2021-2022学年高中英语外研版选修七练习:第五模块测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语外研版选修七练习:第五模块测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 外研版 选修 练习 第五 模块 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第五模块测评(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Have you ever read Harry Potter?W:Im afraid I havent.M:What a pity!You really should.Its very interesting,you know.I have a copy here.If yo
2、u like,Ill lend it to you.1.What are the two speakers talking about?A.A film.B.A book.C.A record.答案:BM:Look!Jack has got the ball.Hes going like lightning towards Oxfords goal.Oh,go on Jack.W:That Oxford centre half is trying to stop him.2.What are the two speakers doing?A.Playing a ball game.B.Chee
3、ring for Oxford.C.Watching a football match.答案:CW:Alan,have you got a meeting in Edinburgh?M:Yes.Im going to see some important people.Why?W:Im going to visit Glasgow on Wednesday and its quite near Edinburgh.M:Ah.Im going to drive there tomorrow,so you can go with me.3.Why will the man go to Edinbu
4、rgh?A.To drive the woman there.B.To have a meeting in Glasgow.C.To see some important people.答案:CM:Did you watch the football match on TV yesterday evening?W:No,I didnt.I had dinner with a friend and didnt go back home until 8 oclock.4.What did the woman do yesterday evening?A.She ate out.B.She saw
5、a film.C.She visited a friend.答案:AM:Shall we watch TV tonight?W:All right.Whats on tonight?M:A pop show on Channel Six is at 7:30.Then at 8:20 theres a western.5.When is the pop show?A.At 7:30.B.At 8:20.C.At 8:30.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位
6、置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:How soon do I have to leave my room?M:Normally its by 12 noon on the day you leave.W:Well,you see,my plane doesnt go till half past five tomorrow afternoon.M:I see.Which room is it,madam?W:Room 577.My name is Browning.M:Ah
7、 yes,Mrs Browning.You may keep your room then till 2 p.m.,if you wish.W:Oh,thats nice.By the way,how long will it take to get to the airport from here?M:Its usually a 90-minute ride.But youd better set off at 2:30 in case there is a traffic jam on the way.6.Where does this conversation take place?A.
8、At an airport.B.On a road.C.In a hotel.答案:C7.When will the woman have to check out tomorrow?A.At 12:00.B.At 2:00 p.m.C.At 2:30 p.m.答案:B8.What does the man suggest the woman should do?A.Leave some time earlier.B.Keep her room clean.C.Leave at 5:30.答案:A听第7段材料,回答第9、10题。M:Im wondering if its going to be
9、 fine this afternoon.W:So what?M:The sports meet!Its fixed at 2:00,but the fog!You can only see a short distance.W:But dont you see the winds beginning to lift it up?I bet it will be fine this afternoon.M:Dont be so sure.W:Youve heard the forecast this morning,havent you?M:No.Thats why Im worried.W:
10、Why not try the 24-hour telephone weather forecast service?M:Gee!How come I didnt think of that?Ill do it right away.9.What does the woman think the weather will be like in the afternoon?A.Foggy.B.Clear.C.Windy.答案:B10.How will the man get the weather information?A.Hell listen to the radio.B.Hell ask
11、 the weatherman.C.Hell make a telephone call.答案:C听第8段材料,回答第11至14题。W:Clinic.Can I help you?M:Good afternoon.This is Frank Stone.I want to make an appointment with Dr Milton,please.W:Yes,of course,Mr Stone.We have you on our records.Can you manage this afternoon?M:Im afraid not.I can manage tomorrow.W
12、:Im afraid Dr Miltons not on duty tomorrow.Hell be here the day after tomorrow.Thats Thursday,March 27th.M:Fine.W:Will 5:30 be all right?M:Well,yes.But what time is the clinic closed?W:We start from 9:00 a.m.and close at 7:00 p.m.on weekdays.We dont work at the weekend.M:Id prefer a later time so th
13、at I can come along after work.W:Then what about 6:15?M:Well,thats fine.11.Who is Frank Stone?A.A patient of Dr Miltons.B.A friend of the womans.C.A visitor to the clinic.答案:A12.Why wont Mr Stone come to the clinic tomorrow?A.He cant spare the time.B.The clinic will be closed.C.Dr.Milton wont come t
14、o work.答案:C13.When is the clinic open in a week?A.From Monday to Friday.B.On weekdays except Thursday.C.During the whole week.答案:A14.What time has finally been fixed for Mr Stone to come?A.5:30 p.m.Wednesday.B.6:15 p.m.Wednesday.C.6:15 p.m.Thursday.答案:C听第9段材料,回答第15至17题。M:Miss Dermott,let me ask you
15、straight away.Do you think,within a few years,many people could work at home instead of working in offices?W:Oh yes.Its happening now.You see,the communication industry has made much progress in the last ten years.M:And how do these people manage to work?I mean,what equipment do they have at home?W:
16、Well,they have a television set,a computer,a printer,and a telephone,to connect with other computers.M:Oh,I see.But surely therere some advantages in being able to work at home.W:Yes.Working at home,people dont have to spend a lot of time getting to and from their work places.The rush hours,as every
17、one knows,are the worst times of day to travel.Millions of people spend their working lives getting up early to avoid the rush hours.M:Ah yes,I see.What do you think about the conditions of home-workers?W:Oh,let me tell you what might happen.In the future a British firm in,for example,London,might e
18、mploy clerks in Belfast,or a Paris company could have their secretaries in Spain,and then they just use a telephone to call around for the labour.15.What has made work at home possible?A.Personal computers.B.Communication industry.C.Living far from companies.答案:B16.Why do some people prefer working
19、at home?A.To save time.B.To get more jobs.C.To make more money.答案:A17.What might happen in the future?A.The British firm could move to Belfast.B.We might work at home for a foreign company.C.We could call for the labour in Spain.答案:B听第10段材料,回答第18至20题。Welcome to our exhibition on “The Home in History
20、”.Our purpose is to show that the design of the home tells us something about the society in the past.There is no better place to start,I think,than in that centre of family lifethe kitchen.If you will,please follow me.The first kitchen,in our exhibition is probably a little bigger than your own.You
21、 can see its a big room with a high ceiling and large work tables.There is a huge stove to the left.Food could be cooked for hundreds of people at one time.It took about 25 people to prepare a meal here.And this particular kitchendates back to the early 1800s.It is not an example of the ordinary fam
22、ily kitchen,but it does give us some ideas about the certain requirements of building the kitchens that were common in the homes of that time.Can you point out some of the characteristics of the design?18.Where does the speech probably take place?A.In a museum.B.In a restaurant.C.In the speakers hom
23、e.答案:A19.What is the kitchen like?A.Its full of wooden tables.B.It can hold hundreds of people.C.It is a big room with a high ceiling.答案:C20.What does the speaker mainly suggest?A.The home design tells us about social changes.B.The kitchen is always the centre of family life.C.The family kitchen sho
24、uld be well designed.答案:A第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AGood health is the most valuable thing a person can have. It is important to remember that the body needs proper care in order to be healthy. There are three things that a person can do to help stay i
25、n good shape: eat right food, get enough sleep, and exercise regularly.Proper nutrition (营养) is important for good health. Your body cannot work well unless it receives the proper kind of “fuel”.Dont eat too much food with lots of sugar and fat. Eat plenty of foods high in protein (蛋白质), like meat,
26、fish, eggs and nuts. Vegetables and fruits are very important because they provide necessary vitamins and minerals. However, dont overeat. It is not helpful to be overweight.Getting the proper amount of sleep is also important. If you dont get enough sleep, you feel tired and easily get angry. You h
27、ave no energy. Over a long period of time a little amount of sleep may even result in a change of personality (个性). Be sure to allow yourself from seven to nine hours of sleep each night. If you do, your body will feel strong and refreshed, and your mind will be sharp.Finally, get plenty of exercise
28、. Exercise makes the body strong and prevents you from putting on weight. It also improves your heart and lungs. If you follow a regular exercise program, you will probably increase your life-span(寿命).Any kind of exercise is good. Most sports are very good for keeping the body in good shape: basketb
29、all, swimming,bicycling, running and so on,are good examples.Sports are not only good for your body, but they are enjoyable and interesting, too.If everybody were to eat the right foods, get plenty of sleep and exercise regularly, the world would be a happier and healthier place. We would all live t
30、o be much older and wiser.21.The passage mainly tells us that .A.how we can keep fitB.why health is important for usC.nutrition is important for healthD.sleep is more important than nutrition and exercise答案:A解析:主旨大意题。短文第一段最后一句是本文的主题句“There are three things that a person can do to help stay in good s
31、hape: eat right food, get enough sleep, and exercise regularly.”。22.In order to keep good health,.A.we should eat a lot of sweetsB.one needs a large amount of fatC.people should eat according to the foods nutritionD.we must try to sleep now and then答案:C解析:推理判断题。由第二段可推知,要想保持健康,注意事项的其中之一是必须根据食物的营养来吃。2
32、3.Eating more and sleeping less .A.can help keep healthyB.are no good for youC.get you more energyD.will keep your personality答案:B解析:推理判断题。由第二段和第三段可知,吃得过多和睡得太少对身体没有好处。BGrandparents Answer a CallAs a third-generation native of Brownsville,Texas,Mildred Garza never planned to move away.Even when her d
33、aughter and son asked her to move to San Antonio to help with their children,she politely refused.Only after a year of friendly discussion did Ms.Garza finally say yes.That was four years ago.Today all three generations regard the move as a success,giving them a closer relationship than they would h
34、ave had in separate cities.No statistics show the number of grandparents like Garza who are moving closer to adult children and grandchildren.Yet there is evidence suggesting that the trend is growing.Even President Obamas mother-in-law,Marian Robinson,has agreed to leave Chicago and move into the W
35、hite House to help care for her granddaughters.According to a study,83 percent of the people said Mrs.Robinsons decision will influence grandparents in the American family.Two-thirds believe more families will follow the example of Obamas family.“In the 1960s we were all a little wild and couldnt ge
36、t away from home far enough or fast enough to prove we could do it on our own,”says Christine Crosby,publisher of Grand,a magazine for grandparents.“We now realize how important family is and how important it is to be near them,especially when youre raising children.”Moving is not for everyone.Almos
37、t every grandparent wants to be with his or her grandchildren and is willing to make sacrifices,but sometimes it is wiser to say no and visit frequently instead.Having your grandchildren far away is hard,especially knowing your adult child is struggling,but giving up the life you know may be harder.
38、24.Why was Garzas move a success?A.It strengthened her family ties.B.It improved her living conditions.C.It enabled her to make more friends.D.It helped her know more new places.答案:A解析:细节理解题。根据第一段最后一句中的“.giving them a closer relationship than they would have had in separate cities.”可知,Garza的搬家行动是成功的
39、,因为家人之间的关系更加亲密,关系得到加强。25.What was the reaction of the public to Mrs.Robinsons decision?A.17% expressed their support for it.B.Few people responded sympathetically.C.83% believed it had a bad influence.D.The majority thought it was a trend.答案:D解析:推理判断题。根据第二段最后一句内容可推断出,大多数人认为老人搬到成年的子女身边和子女共同生活是一种社会发展趋
40、势。26.What did Crosby say about people in the 1960s?A.They were unsure of themselves.B.They were eager to raise more children.C.They wanted to live away from their parents.D.They had little respect for their grandparents.答案:C解析:推理判断题。根据第三段内容可推断出,20世纪60年代的人们不希望与父母生活在一起。27.What does the author suggest
41、the grandparents do in the last paragraph?A.Make decisions in the best interests of their own.B.Ask their children to pay more visits to them.C.Sacrifice for their struggling children.D.Get to know themselves better.答案:A解析:推理判断题。根据最后一段内容可推断出,作者建议祖父母们在做决定的时候应该以他们自己的最大利益为出发点。CWhen I lived in Spain, so
42、me Spanish friends of mine decided to visit England by car. Before they left, they asked me for advice about how to find accommodation. I suggested that they should stay at“bed and breakfast” houses, because this kind of accommodation gives a foreign visitor a good chance to speak English with the f
43、amily. My friends listened to my advice, but they came back with some funny stories.“We didnt stay at bed and breakfast houses,” they said, “because we found that most families were away on holiday.”I thought this was strange. Finally I understood what had happened. My friends spoke little English,
44、and they thought “VACANCIES” meant “holidays”, because the Spanish word for “holidays” is “vacaciones”. So they did not go to the house where the sign outside said “VACANCIES”, which in English means there are free rooms. Then my friends went to the house where the sign said “NO VACANCIES”, because
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447705.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
人教部编版六年级语文上册《草原》教学课件优秀公开课课件 (15).pptx
