分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 15

类型2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(B)(含解析)北师大版必修5.docx

  • 上传人:a****
  • 文档编号:446975
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOCX
  • 页数:15
  • 大小:34.89KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测B含解析北师大版必修5 2021 2022 学年 高中英语 Learning 单元 检测 解析 北师大 必修
    资源描述:

    1、第15单元检测(B)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你都有5秒钟的时间阅读题目;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话仅读一遍。M:How much is an airmail letter to Japan?W:Twenty cents including an eight cents worth envelope.M:Well,just give me a stamp.I have

    2、got it packed.1.How much will the man pay?A.8 cents.B.12 cents.C.20 cents.答案BW:Do I need to know how to use a computer?M:You do not need computer experience to take the test.The test instructions are easy to understand.2.What will the woman do?A.Take a test.B.Look for a new job.C.Learn to use a comp

    3、uter.答案AM:Come on,Ann.Weve only got five minutes to go.W:But Ive got to clean the managers room.M:Why not ask Susan to do it?W:Yes,shes the right person.3.Who will probably clean the managers room?A.The woman.B.Susan.C.The man.答案BW:Excuse me.Can you help me?Im looking for the Main Hall.M:Well,Im loo

    4、king for it too.I think its in the Administration Building.Are you a new student?W:Yes,I am.4.Where does the conversation probably take place?A.At an airport.B.In a hospital.C.In a school.答案CW:You should have been here thirty minutes ago.The film has been on.M:Sorry.I was about to leave my house whe

    5、n I had an unexpected visitor.We talked for some time.W:I dont want such things to happen again.5.What are the speakers talking about?A.Why the man is late.B.What the film is about.C.Who the unexpected visitor is.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置

    6、。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hey,can I ask you something?M:Sure.What is it?W:Well,its about Ramon.Hes a friend of yours,right?M:Yeah.You know,we are in the same department and often have classes in the same classroom.W:Well,have you ever noticed that h

    7、e stands really close when hes talking to you?I mean,I really like talking to him,but it makes me feel a little strange.M:Yeah,I have noticed that,but Ramon is from Mexico.In Mexican culture,people stand a little closer together than were used to here in the US.W:Do you think we should say something

    8、?M:Thats a hard thing to talk about with someone.6.What is the relationship between the man and Ramon?A.Classmates.B.Neighbours.C.Colleagues.答案A7.Why does Ramon stand close when talking to someone?A.He doesnt hear well.B.He behaves strangely.C.Its the culture of his country.答案C听第7段材料,回答第8、9题。W:Do yo

    9、u know that astronauts have made something in space?M:No.What kind of things?W:Tiny plastic balls.M:Balls?Do you mean to tell me that astronauts have nothing better to do than make such things in space?It seems to me they could make more useful things out there.W:Oh,but they can be used for many med

    10、ical science purposes,such as carrying on cancer research.M:That sounds better.But why do they make such objects in space rather than on earth?W:Because earth pull affects them.The balls produced on earth are often out of shape,not exactly round.8.What are the speakers mainly talking about?A.A resea

    11、rch plan in space.B.A certain product made in space.C.A problem of making things in space.答案B9.Why have astronauts made the balls in space?A.To produce them cheaply.B.To keep them smaller in size.C.To make them perfectly round.答案C听第8段材料,回答第10至12题。W:Steve,whats all that noise outside?M:Just a minute,

    12、Ill have a look.Oh! It looks as if the new next door neighbours are moving in.W:Oh,its a bit early,isnt it?Well I guess wed better get up.M:Its amazing how quickly the houses are selling around here.The Browns only put it on the market a month ago.W:What place did they move to?M:I think he told me t

    13、hey were buying a house downtown.W:Sounds nice.I hope the new neighbours are nice.M:Well,I was speaking with Mr.Brown last week.He told me they are a young couple with two daughters.They like this house because it is near a good school.10.When does the conversation probably take place?A.In the morni

    14、ng.B.In the afternoon.C.In the evening.答案A11.What do we know about Mr.Browns old house?A.It is big and new.B.It is in downtown.C.It is not far from a good school.答案C12.What is the probable relationship between the speakers?A.Neighbours.B.Husband and wife.C.Schoolmates.答案B听第9段材料,回答第13至16题。W:Arent you

    15、 going to the job interview tomorrow?M:Yes.I have to go at ten oclock in the morning.I dont know how to get there,though.W:I can take you there in my car,if youd like.M:Thanks a lot.Thats a great help.I must say,Im not happy about this interview.W:Why not?Youre the right person they are looking for.

    16、And I know they need engineers.M:I know,but I havent got much experience.W:Dont you want the job?M:Of course.I really need it.But I dont think Im good enough at languages.W:But your German is really good.I was impressed by the way you talked to those people we met on holiday last year.M:But I dont t

    17、hink I speak German well enough for doing business,and my French is terrible.W:I dont think so.M:Its very nice of you to try to cheer me up,but I still dont think Im going to get the job.W:Well just wait and see.13.How will the man go to the interview tomorrow?A.He will drive there.B.He will go ther

    18、e by taxi.C.The woman will drive him there.答案C14.What kind of job does the man want to get?A.A salesman.B.An engineer.C.A translator.答案B15.What impressed the woman most?A.The mans German.B.The mans experience.C.The mans business skills.答案A16.How does the man feel about his interview tomorrow?A.He is

    19、 confident about it.B.He is worried about it.C.He is looking forward to it.答案B听第10段材料,回答第17至20题。M:I wasnt too fond of the lecture classes of 400 students in my general course.Halfway through my second term when I was considering whether or not to come back in the fall,I went on the Internet and came

    20、 across AmeriCorp.Then I joined in the organization,and thats what I did last school year.I worked on making roads,building a house,serving as a teachers assistant and working as a camp officer in several projects in South Carolina and Florida.Its been a great experience,and Ive almost learned more

    21、than what I could have in college since I didnt really want to be at that school and wasnt interested in my major.Anyway,I thought this was better for me.After 1,700 hours of service I received 4,750 dollars.I can use that to pay off the money I borrowed from the bank or for what I need when I go ba

    22、ck to school this fall at Columbus State in Ohio.Classes are smaller there and Ill be majoring in German education.After working with the kids,now I know,I want to be a teacher.17.Why did the man decide to leave the college in his second term?A.He wasnt accepted by other students.B.He didnt like his

    23、 major.C.He couldnt afford further education.答案B18.What did the man do after he quit college?A.He had several jobs.B.He taught in an Asian country.C.He travelled around the world.答案A19.What does the man think of his experience?A.It was rewarding.B.It was hard and unforgettable.C.It should be part of

    24、 school life.答案A20.What does the man want to do this fall?A.Teach kids.B.Go to Germany.C.Go to another college.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下面短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMy husband,my four-month-old daughter and I set out on a five-day driving journey from California to Washington

    25、.We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.One of our stops,once we crossed the Oregon border,was at a Black Bear Diner.Walking towards the front door we noticed a gentleman standing at one side.He was clearly untidy,without shoes and wearing worn clothin

    26、g.We passed right by him and opened the restaurant door.Then something told me to go back.Holding my daughter,I turned around and said to the gentleman,“Sir.Are you hungry?” He said,“Yes.” I then asked,“May we buy you something to eat?” He responded with,“Sure,I can order something myself.”My husban

    27、d opened the door and the gentleman went straight to the counter.I told him to order whatever he wanted.The manager of the restaurant came over quite quickly and looked frightened.I spoke before he had an opportunity to.“This gentleman will have lunch with us today,” I said.“Please add his order to

    28、our bill.” The manager said with a frown(皱眉),“Okay.” We turned to our table and the gentleman said,loudly and quickly,“Thank You!” We were seated and upon completing our meal we were handed our bill.I asked my husband what the gentleman had ordered.One fresh orange juice,one coffee,one breakfast com

    29、bination with a side of hash browns.When we left the restaurant I looked for the gentleman but didnt see him,but that very small act just made my day.I hope in some small way we were able to add some joy to his life,even if only for a few minutes.21.Why did they have to stop frequently during their

    30、journey?A.They wanted to visit as many place as they could.B.They stopped to help the gentleman.C.Their little child wanted to eat some food.D.Their child needed to stretch from the car seat.答案D解析细节理解题。根据文中的“Wehadtostopfrequentlybecauseourlittlechildneededtostretchfromthecarseat.”可知,停车的原因是孩子要舒展一下身体,

    31、故选D项。22.From the appearance of the gentleman,we can guess he was probably a(n).A.waiterB.actorC.beggarD.worker答案C解析推理判断题。根据文中的“Hewasclearlyuntidy,withoutshoesandwearingwornclothing.”可知,那个男人看上去像是一个乞丐,故选C项。23.The manager of the restaurant looked frightened because .A.the man was not friendlyB.the man

    32、had stolen something from the restaurantC.he had fired the man beforeD.he was afraid the man wouldnt afford to pay the food答案D解析推理判断题。根据常识可知,那个男人看上去像是一个乞丐,饭馆经理肯定是怕他付不起饭钱,所以感到害怕。故选D项。24.From the passage,we can infer the man .A.was thankful for their kind actB.felt ashamed and slipped awayC.was hungry

    33、 and ate a lot of foodD.was too proud to accept their offer答案A解析推理判断题。根据文中的“Weturnedtoourtableandthegentlemansaid,loudlyandquickly,ThankYou!”可知,那个男人对作者一家很是感激,故选A项。BTo be successful in any aspect of life,you need to know when to use the carrot or the stick.Here are a few tips to help you decide wheth

    34、er its better to use the carrot or the stick.With the kidsThe carrotWhen it comes to raising a kid,the carrot or the stick dilemma is quickly disappearing as too many parents take the carrot approach to the extreme.In child raising,the carrot should never be materialistic things.If you want to ask f

    35、or good behavior with a reward,it should be with something that cant be bought,say,trust.The stickNowadays,no one likes to use the stick any more,or in my fathers case,the belt.Im not overlooking child abuse,if you ever want to call it that,but I am encouraging parents to toughen up a bit.You dont w

    36、ant your kid to test your limits only to find out he can get away with it.If you want to raise a kid,raise the hand and let him know it comes down on the second offense.At the office The carrotPeople need encouragement and motivation to perform well.However,the carrot only really works well with emp

    37、loyees who have already proved themselves.If youve got someone who cant show up at the office before noon,the promise of a raise isnt going to do much.On the contrary,if theres a guy with a good work moral,hell thrive(grow stronger)when you add a promotion to the picture.The stickWhen considering th

    38、e carrot or the stick in the office,remember that,overall,the stick is the more practical method in the office.A wise man,who just happened to be an Italian once said,“Its best to be both loved and feared.”Its nice to have everyone love you,but running a business isnt like running a family.You need

    39、to have the stick constantly raised.With the wifeThe carrotWhen it comes to marriage,always use the carrot.Ive had a lovely marriage for many years,and Ive always stuck to the carrot approach.Sometimes you catch more flies with honey,and sometimes its the crack of a whip(鞭子)that gets the horse movin

    40、g.Try not to use too many sticks at home;the carrot is much more fun.25.What is the best title of this passage?A.The Carrot or the Stick?B.The Introduction to the Carrot and the StickC.Tips in the Daily LifeD.The Advantages of the Carrot and the Stick答案A解析主旨大意题。根据第一段内容可判断出,本文主要讲述的是一些在什么时候应该使用“胡萝卜”(即

    41、奖励)和“大棒”(即惩罚)的建议。A项意为“胡萝卜还是大棒?”体现了本文的中心,适合用作标题。故选A项。26.In kids raising,the author prefers.A.the carrot approachB.the stick approachC.both the carrot approach and the stick approachD.neither the carrot approach nor the stick approach答案B解析推理判断题。根据Thestick中的“.butIamencouragingparentstotoughenupabit”和“I

    42、fyouwanttoraiseakid,raisethehandandlethimknowitcomesdownonthesecondoffense”可判断出,在养育孩子这方面,作者更喜欢对孩子严厉一些,使用“大棒”。故选B项。27.Which do you think is the best to be a good boss at the office?A.Always using carrots.B.Eating a lot of carrots.C.Being both loved and feared.D.Using too many sticks.答案C解析细节理解题。根据Thes

    43、tick中的“Awiseman,whojusthappenedtobeanItalianonce,said,Itsbesttobebothlovedandfeared.”可知,作为一名称职的老板,最好能软硬兼施,既让员工喜爱又能让员工畏惧。故选C项。28.Which is NOT true according to the passage?A.The author often gives more carrots to his wife to eat at home.B.The carrot is much more fun when it comes to marriage.C.On dif

    44、ferent occasions,the effect of the carrot and the stick varies.D You need the stick to get your horses to move faster occasionally.答案A解析推理判断题。根据文章内容可判断出,作者所说的“胡萝卜”并不是真正的红萝卜,而是对他人的奖励、甜言蜜语等,所以A项“在家里,作者经常给他妻子很多胡萝卜让她吃”是错误的。故选A项。CIt was a village in India.The people were poor.However,they were not unhapp

    45、y.After all,their forefathers had lived in the same way for centuries.Then one day,some visitors from the city arrived.They told the villagers there were some people elsewhere who liked to eat frogs legs.However,they did not have enough frogs of their own,and so they wanted to buy frogs from other p

    46、laces.This seemed like money for nothing.There were millions of frogs in the fields around,and they were no use to the villagers.All they had to do was catch them.Agreement was reached,and the children were sent into the fields to catch frogs.Every week a truck arrived to collect the catch and hand

    47、over the money.For the first time,the people were able to dream of a better future.But the dream didnt last long.The change was hardly noticed at first,but it seemed as if the crops were not doing so well.More worrying was that the children fell ill more often,and,there seemed to be more insects aro

    48、und lately.The villagers decided that they couldnt just wait to see the crops failing and the children getting weak.They would have to use the money earned to buy pesticides(杀虫剂)and medicines.Soon there was no money left.Then the people realized what was happening.It was the frog.They hadnt been use

    49、less.They had been doing an important jobeating insects.Now with so many frogs killed,the insects were increasing more rapidly.They were damaging the crops and spreading diseases.Now,the people are still poor.But in the evenings they sit in the village square and listen to sounds of insects and frog

    50、s.These sounds of the night now have a much deeper meaning.29.From Paragraph 1 we learn that the villagers .A.were poor but somewhat content B.worked very hard for centuriesC.dreamed of having a better lifeD.lived a different life from their forefathers答案A解析推理判断题。根据文中的“Thepeoplewerepoor.However,they

    51、werenotunhappy.”可知,村里的人虽然穷,但是很快乐。故选A项。30.Why did the villagers agree to sell frogs?A.The frogs made too much noise.B.They needed money to buy medicine.C.They wanted to please the visitors.D.The frogs were easy money.答案D解析推理判断题。根据文中的“Thisseemedlikemoneyfornothing.”并结合常识可知,村民认为青蛙是很容易卖钱的。31.What might

    52、be the cause of the childrens sickness?A.The crops didnt do well.B.There were too many insects.C.The visitors brought in diseases.D.The pesticides were overused.答案B解析细节理解题。根据文中的“Moreworryingwasthatthechildrenfellillmoreoften,and,thereseemedtobemoreinsectsaroundlately.”可知选B项。32.What can we infer from

    53、 the last sentence of the text?A.The harmony between man and nature is important.B.Health is more important than money.C.Happiness comes from peaceful life in the country.D.Good old days will never be forgotten.答案A解析推理判断题。根据全文的讲述可知,此处句子的意思是:人和自然之间的平衡是非常重要的。故选A项。DSonia Denoncourt is one of the most s

    54、uccessful personalities in the world of womens soccer.She made her name doing what many still think of as a “mans job”refereeing soccer matches.The Canadian began her career as a referee in 1978,at the age of 14.She worked her way up,and in 1994,became the first female international FIFA referee.Son

    55、ia was the first woman to referee a top mens professional game,in EL Salva in 1996.A year later,she became the first female to referee a mens first division game(甲级队)in Brazil.She has refereed at thousands of games at all levels,including over 100 international games,three World Cups,and two Olympic

    56、 Games.Her goal has always been to encourage more young women to become involved in the games.She accepts that it can be difficult,but she is sure that progress is possible.“I became a top referee and I am from Canada,which is not a huge footballing nation,” she said.“So if I can do it,anyone can.An

    57、d I wouldnt change anything about my life because my career has given me incredible opportunities.”In 1994,there were only 4 female referees on FIFAs list.In 2008,this figure had risen to 552over 18 percent of 3000 listed FIFA referees and assistants.She is now Head of FIFA Womens refereeing and con

    58、tinues to promote the role of women in soccer.However,there is still a long way to go in the battle for equality in the game.It is still very unusual to see a female referee at the top international tournaments.Some people say this is because the women referees arent fit enough at the highest level.

    59、But for Sonia,this is simply an excuse to hide the widespread opposition to women doing what is considered a “mans job”.“It is a social thing,” she says.“In some countries women in positions of authority are just not accepted.” Even Sonia admits,“Football is still a mans world.” But,things are chang

    60、ing,thanks to pioneering women like Sonia.33.We can learn from the 4th paragraph that Sonia.A.has never been accepted as a refereeB.has had a great impact on womens refereeingC.has won a battle in competing with male refereesD.has already considered herself as a leading referee答案B解析细节理解题。根据第三段内容,特别是

    61、“Hergoalhasalwaysbeentoencouragemoreyoungwomentobecomeinvolvedinthegames.Sheacceptsthatitcanbedifficult,butsheissurethatprogressispossible.”可知,Sonia的所作所为鼓舞了很多年轻女性投身裁判工作;并由第四段中女裁判数目的增多可知Sonia对女性投身裁判工作有很大的影响作用,故B项正确。34.What made women have difficulty in working as referees?A.Being unfit enough.B.Deep-

    62、rooted prejudice.C.Weak physical power.D.A lack of experience.答案B解析细节理解题。根据最后一段的描述可知,人们一直认为足球是男人的运动,女性不适合从事裁判工作,由此可见传统的偏见是女性从事裁判工作的最大阻碍,故B项正确。35.What is the best title for the text?A.A Women Bringing About ChangesB.A Woman Having Her DreamC.A Woman Doing a Mans jobD.A Woman Involved in International

    63、 Games答案C解析主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了Sonia从事了一直被认为男人才能做的足球裁判工作,并执法了很多比赛,她的所作所为鼓舞了很多年轻女性投身裁判工作,故C项作标题最能概括文章内容。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。As a parent,you must have a lot of concerns regarding the various skills you would like your child to acquire.Music is one of them.36On

    64、the other hand,it is great for a childs overall development if he or she has an interest in the fine arts.37 It is well known that they stay out of trouble as teenagers and young adults if they have music as a serious interest.The concentration helps them with their grades.Their learning and communi

    65、cation skills are better than those of their peer group.They also develop lots of confidence and self-esteem.Another advantage of your child learning music becomes obvious only at a later stage.38 It can be very beneficial and many top musicians had a very early exposure to music and credit this wit

    66、h their later successes.You can start when your child is only a baby,by exposing him or her to a wide range of music at home.39 And you could sustain(维持)your childs interest by having the both of you singing together.Some parents start their children on a musical instrument as early as 3 years of ag

    67、e.This is great if the child is having a good time.It goes without saying that you should not have to drag your child to lessons.You can be sure that nothing productive will come out of it.40If you start your child on music lesson by the age of 5,taking care to encourage her and not to push her,your

    68、 child will grow up into an accomplished adult with a well-rounded personality.A.It can have good effects on your child.B.That is why many people make a selection of music as a career.C.And your child will have a lifelong dislike of music.D.Otherwise youll completely spoil your childs future.E.You c

    69、ould ensure that there is a song or melody playing in the background.F.There are a couple of advantages of teaching children to play a musical instrument.G.On the one hand,you can encourage your childs creativity and natural hobby.答案3640 GFBEC第三部分语言知识运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各

    70、题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was sitting at the counter having breakfast at a restaurant the other day.Its a small place.A man walked in and sat next to me.On top of the milk dispenser(自动售货机) was a small 41 placed there for both the customers enjoyment and the owners when things got 42.The news

    71、 was mostly about the local people.There was a little girl 43 through some coats in a shop on the screen now.The reporter asked her if she found something that 44.She smiled,“I like this store.Mommy said I could have any coat I wanted,45 Im getting this one for my friend,Mandy.All I know is that Man

    72、dy 46 a coat.”I could see the man lower his head and begin to 47 his eyes.“Hey,dont feel bad,”I told him.He turned 48 me.I could still see the 49.He said,“Im Mandys father.Thats the first time Ive seen that.”Oh,my God!My hands 50 and I also wept.“It must be raining,”he 51.We spoke for a few more min

    73、utes.It turned out that he had been 52 for more than a year and could only did some odd(零散的) jobs to pay bills.We said 53 and I went to the cash register.I said in a low voice that I 54his check.“He only gets coffee,”the 55 said.“Well,here.This is for my meal,his coffee and tell him this is for Mand

    74、y.”Many years ago I spoke at my friends church in Atlanta.A woman came up to me and gave me everything she had in her 56.I was shocked and began to 57 it.“It isnt very much,but God said it would multiply.Please take it,”she said.It was $57.I58 carried it with me until that very day.I gave it away an

    75、d replaced it.I turned to walk away and another man sitting at the counter said,“I heard your 59 with that man.Ill help him 60.”His eyes watered and he said,“Hes right.It must be raining.”41.A.radioB.televisionC.recorderD.computer答案B解析根据下文的“Thenews”及“onthescreen”可知B项正确。42.A.busyB.easyC.fastD.slow答案D

    76、解析由语境可知,当生意清淡时,这台电视机就成了顾客和主人的娱乐工具。故D项正确。slow在此的意思是“清淡的,冷清的”。43.A.puttingB.lookingC.waitingD.taking答案B解析由语境可知,屏幕上一个小女孩此刻正在一个商店浏览一些外套。putthrough“完成”;lookthrough“浏览”。故B项正确。44.A.fittedB.happenedC.matteredD.started答案A解析由语境可知,记者问她是不是找到了适合她的东西。故A项正确。45.A.untilB.soC.butD.because答案C解析女孩说:“妈妈说我可以拥有我想要的任何外套,但是

    77、我要把这件给我的朋友Mandy。”故C项正确。46.A.needsB.buysC.donatesD.designs答案A解析根据小女孩说的话:“我所知道的全部就是Mandy需要一件外套。”可知,A项正确。47.A.protectB.closeC.coverD.wipe答案D解析protect“保护”;close“关闭”;cover“覆盖”;wipe“擦拭”。这个男人低下头开始擦他的眼睛。故D项正确。48.A.towardB.atC.behindD.for答案A解析由语境可知,当“我”对他说话时,他转向了“我”。turntowardsb.意为“转向某人”。故A项正确。49.A.angerB.ey

    78、esC.tearsD.joy答案C解析联系上下文可知,当他转向“我”时,“我”依然能看到他的泪水,此处与47空格处所选wipe相照应。50.A.cleanedB.shookC.helpedD.touched答案B解析clean“打扫”;shake“颤抖”;help“帮助”;touch“触摸”。由语境可知,“我”双手颤抖。故B项正确。51.A.sighedB.guessedC.screamedD.joked答案D解析sigh“叹息”;guess“猜测”;scream“尖叫”;joke“开玩笑”。Mandy的父亲哭了,他却开玩笑说天在下雨,文章最后一句中“Hesright.Itmustberain

    79、ing.”也是暗示。52.A.sickB.sadC.joblessD.hopeless答案C解析根据“couldonlydidsomeodd(零散的)jobstopaybills”可知,他失业一年多了。故C项正确。53.A.okayB.helloC.nothingD.goodbye答案D解析“我”跟他道别后来到了收银机处。故D项正确。54.A.examinedB.wantedC.watchedD.accepted答案B解析“我”小声说想要他的账单。故B项正确。55.A.clerkB.teacherC.presidentD.nurse答案A解析由语境可知,店员告诉“我”他只要了咖啡。故A项正确。

    80、56.A.pocketB.purseC.houseD.basket答案B解析pocket“口袋”;purse“钱包”;house“房子”;basket“篮子”。由语境可知,一位女士把她钱包里的所有(钱)都给了“我”。故B项正确。57.A.forgetB.praiseC.refuseD.advise答案C解析forget“忘记”;praise“赞扬”;refuse“拒绝”;advise“建议”。由语境可知,“我”对她的行为很震惊,开始拒绝接受。故C项正确。58.A.alwaysB.sometimesC.neverD.rarely答案A解析“我”一直随身带着这57美元,直到那天才把它赠给了别人。故

    81、A项正确。59.A.discussionB.problemC.conversationD.decision答案C解析discussion“讨论”;problem“问题”;conversation“谈话”;decision“决定”。由语境可知,坐在柜台旁的另一个男人说他听到了“我”和那个男人的对话。故C项正确。60.A.thoughB.yetC.stillD.too答案D解析由语境可知,坐在柜台旁的那个男人也表示愿意帮助他。故D项正确。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Are you facing a situatio

    82、n that looks impossible to fix?In 1969,the pollution was terrible along the Cuyahoga River near Cleveland,Ohio.It 61.(be)unimaginable that it could ever be cleaned up.The river was so polluted that it 62.(actual)caught fire and burned.Now,years later,this river is one of 63. most outstanding example

    83、s of environmental cleanup.But the river wasnt changed in a few days 64. even a few months.It took years of work 65.(reduce)the industrial pollution and clean the water.Finally,that hard work paid off and now the water in the river is 66.(clean)than ever.Maybe you are facing an impossible situation.

    84、Maybe you have a habit 67. is driving your family crazy.Possibly you drink too much or dont know how to control your credit card use.When you face such an impossible situation,dont you want a quick fix and something to change immediately?While there are 68.(amaze)stories of instant transformation,fo

    85、r most of us the 69.(change)are gradual and require a lot of effort and work,like cleaning up a polluted river.Just be 70.(patience).答案61.was62.actually63.the64.or65.to reduce66.cleaner67.that/which68.amazing69.changes70.patient第四部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写

    86、的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。The day that I met my best friend on the first time,I was full of anxiety.I was trying to do some revision for important oral exam in th

    87、e local library and people keep disturbing me.I was getting more and more annoyed but of course the more upset I got,the more I was able to concentrate.The last straw was that when I heard someone singing behind me.The singing was such loud that I could even recognize the song!I turned around and I stared the person who was singing.It was the tall girl about the same age as me and he had a big smile on her face.

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2021-2022学年高中英语 Unit 15 Learning单元检测(B)(含解析)北师大版必修5.docx
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-446975.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1