2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:第一单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:第一单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Why cant we go away this weekend?W:First,Im busy this weekend.I need to get my car fixed.Second,you have a lot of schoolwork to do.And third,were
2、planning to go away next weekend.1.What is the womans plan for this weekend?A.To get her car fixed.B.To help her son with the schoolwork.C.To have a family getaway.答案AW:The meeting has been called off.M:Thats news to me.They should have told me earlier.W:Dont be angry about it.There must be some rea
3、son.2.Why is the man unhappy?A.Because he was not told the news earlier.B.Because he had to cancel the meeting.C.Because he had to put off the meeting.答案AW:Do you think information technology will replace teachers in 20 years?M:I dont think so.Teachers will surely use information technology in their
4、 teaching.But nothing can replace face-to-face communication.3.What is the mans view?A.Information technology will replace teachers.B.Information technology wont replace teachers.C.Information technology will replace face-to-face communication.答案BM:I think Id like to be a lawyer after graduation as
5、the job sounds interesting.How about you?W:I wouldnt want to be a lawyer.I prefer to be a teacher though my parents expect me to be a doctor.4.What job does the woman want to do after graduation?A.To be a lawyer.B.To be a teacher.C.To be a doctor.答案BM:Does your mother like travelling?W:Yes,she does.
6、But she is an armchair traveler.She says that with books,magazines,TV and the Internet,she can go anywhere,and still enjoy the comforts of home!M:Thats interesting.My mother prefers to travel with a tour group while my father enjoys travelling alone.5.Who enjoys armchair travelling?A.The mans mother
7、.B.The mans father.C.The womans mother.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。W:Some people are concerned that China may have difficulty feeding so many of her people.M:Thats understanda
8、ble.But they dont have to.W:Why?M:With our progress in super rice,we can now proudly announce to the world that China will be able to feed 22% of the world population on only 7% of the worlds total arable land.W:Thats amazing.By the way,what does “arable land” mean?M:Well,arable land means land that
9、 is suitable for growing crops.6.What are some people worried about?A.Chinas large population.B.Chinas ability to feed her people.C.The difficulty China has.答案B7.What can China take pride in now?A.The development in super rice.B.The amount of good arable land.C.The number of skilled farmers.答案A听下面一段
10、较长对话,回答以下小题。W:Have you heard the story “Chasing Two Rabbits”?M:Not yet.Whats it about?W:In the story,a martial arts student said to his teacher,“I want to improve my knowledge of martial arts.In addition to learning from you,I would like to study another style with a different teacher.What do you th
11、ink about this?”M:What did his teacher say?W:His teacher answered,“The hunter who chases two rabbits at the same time catches neither one.”M:Thats a very good reply.8.How did the teacher answer his students question?A.Directly.B.Angrily.C.Indirectly.答案C9.Which of the following is closest in meaning
12、to the teachers answer?A.A bird in the hand is worth two in the bush.B.More haste,less speed.C.Two heads are better than one.答案A听下面一段较长对话,回答以下小题。W:Excuse me,sir.Do you intend to pay for that cookie you just ate?M:What cookie?W:I just saw you grab a cookie from the counter and put it in your mouth.M:
13、I didnt do that.W:Yes,you did.I just saw you,and you have some chocolate on your face.You need to pay.M:Id pay for the cookie if I ate it,but I didnt.W:Sir,we have video cameras in the store.Would you like to come into the back with me?I can show you the tape.M:I dont see any cameras.W:Look right th
14、ere.See it?And we have another one right over there.M:Okay,fine.I ate the cookie.How much will it be?W:$2.M:$2?The cookie wasnt even that good.Here,take the money.W:Next time,please pay before you eat something.Otherwise,its considered stealing,and I could call the police.10.How does the woman know
15、the man ate the cookie?A.Others told her.B.She saw him in person.C.She saw him on the video camera.答案B11.Why did the man lie?A.Because he didnt want to pay.B.Because he thought the cookie tasted bad.C.Because he thought the cookie was too expensive.答案A12.What happened at the end of the conversation?
16、A.The speakers went to the back of the store.B.The woman called the police.C.The man paid for the cookie.答案C听下面一段较长对话,回答以下小题。M:Jennie and Matt got lucky this weekend.The weather is perfect for an outdoor wedding.W:Yeah,it really is.M:Do you think there will be a lot of dancing at the celebration ton
17、ight?W:I hope so!Im also really hungry.When is the food going to be served?M:Soon,I hope.Did you see those small pieces of cheese they had over at the table in the front?I ate a bunch of those when we first arrived.W:No,I didnt see those!I missed out.Cheese sounds really good right now.M:Matt told m
18、e theyre serving fish tonight.And rice.W:Im looking forward to the cake for dessert.M:I think Jennie looked really beautiful this afternoon.W:She really did.That dress must have cost a lot of money.M:I like the flowers in her hair.That was a nice detail.The color of the flowers matched Matts tie!W:O
19、h,look!The food is coming out!Lets head over there.13.What event are the speakers attending?A.A wedding.B.A dinner party.C.An anniversary celebration.答案A14.What does the woman want most right now?A.To dance.B.To eat something.C.To change her clothes.答案B15.What did the man eat when he first arrived?A
20、.Some cakes.B.Some cheese.C.Fish and rice.答案B16.According to the woman,what probably cost a lot of money?A.Matts tie.B.The flowers.C.Jennies clothes.答案C听下面一段独白,回答以下小题。Ladies and gentlemen,welcome.Now let me introduce my hometown to you.I hope you will enjoy the beautiful countryside with me as your
21、guide.My hometown is a very ordinary place,no different from any other small town in the area.There are about two thousand people living here,many of whom go to the big cities to do odd jobs.What then makes this place a famous resort?You can find the answer in the beautiful scenery in the countrysid
22、e.It is a place where you can see many tall trees,where wide roads run alongside big farms,and where a big river flows.You can see a lot of ducks on the rivers white sheet of water which opens out into a big bay by the sea.Every morning,we jog,enjoy the fresh air and meet our neighbours on the roads
23、.People who are fond of walking their pets will also be found along the roads in the morning,often in groups,talking pleasantly to their friends and neighbours.You can also see people involved in other recreation activities such as playing badminton,dancing and flying kites.Besides these,some expert
24、s say there are many valuable minerals under the ground.They predict if some day we begin to mine our countryside,we will become richer and richer by exporting the minerals to other countries.I think many countries are bound to begin using these minerals soon.17.Where is the speaker from?A.A small t
25、own well-known for its natural beauty.B.A large city with many places of interest.C.A small village where everyone knows everyone.答案A18.Where do many people in the speakers hometown work?A.They work locally.B.They work overseas.C.They work in big cities.答案C19.What kind of life do people in the speak
26、ers hometown lead?A.A busy life.B.A hard life.C.A relaxed life.答案C20.What is the speakers hometown rich in?A.Mineral resources.B.Water resources.C.Forest resources.答案A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、 C和D四个选项中,选出最佳选项。ABasic Study ManualHardcover:$37.50Future success depend
27、s on the ability to learn.Here are the answers to the questions most often asked by parents,teachers,business trainers and by students themselves.Read this book and learn:What the three barriers to study are and what to do about themWhat to do if you get tired of a subject you are studyingTwenty-six
28、 simple drills to help you learn how to study easily,rapidly and with full understandingBuy and read the Basic Study Manual and use it to dramatically improve your ability to study.Study Skills for LifeHardcover:$31.99L.Ron Hubbards study technology for teenagers opens the door to their future succe
29、ss by giving them the ability to study and learn.Fully illustrated(插图)for easy understanding.Learning How to LearnHardcover:$24.99The basics of effective study for 8 to 12-year-olds,fully illustrated.Children who read and apply the materials in this book regain their liking for study and their abili
30、ty to apply this knowledge in life.Get this book for a child you want to see wins at his studies!How to Use a Dictionary Picture Book for ChildrenHardcover:$34.90In spite of billions of dollars spent on “educational research”,children are not taught the most basic skills of learning,even the most ba
31、sic of this:how to use a dictionary.In fact,a search of educational books for children found no book that told them how to use a dictionary or that one should.Written for children 8 to 12-year-olds,this fully illustrated book will teach your child:How to find words in a dictionaryThe different ways
32、that words are usedWhat the different marks and symbols that are used in a dictionary meanHow to use a dictionary to correctly pronounce wordsIt includes a section for parents and teachers showing you how to use this book with children.Buy this book and give it to your children to unlock their educa
33、tion.Whats more,youll just pay 50% for it before September 10.【语篇解读】本文是一则广告。这篇短文主要介绍了四本针对少年儿童的书,详细介绍了每本书的主要内容、价格等信息。21.According to the advertisement,the four books are all intended for .A.teachersB.adultsC.childrenD.women答案C解析推理判断题。分别由“Here are the answers to the questions most often asked by paren
34、ts,teachers,business trainers and by students themselves”;“L.Ron Hubbards study technology for teenagers opens the door.”;“The basics of effective study for 8 to 12-year-olds,fully illustrated.”和“Written for children 8 to 12-year-olds,this fully illustrated book will.”可知,本文中这四本书主要是针对少年儿童的书籍,故选C项。22.
35、Why were some of the four books illustrated?A.To help readers understand them.B.To persuade readers to buy them.C.To reduce the cost of them.D.To make them suitable to different readers.答案A解析细节理解题。根据“Fully illustrated for easy understanding”可知,配插图是为了帮助读者理解。故选A项。23.Which one is the book written for 8
36、 to 12-year-olds to use a dictionary?A.Study Skills for LifeB.Learning How to LearnC.How to Use a Dictionary Picture Book for ChildrenD.Basic Study Manual答案C解析细节理解题。根据“Written for children 8 to 12-year-olds,this fully illustrated book will teach your child:.”可知,How to Use a Dictionary Picture Book f
37、or Children是教8到12岁的孩子如何使用字典的,故选C项。B(2021新高考全国卷)Popularization has in some cases changed the original meaning of emotional(情感的) intelligence.Many people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a persons makeup that cannot be measured by an IQ test,such as character,
38、motivation,confidence,mental stability,optimism and “people skills.”Research has shown that emotional skills may contribute to some of these qualities,but most of them move far beyond skill-based emotional intelligence.We prefer to describe emotional intelligence as a specific set of skills that can
39、 be used for either good or bad purposes.The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how best to help her patients,while a cheater might use it to control potential victims.Being emotionally intelligent does not necessarily make one a moral person.Alth
40、ough popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably support,the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful.The most positive aspect of this popularization is a new and much needed emphasis(重视) on emotion by employers,educat
41、ors and others interested in promoting social well-being.The popularization of emotional intelligence has helped both the public and researchers re-evaluate the functionality of emotions and how they serve people adaptively in everyday life.Although the continuing popular appeal of emotional intelli
42、gence is desirable,we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion.It is our hope that in coming decades,advances in science will offer new perspectives(视角) from which to study how people manage their lives.Emotional intelligence,with its f
43、ocus on both head and heart,may serve to point us in the right direction.【语篇解读】本文是一篇议论文。很多人对情商有误解,认为它代表的就是积极优秀的品质。总体而言,情商的普及利大于弊。希望未来的研究能让“情商”更好地服务于人们的生活。24.What is a common misunderstanding of emotional intelligence?A.It can be measured by an IQ test.B.It helps to exercise a persons mind.C.It inclu
44、des a set of emotional skills.D.It refers to a persons positive qualities.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“Many people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a persons makeup that cannot be measured by an IQ test,such as character,motivation,confidence,mental stability,optimism
45、 and people skills.”可知,许多人误以为情商就是一个人所必须具有的品质,比如性格、积极性、自信、情绪稳定、乐观和“人际交往能力”,而所罗列的这些品质都是积极的品质。故选D项。25.Why does the author mention “doctor” and “cheater” in paragraph 2?A.To explain a rule.B.To clarify a concept.C.To present a fact.D.To make a prediction.答案B解析推理判断题。第二段首先对情商这个概念进行了描述,然后列举了医生和骗子运用情商的例子,最后
46、得出结论,一个高情商的人未必就是一个有道德的人。故选B项。26.What is the authors attitude to the popularization of emotional intelligence?A.Favorable.B.Intolerant.C.Doubtful.D.Unclear.答案A解析观点态度题。根据第三段第一句可推断,作者认为,情商的普及好处比坏处多。显然,作者对此持有赞同的态度。故选A项。27. What does the last paragraph mainly talk about concerning emotional intelligence?
47、A.Its appeal to the public.B.Expectations for future studies.C.Its practical application.D.Scientists with new perspectives.答案B解析段落大意题。根据最后一段内容可知,人们希望未来的关注点是针对情商开展科学的、学术性的研究,用于指导人们少走弯路,更好地生活。这显然是对未来研究的期盼。故选B项。CPlease take a few seconds and think of your personal biggest goal.Imagine telling someone
48、you meet today what youre going to do.Imagine their congratulations and their high image of you.Doesnt it feel good to say it out loud?Dont you feel one step closer already?Well,bad news:you should have kept your mouth shut,because that good feeling will make you less likely to do it.Any time you ha
49、ve a goal,there is some work that needs to be done to achieve it.Ideally,you would not be satisfied until youd actually done the work.But when you tell someone your goal and he acknowledges (承认) it,psychologists have found its called a “social reality”.The mind is kind of tricked into a feeling that
50、 its already done.And then,because youve felt that satisfaction,youre less motivated to do the actual and necessary hard work.This goes against the traditional wisdom that we should tell our friends our goals,right?In 1982,Peter Gollwitzer,a professor of psychology,wrote a whole book about this.And
51、in 2009,he did some new tests that were published.It goes like this:163 people across four separate testseveryone wrote down their personal goal.Then half of them announced their commitment to this goal to the room,and half didnt.Then everyone was given 45 minutes of work that would directly lead th
52、em towards their goal,but they were told that they could stop at any time.Finally those who kept their mouths shut worked the entire 45 minutes in average,and when asked afterwards,said they felt they had a long way to go to achieve their goal.But those who had announced it quit after only 33 minute
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447730.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
