分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 11

类型吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(12)及答案.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:448000
  • 上传时间:2025-12-06
  • 格式:DOC
  • 页数:11
  • 大小:76.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    吉林市 2014 高考 英语 阅读 理解 精英 训练 精品 12 答案
    资源描述:

    1、吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(12)及答案【四川省绵阳市2014高考英语一模试题】CResearchers have announced the result of two studies on the health effects of the drug aspirin. One study shows aspirin can sharply reduce the chance that a healthy, older man will suffer from a heart attack.The study offered two new results from ear

    2、lier findings. It said taking one aspirin pill every other day helped only healthy men over the age of fifty. It also said aspirin gave the greatest protection against heart attacks to men with low blood cholesterol (胆固醇) levels.Earlier in the United States began a major aspirin study in the early 1

    3、980s. It included 22,000 healthy men doctors. All were between the ages of forty and eighty-four. More than 11,000 of the doctors took a harmless pill that contained no drug. The men did not know which kind of pill they were taking.The doctors who took aspirin suffered 44% fewer heart attacks than t

    4、hose taking the harmless pill. 139 men who took aspirin suffered from heart attacks. Ten of them died. 239 men who did not take aspirin suffered from heart attacks. Twenty-six of them died.The researchers said the doctors study provides clear proof that taking aspirin can prevent a first heart attac

    5、k in healthy, older men. They said, however, the result does not mean every man over the age of fifty should take aspirin. They said aspirin couldnt help men who do not eat healthy foods, who smoke cigarettes and who are fat. The researchers said men who think they would be helped by taking aspirin

    6、should talk with their doctors first.64. The passage tells us that the new use of aspirin is _.A. to treat heart diseaseB. to reduce pain while one suffers from a heart attackC. to help old people to be more healthyD. to reduce the chance of a heart attack in old men65. Aspirin can help those who _.

    7、A. work as doctors B. are under 40 years oldC. are fat and smoke cigarettes D. are older and healthy66. At last the researchers advised us to take aspirin _.A. with care B. as much as we likeC. every day D. only considering the age67. From the experiment we can conclude that about _ of people who su

    8、ffered from heart attacks without aspirin died.A. 7% B. 11% C. 19% D. 44%【参考答案】6465、DD 66-67、 AB 较难题目特训:节能环保类Ask someone what they have done to help the environment recently and they will almost certainly mention recycling. Recycling in the home is very important of course. However, being forced to

    9、recycle often means we already have more material than we need. We are dealing with the results of that over-consumption in the greenest way possible, but it would be far better if we did not need to bring so much material home in the first place.The total amount of packaging increased by 12% betwee

    10、n 1999 and 2005. It now makes up a third of a typical households waste in the UK. In many supermarkets nowadays food items are packaged twice with plastic and cardboard.来源:Too much packaging is doing serious damage to the environment. The UK, for example, is running out of areas for burying this unn

    11、ecessary waste. If such packaging is burnt, it gives off greenhouse gases which go on to cause the greenhouse effect. Recycling helps, but the process itself uses energy. The solution is not to produce such items in the first place. Food waste is a serious problem, too. Too many supermarkets encoura

    12、ge customers to buy more than they need. However, a few of them are coming round to the idea that this cannot continue, encouraging customers to reuse their plastic bags, for example.But this is not just about supermarkets. It is about all of us. We have learned to associate packaging with quality.

    13、We have learned to think that something unpackaged is of poor quality. This is especially true of food. But it also applies to a wide range of consumer products, which often have far more packaging than necessary.There are signs of hope. As more of us recycle, we are beginning to realise just how mu

    14、ch unnecessary material we are collecting. We need to face the wastefulness of our consumer culture, but we have a mountain to climb.1. What does the underlined phrase “that over-consumption” refer to?A. Using too much packaging.B. Recycling too many wastes.C. Making more products than necessary.D.

    15、Having more material than is needed.2. The author uses figures in Paragraph 2 to show.A. the tendency of cutting household wasteB. the increase of packaging recyclingC. the rapid growth of supermarketsD. the fact of packaging overuse3. According to the text, recycling.A. helps control the greenhouse

    16、 effectB. means burning packaging for energyC. is the solution to gas shortageD. leads to a waste of land4. What can be inferred from Paragraph 4?A. Unpackaged products are of bad quality.B. Supermarkets care more about packaging.C. It is improper to judge quality by packaging.D. Other products are

    17、better packaged than food.5. What can we learn from the last paragraph?A. Fighting wastefulness is difficult.B. Needless material is mostly recycled.C. People like collecting recyclable wastes.D. The author is proud of their consumer culture.【参考答案】11.1-5 DDACA【四川省绵阳市2014高考英语一模试题】DA latest national s

    18、urvey has found that over half of Chinas netizens(网民)are suffering from various mental problems although some 62 percent of them claim at the same time that they are happy on the whole anyway.This is the result of Chinas first White Paper on Netizens Health Conditions issued on Wednesday by , Chinas

    19、 largest authoritative website on health sciences. It is the first most comprehensive health survey on netizens health situation ever conducted in China in ten years time. The white paper came out after two months of online and offline research that involved over 150 thousand netizens, covering topi

    20、cs and questions on health knowledge, mental situation, sense of health, and living habits.According to the white paper, more than 70 percent of Chinas netizens say they are suffering from mental problems such as bad memory, anxiety, depression, and a lack of confidence. And a similar 72 percent of

    21、them also say they are often suffering from diseases like insomnia, dizziness, joint degeneration and achings. Meanwhile, another 53 percent of netizens believe that white collar employees who have bigger work pressures are more likely to catch mental problems.The white paper adds, doing almost no s

    22、ports and spending long time surfing online lead to the above mentioned health problems among netizens. Only 9 percent of netizens take up sports on weekends while over 40 percent stay home, surfing. And only 16 percent netizens can assure more than eight hours sleeping daily.At present, China has a

    23、 netizen population of 162 million, with a monthly consumption of 186 yuan, or about 25 dollars, on Internet surfing.68. The national survey on netizens health situation _.A. was conducted by B. is conducted every yearC. was carried out online and offline D. covered about half a million netizens69.

    24、Which of the following has the closest meaning to the underlined part white collar?A. White clothes. B. White offices. C. Office workers. D. White people.70. All the following factors have been mentioned to cause the health problems among netizens EXCEPT _.A. doing no sports B. spending long time on

    25、lineC. heavy work pressures D. shopping online71. Whats the main idea of the passage?A. China has a large netizen population.B. Many netizens in China have mental problems.C. the Internet has a negative influence on people.D. How to surf the Internet safely and healthily.【参考答案】6870、CCD 71、B 维A2 阅读理解

    26、(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:Researchers from France and Italy discovered that Canadian parents are less strict with their children than mothers and fathers in France and Italy.“Our most important finding was the difference between Canadians and the others,” said Professor Michel Claes,the lead autho

    27、r of the study.“Canadians focus on independence and negotiation.On the other hand,Italians,for example,exercise more control.We found Canadians seem to focus on negotiation in case of a conflict.” Claes said Canada,France and Italy were selected for the study because they share important cultural an

    28、d social factors.“We chose FrenchCanadians because they share the same language as France,and originally came from France and share certain values.Italy was included because it was considered to have similar,strong and important family values,” he explained.The researchers examined the emotional tie

    29、s between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old.Canadian students reported less control and more free actions,according to the study.Italian parents were stricter and French parents were somewhere in the middle.Claes explains that the differences lie in edu

    30、cation in Canada,France and Italy.“North America has its own educational values,which promote individualization.Tolerance and comprehension are encouraged.Italy,on the other hand,promotes respect of authority,control,and the need for permission,” he said.Children from all three countries described t

    31、heir mothers as warm and communicative.Italian and Canadian children had similar feelings about their fathers,and reported high levels of emotional ties.But French fathers were generally thought by their children to be more distant and cold.“We were surprised by this,” Claes admitted.“It seems as th

    32、ough the relationships between French mothers and their children were becoming closer over time,while fathers maintain a form of distance and coldness,which is more of a source of conflict in France than in the other countries.”Note:individualization n个性化【语篇解读】 本文是一篇新闻报道。一项调查显示:加拿大的父母们比法国和意大利的父母们更加和

    33、蔼、民主、宽容。1Professor Michel Claes believes that Canada,France and Italy _.Ahave the same family spiritBhave some similar cultural traditionsChave experienced some similar social changesDhave experienced similar cultural developments答案B推理判断题。根据第三段中的“share important cultural and social factors”可知,这三个国家有

    34、一些文化方面的共同点。2How did the researchers carry out the study?ABy collecting answers of parents from Canada,France and Italy.BBy collecting answers of children from Canada,France and Italy.CBy questioning parents and their children from ItalianCanadian families.DBy questioning children from FrenchCanadian

    35、 families.答案B细节理解题。从“The researchers examined the emotional ties between parents and their children by questioning 1,256 students aged 11 to 19 years old.”可知,他们通过问卷调查的形式进行了研究。3According to Michel Claes,what mainly lead to the differences in parentchildren relationships among Canada,France and Italy?

    36、AEducational opportunities.BTraditional ideas.CEducational values.DHistorical events.答案C细节理解题。根据倒数第四段以及倒数第三段中的“North America has its own educational values.Italy,on the other band,promotes respect of authority”可知,造成家长和孩子关系差别的原因在于各国的教育特点不同。4Which of the following is NOT a finding of the study?AFrench

    37、 children have troubled relationships with their parents.BCanadian children have close relationships with their parents.CItalian children have good relationships with their parents.DKids from Canada,France and Italy have closer ties with their moms.答案A细节理解题。从文章最后两段可知,来自三个国家的孩子都认为母亲很温和,易交流,只是法国孩子与父亲还

    38、有明显的距离感,故选A项。维C 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:Modern science suggests that a healthy lifestyle matters much to how long you can live and how well you live.Here are some tips for you to form a healthy lifestyle.Keep a scientific diet.Keep in mind that sugar can be removed from our diet completely.O

    39、ver intake of sugar is one of the main reasons for getting fat.Over intake of protein or fat and low intake of fiber can also lead to getting fat.Only a few grams of protein do we need every day to keep our body in order.Like rain to crops,not the more the better.Be always in a good mood.There is a

    40、relationship between the mood and health.A good mood keeps you in high spirits.Thanks to the Internet,we can enjoy and learn much without going out.Take a look at some online shops and pick up some bargains,enjoy music and movies and chat with good friends.Just keep happy.Enough sleep.Two studies sh

    41、ow the reasons why teens and adults dont have enough sleep.With teens,a major reason is mobile phone use; with adults,its work.Meanwhile,a third study of young children shows that lack of sleep in early life may lead to serious problems in future.Everyone needs at least 8hour sleep to recover from t

    42、iredness and the hurt caused by hard work in the daytime.Proper exercise.Do exercise to keep away from fatness.Because of the quick pace of the modern life,you dont have time to do exercise every day,but at least three times a week and 45 minutes each time.Notes:remove vt.移除protein n蛋白质长短句分析:Modern

    43、science suggests that a healthy lifestyle matters much to how long you can live and how well you live.句法点睛:本句为主从复合句。Modern science suggests为主句,a healthy lifestyle matters much为宾语从句,作suggests的宾语,how long you can live and how well you live为并列的宾语从句,作介词to的宾语。句意:现代科学表明,健康的生活方式对于你的寿命和生活质量有着重大的影响。【语篇解读】 健康

    44、的生活方式对人们越来越重要,本文就如何养成健康的生活方式提供了几点建议。 1The author wrote this passage to _.Atell the readers how to take proper exercise every dayBprovide some advice on how to form a healthy lifestyleCask people to care about their health rather than their workDmake some surveys among those who have health problems答

    45、案B推理判断题。阅读全文,特别是根据第一段“Here are some tips for you to form a healthy lifestyle.”可知,作者写这篇文章的目的是向人们提供一些健康生活的建议。2Which of the following can lead to getting fat according to the passage?ALow intake of protein. BLow intake of fat.COver intake of fiber. DOver intake of sugar.答案D细节理解题。根据第二段“Over intake of su

    46、gar is one of the main reasons for getting fat.Over intake of protein or fat and low intake of fiber can also lead to getting fat.”可知,吃过量的糖是使人发胖的主要原因之一。3The main reason why teenagers dont have enough sleep is that they _.Ause mobile phones too muchBhave too much homeworkCeat too much sugar every day

    47、Ddont have enough exercise答案A细节理解题。根据第四段“With teens,a major reason is mobile phone use”可知答案。4How many minutes do you need to do exercise at least every week?A45 minutes. B90 minutes.C115 minutes. D 135 minutes.答案D推理判断题。根据最后一段可知,作者建议每周至少锻炼三次,每次45分钟,故每周锻炼的时间最少应该是135分钟。维D 情景对话(每小题1分,满分5分)根据对话情景和内容,从对话后

    48、所给的选项中选出能填入每一空白处的最佳选项。选项中有两个为多余选项。M:Mary,I hope youve been well prepared to leave.W:Yes,but not exactly. I seem to have mislaid my passport. M:Your passport?_1_W:I know.Ive packed it,but I cant remember which bag its in.M:Well,you have to find it at the airport.Come on,the taxi is waiting.W:_2_M:I h

    49、ave planned to,but.Ill explain later.Youve got to be there in an hour.W:The plane doesnt leave in two hours.Anyway,Im ready to go now.M: _3_W:No,there is another one in the hall.M:Gosh,what a lot of stuff!_4_W:Well,you cant depend on the weather.It might be cold.M:Its never cold in Rome.Certainly no

    50、t in May.Come on,we really must go.W:Right._5_M:There is.I asked the taxi driver to wait two minutes,not twenty.AThats the one thing you cant leave behind.BIs it really necessary to take these heavy coats?CI thought we were going in your car.DIm sure theres no need to rush.EWhen does the plane take off? FYou must have lent it to your classmates.GYoure taking just one case?答案1.A2.C3.G4.B5.D

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(12)及答案.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448000.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1