: 00 pm. 答案: B16. What wi
19、ll the man take to the party? A. Orange juice. B. Wine. C. Beer. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: I have two apple trees in the garden. My dog Harry loved apples. When he went outside every day, hed catch an apple and take it into the house to eat later. The apples had been on the ground and were of
20、ten dirty so I wasnt always happy that Harry had brought them into the house. It was an autumn day in America, but it was very cold. A heavy snow fell and we had not done anything for its coming. On that special day, Harry went outside and I watched him through the window. I noticed that he was madl
21、y digging holes and bringing the apples to the ground so they could be seen above the snow. I did not know why he was doing this. He seemed to want to do something special. When I called him back, he had his usual one apple in his mouth. About five minutes later, I looked outside. The garden was com
22、pletely covered with birds. Harry had dug up all those apples for his bird friends to eat. He knew that they wouldnt have stored enough food for the coming winter! 17. What is Harry? A. A dog. B. A bird. C. A boy. 答案: A18. Why wasnt the speaker always happy? A. Harry loved apples. B. Harry brought t
23、he dirty apples into the house. C. The apples fell on the ground and were dirty. 答案: B19. What did Harry do on the snowy day? A. He ate up all the apples. B. He dug holes to put the apples in them. C. He brought the apples under the snow to the ground. 答案: C20. Why did the birds fly to the garden? A
24、. To look for Harry. B. To eat the apples. C. To make new homes. 答案: B第二部分阅读(共两节, 满分50分)第一节(共15小题; 每小题2. 5分, 满分37. 5分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ASwimming and English LearningCan you swim? Do you like swimming? Yes? Well, how can you learn to swim? I think the best way is to go into the water
25、and learn. Im afraid youll never learn to swim just by reading books about swimming or looking at others swimming. Its the same with the English study. We must practice, practice and practice. Listening and speaking are very important for beginners. The children in English-speaking countries first l
26、isten to others. Then they try to imitate and speak. We can listen to English programs on radio. You may just understand a few words. It doesnt matter. Just be relaxed, try to catch every word. Somebody may be a good listener. But he dare not speak. Hes afraid of making mistakes. You know we sometim
27、es make mistakes when we speak Chinese. Dont be afraid. We must be brave. If you really want to learn English well, you must try to speak with everyone so long as he knows English. Whether you know him or not is not important. When theres nobody to talk with, you can talk to yourself in English. Its
28、 interesting and also a good way to practice your spoken English. Remember, the more you speak, the fewer mistakes youll make. Reading and writing are more important for senior school students. First we must choose the books were interested in. A lot of reading will improve your language sense. This
29、 is the most important. Keep writing English diaries. We can also write English articles. You may even post them to English magazines. Dont be afraid of failure. Failure is the mother of success. Easier said than done. Well, lets do more practice from now on. Im sure youll learn English well in this
30、 way. 21. We should learn English by _. A. listening and speakingB. reading and writingC. A and BD. swimming【解析】选C。细节理解题。根据第二段和第四段的描述内容可知, 学英语应该通过听说和读写来进行, 故选C项。22. What will you do with mistakes when you speak? A. Dont make mistakes. B. Study hard. C. Try not to speak English. D. Dont be afraid. 【解
31、析】选D。细节理解题。根据第三段前六句可知, 当我们面对错误的时候, 不要害怕, 故选D项23. Whats more important for senior school students? A. Listening. B. Speaking. C. Reading and writing. D. Learning. 【解析】选C。细节理解题。根据第四段第一句“Reading and writing are more important for senior school students. ”可知, 阅读和写作对高中学生来说更为重要, 故选C项。BWinter begins in the
32、 north on December 22nd. People and animals have been doing what they always do to prepare for the colder months. Squirrels(松鼠), for example, have been busy gathering nuts from trees. Well, scientists have been busy gathering information about what the squirrels do with the food they collect. They e
33、xamined differences between red squirrels and gray squirrels in the American state of Indiana. The scientists wanted to show how these differences could affect the growth of black walnut(黑胡桃)trees. The black walnuts are the nut of choice for both kinds of squirrels. The black walnut tree is also a c
34、entral part of some hardwood forests. Rob Swihart of Purdue University do the study with Jake Goheen, a former Purdue student now at the University of New Mexico. The two researches estimate(估计)that several times as many walnuts grow when gathered by gray squirrels as compared to red squirrels. Gray
35、 squirrels and red squirrels do not store nuts and seeds in the same way. Gray squirrels bury nuts one at a time in a number of places. But they seldom remember where they buried every nut. So some nuts remain in the ground. Conditions are right for them to develop and grow the following spring. Red
36、 squirrels, however, store large groups of nuts above ground. Professor Swihart calls “death traps for seeds”. Gray squirrels are native to Indiana. But Professor Swihart says their numbers began to decrease as more forests were cut for agriculture. Red squirrels began to spread through the state du
37、ring the past century. The researchers say red squirrels are native to forests that stay green all year, unlike walnut trees. They say the cleaning of forest land for agriculture has helped red squirrels invade Indiana. Jake Goheen calls them a sign of an environmental problem more than a cause. 【文章
38、大意】本文是一篇说明文, 介绍了红松鼠和灰松鼠的生活习性及其给环境带来的影响。24. The study done by Rob Swihart and Jake Goheen is to _. A. Find out how squirrels collect walnutsB. Learn squirrels influence on black walnut treesC. Do something to get rid of squirrelsD. Save the forests in the American state of Indiana【解析】选B。细节理解题。根据第二段中的
39、“The scientists wanted to show how these differences could affect the growth of black walnut trees. ”可知, 科学家研究红松鼠和灰松鼠是为了查明它们的生活习性会对黑胡桃的生长产生什么样的影响, 故B项正确。25. The difference between gray squirrels and red squirrels lies in _. A. The way they gather the walnutB. The time they have winter sleepC. The pl
40、ace they have winter sleepD. The place they store the walnuts【解析】选D。细节理解题。根据第三段中的“Gray squirrels and red squirrels do not store nuts and seeds in the same way. ”可知, 红松鼠和灰松鼠储藏坚果和种子的方法不一样, 故D项正确。26. What could be inferred from this text? A. Agricultural in Indiana has been well developed. B. Gray squi
41、rrels will be replaced by red squirrels in Indiana. C. The spread of red squirrels will do harm to walnuts trees in Indiana. D. The government will take some measures to protect black walnut trees. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段中的“The researchers say red squirrels are native to forests that stay green all year
42、, unlike walnut trees. ”可知, 红松鼠原产于常年保持绿色的森林, 不像黑胡桃, 由此可知, 它们会对印第安纳州的黑胡桃有害, 故C项正确。27. What is the main idea of the passage? A. Gray Squirrels and Red SquirrelsB. Squirrels and the Food CollectedC. Squirrels and the EnvironmentD. The Growth of Black Walnut【解析】选C。主旨要义题。本文主要介绍了红松鼠和灰松鼠的生活习性及其给环境带来的影响, 而非
43、两种松鼠的区别, 也非松鼠和它们搜集的食物, 也非研究黑胡桃树的成长。故选C。CThe noise of chattering mouths settled down as the teacher entered classroom. “Good morning class. I am Riffat Monaf, and I will be your geography teacher. ” Riffat Monaf, an interesting name and an even more interesting person. Her introduction took place abo
44、ut six years ago, and since then I have never met a more influential person in my life. Mrs Monaf not only conquered me with her vast knowledge of geography, but also won me over with her smile and warm eyes. It was in her class that I traveled to the highest mountains and to the deepest seas from t
45、he comfort of the classroom. I learned about the vast oceans, the erupting volcanoes(火山), the snow-capped mountains and the green valleys. She would often relate her adventures about traveling to different parts of the world. Never can I forget the joy of her face when she talked about how truly bea
46、utiful this world is. If I search back my love for the environment and geography, I find her to be the source of my love for preserving nature. If one day I became an environmentalist, I know that Ill thank her for it. Apart from this, she has always greeted me with open arms and she calls her stude
47、nts “my children”. Mrs Monafs morals and values rubbed off me deeply and I have always taken her advice into consideration. She has been one of the most consistently good things in my life. At present, she is fighting a battle against breast cancer, and it pains me to know that after all she has don
48、e for me; I can do nothing for her except pray. Whenever I see her in school, she still keeps that kind smile and an expression so soft that it touches me deeply. Mrs Monaf still talks happily about geography, and I know that I can never see what a truly great person she has been in my life. . 28. W
49、hat can we learn from the second paragraph? A. Mrs Monaf enjoyed telling stories. B. The writer traveled a lot. C. Mrs Monaf was a learned person. D. The writer did well at school. 【解析】选C。推理判断题。根据第二段第一句中的“Mrs Monaf not only conquered me with her vast knowledge of geography”可知Monaf老师学识渊博, 故C项正确。29. T
50、he underlined phrase “rubbed off” means_. A. movedB. influencedC. defeated D. shocked【解析】选B。词义猜测题。根据文章第一段最后一句的叙述可知Monaf老师对作者影响很大, 结合画线词后的“I have always taken her advice into consideration” 可知作者总是考虑她的建议, 由此推断出Monaf的道德观和价值观总是影响着作者, 故rubbed off 与influenced同义。30. What do we know from the last paragraph?
51、 A. Praying for Mrs Monaf made the writer tremble. B. Another great person may appear in authors life. C. Mrs Monaf is an optimistic person. D. Breast cancer made Mrs Monaf upset. 【解析】选C。推理判断题。根据最后一段的叙述可知Monaf虽然身患乳腺癌, 但是仍然保持着友善的微笑和柔和的表情, 由此推断出Monaf是个乐观的人, 故C项正确。31. What would be the best title for t
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445885.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
安徽省太和县2017-2018学年高一上学期第三次(12月)月考地理试题.pdf
