吉林省汪清县第六中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 汪清县 第六 中学 2019 2020 学年 英语 学期 期中 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省汪清县第六中学2019-2020学年高二英语下学期期中试题(含解析)考试时间:120分钟一、听力(满分30分)第一节听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读 下一小题。每段对话仅读一遍。1.What is the woman preparing for?A. A class. B. A test. C. A meeting.2. When did the lecture probably start?A. At 10: 00 am B. At 9: 00 am.10 C
2、. At 8: 30 am.3. How will computer users control the mouse with the new tool?A. With their feet. B. With their eyes. C. With their hands.4. What is the womans feeling about the final exam?A. Worried. B. Confident. C. Disappointed.5. What are the speakers mainly talking about?A. Different colors. B.
3、A cup. C. A painting.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个 中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟,听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍.听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What will the man do tomorrow?A. Pick up his girlfriend. B. Have a picnic. C. Attend a party.7. What kind of party will be held tomorrow
4、 evening?A. A dinner party. B. A birthday party. C.A dress party.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. What did Bill do this morning?A. He played chess. B. He watched TV. C. He practiced basketball.9. What does the man decide to do?A. Send Bill to school. B. Plan Bills future. C. Spend more time with Bill.听下面一段对话,
5、回答第10至第12三个小题。10. What is the relationship between the speakers?A. Father and daughter. B. Brother and sister. C. Teacher and student.11.whose birthday party will the girl attend?A. Her moms. B. Her Dads. C. Her friends.12. What will the girl do from next week?A. Look after her neighbors children.B.
6、 Walk the dog for her new neighbor.C. Help her parents do more housework.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. Who inspired the woman to start cooking?A. Her children. B. Her husband. C. Her grandmother.14. What is Simple, Fast, and Healthy?A. A blog. B. A book. C. A magazine.15. How many children does the woma
7、n have ?A. Two. B. Three. C. Four16. Why did the woman start writing about food?A. She loves writing. B. She has lots of free time. C. She hopes to make money.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. Where can the passengers have tea?A. On B-Deck. B. On C-Deck. C. On D. Deck.18. What service can the passengers hav
8、e?A. Free meals. B. Money exchange. C. Free gifts.19. What is very dangerous during the voyage?A. Walking in the ship. B Smoking on the deck. C. Staying on the car deck.20. What do the passengers take e ship for?A. Training. B Sightseeing. C. Crossing.二、阅读理解(共20小题,每小题2分,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
9、阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AKwame Alexander is a best-selling author of 24 books. His novel in verse (诗体) The Crossover won the Newbery Medal in 2015, and was followed by another verse novel in 2016, Booked. In the just-released The Playbook: 52 Rules to Aim, Shoot, and Score in This Game Call
10、ed Life, Alexander aims to inspire readers to dream big and reach for their goals.Time For Kids:What can you tell us about The Playbook?Kwame Alexander:I wanted to write a book about how important it is to persevere (坚持) and accept the challenges that come, because they only make you stronger. And I
11、 wanted to do it in a really cool and fun way, using sports as a metaphor (隐喻), so students would be interested in reading a book that is telling them how to make their lives better.TFK:Where did you get the idea for the book?Alexander:In The Crossover, the father of the main characters, Josh and Jo
12、rdan, gives them these rules for life, called Basketball Rules. Well, I was having breakfast with a friend of mine in New York City. He said, “Kwame, I love those Basketball Rules you have in The Crossover. You should think about writing a whole book on those.” Thats where it all began.TFK:Is it har
13、d to mix sports and poetry (诗歌)?Alexander:I love sports, and Ive been writing poetry since I was a kid. So those two things are as natural to me as breathing, laughing and walking.TFK:Youve said teachers need to make learning poetry fun. Did you have a teacher like this as a kid?Alexander:My mom. Sh
14、e read poetry to my sisters and me when I was a kid, and she would make the words jump off the page!TFK:What advice would you give to young writers?Alexander:Read everything you can get your hands on. The best way to become a good writer is to read what other people have written.1. What can we learn
15、 about The Playbook?A. It is a historical novelB. It won the Newbery Medal.C. It is actually about rules for life.D. It is based on Alexanders true life.2. Who inspired Alexander to write The Playbook?A. His mom who read poetry to him.B. The teacher who taught him poetry.C. His friend who read The C
16、rossover.D. The two characters in The Crossover.3. When Alexander was a kid, how did he feel about poetry?A. It was rather boring.B. It was quite difficult.C. It was pretty mysterious.D. It was very interesting.4. In Alexanders mind, whats important to become a good writer?A. Always dream big.B. Gla
17、dly accept challenges.C. Read as much as possible.D. Have a wide knowledge of poetry.【答案】1. C 2. C 3. D 4. C【解析】这是一篇议论文。通过采访一位作家来论述他的作品:激励读者怀揣梦想,实现他们的目标。【1题详解】细节理解题。通过审题得知Playbook是关键词,可定位于此:the father of the main characters, Josh and Jordan, gives them these rules for life, called Basketball Rules.主
18、角的父亲给出他们叫做篮球规则的生活规则,可以推出C选项切合文意。故选C。【2题详解】细节理解题。审题得知关键词为inspire,故定位于此:I was having breakfast with a friend of mine in New York City. He said, “Kwame, I love those Basketball Rules you have in The Crossover. You should think about writing a whole book on those.” Thats where it all began.可知得到这个想法的灵感来自
19、于他纽约的一个读过他的书籍的crossover朋友。选项C切合文意,故选C。【3题详解】推理判断题。从文章中相关的地方可以得知:作者的妈妈使得诗句当中的词语跳出页面,这是字面意思,隐含的意义在于让诗句活灵活现。加上上一句记者问:Youve said teachers need to make learning poetry fun.你说过老师需要让学习诗歌变得有趣。隐含的意义就是他觉得诗歌是很有趣的。D选项切合文意,故选D。【4题详解】推理判断题。可定位于此:Read everything you can get your hands on. The best way to become a
20、good writer is to read what other people have written.读一切你手上的读物,最好的成为一名好作家的方式就是阅读别人已经写出的作品。这里读一切你手上的读物,意思转换过来就是尽可能多的阅读。C选项切合文意。故选C。BThe United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland is the eleventh largest nation in Europe. England, Wales and Scotland make up the island of Great Britain, whic
21、h takes up most of the Britain Isles. Northern Ireland, Scotland and Wales are mountainous. The highest mountain is Ben Nevis in Scotland. Plains and valleys cover much of England. The British climate is mild.About 58 million people live in the United Kingdom. Few other countries are so crowded. Fou
22、r out of five people live in cities such as Belfast, Glasgow, and London. London is the capital. Great Britain grows half of the food it needs. Its industries help to pay for the food that is bought from abroad. The United Kingdom manufactures a wide range of goods. Service industries, such as touri
23、sm, that provide services rather than producing goods, are increasing. Traditional industries, such as coal mining, are declining.5. There are many mountains in _.A. Northern Ireland, Scotland and EnglandB. England, Wales and ScotlandC. Wales, Scotland and Northern IrelandD. Northern Ireland, Wales
24、and England6. In the United Kingdom, about _people live in big cities.A. 58 millionB. 48.8 millionC. 38.8 millionD. half7. According to the passage, which of the statements is true?A. Great Britain grows all of the food it needs.B. The United Kingdom manufactures a narrow range of goods.C. The speed
25、 of tourism in UK is increasing faster than producing goods.D. The coal mining is also increasing fast.【答案】5. C 6. B 7. C【解析】本文是一篇说明文。文章从地形、人口分布和工业等方面大致介绍了英国的概况。【5题详解】细节理解题。根据第一段中的Northern Ireland, Scotland and Wales are mountainous.(北爱尔兰、苏格兰和威尔士是多山的)可知,威尔士、苏格兰和北爱尔兰有许多山脉。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第二段中的About
26、 58 million people live in the United Kingdom. Four out of five people live in cities.(大约有5800万的人住在英国,其中五分之四的人住在大城市)可知,住在大城市的人口为5800万0.8=460万。故选B。【7题详解】细节理解题。根据第三段中的Service industries, such as tourism, that provide services rather than producing goods, are increasing.(提供服务而不是生产商品的服务业,如旅游业正在增长)可知,英国旅
27、游业的发展速度比生产商品的速度还要快。故选C。CThere were many beautiful buildings in ancient Rome, but the living conditions for ordinary people were bad. Most of their homes were so poorly made that they fell down or were fire hazards (danger) with their steep, narrow wooden stairways. Most people were packed into apart
28、ment buildings that rose shakily (unsafely) six to twelve floors above the ground. The apartments were rooms about three metres square, and each building housed about five hundred people.These tall buildings faced each other across streets only three metres wide, so no sunlight reached the ground. E
29、ven so, apartments were costly, though cheaper places could be found outside Rome. But people wanted to be near their work and entertainment. So the streets became crowded and it was hard to move quickly. At night, the streets were filled with noise as food and supplies were brought into the city on
30、 wagons and carts.8. In ancient Rome, most people lived in _ apartments.A. small and crowdedB. clean and tidyC. spacious and sunnyD. tall and big9. The streets in ancient Rome were _.A. crowded and noisyB. wide and brightC. narrow and darkD. both A and C10. People liked to live in Rome because_.A. t
31、he apartments were comfortableB. the living expenses were lowC. they have no money to build houses outside the cityD. they wanted to enjoy the conveniences of the city11. This passage is mainly about _ in ancient Rome.A. the beautiful buildingsB. the living conditions of ordinary peopleC. the street
32、s and transportationD. the food and daily supplies【答案】8. A 9. D 10. D 11. B【解析】本文是一篇说明文。本文主要向读者介绍了古罗马的普通人的居住条件,包括房屋和街道等。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“Most people were packed into apartment buildings. The apartments were rooms about three metres square, and each building housed about five hundred people. ”可知,大
33、多数人挤在公寓楼里。这些公寓是约三平方米的房间,每栋楼住了大约五百人。即在古罗马,大多数人住在小而拥挤的公寓中。故选A。【9题详解】细节理解题。根据第二段中的“These tall buildings faced each other across streets only three metres wide, so no sunlight reached the ground. So the streets became crowded and it was hard to move quickly. At night, the streets were filled with noise
34、as food and supplies were brought into the city on wagons and carts.”可知,这些高大的公寓楼隔着三米宽的街道彼此相对,所以没有阳光直射到地面。街道变得拥挤,人们难以快速移动。到了晚上,当食物和生活用品被用货车和手推车运到城市的街道上时,街道便充斥着噪音。由此可知,古罗马的街道是昏暗的、狭窄的、拥挤的和嘈杂的。故选D。【10题详解】推理判断题。根据第二段中的“ Even so, apartments were costly, though cheaper places could be found outside Rome. B
35、ut people wanted to be near their work and entertainment. ”可知,即使没有阳光直射到地面,公寓也很昂贵,在罗马以外可以找到便宜些的地方。但是人们希望生活在靠近工作和娱乐场所的地方。即人们喜欢住在罗马是因为人们想要享受城市生活的便利。故选D。【11题详解】主旨大意题。通读全文,尤其是第一段的“ There were many beautiful buildings in ancient Rome, but the living conditions for ordinary people were bad. ”可知,古罗马有许多美丽的建筑
36、,但老百姓的生活条件很差。下文就具体情况进行了详细的介绍。即文章的主要内容是关于古罗马时期的普通百姓的生活条件。故选B。DBicycle SafetyOperation Always ride your bike in a safe, controlled manner on campus(校园). Obey rules and regulations. Watch out for walkers and other bicyclists, and always use your lights in dark conditions.Theft Prevention Always securel
37、y lock your bicycle to a bicycle rack even if you are only away for a minute. Register your bike with the University Department of Public Safety. Its fast, easy, and free. Registration permanently records your serial number, which is useful in the possible recovery of the bike stolen.EquipmentBrakes
38、 Make sure that they are in good working order and adjusted properly.Helmet A necessity, make sure your helmet meets current safety standards and fits properly.Lights Always have a front headlight visible at least 500 feet in front of the bike. A taillight is a good idea.Rules of the RoadRiding on C
39、ampus As a bicycle rider, you have a responsibility to ride only on streets and posted bicycle paths. Riding on sidewalks or other walkways can lead to a fine. The speed limit for bicycles on campus is 15 mph, unless otherwise posted. Always give the right of way to walkers. If you are involved in a
40、n accident, you are required to offer appropriate aid, call the Department of Public Safety and remain at the scene until the officer lets you go.Bicycle Parking Only park in areas reserved for bikes. Trees, handrails, hallways, and sign posts are not for bicycle parking, and parking in such spots c
41、an result in a fine.If Things Go WrongIf you break the rules, you will be fined. Besides violating rules while riding bicycles on campus, you could be fined for: No bicycle registration . $25 Bicycle parking banned .$30 Blocking path with bicycle .$40 Violation of bicycle equipment requirement .$351
42、2. Registration of your bicycle may help you _.A. get your serial numberB. receive free repair servicesC. settle conflicts with walkersD. find your stolen bicycle13. According to the passage, what bike equipment is a free choice for bicycle riders?A. A helmet.B. A headlight.C. A taillight.D. Brakes.
43、14. If you lock your bicycle to a tree on the campus, you could be fined _.A. $30B. $35C. $40D. $2515. What is the passage mainly about?A. Directions for bicycle tour on campus.B. Regulations of bicycle race on campus.C. Rules for riding motor vehicles on campus.D. A guide for safe bicycling on camp
44、us.【答案】12. D 13. C 14. A 15. D【解析】【分析】这是一篇说明文。本文是关于校园自行车安全的指南,从防盗,停车,装置等方面进行详细说明。【12题详解】细节理解题。根据文中theft prevention 一段中的“which is useful in the possible recovery of the bike stolen”可知,登记自行车可以帮助找回丢失的自行车,故选D。【13题详解】细节理解题。根据Equipment 部分的Lights Always have a front headlight visible at least 500 feet in f
45、ront of the bike. A taillight is a good idea.可知,有后车灯是个好主意。其他都强调必要和确定。所以用后车灯可以根据情况选择。故选C。【14题详解】细节理解题。根据If Things Go Wrong一段的叙述Bicycle parking banned-$30,可知把自行车锁在树上会被罚款30美元,选A。【15题详解】主旨大意题。根据全篇文章和标题Bicycle Safety可知,本文是关于校园自行车安全的指南。故选D。【点睛】本文是一则广告,学生可以先读题目再看文章,这样可以大大提高阅读的效率和速度。找到相关的信息句,再进行判断会更快。做主旨题的时
46、候要选择最适合整体文章的句子,不能以偏概全。本题的第4小题考查主旨大意,选项A、B、C均不是本文的内容。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Increase your creativityEvery month I face the same problem how to write educational, informative and, hopefully, interesting articles. _16_. At other times my mind goes blank (空白的), and
47、 I experience a creative block.At times we all face creative challenges in life, from designing websites to decorating our apartments, but there are ways to work through creative slumps (低潮).DaydreamFor years, others may have told you to stop daydreaming. _17_. Daydreaming sometimes helps you take a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
