2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语外研版选择性必修第二册课后巩固提升:第四单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高
- 资源描述:
-
1、第四单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Excuse me,Im waiting for the ten oclock train.Is it leaving on time?M:It is running thirty minutes late due to strong winds which blew a tree onto
2、 the line at three oclock this morning.1.What does the woman want to know? A.The weather.B.An accident.C.Train time.答案CW:Bob,you decided to apply for a graduate degree in Cambridge,didnt you?M:I want to,but Im worried that Ill not be admitted to that school.You know,the school is among the top five.
3、2.Why is the man worried?A.He may be turned down.B.He was required to apply to Cambridge.C.He failed to be among the top five.答案AM:Is your conference in Prague?Could I ask you a favour?W:Sure,as long as it isnt about picking out dolls for all your relatives.M:No,I broke a drinking glass I bought the
4、re,so could you get me one?W:OK.3.Whats the relationship between the two speakers?A.Relatives.B.Friends.C.Classmates.答案BW:Where are you going for your birthday tomorrow?M:I have booked a room in the Blue Bay Restaurant.W:You mean the Blue Sky Restaurant?M:No,thats the Blue Bay.Just across from the B
5、lue Ocean Restaurant.4.Where is the Blue Ocean Restaurant?A.Beside the Blue Sky Restaurant.B.Opposite the Blue Sky Restaurant.C.Opposite the Blue Bay Restaurant.答案CM:I think I preferred things as they were.Where are those old bookcases?W:They were moved out.Dont you like the newly-painted wall?M:No,
6、I thought the old paintings on the wall were good.5.What does the man dislike?A.Old bookcases.B.The newly-painted wall.C.Old paintings.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段较长对话,回答以下小题。M:How long b
7、efore we land?Do you know?W:Its three oclock now,so there is still an hour left.Why dont you get some sleep in the meantime?Ill wake you up when we reach Kennedy Airport.M:OK.I stayed up past midnight writing the report.I am a bit worn out.W:Why dont you put the seat back?You will feel more relaxed.
8、6.When will the plane land?A.At 3:00.B.At 4:00.C.At 12:00.答案B7.What will the man do?A.Get some sleep.B.Write a report.C.Stay awake.答案A听下面一段较长对话,回答以下小题。M:Katie,have you looked at your evaluation yet?W:Yes,I have.M:Lets go over some of these areas.You are always available to work,but youve arrived lat
9、e several times.Since Ive spoken to you about this,you have improved.W:Ive been trying.I was only late once last month.M:Thats good.One more thing,Katie,when you dont have a customer,youre always standing there daydreaming.If I ask you to do something,youre always willing.But when you dont have cust
10、omers,I expect you to polish the jewelry and the mirrors,put new paper in the cash register,restock the boxes,and do other things without being asked.W:OK.8.What does the man think of the woman?A.She is always late for work.B.She likes daydreaming very much.C.She is passive about her work.答案C9.What
11、is the woman?A.A waitress.B.A salesgirl.C.A cashier.答案B听下面一段较长对话,回答以下小题。M:Sophie!Did you see that quiz show last night?The one presented by Frank Jones?W:No.Was it any good?M:It was great.Frank Jones always makes me laugh.Ive been watching it for the past couple of weeks.W:Do you think so?I dont und
12、erstand why so many people think hes funny.M:Well,youre the fifth or sixth person Ive told to see it.Some of my friends thought it was going to be too serious so they didnt bother watching.W:So are all the questions really easy and just about pop music or movie stars?Im not interested in watching it
13、 if all the questions are like that.M:Actually they start off a bit easy but they get harder and harder as the show goes on.W:Usually Im not bad at general knowledge questionsespecially ones about history or literature.M:Yeah,but Im better at math and science.10.Why does the man like the quiz show?A
14、.The presenter is funny.B.The questions are easy.C.His friends all like it.答案A11.What do we know about the woman?A.She doesnt think Frank Jones is funny.B.She thinks the questions are really easy.C.She is bad at general knowledge questions.答案A12.What kind of questions is the man good at?A.Pop music
15、and movie stars.B.History and literature.C.Math and science.答案C听下面一段较长对话,回答以下小题。M:Im talking to Jackie Gould,whos a very proud mother.Her daughter Olivia appeared on the stage of London Palladium Theater,in the musical The Sound of Music last month.So how did it all come about?W:Well,until last year
16、,the idea of her appearing at the London Palladium would have been unthinkable for our family.Things started to happen when Olivia got the leading role for the show Annie at the local theatre.For Annie,Olivia had to learn more than 200 lines.She was on stage for most of the two-hour show.I decided t
17、hat wed do ten pages a night.After memorizing it,I gave her a line,and she would have to tell me what the next line was.She picked it all up even better than her homework.M:And she did well in the part?W:She was great in the part.She had always been shy,and she suddenly became less shy and more conf
18、ident.A member of the stage management team for the show was taking over a local agency and asked her to sign up.So then she had an agent to represent her and try to get roles for her.13.Who is the man?A.An interviewer.B.An agent.C.An actor.答案A14.In which show did the girl play the leading role?A.Ol
19、ivia.B.The Sound of Music.C.Annie.答案C15.How did the girl prepare for her performance?A.Her mother helped her with the lines.B.She memorized nine lines a night.C.The management team encouraged her.答案A16.What happened to the girl after her performance?A.She went to live in London.B.She became less shy
20、.C.She took over an agency.答案B听下面一段独白,回答以下小题。M:A black dog walked into a butchers shop with a five-dollar bill in his mouth.He spent several minutes looking at the meat on display.He finally fixed his eyes on the lamb and barked,showing that he wanted to buy some of them.The butcher was deeply impre
21、ssed and decided that he would like to own a clever dog like that.He followed the dog to see where he went.The dog entered an apartment house,and began to scratch on the door.With that,the door opened and an angry woman started yelling at the dog.As she did so,the butcher stepped forward to ask the
22、woman to stop.“Thats the smartest animal Ive ever seen!Surely it doesnt deserve this kind of treatment.”The woman said,“I dont think hes so intelligent.You see,this is the third time this week hes forgotten his key.”17.Why was the butcher impressed by the dog?A.He has a five-dollar bill.B.He was abl
23、e to buy meat.C.He barked at the butcher.答案B18.What did the dog do after entering an apartment house?A.Scratched at the door.B.Barked at the door.C.Opened the door.答案A19.Who was the woman?A.The butchers wife.B.The butchers neighbour.C.The dogs owner.答案C20.Why did the woman yell at the dog?A.The dog
24、led the butcher to her house.B.The butcher asked her to stop.C.The dog forgot his key again.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIn the coming months,we are bringing together artists from all over the globe,to enjoy speaking Shakespeares plays in their lang
25、uage,in our Globe,within the architecture Shakespeare wrote for.Please come and join us.National Theatre of ChinaBeijing|ChineseThis great occasion(盛会) will be the National Theatre of Chinas first visit to the UK.The companys productions show the new face of 21st century Chinese theatre.This product
26、ion of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying.Date & Time: Saturday 28 April,2:30 pm & Sunday 29 April,1:30 pm & 6:30 pmMarjanishvili TheatreTbilisi|GeorgianOne of the most famous theatres in Georgia,the Marjanishvili,founded in 1928,appears regularly
27、 at theatre festivals all over the world.This new production of As You Like It is helmed(指导) by the companys Artistic Director Levan Tsuladze.Date & Time: Friday 18 May,2:30 pm & Saturday 19 May,7:30 pmDeafinitely TheatreLondon|British Sign Language (BSL)By translating the rich and humorous text of
28、Loves Labours Lost into the physical language of BSL,Deafinitely Theatre creates a new interpretation of Shakespeares comedy and aims to build a bridge between deaf and hearing worlds by performing to both groups as one audience.Date & Time: Tuesday 22 May,2:30 pm & Wednesday 23 May,7:30 pmHabima Na
29、tional TheatreTel Aviv|HebrewThe Habima is the centre of Hebrew-language theatre worldwide.Founded in Moscow after the 1905 revolution,the company eventually settled in Tel Aviv in the late 1920s.Since 1958,they have been recognised as the national theatre of Israel.This production of Shakespeares T
30、he Merchant of Venice marks their first visit to the UK.Date & Time: Monday 28 May,7:30 pm & Tuesday 29 May,7:30 pm【语篇解读】本文是一篇应用文。本文主要介绍了莎士比亚的戏剧被翻译成几个国家的语言,并将在这些国家的大剧院上映的事情。21.Which play will be performed by the National Theatre of China? A.Richard .B.Lovers Labours Lost.C.As You Like It.D.The Merch
31、ant of Venice.答案A解析细节理解题。根据题干the National Theatre of China可知,定位到National Theatre of China段落处,根据“This production of Shakespeares Richard will be directed by the Nationals Associate Director,Wang Xiaoying.”可知,Richard 将要在中国国家大剧院上映。故选A项。22.What is special about Deafinitely Theatre?A.It has two groups of
32、 actors.B.It is the leading theatre in London.C.It performs plays in BSL.D.It is good at producing comedies.答案C解析细节理解题。根据题干Deafinitely Theatre定位到Deafinitely Theatre,根据“ Deafinitely Theatre London|British Sign Language(BSL)”可知,Deafinitely Theatre的特殊之处在于这个剧院的戏剧是用手语表演的。故选C项。23.When can you see a play i
33、n Hebrew?A.On Saturday 28 April.B.On Sunday 29 April.C.On Tuesday 22 May.D.On Tuesday 29 May.答案D解析细节理解题。根据题干的Hebrew定位到Habima National Theatre,根据“Date & Time:Monday 28 May,7:30 pm & Tuesday 29 May,7:30 pm”可知,可以在5月29日,星期二这一天,观看用希伯来语表演的戏剧。故选D项。BThe personal development author Napoleon Hill once wrote,“
34、Whatever the mind of man can conceive and believe,it can achieve.Regardless of how many times you may have failed in the past or how lofty(崇高的) your aims and hopes may be.”This statement is especially powerful because it reminds us that we are the only ones who can be responsible for how far we will
35、 go.To reach any personal objective,were usually required to go beyond what is safe.Stepping outside of our comfort zone is probably the most important step toward experiencing the real change.But consistency(一致性) and continuing to move forward are equally important,as its extremely easy to slip bac
36、k into old habits without realizing it.For a long time,I knew that I wanted to live in Argentina,so halfway through my bachelors degree,I bought a one-way ticket there.While I was in Argentina,I was able to finish the last two years of my course online before flying home for graduation.I currently s
37、till live in Argentina,and I can proudly say that taking the necessary steps to make it a reality was one of the most important things I ever did.Of course,Im not implying that we should all buy one-way tickets to foreign countries and just see what happens.But its important for us to recognize what
38、 we want and try to bring our dreams to life.Living in a comfort zone can trick us into believing that we have plenty of time when,in reality,we all know that years can fly by without us having accomplished much of what we really wanted to.Remember,we wont always have tomorrow to do what we could ha
39、ve done today.So,enjoy the discomfort and allow it to encourage you to try new things.You never know what you could be missing out on by remaining complacent (自满的).【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。作者用亲身经历为我们阐释了勇敢迈出舒适区,追求自己想要的生活,最终实现目标的重要性。24.What does the author mean by quoting Napoleon Hills words?A.Hard work is t
40、he key to achieving aims.B.We should never lose faith even if we fail.C.Our life is full of all kinds of possibilities.D.Our own thoughts decide how far we will go.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“This statement is especially powerful because it reminds us that we are the only ones who can be responsible for how
41、far we will go.”可知,作者引用拿破仑希尔的话是想表达:我们的梦想有多大,我们就能走多远。25.What does the author suggest doing in order to achieve our aims?A.Going beyond what is safe and sticking to it.B.Getting rid of all our old habits and moving forward.C.Living a stable life and making good use of our time.D.Moving to another plac
42、e to experience a different life.答案A解析推理判断题。作者在第三段告诫我们,我们要想达到目标,最重要的是走出舒适区,同时坚持到底也同等重要,所以A项是最佳答案。26.What do we know about the author from his experience?A.He failed to get his bachelors degree.B.He moved back home after graduation.C.He was satisfied with his decision about his one-way ticket.D.He wa
43、s not sure if he would enjoy the life in Argentina.答案C解析推理判断题。作者在第三段中介绍了一段自己实现目标的经历。他过去一直想到阿根廷居住,所以在攻读学士学位期间,他毅然买了一张单程票去了阿根廷,在那儿他在网上完成了学业。且由第四段中的“I can proudly say that taking the necessary steps to make it a reality was one of the most important things I ever did”可知,作者对自己当时的决定感到满意。27.What is the au
44、thors main purpose in writing this article?A.To share some of his important decisions in life.B.To show that we should be content with our lives.C.To persuade readers to step out of their comfort zones and pursue what they really want.D.To tell readers that they have plenty of time and always have t
45、omorrow to do what they want.答案C解析写作意图题。第一段作者通过拿破仑希尔的一句名言引入他的观点“要取得成功需要我们走出舒适区”,随后,作者用自身的经历证明了这个论点。最后一段对比了“生活在舒适区”和“走出舒适区”的两种结果,并鼓励我们拥抱不舒适,尝试新事物,追求自己真正想要的东西。CThere was a time in the 1960s and 1970s when some people believed that coffee would replace tea as Britains favourite drink,but that did not h
46、appen,and today,tea remains Britains favourite drink.To say that the British are fond of tea is something of an understatement(轻描淡写).From the Royal(皇室的) Family down to the homeless and the out-of-work,tea is more than just a pleasure.It is an important part of life!The popularity of tea in the Unite
47、d Kingdom has a long history.It was in 1657 that Thomas Garway,the owner of a coffee house,sold the first tea in London.The drink soon became popular as another choice besides coffee.In those days,however,tea was not something for anyone.For a century and a half,it remained an expensive drink.Many b
48、osses served a cup of it to their workers in the middle of the morning,thus inventing a lasting British institution,the “tea break”.But as a social drink outside the workplace,tea was served for the nobility(贵族) and for the growing middle classes.Among those who had the money for tea,it became very
49、popular as a drink to be enjoyed in cafs and “tea gardens”.It was the 7th Duchess of Bedford who,in around 1800,started the popular “afternoon tea”,which took place at about four oclock.At about the same time,the Earl of Sandwich popularised a new way of eating bread with something (e.g.jam) between
50、 them,and before long,a small meal at the end of the afternoon with tea and sandwiches had become part of a way of life.As tea became much cheaper during the nineteenth century,its popularity spread right through British society.In working-class households,it was served with the main meal of the day
51、,eaten when workers returned home after a days labour.This meal has become known as “high tea”.Today,tea can be drunk at any time of day.Most people in Britain drink tea for breakfast.The mid-morning “tea break” is an institution in British offices and factories.Later in the day,“afternoon tea” is s
52、till a way of life in the south of England and among the middle classes,while “high tea” has remained a tradition in the north of Britain.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文讲述的是英国的茶文化。Thomas Garway使得喝茶在英国变得流行,而在1800年左右,“下午茶”和三明治一起流行起来。28.Who played an important part in the beginning of tea time in England?A.Thomas Ga
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447732.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
外研版英语九年级上册Module1 Wonders of the world单元知识点概括课件(PPT21张).ppt
