2020秋新教材高中英语 Unit 2 Travelling around单元素养评估卷(三)演练达标(含解析)新人教版必修第一册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020秋新教材高中英语 Unit Travelling around单元素养评估卷三演练达标含解析新人教版必修第一册 2020 新教材 高中英语 around 单元 素养 评估 演练 达标 解析
- 资源描述:
-
1、单元素养评估卷(三)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AMy Year AbroadThis month in Travellers Corner there are three teenagers experiences in year-abroad programmes.Mariko OkadaTokyoMy year abroad in the United States was a fantastic experience. Im not a
2、 shy person, and I was very comfortable speaking to everyone. So I got lots of speaking practice. I also learned lots of interesting things about American culture. When I got home, my friends all said that I had improved so much! I hope to go back again in the future.Carla FonsecaRio de JaneiroI spe
3、nt last year studying English in London. Im from a small town, and London is a very big city. Sometimes I felt it was too big. There were so many people to talk to, but I always felt bad about my English. I missed my family, and I really missed my two cats. My roommate was always using our telephone
4、, so I hardly had the chance for a nice long talk with my parents. I think it was a good experience for me, but Im glad to be home!Alvin ChenHong KongStudying in New Zealand was an interesting experience for me, but it was also lots of hard work! I had English classes six hours a day, five days a we
5、ekwith lots of homework. I also kept a diary of my experience. I like to write, and I wrote two or three pages in my diary every day. On Saturdays, my homestay family took me to lots of interesting places and showed me so many wonderful things about the culture. Im really glad I went!1. Why did the
6、three teenagers go abroad?A. To have a holiday.B. To visit friends.C. To study English.D. To find a job.解析:细节理解题。根据三部分介绍中的“So I got lots of speaking practice.” “I spent last year studying English in London.”“I had English classes six hours a day, five days a week .”可知,这三个人都是去国外学英语。故选C。答案:C2. Who did
7、nt really enjoy the stay in a foreign country very much?A. Carla.B. Mariko.C. Alvin.D. Carlas roommate.解析:细节理解题。根据Carla FonsecaRio de Janeiro部分中的“I missed my family, and I really missed my two cats.”可知,卡拉不太喜欢待在国外。故选A。答案:A3. Travellers Corner is most probably .A. a sports club newsletterB. a science
8、documentaryC. a news websiteD. a travel magazine解析:推理判断题。联系首句中“three teenagers experiences in year-abroad programmes”可知,Travellers Corner可能是一本关于旅行的杂志。故选D。答案:DBI travel a lot in my work, and what I dislike about my job is eating alone. It always makes me feel lonely to see others laughing and talking
9、. So, room service for several nights was a better choice for me.After having room service three nights at a hotel in Houston, however, I needed to get out of my room. Although the restaurant opened at 6:30, I arrived at 6:25. The waiter at the front desk made a comment about my “being there really
10、early”. I explained my dislike of eating alone in restaurants. He then seated me at a lovely table and asked me whether I would mind if he sat down with me for a while.I was glad! He sat and talked with me about his career goals and the difficulty of being at work on nights, weekends and holidays. H
11、e said he didnt have enough time to be with his family. After 15 minutes, he saw some customers at the front desk and excused himself. I noticed that before he went to the front desk, he stopped in the kitchen for a moment.Then another waiter came out of the kitchen and had a wonderful chat with me.
12、 Before I left that night, some other waiters, even the cook, had come out of the kitchen and sat with me!When I asked for my bill about one hour later, all the people who had sat down with me came over in a big group to my table, and presented me with a red rose. And I cried! What had begun as a lo
13、nely night ended as a beautiful experience.4. Why did the author ask for room service?A. A lot of money would be saved in this way.B. He didnt like to eat with other people around.C. He didnt want to be recognised by the waiters.D. Seeing people laughing and talking made him feel bad.解析:细节理解题。根据文章第一
14、段第二句“It always makes me feel lonely to see others laughing and talking.”可知选D。答案:D5. How did the waiter feel when he saw the author come in at 6:25?A. Dissatisfied.B. Pleased.C. Surprised.D. Angry.解析:推理判断题。由“really early”可知服务员看到作者提前到饭店,感到有点吃惊,故选C。答案:C6. What can we learn about the waiter at the front
15、 desk from the third paragraph?A. He knew how to attract more customers to his restaurant.B. He found it hard to balance his work and his family.C. He was getting tired of his present job.D. He had never had such a chance to talk about his worries.解析:推理判断题。根据文中第三段中“He sat and talked with me about hi
16、s career goals and the difficulty of being at work on nights, weekends and holidays. He said he didnt have enough time to be with his family.”可知服务员觉得很难平衡工作和家人,故选B。答案:B7. What does the author want to tell us?A. People are actually all lonely in their own way.B. Restaurants should put the need of cust
17、omers first.C. The kindness of strangers can make you less lonely.D. Restaurants are full of surprises for lonely people. 解析:主旨大意题。作者通过讲述自己的经历说明陌生人的和蔼友善可以使人们不再感到孤单,故选C。答案:CCWhen school started on that warm August day, I threw myself into everything I did, including playing volleyball. I decided to b
18、ecome beautiful, or at the very least, skinny. I stopped eating completely. Soon I began losing weight, which thrilled me, and I even grew to love the tiredness and lightheadedness(头晕) that came with my poor diet, for those feelings meant that I was winning.As the season progressed, things had becom
19、e tense between my head volleyball coach, Coach Smith, and me. She felt that something was wrong with my health. She talked with me about my eating and was angry that I wouldnt listen to her when she tried to make me eat. She tried to persuade me in a determined way and so we fought constantly. Then
20、 my hunger started to affect my performance. I was so tired that practice and games were becoming a struggle. One afternoon, with hurt in her eyes, Coach Smith asked me what I had eaten and I told her nothing yet. She looked at me, disappointment in her eyes, knowing she couldnt make me stop, and wa
21、lked away.A couple of weeks later I attended a formal dinner for our volleyball team. I stood there as my coach managed to say something nice about me. I realised then that I had ruined my senior year by being disrespectful, and I had probably ruined hers as well. So that evening I wrote her a lette
22、r apologising and thanking her.Then one Saturday, as I was reading in the library, I felt someone gently take my arm and say softly, “Lynn Jones, how are you doing?” I looked up and saw the familiar face. “Thanks for the letter,” she said. “It meant a lot.” When I think of a coach, I think of someon
23、e above me, someone who gives instructionnot a friend. But Coach Smith is different, and, like any other good friend, she dealt with my problem in a determined way even when I hated her for it at that time. I didnt deserve her kindness, but she gave it anyway. I will forever be grateful for her help
24、, and now for her friendship.8. How did the author feel when she had a poor diet and had a sense of tiredness?A. Funny.B. Nervous.C. Proud.D. Ashamed.解析:推理判断题。答案定位在第一段“Soon I began losing weight, which thrilled me, and I even grew to love the tiredness and lightheadedness that came with my poor diet
25、, for those feelings meant that I was winning.”由此推断出当作者由于饮食不合理而感到疲倦时,她感觉很骄傲,故选C。答案:C9. Why did the author fight with Coach Smith?A. She refused to go on a diet.B. She caused failure of her team.C. She kept her idea of losing weight.D. She changed the training course.解析:推理判断题。答案定位在第二段“She talked with
26、 me about my eating and was angry that I wouldnt listen to her when she tried to make me eat. She tried to persuade me in a determined way and so we fought constantly.”由此推断出作者与Smith教练争吵是因为她坚持她的减肥想法,故选C。答案:C10. Why did the author write a letter to Coach Smith?A. She felt sorry for eating too little f
27、ood.B. She was grateful for Smiths care for her health.C. She decided to improve her performance.D. She wanted to build a close relationship with Smith.解析:细节理解题。答案定位在第三段“I realised then that I had ruined my senior year by being disrespectful, and I had probably ruined hers as well. So that evening I
28、 wrote her a letter apologising and thanking her.”由此可知,作者写信给Smith教练是因为她感谢Smith关心她的健康,故选B。答案:B11. What is the best title for the text?A. My Way of Losing WeightB. A Fight with My CoachC. A Strict Volleyball CoachD. Unexpected Friendship解析:主旨大意题。最后一段“I will forever be grateful for her help, and now fo
29、r her friendship.”是全文的主题句。结合全文内容可知,这篇文章主要讲了作者由于减肥而影响了训练和身体健康,教练真诚劝告,但作者并不领情。后来,作者意识到自己对教练的无礼,给教练写信道歉,并表示感谢,两个人成了好朋友。所以这篇文章最好的题目是“意外的友谊”,故选D。答案:DDIf youre planning to travel overseas, the most common form of transportation is by airplane. Knowing the whole procedure(程序) from buying plane tickets to d
30、ealing with in-flight emergencies(紧急事件) can ensure that you have a pleasurable trip.First of all, choosing an airline carrier might depend on a number of factors including the companys service record, price of the ticket, length of time to the destination, and even in-flight service.Now, once youve
31、bought your ticket, you still need to make the long journey through the airport. Once you arrive, you usually check your bags at the main ticket counter. Then, you have to pass through the security checkpoint, where you will have to walk through an X-ray machine, and they will check your carry-on ba
32、gs for any forbidden items, including firearms, explosives, and knives. Of course, this is for everyones safety. You might also be asked to open your bags to be carefully checked.Once you pass through this checkpoint, then you will go to the appointed boarding area and gate to wait for your plane. J
33、ust wait there until they say that your flight is here for you to go boarding.Of course, once you are aboard the plane, no one ever wants to experience any emergencies, but the plane is equipped with emergency exits in case you have to leave the plane. There are also life jackets under the seats, an
34、d oxygen masks in case the planes cabin(机舱) unexpectedly loses pressure. Be sure to read the safety instruction card located in the pocket of the seat in front of you.12. What is the first step for travelling by plane?A. Choosing an airline carrier.B. Buying a plane ticket.C. Dealing with in-flight
35、emergencies.D. Checking your bags at the main ticket counter.解析:细节理解题。根据题干first提示,结合文中“First of all, choosing an airline carrier might depend on a .”提示可知,首先选择航空公司,故选A。答案:A13. Where do you have to go through an X-ray machine?A. At the ticket office.B. At the main ticket counter.C. At the appointed bo
36、arding area.D. At the security checkpoint.解析:细节理解题。根据题干X-ray提示,结合文中“Then, you have to pass through the security check-point, where you will have to walk through an X-ray machine .”可知选D。答案:D14. What should you do if the plane loses pressure?A. Leave the plane at once.B. Wear the life jacket and the o
37、xygen mask.C. Read the safety instruction card.D. Wait in your seat silently. 解析:细节理解题。根据文中“There are also life jackets under the seats, and oxygen masks in case the planes cabin unexpectedly loses pressure.”提示,紧急情况(失去压力)时,穿上救生衣和戴上面罩,故选B。答案:B15. What is the purpose of the passage?A. To introduce som
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447011.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
