吉林四平市2016高考英语阅读理解(二轮)摸底选练(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林 四平市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 摸底 答案
- 资源描述:
-
1、吉林四平市2016高考英语阅读理解(二轮)摸底选练(5)及答案阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。An overweight, middle-aged man lies dead on a trolley, with a woman weeping over his body. The body s cold hand still grasps a half-eaten McDonald s hamburger. American doctors TV ad features the image which weakens the slightest
2、 of appetites and the line I was lovin it .The hard-hitting US television commercial supported by a Washington-based medical group has angered McDonald s by taking an unusually direct shot at the world s biggest fast-food chain this week. The line is a twist on McDonald s long-standing advertising s
3、logan, Im lovin it” and a voiceover intones:“High cholesterol, high blood pressure, heart attacks. Tonight, make it vegetarian.” The commercial,funded by the Physicians Committee for Responsible Medicine ( PCRM ) goes further than most non-profit advertising and has drawn an angry reaction from both
4、 the Chicago-based hamburger multinational and the broader restaurant industry. The National Restaurant Association criticised it as irresponsible and said it was an attempt to scare the public with a limited” view of nutrition. A McDonald s spokesman said:This commercial is unbearable, misleading a
5、nd unfair to all consumers. McDonald s trusts our customers to make food and lifestyle choices that are right for them. ” The commercial,to be aired at the beginning in the Washington area but potentially in fuither US cities, comes amid an increasingly lively debate in the US about healthy eating.
6、The first lady, Michelle Obamarhas made nutrition a signature issue and is leading a campaign to encourage physical fitness and improved diets - particularly among American children,a third of whom are overweight. The economic decline has hardly helped the healthy eating cause. McDonald s has enjoye
7、d a relatively prosperous financial crisis as diners choose its affordable offerings in place of more expensive high-street restaurants. Its global profits for the six months to June were up 12% to $ 2. 3billion, powered by sales rises both in the United States and Britain. The PCRM s director of nu
8、trition education, Susan Levin, made no apologies for singling out the golden arches(拱门): “ McDonald s is one of the biggest fast-food chains in the world. Its name and its golden arches are instantly recognisable. We feel we re making a point about all fast food when we talk about McDonald s. ”1. T
9、he ad-maker makes a change in the McDonald s slogan _.A. to warn people of risk of eating fast foodB. to convince people of cause of the deathC. to remind people of the man s preferenceD. to accuse the McDonald s of the murder答案解析:答案为A。由第二段 “The line is a twist on McDonald s long-standing advertisin
10、g slogan, Im lovin it” and a voiceover intones: High cholesterol, high blood pressure, heart attacks. Tonight, make it vegetarian.”可知,广告商对麦当劳的标语进行了改变是因为麦当劳的食物含有高胆固醇,它还会导致高血压,心脏病,因此广告商们警告人们吃麦当劳食物的危险,故答案为A。D选项“控告麦当劳谋杀”夸大了广告商的意图,故不选。2. The goal of this passage is to tell us that_.A. the TV commercial g
11、oes too farB. people enjoy eating fast food for its tasteC. Michelle Obama s campaign doesn t workD. McDonald s provides unhealthy food答案解析:答案为D。本题考查文章的写作目的。文章第一、二段介绍了广告商对麦当劳的标语进行了改变,意在警告人们麦当劳食物的危险性,后面的内容介绍了这样的广告惹怒了麦当劳和快餐饮食业,然而这种非盈利的广告还是得到了公众的支持,并且美国第一夫人Michelle Obama也在健康饮食运动中签字,最后一段重申了PCRM总会长Susan
12、Levin的意见,对于打击麦当劳没有任何歉意,快餐食品危害人们的健康。因此,本文的写作目的就是告诉人们麦当劳的食物不健康。A、B、C都与写作目的无关,故不选。3. “The golden arches” in the last paragraph refers to _.A. the lineB. the adC. McDonald sD. fast food答案解析:答案为C。本题为词义猜测题。由最后一段“the golden arches(金色的拱门)”后面的内容 “McDonald s is one of the biggest fast-food chains in the world
13、. Its name and its golden arches are instantly recognisable.”可知,“The golden arches”指代的是麦当劳,故答案为C。4. What is the theme of the passage?A. A fierce debate about healthy eatingB. McDonald s targeted in US health adC. A US health ad advocates healthy lifeD. Say goodbye to McDonald s right now答案解析:答案为B。本题
14、考查文章的主题。结合第2题的分析可知,本文的主题是围绕麦当劳成为美国健康饮食广告的打击对象而展开,故答案为B。阅读理解。Whether in the workplace or on the football field, effective teamwork can produce amazing results. However, working successfully as a team is not as easy as it may seem. Effective teamwork certainly does not just happen automatically; it ta
15、kes a great deal of hard work and compromise. There are a number of factors that must be in place to make a good team.Effective leadership is one of the most important factors of good teamwork. The teams leader should possess the skills to create and preserve a positive working environment and motiv
16、ate and inspire the team members to take a positive approach to work and be highly committed. An effective team leader will promote a high level of spirit and make them feel supported and valued.Communication is a vital factor of all interpersonal relationship and especially that of a team. Team mem
17、bers must be able toarticulatetheir feelings, express plans and goals, share ideas and see each others opinions.Conflicts will arise no matter how well a team functions together. The best way to deal with conflicts is to have some organized methods of handling conflicts. Team members should be able
18、to voice their concerns without fear of offending others. Instead of avoiding conflict issues, a hands-on approach that settles them quickly is much better. It is often advised that the team leader sit with the conflicting parties and help work out their differences without taking sides and trying t
19、o remain objective if possible.The team leader must set a good example to create good teamwork. In order to keep team members positive and committed and motivated, the team leader himself needs to show these qualities. The team turns to the leader for support and guidance. So any negative words or b
20、ehaviors on the leaders part can be disastrous.Regardless of what type of work you are in, knowing how to effectively work on and with a team is going to be extremely important to your success and that of your team.6. Effective leadership is important partly because _.A. it helps a leader to develop
21、 lots of skillsB. it makes a leader feel supported and valuedC. it creates a positive working environmentD. it depends on interpersonal relationship of a team7. The underlined word “articulate” probably means _.A. hideB. feelC. expressD. plan8. When conflicts arise among team members, the team leade
22、r should _.A. worry about the team membersB. ignore the team members voicesC. try to avoid conflict issues D. work out their differences9. To become a good team leader, you have to _.A. be positive and committedB. set up a good teamC. look for support from the team D. avoid natural disasters10. Whic
23、h is the best title for the passage?A. Football And Teamwork B. What Makes Effective TeamworkC. Handle Conflict In A TeamD. Communication And Teamwork【参考答案】610、C C D A B阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。For much of the world, vegetarianism (素食主义) is largely a matter of economics: Meat costs a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
