吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(20)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林市 2014 高考 英语 阅读 理解 精英 训练 精品 20 答案
- 资源描述:
-
1、吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(20)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(10)】DCanadian researchers said they had developed an antibody treatment, which may be able to prevent death from Ebola virus, even for those who have been infected for three days. The findings, published in the US journal Science Translational Medicin
2、e, suggested that it may be possible to develop a cure for Ebola, even after the virus is detected in the blood and disease symptoms have become apparent. Although rare, Ebola virus is considered as one of the most aggressive viruses because of its rapidity of death, which can be one week from expos
3、ure, or three to four days from the time the first symptoms become apparent. “For this reason, such a treatment has been considered to be closer to the field of science fiction than contemporary scientific research,” said lead author Qiu Xiangguo at the Public Health Agency of Canada. In their study
4、, the researchers gave Ebola-infected monkeys a treatment made of three specific antibodies(抗体) in combination with interferon-alpha (a干扰素), which is produced naturally by the body to fight viruses. Once in contact with outer regions of the virus, these antibodies can reduce the ability of the virus
5、 to reproduce. At the same time, the interferon-alpha increases the defense of the infected individual by stimulating a natural but rapid and powerful anti-viral response, she said. “Although we were very optimistic, we were not expecting to see 100 percent survival of Ebolainfected monkeys, when th
6、ey are treated only three days before they die of the disease on average,” Qiu said. “This study shows that what seems impossible for many to develop a cure capable(有能力的) of stopping Ebola virus only a few days before death, has now been made and proven to be effective,” she added.41. Ebola virus is
7、 considered as one of the most dangerous viruses because _. A. people get infected easily B. it doesnt show any symptoms C. it can kill a person in a week D. few people do study about it42. According to Paragraph 4, the interferon-alpha can _. A. enter into inner part of the virus B. kill the Ebola
8、virus immediately C. stop the Ebola virus from reproducing D. help improve the defense of the infected43. What can be inferred from the text? A. The new antibodies can effectively destroy Ebola virus. B. The infected person usually dies if symptoms have become clear. C. Interferon-alpha is more usef
9、ul than the three specific antibodies. D. Ebola virus mainly spreads through contact with infected monkeys. 44. Which of the following is TRUE about the study? A. The researchers are sure that the Ebola-infected monkeys can survive. B. The new cure has been trialled on Ebolainfected humans. C. The C
10、anadian researchers are now working in the US. D. The new cure has proved to be effective.45. What can be the best title for the text? A. A new treatment for Ebola virus. B. Ebola - the most dangerous virus. C. How Ebola virus does harm to animals. D. An experiment about new Ebola virus.【参考答案】41-45
11、CDBDA 本文主要介绍了一批加拿大研究者正在研究一种新抗体,治疗埃博拉病毒感染者,即使在已被传染三天以上,症状明显的情况下,仍有希望治好,而不至于死亡。41. C。细节理解题。根据文章的第三段的which can be one week from exposure可知,埃博拉病毒之所以凶险,是因为被感染者的死亡速度很快。42. D。细节理解题。根据第四段的内容可知,干扰素的主要功能是辅助抗生素,使人体产生自我保护的作用。43. B。推理判断题。根据文章第二段可知,如果这种传染病的患者出现了症状,就很难治愈,死亡率很高。44. D。细节理解题。根据文章的倒数第一段研究者的话可以判断出,这种新的
12、治疗方法是有效果的。45. A。主旨大意题。根据文章全文的内容,主旨应该是介绍了一种新的对埃博拉病毒感染者的治疗方法。人物传记类-201*安徽卷 Ctions, but nothing was able to cure the terrible pain in her back. However, the accident had an unexpected side effect. While lying in her bed recovering, Kahlo taught herself to paint. In 1929, she got married to Diego Rivera
13、, another famous Mexican artist. Riveras strong influence on Kahlos style can be seen in her early works, but her later works from the 1940s, known today as her best works, show less influence from her husband.Unfortunately, her works did not attract much attention in the 1930s and 1940s, even in he
14、r home country. Her first onewoman show in Mexico was not held until 1953.For more than a decade after her death in 1954, Kahlos works remained largely unnoticed by the world, but in the 1970s her works began to gain international fame at last.64. What does the phrase “a much bigger name” in Paragra
15、ph 1 most nearly mean?A. a far better artistB. a far more gifted artistC. a much stronger personD. a much more famous person65. The terrible pain Kahlo suffered was caused by _.A. polio B. her bent spineC. back injuries D. the operations she had66. Kahlos style had become increasingly independent si
16、nce the _.A. 1930s B. 1940s C. 1950s D. 1970s67. What is the authors attitude toward Kahlo?A. Devotion. B. Sympathy.C. Worry. D. Encouragement.【要点综述】本文讲述画家弗里达卡罗(Frida Kahlo)的故事。7岁时弗里达得了小儿麻痹,18岁那年她乘坐的校车发生交通事故,致使背部受伤。车祸后不久,她就开始画画。弗里达在墨西哥举办过一次画展,然而直到二十世纪七十年代她的画作才开始受到人们关注。64. D词义猜测题。根据第四段中Unfortunately,
17、 her works did not attract much attention in the 1930s and 1940s和but in the 1970s her works began to gain international fame at last可推断她现在才获得国际名声,所以她现在比在她那个时代更出名。65. C细节推断题。根据第二段中but nothing was able to cure the terrible pain in her back.可推断背伤导致了她的疼痛。66. B细节推断题。根据第三段中but her later works from the 194
18、0s, known today as her best works, show less influence from her husband可推断。67. B推理判断题。根据文章的字里行间,比如Sadly, Unfortunately可推断作者的态度应该是同情。 (三)An “apple polisher” is one who gives gifts to win friendship or special treatment. It is not exactly a bribe(贿赂), but is close to it.All sorts of people are “apple
19、polishers”, including politicians and people in high officesjust about everybody. Oliver Cromwell, the great English leader, offered many gifts to win the support of George Fox and his party, but failed.There are other phrases meaning the same thing as “applepolishing”“softsoaping” or “butteringup”.
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
