吉林省实验中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 实验 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省实验中学2019-2020学年高一英语下学期期中试题(含解析)本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共150分。第I卷第一部分:听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题; 每小题1分, 满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What does the woman really mean?A. Old Vivian needs no help.B. Old Vivian is very strong.C.
2、The box is very light.2. What place does the street lead to?A. The City Bank.B. The Parliament Building.C. The National Museum.3. How much are the grapes a pound this afternoon?A. 60 cents a pound. B. 40 cents a pound. C. 20 cents a pound.4. What does the man suggest?A. Going to it on Sunday. B. Goi
3、ng to it on Friday. C.Going to it on Saturday.5. Where are the birds now?A. In the garden. B. In the sky. C. On the grass.第二节(共15小题;每小题1分,满分15分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6. Why does the man spe
4、aker go to National Finance Building?A. To have a meeting. B. To meet his friend. C. To have an interview.7. How will the man probably get to National Finance Building?A. By bus. B. By underground. C. By taxi.听第7段材料,回答第8至9题。8. What product does the man plan to buy?A. An MP4. B. A cell phone. C. A ra
5、dio.9. What does the man think of the product?A. Good enough.B. A well-known brand.C. Of poor quality.听第8段材料,回答第10至12题。10. When did the accident happen?A. At 2:35 p.m. B. At 2:55 p.m. C. At 2:45 p.m.11. What may have caused the accident?A. The truck ran too fast.B. The truck broke the traffic rules.
6、C. The car ran too fast.12. What color was the truck?A. Red. B. Grey. C. Blue.听第9段材料,回答第13至16题。13. When did the man graduate from Harvard University?A. In 1990. B. 1993. C. 1999.14. Where is the man working now?A. In Maryland.B. In a university.C. In the National Motors Factory.15. What is the woman
7、?A. A doctor. B. An interviewer. C. An engineer.16. What does the man do well in?A. Singing. B. Dancing. C. Playing the guitar.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which kind of invitation is the best on formal occasions?A. Over the telephone. B. Made in person. C. A written invitation.18. What does R.S.V.P. mean?
8、A. Please reply. B. It is important. C. It is formal.19. What can one bring when going to a dinner party?A. Flowers or wine.B. Wine or a thank-you card.C. A thank-you card or flowers.20. What can we know from the speaker?A. Arriving at a party a few minutes early.B. If late, call the host immediatel
9、y.C. Not to leave with other guests at the same time.第二部分:单项选择(共10小题; 每小题1分, 满分10分)从A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. The police are offering a $ 60,000 _ for information about the killer.A. priceB. prizeC. awardD. reward【答案】D【解析】【详解】句意:警方正在悬赏一笔大的奖金征集有关抢劫的信息。A. price价格;B. prize 奖品,多指在竞赛中所赢得的奖。C. award奖
10、品,是因优点奖励或授予的东西;D.reward报偿,酬劳,指某一个人做了一件事儿得到的报酬,回报。根据句意,是对品德高尚和勤劳的人所给与的奖励。故选D。2. Where does your little daughter want to go during her holiday ? She is always looking forward to _ to the Wu Yi Mountain.A. takeB. takingC. being takenD. be taken【答案】C【解析】【详解】考查非谓语动词。句意:你小女儿想要到哪里度假?她一直盼望被带到武夷山去度假。look for
11、ward to 是固定短语,to是介词,后加动词ing,所以排除AD,句中意思是她盼望着有人带她去Wu Yi Mountain。是被带。所以用被动语态,故选C。3.If you cheat in the exam, youll never _ it.A. get in withB. get along withC. get away withD. get through【答案】C【解析】【详解】考查动词短语辨析。句意:如果你在考试中作弊,你将不会侥幸逃脱惩罚。A. get in with参加;B. get along with和相处;C. get away with侥幸逃脱惩罚;D. get
12、through通过。根据句意,故选C。4.Its nearly 7 oclock. Jack _ be here at any moment.A. shallB. had toC. ought toD. have to【答案】C【解析】【详解】考查情态动词。句意:现在已经七点钟了。杰克应该会随时出现的。ought to应当,表示推测和可能性;shall常用于主语是第一人称的句子中,如果主语是第二、三人称,则表示责备,警告等;have to必须,强调客观需要。根据句意。故选C。5. Seeing the happy _ of children playing in the park, Im fu
13、ll of joy and confidence in the future of our country.A. sightB. viewC. signD. scene【答案】D【解析】【详解】考查名词词义辨析。句意:看到孩子们在公园里玩耍的快乐场面,我欣喜若狂,对我们国家的未来充满信心。A. sight视力;眼界;见解;B. view视野;风景;C. sign标志;符合;D. scene场面;情景。根据语境,此处表达“看到孩子们在公园里嬉戏的快乐情景”之意,scene常指包含人的活动的场景,其他三个选择项不符合语境。故选D。6. The final decision is _ Bob wil
14、l carry out this difficult task.A. thatB. whichC. whoD. whether【答案】A【解析】【详解】考查名词性从句。句意:最后的决定是鲍勃将会执行最艰难的任务。分析句中可知,这里是考查表语从句,从句不缺少任何成分且句意完整,所以用that连接。故选A。7.The other day, my brother drove his car down the street at _ was a dangerous speed.A. asB. whatC. whichD. that【答案】B【解析】【详解】考查名词性从句。 句意:前几天,我哥哥在街上开
15、车,以危险的速度行驶。分析句子结构,空后是介词at后的宾语从句;宾语从句中缺少主语,且指物,因此用what引导宾语从句,在从句中作主语。故选B项。8.Once fighting _ between the two villages and many people were killed.A. broke outB. was broken outC. had broken outD. had been broken out【答案】A【解析】【详解】考查时态。句意:一旦两个村庄之间爆发恶斗,许多人会丧生。根据“were killed”可知,本句为一般过去时,且break out为不及物动词短语,无
16、被动形式。故选A项。9.He bought a new building _top is different from those of the others around.A. whatB. whichC. thatD. whose【答案】D【解析】【详解】考查定语从句。句意:他买了一幢新楼,它的顶部和周围其他的不同。句中包含定语从句,先行词是building,_top is different from those of the others around是定语从句,关系词在定语从句中作top的定语,指楼的顶部,用关系代词whose引导。故选D。10._ is known to us th
17、at the Amber Room belongs to the Russians.A. AsB. WhichC. ItD. What【答案】C【解析】【详解】考查it做形式主语。句意:我们知道琥珀屋是俄国人的。句中that the Amber Room belongs to the Russians.是主语从句,用it做形式主语。故选C。第三部分:完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。My husband Val and I had not been getting along well late
18、ly. We didnt argue, but we hardly _11_. I knew that one _12_ was that I often scolded him. Unluckily, I looked only at his fault(缺点)and forgot to notice how _13_ he had done in everything.I really didnt want to be _14_ talking too much, but it seemed as if I couldnt _15_. However, I made up my mind
19、to have a _16_. Could I ?I decided to try. Each day I would find one thing I liked in _17_ and mentioned it to him.The first day, again, appeared the greatest problem. I noticed _18_ things I didnt like about Val. Why did he leave his books everywhere in his study instead of putting them _19_?How co
20、uld he wear that _20_shirt again? And I had a difficult time _21_with anything good I could mention.I thought and thought. _22_ he was good sometimes. When something needed repairing around the house, Val _23_until he discovered what was wrong. _24_ , I told Val I was glad he was patient _25_my faul
21、t and said something about the way I often scolded him. He smiled,a small, weak smile _26_ made me angry, “Maybe this isnt going to work.” I said to myself. But as three weeks continued, finding something good about my husband came more _27_ . He deals honestly with everyone; he treats our children
22、with _28_. Why had I seen so many unpleasant things?By the end of the 21 days, I couldnt believe how easy _29_ had become to praise Val. And Val did seem _30_. In fact, he mentioned that I seemed to have changed a lot.11. A. exchangedB. spokeC. touchedD. communicated12. A. resultB. ideaC. problemD.
23、method13. A. wellB. badlyC. angrilyD. really14. A. a girlB. a ladyC. a studentD. a wife15. A. improve himB. scold himC. help myselfD. believe myself16. A. restB. chanceC. lookD. change17. A. my husbandB. myselfC. our childrenD. himself18 A. quite a fewB. fewC. muchD. little19. A. in waysB. in orderC
24、. on the wayD. out of order20. A. cleanB. smartC. dirtyD. tidy21. A. making upB. putting upC. turning upD. coming up22. A. After allB. In allC. At allD. All above23. A. paid attentionB. took careC. worked hardD. was tired24. A. Next dayB. SomedayC. The next dayD. After a day25. A. toB. withC. forD.
25、in26. A. thatB. whatC. whoD. whose27. A. difficultlyB. easilyC. directlyD. surprisingly28. A. kindnessB. prideC. rudenessD. fear29. A. thisB. thatC. itD. I30. A. the sameB. activeC. badD. different【答案】11. D 12. C 13. A 14. D 15. C 16. D 17. A 18. A 19. B 20. C 21. D 22. A 23. C 24. C 25. B 26. A 27.
26、 B 28. A 29. C 30. D【解析】【分析】这是一篇记叙文。本文主要讲述了作者和她丈夫之间因为不沟通等原因产生了相处不愉快的问题,通过她自己的努力改变,开始发现丈夫的优点,夸赞丈夫,夫妻之间的问题也随之解决了。【11题详解】考查动词词义辨析。句意:我们不争吵,但是我们也几乎没有沟通。A. exchanged交换;B. spoke说;C. touched触碰,感动;D. communicated沟通。从文中“My husband Val and I had not been getting along well lately. We didnt argue, but we hardl
27、y _1_.”可知,作者和丈夫最近相处地不好,相处不好一般会有争吵,但是他们连争吵都没有,说明他们之间已经几乎没有沟通了,故选D项。【12题详解】考查名词词义辨析。句意:我知道其中一个问题就是我总是责备他。A. result结果;B. idea想法;C. problem问题;D. method方法。从本句里的定语从句部分“that I often scolded him.”可知,是作者责备他丈夫,所以说明这个应该是他们相处不好的问题之一。故选C项。【13题详解】考查副词词义辨析。句意:不幸地是,我只看到他的缺点,而且也没有注意到他在做事情时做得有多好。A. well好地;B. badly糟糕地
28、;C. angrily生气地;D. really真正地。从句中“I looked only at his fault(缺点)and forgot to notice how _3_ he had done in everything.”并列连词and可知,连词前面是说作者只看到是他丈夫的缺点,连词后面也应该是与前面相同,所以后面就应该是讲作者没有注意到他在做事情时做得有多好,故选A项。【14题详解】考查名词词义辨析。句意:我真地不想成为一个说太多话的妻子,但似乎我自己控制不了自己。A. a girl一个女孩;B. a lady一位女士;C. a student一位学生;D. a wife一位妻
29、子。从上文“My husband Val and I had not been getting along well lately.”可知,文中是在讲作者和他丈夫之间的问题的,所以这里也应该是在作者在家庭里的角色,一位妻子,结合选项,故选D项。【15题详解】考查固定搭配。句意:我真地不想成为一个说太多话的妻子,但似乎我自己控制不了自己。从句中“I really didnt want to be _4_ talking too much”可知,作者自己并不想成为一个说太多的妻子,but转折,但是她又控制不住自己,情不自禁就成这样了, can (could)help myself(情不自禁,自己控
30、制不了自己)为固定搭配。故选C项。【16题详解】考查名词词义辨析。句意:不管怎么样,我下定决心要做出改变,我应该怎么做?A. rest休息;B. chance机会;C. look看;D. change改变。根据下文 I seemed to have changed a lot可知,作者下定决心要做出改变,故选D项。【17题详解】考查名词词义辨析。句意:我决定试一试,每天我都会在我丈夫身上发现一个我喜欢的优点,并且告诉他。A. my husband我的丈夫;B. myself我自己;C. our children我们的孩子;D. himself他自己。从文中“mentioned it to hi
31、m.”可知,是作者要在丈夫身上发现优点,故选A项。【18题详解】考查限定词辨析。句意:我注意到许多我不喜欢的事情,为什么他把书房里的书丢的到处都是而不是把书有序地摆放。A. quite a few许多的;B. few几乎没有的;C. much许多的;D. little几乎没有的。选项里只有AB两个是可以修饰后面的things的,而且在下文中“How could he wear that _10_shirt again?”还提到了一些让作者不喜欢的事情,所以本句表达肯定的意思。故选A项。【19题详解】考查介词短语辨析。句意:我注意到许多我不喜欢的事情,为什么他把书房里的书丢的到处都是而不是把书有
32、序摆放。A. in ways在方法上;B. in order有序地;C. on the way在路上;D. out of order有毛病地。从句中“Why did he leave his books everywhere”可知,作者丈夫把书乱放,而不是有序摆放。故选B项。【20题详解】考查形容词词义辨析。句意:他怎么又穿上那件脏衬衫?A. clean干净的;B. smart聪明的;C. dirty脏的;D. tidy整洁的。从上文中“I noticed _8_ things I didnt like about”作者在举例她看到很多不喜欢丈夫做的事,穿上那件脏衬衫是其中的一件事情,结合选项
33、,故选C项。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:我很难想出任何一件我可以提到嘴上的好事情。A. making up编造,化妆;B. putting up张贴;C. turning up调大;D. coming up被提出。由前文可知,作者不喜欢做的很多事情,所以很难想出任何一件可以提到嘴上的好事情。come up with 提出,故选D项。【22题详解】考查副词短语辨析。句意:我想了想,毕竟他有的时候也是不错的。A. After all毕竟;B. In all总之;C. At all根本;D. All above以上全部。从下文中“When something needed repairin
34、g”可知,在这里作者不再说丈夫的缺点,而是开始讲述她丈夫的优点,毕竟他有的时候也是不错的,故选A项。【23题详解】考查动词短语辨析。句意:当房子周边有需要修复的,他会一直努力工作,寻查着问题,直到他发现问题。A. paid attention注意;B. took care照顾;C. worked hard努力工作;D. was tired累了。从文中“until he discovered what was wrong.”可知,直到作者丈夫发现问题,说明他丈夫一直在努力工作着,寻查着需要修复的地方。故选C项。【24题详解】考查副词短语辨析。句意:第二天,我告诉我丈夫Val ,我很高兴他对我很有
35、耐心,包容我的缺点。A. Next day明天;B. Some day某一天;C. The next day第二天;D. After a day一天之后。因为本文是在讲述过去的事情,而且与前文the first day呼应,故选C项。【25题详解】考查介词词义辨析。句意:第二天,我告诉我丈夫Val,我很高兴他对我很有耐心,包容我的缺点。A.to到; B.with和; C.for因为; D.in在里。be patient with(对有耐心,包容)为固定搭配,故选B项。【26题详解】考查关系词辨析。句意:他微微笑了一下,这让我很生气,“也许这也不能行得通。”我自言自语道。从句中“He smile
36、d, a small, weak smile _16_ made me angry”可以判断出smile后面的句子是定语从句,先行词是物,从句中缺主语,故选A项。【27题详解】考查副词词义辨析。句意:但是继续了三周后,我发现我更容易找到一些我丈夫的优点了。A. difficult困难的;B. easily容易地;C. directly直接地;D. surprisingly惊讶地。从文中“But as three weeks continued, finding something good about my husband came more _17_ .”可知But表转折,表示事情从好的方向
37、开始发展了,相较于之前作者很难发现她丈夫的优点,现在她比较容易地发现她丈夫的优点了。故选B项。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:他对待每个人都很真诚,对待我们的孩子很和蔼。A. kindness和蔼;B. pride骄傲;C. rudeness粗鲁;D. fear害怕。根据“He deals honestly with everyone”可知,丈夫对待我们的孩子很和蔼。故选A项。【29题详解】考查代词辨析。句意:21天之后,我都不敢相信,夸赞丈夫Val变得如此容易。A. this这个;B. that那个;C. it它;D. I我。分析本句“I couldnt believe how eas
38、y _19_ had become to praise Val.”可知句中缺一个主语,夸赞丈夫是真正主语,所以需要形式主语it,故选C项。【30题详解】考查形容词词义辨析。句意:并且Val看起来也不一样了。A. the same相同的;B. active积极的;C. bad坏的;D. different不同的。根据句In fact, he mentioned that I seemed to have changed a lot.可知,作者改变了对丈夫的看法,在作者眼里,丈夫不一样了,而丈夫由于妻子态度的改变也变得不一样了。故选D项。【点睛】完形填空的解题技巧之一就是要根据上下文来“推理”出最
39、佳选项。所以要求考生一定要遵循“上下求索”的原则来查找信息。如第4小题从上文“My husband Val and I had not been getting along well lately.”可知,文中是在讲作者和他丈夫之间的问题,所以这里也应该是在作者在家庭里的角色,是一位妻子,结合选项,故选D项。同时考生在做题过程中也应注意从句中g关系词的用法。如第16小题从句中“He smiled, a small, weak smile _16_ made me angry”可以判断出smile后面的句子是定语从句,先行词是物,从句中缺主语,故选A项。第四部分: 阅读理解(共两节,满分40分)
40、第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。APart-time jobs for 15 and 16 years oldsWaiter / WaitressA job as a waiter or waitress is a good choice for 16-year-olds. Not only can one earn $9-$12 an hour, but they can also get the tips (小费). Most people that visit a restaurant dont just ha
41、ve good food. They come here to relax and have a good time. Besides serving food quickly, a young waiter who talks to them politely with a smile on his face will make the diners enjoy their time at the restaurant.Work in a libraryIf one is fond of books, working in a library is another suitable choi
42、ce. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can actually sit down and finish their homework. So on returning home, they would have time to hang around with friends or just relax. So working in a library is an excellent part-time job for teens, especially for school studen
43、ts.Internet jobsThere are many ways of making money through online jobs like clicking on advertisements, visiting sites and signing up with them. However, such online jobs dont pay well. A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask on
44、e about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers.31. A student who is busy with his research paper will probably choose to work _.A. in a restaurantB. in a libraryC. on the InternetD. in an IT company32. The writer wrote this text to _.A. te
45、ll us the importance of doing part-time jobsB advise teenagers how to choose a part-time jobC. teach young people how to make lots of moneyD. introduce his/her experience of doing part-time jobs33. Why do some companies ask the teens to do surveys?A. The teens have more free time.B. They can pay les
46、s to the teens.C. They need advice to make products for teens.D. The teens usually express their true opinions.【答案】31. B 32. B 33. C【解析】本文是说明文。这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议,包括服务员,图书馆的工作,和网络的工作。介绍了适合这些工作的人和如何做好这些工作。【31题详解】细节理解题。根据文章Work in a library部分中的If one is fond of books, working in a library is anoth
47、er suitable choice. Besides the pay is good, it offers a lot of free time when students can actually sit down and finish their homework.(如果一个人喜欢读书,在图书馆工作是另一个合适的选择。除了工资高,它还提供了很多自由时间,学生们可以坐下来完成作业)可知,忙于论文的学生可能会选择在图书馆上班。故选B。【32题详解】推理判断题。根据文章的内容和标题Part-time jobs for 15 and 16 years olds(15岁和16岁的兼职工作)可知,作
48、者写这篇文章是为了给年轻人一些怎么做兼职工作的建议。故选B。【33题详解】细节理解题。根据文章Internet jobs部分中的A better Internet job for teens is to complete online surveys. These are quite simple surveys that usually ask one about his/ her opinions and ideas. Many companies use these ideas to make products designed for teenagers.(对青少年来说,更好的网络工作
49、是完成在线调查。这些是非常简单的调查,通常询问一个人的意见和想法。许多公司利用这些想法来为青少年设计产品)可知,公司让年轻人做调查是他们需要给年轻人做产品的建议。故选C 。BThat warm day was the only day of the week without rain.I opened the door,took a seat and began to enjoy the wonderful sunshine.Suddenly,I noticed that the house near mine had been sold.An elderly lady was in fron
50、t of the door,with some beautiful flowers beside her.I walked to her.She looked to be in her early eighties and had the prettiest white hair.“Hi!My name is Karmen,” I said smiling brightly at the old lady.She smiled back and said,“Hello,Karmen.Im Kitty.” Her voice was very strong for someone at her
51、age.Later,I learned that she was alone and had no family or relatives to help her.From that day on,I often visited her and helped her with her housework and sometimes she gave me some delicious food.A year passed,and I considered her to be one of my best friends.One day,I walked over for my morning
52、visit and knocked on the door,but there was no answer.I knocked again,and she still didnt turn up.So I let myself in,using the key she had given me.I checked her living room and then her kitchen.I finally went into her bedroom,and she was lying peacefully on her bed.Beside her there were two notes.O
53、ne was her will(遗嘱),which said all that she had would be given to me.The other was a thank-you note.I went to her bedside and cried sadly.Though several years has gone by,I still miss her deeply.Whenever I look at the beautiful flowers in front of her house,I remember the wonderful friendship we had
54、.34. Through visiting the old lady,the author learned that the old lady .A. disliked all her relativesB. had no one to look after herC. didnt want to live with her familyD. was looking for someone to look after her35. What can we learn from the passage?A. The old lady was not kind.B. The author didn
55、t have any good friends.C. The old lady didnt know how to make food.D. The author got along very well with the old lady.36. What does “turn up” mean in Paragraph 3?A. appearB. leaveC. tryD. change37. In order to thank the author,the old lady decided to.A. give the author her favourite flowersB. let
56、the author know she was her best friendC. give the author a key to her houseD. leave all that she had to the author【答案】34. B 35. D 36. A 37. D【解析】本文为记叙文。这篇短文作者主要记述了他和一位老人的友谊。【34题详解】细节理解题。根据第二段中的Later,I learned that she was alone and had no family or relatives to help her.可知,没有人来照顾她。故B选项正确。【35题详解】细节理
57、解题。根据短文第二、三段描述可知,作者和这个老人相处得很好,以至于最后将财产都给了作者。故D选项正确。【36题详解】词义猜测题。由下文描述可知,作者用老人给她的钥匙检查了她的起居室,走进她的卧室,她安详地躺着,留下了遗嘱,因此可知老人去世了,因此推断没有出现,故turn up与appear意思相同。故A选项正确。【37题详解】根据第三段中One was her will, which said all that she had would be given to me. The other was a thank-you note. I went to her bedside and crie
58、d sadly.可知,为了感谢作者,老太太决定把她所有的东西都留给作者。故D选项正确。CSmoking is harmful. But as soon as you quit the habit, everything will be OK, right? Wrong.New research has found that even if you give up smoking, the damage it has done to your genes will stay there for a much longer time. In the research, a team of US s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
