2020-2021学年新教材高中英语 综合素养评估卷练习(含解析)新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材高中英语 综合素养评估卷练习含解析新人教版必修第二册 2020 2021 学年 新教材 高中英语 综合 素养 评估 练习 解析 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、综合素养评估卷时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ARead the advertisements carefully. Then answer the questions that follow.FLORIST WANTED!Are you a creative and trained florist with at least two years of experience? Then this may be just what you are h
2、unting for. The citys leading Florist Artist Studio needs another part-time member on their wedding team. Please phone 6098 7888 now!WE NEED OFFICE CLEANERS!Three people are required for professional cleaning in the CBD area. Working hours from 5:00 pm on Mondays, Wednesdays & Fridays. Approximately
3、 five hours per shift. A good record is necessary. Experience preferred. Phone 6345 7843 now.WANT TO WORK AS A DENTAL NURSE?This is an exciting opportunity for a qualified dental nurse with a confident and cheerful personality to work in the School Dental Health Schema. You must be able to get along
4、 well with children because the work involves talking to the group about dental health practices. Fax your resum to 6234 4567.INTERESTED IN CHILDCARE?Qualified person or preschool teacher needed for busy childcare centre, south of the river. Full-time work guaranteed. Immediate start necessary. The
5、candidate must be able to work as a co-operative team member. Phone 6345 2345 for an interview and fax resum to 6345 2345.1. Which of the following positions is a part-time job?A. A florist.B. An office cleaner.C. A preschool teacher.D. A dental nurse.解析:细节理解题。根据第一则广告中的“The citys leading Florist Art
6、ist Studio needs another part-time member on their wedding team.”可知Florist是兼职工作,故选A。答案:A2. Which of the following is the most important for the childcare job?A. Child food cooking skills.B. Childcare experience and being outgoing.C. The ability to start work in 2 weeks.D. The ability to work well wi
7、th other people.解析:细节理解题。根据第四则广告中的“The candidate must be able to work as a co-operative team member.”可知,这项工作合作能力是最重要的,故选D。答案:D3. How many hours a week will the office cleaners be required to work?A. About 5 hours.B. About 10 hours.C. About 15 hours.D. About 20 hours.解析:推理判断题。根据第二则广告中的“on Mondays, We
8、dnesdays & Fridays. Approximately five hours per shift”可知,一周工作3天,每天5小时,共15小时,故C项正确。答案:CBBeijing Opera appeared in the Qing Dynasty. In 1790, many opera troupes(戏班) went to Beijing for performances to celebrate the birthday of Qianlong. This kind of unusual performance touched the hearts of the peopl
9、e deeply. While in Beijing, the troupes created a new kind of opera called Beijing Opera. It was on the basis of Anhui Opera by taking in the advantages of other operas.Beijing Opera is quite unique in role shaping because it divides the roles into different kinds. They are sheng, dan, jing and chou
10、 which are quite different in many ways.A popular song goes like this, “Foreigners call Jingxi Beijing Opera.” In fact, Beijing Opera is different from opera. Opera tells the story and expresses the thoughts by singing instead of speaking. But Beijing Opera stresses chang, nian, zuo and da. Chang me
11、ans singing, nian means musical spoken parts, zuo means dance movements and da means martial(武打) skills.Mei Lanfang was an excellent performing artist of Beijing Opera in China. In 1930, he led an opera troupe to America and presented Beijing Opera before Western people. Today, Beijing Opera has bec
12、ome the sign of Chinese culture. It is changing with the development of different musical styles.4. When did Beijing Opera appear?A. In the Song Dynasty.B. In the Yuan Dynasty.C. In the Ming Dynasty.D. In the Qing Dynasty.解析:细节理解题。根据第一段第一句“Beijing Opera appeared in the Qing Dynasty.”可知,答案是清朝。故选D。答案:
13、D5. How was Beijing Opera created?A. By performing in Beijing.B. By touching the hearts of the people.C. By celebrating Qianlongs birthday.D. By taking in the advantages of other operas.解析:细节理解题。根据第一段最后“While in Beijing, the troupes created a new kind of opera called Beijing Opera. It was on the bas
14、is of Anhui Opera by taking in the advantages of other operas.”可知,京剧是在徽剧的基础上,吸收其他戏曲之特长而创造出来的。故选D。答案:D6. Which of the following means dance movements in Beijing Opera?A. NianB. ZuoC. DaD. Chang解析:细节理解题。根据第三段“Chang means singing, nian means musical spoken parts, zuo means dance movements and da means
15、martial skills.”可知“做”指的是舞蹈动作。故选B。答案:B7. Which of the following is RIGHT?A. Beijing Opera is the same as opera.B. Opera expresses the thoughts by speaking.C. Beijing Opera has never changed until now.D. Mei Lanfang brought Beijing Opera to the world.解析:推理判断题。通读原文可知:选项A、B和C说法都是错误的。根据最后一段中的“In 1930, he
16、 led an opera troupe to America and presented Beijing Opera before Western people.”可知,选项D说法是正确的。故选D。答案:DCThe kids in this village wear dirty, ragged clothes. They sleep beside cows and sheep in huts made of sticks and mud. They have no school. Yet they all know the English alphabet, and some can mak
17、e words. The key to their success: 20 tablet computers(平板电脑) dropped off in their Ethiopian village in February by a US group called One Laptop Per Child.The goal is to find out whether kids using todays new technology can teach themselves to read in places where no schools or teachers exist. The Ma
18、ssachusetts Institute of Technology researchers analysing the project data say theyre already amazed. “What I think has already happened is that the kids have already learned more than they would have in one year of kindergarten,” said Matt Keller, who runs the Ethiopian programme.The fastest learne
19、rand the first to turn on one of the tabletsis 8-year-old Kelbesa Negusse. The devices camera was disabled to save memory, yet within weeks Kelbesa had figured out its workings and made the camera work. He called himself a lion, a sign of strength in Ethiopia.With his tablet, Kelbesa rearranged the
20、letters HSROE into one of the many English animal names he knows. Then he spelled words on his own. “Seven months ago he didnt know any English. Thats unbelievable,” said Keller.The project aims to get kids to a stage called “deep reading”, where they can read to learn. It wont be in Amharic, Ethiop
21、ias first language, but in English, which is widely seen as the key to getting higher-paying jobs.8. How does the Ethiopian programme benefit the kids in the village?A. It trains teachers for them.B. It contributes to their self-study.C. It helps raise their living standards.D. It provides funds for
22、 building schools.解析:细节理解题。根据第三段第一句“The goal is to find out whether kids using todays new technology can teach themselves to read in places where no schools or teachers exist.”可知这个项目有助于培养他们的自我学习能力。故选B。答案:B9. What can we infer from Kellers words in Paragraph 3?A. They need more time to analyse data.B
23、. More children are needed for the research.C. He is confident about the future of the project.D. The research should be carried out in kindergartens.解析:推理判断题。根据第三段第三句“What I think has already happened is that the kids have already learned more than they would have in one year of kindergarten ”可知他对这
24、个项目的未来是很有信心的。故选C。答案:C10. It amazed Keller that with the tablet Kelbesa could .A. learn English words quicklyB. draw pictures of animalsC. write letters to researchersD. make phone calls to his friends解析:细节理解题。根据倒数第二段中“Seven months ago he didnt know any English. Thats unbelievable ”可知通过平板电脑,这个小男孩学习英语
25、的速度是非常快的。故选A。答案:A11. What is the aim of the project?A. To offer Ethiopians higher-paying jobs.B. To make Amharic widely used in the world.C. To help Ethiopian kids read to learn in English.D. To assist Ethiopians in learning their first language.解析:细节理解题。根据最后一段第一句“The project aims to get kids to a s
26、tage called deep reading, where they can read to learn.”可知这个项目的目的是帮助埃塞俄比亚的孩子通过阅读来学习。故选C。答案:CDFrom Asia to America and everywhere in between, Swingan energetic form of dance that includes six-step and eight-step rhythms(节奏)has taken the world by storm. Making a recent comeback, swing dance floors hav
27、e popped up all over the world. Many clubs make fans of Swing happy by holding nights when swing music is played, and sometimes even offering classes to attract customers.Though Swing is now popular worldwide, it first appeared alongside the jazz movements of the 1920s and 1930s in New York City. Wh
28、ile listening to jazz, the young black people of that time developed the movements of the Lindy Hopa style of dance that is best known for a break away or “swing out” move and sudden improvisation(即兴表演).It was reportedly given this name when a reporter was interviewing a person at the dance hall who
29、 was watching other couples dance. When asked what that dance was called, the watcher looked at a newspaper next to him that had an article about Lindberghthe first person to fly alone across the Atlantic(大西洋)which was titled, “Lindy Hops the Atlantic”. Then the watcher announced that “Lindy Hop” wa
30、s the name of the dance, and it has stuck since then.In 1926, the Savoy Ballroom was the first large business to offer a place for people to listen to swing music and dance. With its huge dance floor, the Savoy became a big success overnight, attracting some of the best dancers and musicians in the
31、New York area.Within ten years, the Lindy Hop was sweeping through the United States and became a symbol of unity, as young people of all racial(种族的) backgrounds crowded into dance halls to swing the night away. Traditional dance teachers did not welcome it because they thought it was not even a rea
32、l dance and were quite sure about its demise but Swing has proved them wrong; it continues to be one of the worlds most fun dances.12. Whats the purpose of this passage?A. To introduce a popular form of dance.B. To discover the fun secrets of a dance.C. To tell stories about an energetic dance.D. To
33、 describe the special moves of a dance.解析:主旨大意题。通读全文可知本文主要介绍了摇摆舞的诞生及发展过程,故其写作目的是介绍某种舞蹈。故选A。答案:A13. Which of the following words has the closest meaning to “demise”?A. Challenge.B. Change.C. Development.D. Death.解析:词义猜测题。challenge挑战;change改变;development发展;death死亡;消亡。由后面的转折句“ it continues to be one of
34、 the worlds most fun dances.”可知,demise应与death意思最接近。传统的舞蹈老师认为摇摆舞不是真正的舞蹈,而且确信它将会消亡,但是事实证明他们错了,摇摆舞仍然是世界上最有趣的舞蹈之一。故选D。答案:D14. What can we learn about Swing?A. Its a lively dance with strict rules.B. It has a close connection with a pilot.C. It has a history of over 90 years.D. It attracts mostly young b
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-445912.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022年九江二模 化学参考答案.pdf
