2021-2022学年高中英语译林版必修第二册课后巩固提升:第一单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022学年高中英语译林版必修第二册课后巩固提升:第一单元测评 WORD版含答案 2021 2022 学年 高中英语 译林版 必修 第二 课后 巩固 提升 第一 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Do you have any change,Lily? Im dying for a cola and this machine wont give change.W:Lookthis one gives change.I think Ill get something,too,perhaps s
2、ome ice cream or juice.1.What does the man want to have?A.Cola.B.Juice.C.Ice cream.答案AM:Jane,Im going out for a while.W:But you have an appointment with Mr Douglas at three oclock.M:Well,please make it another day.2.What does the man tell Jane to do?A.Postpone his appointment.B.Meet Mr Douglas.C.Ret
3、urn at 3 oclock.答案AM:Would you like to have dinner in the hotel tonight?W:Well,the seafood here isnt very good.How about the Italian restaurant at the corner? Its very famous.M:OK,Id love to try it.Lets go.3.Where will the speakers go for dinner?A.The seafood restaurant.B.The hotel restaurant.C.The
4、Italian restaurant.答案CW:How was your meal today?M:Well,the food and the music were good as they always are.We were a bit disappointed in the service tonight,though.4.What is the man dissatisfied with?A.The food.B.The service.C.The music.答案BW:The Internet is down again.Oh,what can I do?M:You can read
5、 a book,watch TV,take a walk.There are a lot of things to do.W:I dont mean that.I mean how I can reconnect to it.5.What does the woman want to do?A.Watch TV.B.Go for a walk.C.Access the Internet.答案C第二节(共15 小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒
6、钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:Hello.This is Judy.May I speak to John?M:Speaking.Whats the matter,Judy?W:Well,I remember Id promised to go to the supermarket with you on Saturday,but Im afraid I cant go.M:Why? Is there anything wrong?W:Oh,my sister is coming to New York this weeken
7、d for a meeting,and she wants me to show her around.M:Oh,dont worry about it.We can choose another day.How about next weekend?W:OK.See you then.I have to go now.I think my food is burning.Ill call you later.6.What will the woman do on Saturday?A.Go to the supermarket.B.Go to a meeting.C.Show her sis
8、ter around.答案C7.What is the woman doing?A.She is cooking.B.She is reading.C.She is watching TV.答案A听第7段材料,回答第8至10题。M:Hello,Lisa.Were doing a survey of our customers.How often do you come to our club?W:Five times a week,usually.M:Can you run ten kilometres in an hour on the running machine?W:Oh no,I c
9、ant.Maybe eight kilometres.M:Do you use the swimming pool? You know,the new swimming pool.W:No,I dont.I cant swim.Im scared of being in the water.M:OK.You know,we offer lessons here.W:I know.But Im just too scared.M:Well,Im sure our trainer can help you.8.How far can the woman run in an hour on the
10、running machine?A.About five kilometres.B.About eight kilometres.C.About ten kilometres.答案B9.What does the woman think of swimming?A.Exciting.B.Inspiring.C.Frightening.答案C10.What does the man do?A.A club worker.B.A Coach.C.A customer.答案A听第8段材料,回答第11至13题。W:Good afternoon.Peace Restaurant.May I help y
11、ou?M:Id like to reserve a table for two.My wife and I.W:Yes,sir.What time would you like,sir?M:Im not sure.perhaps around 8 pm.W:Fine.Ill reserve a table for two at 8 pm,sir.May I have your name,please?M:Julius.Julius Berman.W:Thank you,Mr Berman.And do you prefer smoking or non-smoking?M:Non-smokin
12、g will be fine,please.But it is more important that you get us a table by the window.Its our anniversary and Id like it to be very special.W:Ill try my best.We look forward to having you with us tonight,Mr Berman.M:Thank you.Good-bye.W:Good-bye,and have a good day!11.Who will go to the restaurant?A.
13、The man and his wife.B.The man and his friend.C.The man and his daughter.答案A12.When will the man arrive at the restaurant?A.At about 6.B.At about 7.C.At about 8.答案C13.Where are the two speakers talking?A.At home.B.On the phone.C.In the library.答案B听第9段材料,回答第14至17题。M:Why dont we go out for a dinner so
14、metime this week,darling?W:That would be nice.I havent been to a restaurant for ages.Do you have any place in mind?M:Not really.Lets think.How about Indian food?W:Mm,that would be OK.It can be a bit hot,though.M:Yeah,thats true.Then how about Chinese food?W:I love Chinese food.But Im never sure what
15、 to order!M:Well,why dont we try that Chinese restaurant on Main Street? Have you ever eaten there?W:You mean the Eastern Palace? Is that one?M:Thats right.W:Ive never tried it.I hear its very good.M:Yes.Ive eaten there several times.So I know the menu quite well.W:Sounds great! So when do we want t
16、o go?M:Is Friday OK with you?W:Sure,Im not doing anything on Friday.M:Would 7: 00 be OK?W:Yeah,that would be a good idea.14.Whats the relationship between the speakers?A.Husband and wife.B.Customer and assistant.C.Teacher and student.答案A15.What kind of food will the speakers eat?A.Chinese food.B.Ind
17、ian food.C.Italian food.答案A16.How does the man know that Eastern Palace is a good restaurant? A.He tried it once.B.He has been told about it.C.He has been there several times.答案C17.What do we know about the woman?A.She doesnt like Chinese food.B.She is free on Friday.C.She doesnt like eating out.答案B
18、听第10段材料,回答第18至20题。M:Hello,everybody! Welcome to St.Louis.My name is Jack.Im the organizer of the activities.To make sure youll have fun,we have made some arrangements for you.On Wednesday afternoon,well go together on a walking tour of the city,both the older and the more modern areas,where you can
19、see some of the fantastic things here.Then on Thursday afternoon,we are off to the sports centre where you can enjoy yourselves by playing basketball or going swimming.On Friday morning,well do some shopping.After all that,I think you might feel a bit tired,so on Friday afternoon,you can have a good
20、 rest to prepare for the next day.On Saturday,we are going on a day trip to Washington University by bus.And finally on Sunday,we are off to New York.Well be leaving at 8:00 in the morningdont be late! If theres anything else youd like to know,please dont hesitate to come and ask me.18.Who is Jack?A
21、.The organizer of the activities.B.One of the tourists.C.A local citizen.答案A19.Where will they go on Thursday afternoon?A.To the modern area of the city.B.To Washington University.C.To the sports centre.答案C20.When will they go to New York? A.On Friday.B.On Saturday.C.On Sunday.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一
22、节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AHere are some of the movies that inspire you to travel.The Lord of the RingsThe story is about Frodo,his friends and their adventurous journey through Middle-earth.Filmed in about 150 locations all over New Zealand,this travel movie shows its
23、beauty.From the rolling hills of Matamata to the volcanic region of Mt Ruapehu,this is the best movie to see New Zealand.Also,this travel movie might have the only distinction of being inspired by travel.The director of the movie Peter Jackson first read the novel on a train going from Wellington to
24、 Auckland when he was just seventeen.Indiana Jones:The Complete Adventure CollectionIndiana Jones and travel are inseparable.Everyone remembers the red line on the world map that shows up on screen when he flies.The Egypt scenes in Raiders of the Lost Ark were filmed in Tunisia.Temple of Doom was fi
25、lmed mostly in Sri Lanka and Macau.Last Crusade was filmed in Italy,Spain and Jordan including an excellent view of Petra.Unlike the other films,Kingdom of the Crystal Skull was filmed almost entirely in the United States.However,their shots of Iguazu Falls are amazing.Romancing the Stone and Jewel
26、of the NileThis movie series focuses on a romantic writer Joan and her adventures with a soldier of fortune named Jack.In Romancing the Stone Joan goes to Colombia to save her sister who is kidnapped.In the sequel (续集) Joan goes to the fictional kingdom of Kadir in the Middle East.Romancing the Ston
27、es scenes were shot mostly in Mexico.For Jewel of the Nile,the scenes were mostly shot in France and Morocco.The Talented Mr RipleyTom Ripley is a working class young man.Through a case of mistaken identity,he is asked to go to Italy to convince a wealthy businessmans son to come home.This travel mo
28、vie starts in New York and heads to the fictional resort of Monticello.The last section of the movie is filmed mostly in Rome and Naples.The locations are beautiful.They also do a good job of showing Italy as it looked in the 1960s.【语篇解读】本文是一篇应用文。文章简单介绍了几部电影以及它们的拍摄地点。21.If you are interested in Euro
29、pe,you probably watch the film .A.Temple of DoomB.Last CrusadeC.Raiders of the Lost ArkD.Kingdom of the Crystal Skull答案B解析细节理解题。根据Indiana Jones:The Complete Adventure Collection部分中的“Last Crusade was filmed in Italy,Spain.”可知,这部电影有一部分是在意大利、西班牙拍摄的,故选B项。22.What can we learn by reading the paragraph of
30、The Lord of the Rings?A.It is the best movie made in New Zealand.B.It was shot from Wellington to Auckland.C.It has increased tourism in New Zealand.D.The novel about it caught the directors attention long ago.答案D解析细节理解题。根据The Lord of the Rings部分的最后一句可知,这部电影的导演17岁时第一次读到这本小说,便被这个故事吸引住了。23.The movie T
31、he Talented Mr Ripley tells us a story of a man who .A.owns a large amount of fortuneB.helps a father persuade his son to come homeC.goes sightseeing in Rome and NaplesD.becomes wealthy by always working hard答案B解析细节理解题。根据文章最后一段中的“he is asked to go to Italy to convince a wealthy businessmans son to c
32、ome home”可知选B项。BMy favourite book is The Adventures of Tom Sawyer by Mark Twain.Tom lives with his aunt Polly in a quiet street of St.Petersburg,Missouri.Hes a lively and clever young boy,and he finds himself in many exciting adventures.He runs away with his two friends,Huck Finn and Joe,to an islan
33、d in the middle of the Mississippi River for several days.With Huck he goes looking for treasure,with Becky he gets lost in a cave.And finally,they find a box of gold.My favourite scene in the book is when everyone thinks Tom is dead.He decides to go to his own funeral.He hides and watches for a tim
34、e and then suddenly he appears.Everyone is astonished to see him but theyre also pleased to see him alive.Tom is the hero of the story,but there are other important characters.Huck is an outsider and everyone is afraid of him.Becky is pretty with fair hair.Joe is Toms best friend.And Injun Joe is th
35、e bad man of the story.The theme of the story is about children growing up.It describes how strangers are seen in small towns of America.Finally,it talks about freedom,social rules and how people are punished for bad behaviour.Why do I think The Adventures of Tom Sawyer is a great book? Mark Twain w
36、rote the story in 1876,but its still read and loved by people all over the world today.And although its only a story,Twain wrote it in the everyday English of the southern states of America in the 19th century,so it sounds very real.Today its thought to be one of the greatest books in American liter
37、ature.Go onread it! I know youll enjoy it,too.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了马克吐温的汤姆索亚历险记这本书的主要内容。24.Where does Tom run away with his two friends?A.To a quiet street.B.To a small town.C.To an island.D.To a forest.答案C解析细节理解题。根据第一段中的“He runs away with his two friends,Huck Finn and Joe,to an island in the middl
38、e of the Mississippi River for several days.”可知,他和两个朋友一起逃到了一座小岛上。25.Who is the bad man in the story?A.Huck Finn.B.Injun Joe.C.Becky.D.Polly.答案B解析细节理解题。根据第三段中的“And Injun Joe is the bad man of the story.”可知,书中的坏人角色是Injun Joe。26.How did people feel when Tom appeared at his own funeral?A.They were surpr
39、ised and happy.B.They were surprised and sad.C.They were worried and excited.D.They were frightened and happy.答案A解析细节理解题。根据第二段中的“then suddenly he appears.Everyone is astonished to see him but theyre also pleased to see him alive.”可知,当他出现时,人们既惊讶又高兴。27.What is the authors purpose in writing the passag
40、e?A.To ask us to read the book.B.To tell us how popular the book is today.C.To tell us when Mark Twain wrote the story.D.To tell us why the story sounds very real.答案A解析推理判断题。根据最后一段中的“Go onread it! I know youll enjoy it,too.” (快来读这本书吧!我知道你也会喜欢上它的。)可知,本文介绍汤姆索亚历险记这本书的内容,目的是号召大家读这本书。CLife Is Beautiful i
41、s a 1997 Italian film directed by and starring Roberto Benigni.The film was a critical and financial success,winning Benigni the Academy Award for Best Actor as well as the Academy Award for Best Original Dramatic Score and the Academy Award for Best Foreign Language Film.In 1939 in the Kingdom of I
42、taly,a bookstore keeper Guido,who is a Jew,falls in love with a local school teacher,Dora,who is to be engaged to a rich civil servant.Guido steals her from her engagement party on a horse.Soon they are married and have a son,Giosue.In 1945,Guido and his son are forced onto a train and taken to a co
43、ncentration camp.Despite being a non-Jew,Dora demands to be on the same train to join her family.In the camp,Guido hides their true situation from his son,telling him that the camp is a complicated game in which Giosue must perform the tasks Guido gives him,earning him points;the first team to reach
44、 1,000 points will win a tank.Guido uses this game to explain features of the concentration camp that would otherwise be scary for a young child.Despite being surrounded by the misery,sickness and death at the camp,Giosue does not question this fiction because of his fathers convincing performance a
45、nd his own innocence.Guido keeps the story right until the end when,in the chaos(混乱) of shutting down the camp as the Americans approach,he tells his son to stay in a small box until everybody has left,this being the final competition before the tank is his.Guido tries to find Dora,but is caught and
46、 killed by a Nazi soldier.As he is taken away to be shot,he maintains the fictions of the game by marching in a goose-step on purpose.【语篇解读】本文是一篇说明文。本文介绍了美丽人生这部电影获得的奖项、主要内容和精彩片段。28.How many Academy Awards does the film win?A.One.B.Two.C.Three.D.Four.答案C解析细节理解题。根据第一段第二句中的“the Academy Award for Best A
47、ctor as well as the Academy Award for Best Original Dramatic Score and the Academy Award for Best Foreign Language Film”可知,美丽人生这部电影一共获得了三项奥斯卡金像奖,包括最佳男主角、最佳配乐和最佳外语片奖。29.What kind of person is Dora?A.Loving and responsible.B.Money-loving and foolish.C.Romantic and hot-headed.D.Brave and intelligent.答案
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-447764.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
