吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(4)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林市 2014 高考 英语 阅读 理解 精英 训练 精品 答案
- 资源描述:
-
1、吉林市2014高考英语阅读理解精英训练精品题(4)及答案【深圳市2014高考英语综合能力测试题(6)】D Virtual tourism has already appeared in the Swiss town of Basilea. Its an interesting and original form of tourism which will no doubt revolutionize real travel, and even make actual life somewhat different. On the banks of the River Rin, in the c
2、ity of St. Alban, you can now take a half virtual, half real tour on horseback with the help of a piece of electronic equipment, earphones, and a science-fiction style visor (面罩) which contains a small camera. This modern equipment is called Life Clipper. It is the original idea of both Swiss invent
3、or Jan Torpus, who studied in Barcelona, and German technology expert Nikolas Neecke. According to the instructions for the Life Clipper, once a tourist is equipped, hell need a guide to assist him to get used to seeing the world8through the visor. Once on the Rin riverbank, the tourist starts his j
4、ourney with the sounds of the water, which are created by sensors(传感器).From here the tourist travels on foot to the St. Alban neighborhood, feeling and sensing the view with his hands, nose and mouth. What he sees are images between the year 1000 and the year 1500: carriages, princes, etc. This proj
5、ect sounds like something from science fiction and it looks funny when people in a visor try to touch a horse which isnt there. So far, this tourism has been a success only in Basilea, and will be introduced anywhere else in the world in the near future. This is a fun and unusual way of travelling.
6、Surely it wont be long before we see a new and improved form of Life Clipper - one that isnt just for sightseeing, but also for other parts of our life. For example, instead of taking a bus to the office or university, we just sit at home and put on the visor, feeling as if we were m a different pla
7、ce, and virtual work becomes reality. 41. The underlined word revolutionize in Paragraph l is closest in meaning to _. A. create B. change C. copy D. cover42. Which is TRUE about the Life Clipper? A. It is a small camera. B. It was invented by Jan Torpus. C. The science-fiction style visor is a part
8、 of it. D. Tourists can have a totally virtual tour with it. 43. Paragraph 3 is mainly about _. A. the history of virtual tourism B. the advantages of virtual tourism C. the ways of attracting more tourists D. how to operate Life Clipper 44. What can be inferred from the passage? A. Tourists can get
9、 used to seeing the world on their own once equipped. B. Tourists can touch what they see through the visor. C. Life Clipper can make tourists see images of ancient times. D. Life Clipper has been used in other areas of our lives. 45. What would be the best title for the passage? A. Virtual tourism
10、is more popular B. Virtual tourism is more fantastic C. What the future of virtual tourism will be D. Virtual tourism is born【参考答案】41-45 BCDCD该篇为说明文。介绍瑞士小镇Basilea的“虚拟旅游”项目。41. B。词义猜测题。由第一段的Virtual tourism, original form和real travel, and even make actual life somewhat different以及第二段的take a half virtu
11、al, half real tour on horseback可知,虚拟旅游是一种独创的旅游形式,毫无疑问它将改变真实的旅游甚至使现实生活有点不同。42. C。细节理解题。根据文章第二段第一句with the help of a piece of electronic equipment, earphones, and a science-fiction style visor which contains a small camera可知,面罩只是这个设备的一个部件。故选C。43. D。主旨大意题。第三段主要介绍怎样操作Life Clipper这种电子设备。故选D。44. C。推理判断题。由
12、第三段最后一句What he sees are images between the year 1000 and the year 1500: carriages, princes, etc可知,他能看到公元1000到1500年间的一些运输工具,王子等。故选C。45. D。主旨大意题。由第一段首句Virtual tourism has already appeared in the Swiss town of Basilea和全文内容可知,虚拟旅游开始进入人们的生活。故选D。维B1 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:Boston College is a stat
13、esupported college on the east coast of England which has been recruiting overseas students for over 20 years and now has almost 200 international students from more than 20 different countries.You and your parents can be sure you will receive the care and support you need to succeed at our college.
14、 We have excellent teaching staff,with time and patience to help you learn in a stimulating but relaxed atmosphere.We are accredited by the British Council for the quality of our English Language teaching so you can be sure your learning experience will be good.Our new modular English course is flex
15、ible and enables you to choose the best time to join us.Not only will you cover all aspects of the English Language but you will have the choice of option subjects such as IELTS Preparation,British Culture,Literature,Business English or Study Skills.We will assess your level of English when you arri
16、ve so you can be sure you will study with students of the same ability.Classes are small: usually 1216 students so you will receive the individual attention you need to help you succeed.Boston College is based on two main campuses with English courses being taught in our stateoftheart language build
17、ing convenient for our Hall of Residence on the Rochford Campus.ALevel and International Foundation classes are taught on both Rochford and De Montfort Campuses.Classrooms are modern and well equipped with a number of specialist facilities for photography and video,computer suites,art and music stud
18、ios and an all weather sports pitch.Both campuses have large Learning Resource Centres,well equipped with computers for student use,also available for research or assignment work.Our diploma courses include catering,hairdressing,computing and engineering,each with its own specialist facilities.We al
19、so have a Music Centre providing teaching rooms,recording studio and concert hall.Note:diploma n文凭长短句分析:Boston College is a statesupported college on the east coast of England which has been recruiting overseas students for over 20 years and now has almost 200 international students from more than 2
20、0 different countries.句法点睛:本句为主从复合句。Boston College is a statesupported college on the east coast of England为主句,which引导的是定语从句,修饰college。定语从句的谓语为and连接的并列谓语。句意:波士顿学院是国家资助的位于英格兰东海岸的一所学院,已招收海外学生20余年,现有来自20多个不同国家的近200名国际学生。【语篇解读】 本文为说明文。英国Boston College有诸多诱人的留学好处,其便利和现代化的教学条件尤其吸引着海外学生。本文比较详尽地介绍了Boston col
21、lege的办学条件,目的是吸引学生报考。1What is Boston College famous for?AIts long educational history in Britain.BIts good location in the country.CIts good education conditions for overseas students.DIts way of living for overseas visitors.答案C细节理解题。第一段开宗明义,因为办学水平高,该校吸引了众多的海外留学生。2If you decide to go to Boston Colleg
22、e in Britain,you _.Ashould at first pass some English language testsBcan major in English as well as some other coursesChave to live and study with students at different levels Dshould have achieved a high level of English proficiency答案B细节理解题。第三段中有“We will assess your level of English . study with s
23、tudents of the same ability”,可见并非必须通过英语考试才能入学,因此A、C、D三项都可排除。3From the above passage,we can know _.ABoston College is owned by the British governmentBthe campuses in Boston College are far away from downtownCtheres no better college for overseas students in BritainDmany of the classrooms in Boston Co
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(新教材)2019-2020学年人教B版数学必修第二册课件:第6章 6-1-2 向量的加法 .ppt
