四川省资阳市2019-2020学年高二英语上学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 资阳市 2019 2020 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省资阳市2019-2020学年高二英语上学期期末考试试题(含解析)注意事项:1.本试卷共150分。考试时间120分钟。2.答卷前,考生务必将自己的姓名、考号填写在答题卡上。3.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。4.考试结束后,请将答题卡交回。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10
2、秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What will the weather be like in March?A. cold. B. warm. C. freezing.2. How much did the man pay for the cards?A. One yuan. B. Two yuan. C. Four yuan.3. How did the man know about the accident?A. He saw it. B. He read about it. C. He heard about it.4. What sport does
3、the man like most?A. Jogging. B. Swimming. C. Basketball.5. What does the woman think of the novel?A. Boring. B. Interesting. C. Thrilling.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6.
4、 Where does the conversation probably take place?A. On the street. B. At a birthday party. C. At a university.7. What arc the two speakers going to do?A. They are going to start their car.B. They are going to attend the same party.C. They are going to study physics together.听第7段材料,回答第8至9题。8. Whats t
5、he technology mainly used for?A. Recording music. B. Delivering sound. C. Seeing pictures.9. Why does the woman probably like the equipment?A. Its great for long family trips. B. It knows where your ears are. C. Its on sale right now.听第8段材料,回答第10至12题。10. What does Dad want to do in the holiday?A. Vi
6、sit Nature Preserve. B. Enjoy some natural scenery. C. Stay at home.11. Where does Mom want to go?A. Hawaii. B. Chongqing. C. Changbai mountain.12. Why does the man want to go to Hawaii?A. To go to university. B. To enjoy different culture. C. To see natural scenery.听第9段材料,回答第13至16题。13. How long has
7、 the woman been in China?A. Seven months. B. Six months. C. A year14. Where will Linda spend the Spring Festival?A. In the city centre. B. In her hometown. C. In the countryside15. What does Linda think of the festival?A. Important. B. Ordinary. C. Interesting.16. Whats the probable relationship of
8、the two speakers?A. Friends. B. Brother and sister. C. Classmates.听第10段材料,回答第17至20题。17. Which flight was cancelled?A. The 8 a. m. flight. B. The 7 p. m. flight. C. The 6 p. m. flight.18. Whats being offered for free?A. Dinner and entertainment. B. Another flight. C. Hotel rooms.19. Which activity be
9、gins at 6:30 p.m.?A. The films. B. The soccer match. C. The baseball game.20. What should people do if they have any question?A. Go to the information desk. B. Talk to the speaker. C. Look at the schedule.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIf you and your par
10、tner love to travel, a destination wedding is a perfect idea! Its important that you plan out what the best location is for you and your future partner, considering your costs and what it will cost your loved ones. Here is a list of the best when it comes to inexpensive destination weddings.1. St. P
11、etersburg, FLWith pleasant weather nearly year-round and beautiful oceanfront views, St. Pete is a perfect place for a destination wedding. Your loved ones can easily drive or get relatively inexpensive plane tickets and you can get married on the water. The average wedding in St. Pete costs around
12、S5000.2. Negril, JamaicaCovered in beautiful resorts, Negril offers not only natural beauty on its beaches, but also excellent elegance if youd like to stay indoors. The best way to do it is to buy a package through a resort which will cost you between $2500-$10000 depending on the options you choos
13、e.3. Playa del Carmen, MexicoThis is a top destination wedding location because its inexpensive for both you and your guests. With 30 guests it will cost about $45000 and includes so many amenities(令人愉快的事): decorations, set-up and even a couples massage(按摩)!Plus, most hotel rooms cost around only $
14、100 a night.4. Newport, RINewport is a sleepy, romantic town that has the New England feel without the cost. You can have your weddings on the beach if that suits you, but if you can wait until the off-season, you can buy a package at a satisfying mansion(公馆)for less than $5000.1. Which destination
15、can you choose to stay indoors?A. St. Petersburg, FL.B. Negril, Jamaica.C. Playa del Carmen, Mexico.D. Newport, RI.2. What can you do in Newport, RI?A. Have the feel of England.B. Experience a couples massage.C. Have a wedding on the waterD. Enjoy a package at a satisfying mansion.3. Where does the
16、passage most probably come from?A. A travel journal.B. A news reportC. A science textbook.D. A library guide.【答案】1. B 2. D 3. A【解析】这是一篇应用文。文章介绍一些不昂贵的旅行婚礼目的地。【1题详解】细节理解题。根据2. Negril, Jamaica中Covered in beautiful resorts, Negril offers not only natural beauty on its beaches, but also excellent eleganc
17、e if youd like to stay indoors.“在美丽的度假胜地,内格里尔不仅提供自然美的海滩,而且如果你想呆在室内,也非常优雅。”由此可知,如果你想呆在室内,你可以选择Negril, Jamaica。故选B。【2题详解】细节理解题。根据4. Newport, RI中You can have your weddings on the beach if that suits you, but if you can wait until the off-season, you can buy a package at a satisfying mansion(公馆)for less
18、 than $5000.“如果你觉得合适,你可以在海滩上举行婚礼,但如果你可以等到淡季,你可以花不到5000美元在一个令人满意的豪宅里享受一个婚礼套餐。”由此可知,在Newport, RI在一个令人满意的大厦享受一个婚礼套餐。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一段中Here is a list of the best when it comes to inexpensive destination weddings.“以下是一些不昂贵的旅行婚礼目的地。”由此可知,这篇文章最有可能来自“一篇旅游日志”。故选A。BIt was about five in the morning in Onta
19、rio, Canada, when Donna Stricklands phone rang. The Nobel Prize committee was on the line in Stockholm, calling to tell her she had won the prize in physics. I wondered if it was a joke, Strickland said in an interview with a Nobel official after the call. She had been asleep when the call arrived.
20、Something was wrong because it came so early in the morning. But then I knew it was the right day, and it would have been a cruel joke.Strickland, an associate professor at the University of Waterloo, shares the honor with two other scientists for their work in the 1980s in transforming lasers(激光)in
21、to tiny tools that today have countless application. The prize money $1.4 million will he shared among the three. Half the prize went to Strickland and her cooperator Gerard Mourou, a professor at the Ecole Poly technique in France. The other half was awarded to Arthur Ashkin, a retired physicist wh
22、o worked at the famous Bell Labs in the United States.Stricklands win is historic in more than one way. Its been over 55 years since a woman was awarded the Nobel Prize in Physics. In 1903, Marie Curie became the first-ever woman to win a Nobel Prize in Physics. For the next 60 years, no women physi
23、cists were awarded. Maria Goeppert Mayer became the second woman physicist to win the Nobel Prize in Physics in 1963.Strickland herself was surprised to learn she was the third woman to receive the honor in physics. Is that all, really? I thought there might have been more. she said at a press confe
24、rence Tuesday. We need to celebrate women physicists, because were out there. Hopefully, in time, it will start to move forward at a faster rate.4. What was Donnas first reaction after she received the call?A. She felt all efforts paid off.B. She was too excited to say a wordC. She was doubtful abou
25、t it.D. She was annoyed at being waken up.5. How much was Donna rewarded for winning the Nobel Prize?A. About $350,000.B. About $2.8million.C. About $700,000.D. About $1.4 million.6. What is Paragraph 4 mainly about?A. Stricklands achievements in physics.B. The history of the Nobel Prize in Physics.
26、C. Stricklands struggle to win the Nobel Prize.D. Three women winners of the Nobel Prize in Physics in history.7. What does the underlined it in the last paragraph refer to?A. The Nobel Prize in Physics.B. The achievement of men physicists.C. The celebration of the Nobel Prize winners.D. Awarding wo
27、men physicists the Nobel Prize in Physics.【答案】4. C 5. A 6. D 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章叙述的是Donna的获奖经历。她成为历史上第三位女性诺贝尔物理学奖获得者。【4题详解】推理判断题。根据第二段第一句I wondered if it was a joke, Strickland said in an interview with a Nobel official after the call.“我想知道这是不是个玩笑,”Strickland在电话后接受一位诺贝尔奖官员的采访时说。”由此可知,Donna接到电话后的第一反应是
28、“她对此表示怀疑。”故选C。【5题详解】细节理解题。根据第三段中The prize money $1.4 million will he shared among the three.“他将与三人分享140万美元的奖金。”由此可知,Donna得到的奖金是About $350,000(1.4 million3=$350,000)。故选A。【6题详解】段落大意题。根据第四段Stricklands win is historic in more than one way. Its been over 55 years since a woman was awarded the Nobel Prize
29、 in Physics. In 1903, Marie Curie became the first-ever woman to win a Nobel Prize in Physics. For the next 60 years, no women physicists were awarded. Maria Goeppert Mayer became the second woman physicist to win the Nobel Prize in Physics in 1963.“思特里克兰德的胜利不仅在一个方面具有历史意义。一位女性获得诺贝尔物理学奖已经超过55年了。1903年
30、,玛丽居里成为第一位获得诺贝尔物理学奖的女性。在接下来的60年里,没有女性物理学家获奖。玛丽亚格珀特梅耶(Maria Goeppert Mayer)是1963年获得诺贝尔物理学奖的第二位女性物理学家。”可知,第四段介绍了历史上获得了诺贝尔物理学奖的三位女性。故选D。【7题详解】词义指代题。根据最后一段Strickland herself was surprised to learn she was the third woman to receive the honor in physics. Is that all, really? I thought there might have be
31、en more. she said at a press conference Tuesday. We need to celebrate women physicists, because were out there. Hopefully, in time, it will start to move forward at a faster rate. 思特里克兰德自己也惊讶地发现,她是第三位获得物理学荣誉的女性。“真的,就这些吗?”她在周二的新闻发布会上说。“我们需要赞美女性物理学家,因为我们就在那里。希望。”由此推知,最后一句中的it指代的就是前面提到的“授予女性物理学家诺贝尔物理学奖
32、”这件事。故选D。CWhen most people think about the American culture, images of Coca-Cola, hot dogs, baseball games, big cars come to mind. Actually, American culture is more than that, and its history features the variety of American culture. Especially southern culture, plays a part in American culture. An
33、d the southerners are known for their hospitality, language and food.Southerners hospitality is very famous in the world. People who live in the South are very nice and are always willing to help another person in any way they can. If someone is from out of town and needs directions to a certain pla
34、ce, Southerners will make sure he or she knows how to get there. Southerners are very polite. Everytime they pass someone on the road, they are going to wave at him or her. Towns in the South have fewer people and everyone knows everyone. The people in the South are nicer than anywhere else in the U
35、nited States.Language in the South varies according to which area someone is in and what the persons background is. Most white people have a country draw in the accent. Most black people talk using Ebonies(黑人英语),but some do have a draw in their accent. The other groups talk in their native languages
36、 or in English with an obvious accent. The languages in the South are alike in most places except in Southern LouisianaThe Souths food is like no other places. It is colourful, has a wonderful smell that fills the whole house and tastes good. All the things that the Southerners use will wake up ones
37、 taste and are really delicious.Southern culture is well-known in the world. The South is very different from other areas in the United States. The people are nice, the language is very different and the food is great.8. What does the underlined word hospitality in Paragraph 1 probably mean?A. Being
38、 honest.B. Being friendly.C. Being generous.D. Being beautiful9. What can you infer about the southerners from the passage?A. They enjoy waving at others.B. They prefer to talk on the road.C. They arc glad to help strangers.D. They dont get along well with others.10. Which of the following statement
39、s about the South is NOT true?A. People in the South speak the same language.B. People in the South are the nicest in America.C. The culture in the South is unique in the world.D. The food in the South are different from other places.11. Which of the following can be the best title?A. The Origin of
40、Southern Culture.B. American Culture.C. Southerners Hospitality.D. Southern Culture.【答案】8. B 9. C 10. A 11. D【解析】这是一篇说明文。文章介绍美国南方的文化。【8题详解】词义猜测题。根据第二段中People who live in the South arc very nice and are always willing to help another person in any way they can.“住在南方的人很友好,总是愿意尽其所能帮助别人。所以南方人的好客闻名于世。”由此
41、可知,划线词的意思是“好客,友好”。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第二段中If someone is from out of town and needs directions to a certain place, Southerners will make sure he or she knows how to get there. Southerners are very polite. Everytime they pass someone on the road, they are going to wave at him or her“如果有人从外地来,需要去某个地方,南方人
42、会确保他或她知道如何到达那里。南方人很有礼貌。每次他们在路上经过某人,他们会向他或她挥手。”由此判断出,南方人乐于帮助陌生人。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第三段最后一句The languages in the South are alike in most places except in Southern Louisiana“除了南路易斯安那州,南方的语言在大多数地方都很相似。”由此可知,A项People in the South speak the same language.(南方人说同一种语言。)是不正确的。故选A。【11题详解】标题判断题。纵观全文,尤其是第一段Especi
43、ally southern culture, plays a part in American culture. And the southerners are known for their hospitality, language and food.尤其是南方文化,在美国文化中起着重要的作用。南方人以他们的好客、语言和食物而闻名以。及最后一段Southern culture is well-known in the world. The South is very different from other areas in the United States. The people ar
44、e nice, the language is very different and the food is great.“南方文化闻名于世。南方与美国其他地区有很大的不同。那里的人很好,语言也很不同,食物也很棒。”由此可知,短文的最佳标题是“南方的文化”。故选D。DThe government has proposed to spend money developing wireless charging roads in the UK as part of a 40 million plan. Wireless charging roads could be developed to re
45、charge electric cars while they drive along to solve some problems about limited equipment to encourage ownership of these vehicles and ensure better air quality. The government has promised the money to developing both on-street and wireless charging to help transformation from internal combustion
46、engine(内燃机)cars to electric cars.These systems work similarly to a Scalextric toy car. Wireless charging uses a process called electromagnetic induction(电磁感应)to move energy. On the ground is a pad in which electricity is passed through a set of wire to create a magnetic field. It is then moved to a
47、receiver on the underside of the car. Once the technology works, it could mean that drivers can fill up their cars as they drive along, meaning there could be longer periods between charging.The proposal was made in Department for Transport (DFT) and could also see charging points positioned at serv
48、ice stations and car parks. New homes will also, where permitted, be built with some points. David Martell, of the electric car charging company BP Chargemaster, said, Wireless charging will make driving an electric vehicle as similar as possible to driving a petrol car but without going to the petr
49、ol station frequently.This is not the first time that wireless charging roads have been proposed as a number of firms have developed technologies. Renault partnered with Qualcomm and VEDECOM Tech to develop a road to test the technologys capability. The 100-meter test track was said to be capable of
50、 a charge up to 20 kilowatts at speeds up to, and over, 62 miles per hour (nearly 100 km/h).12. Whats the attitude of the UK government to electric vehicles?A. Supportive.B. Unfavourable.C. Indifferent.D. Objective.13. What is the second paragraph mainly about?A. How a Scalextric toy car functions.B
51、. How the electric cars get charged.C. How the wireless road systems run.D. How the electric cars benefit people.14. How does David Martell find the new technology?A. It gets petrol cars unfavourable.B. It saves drivers trips to petrol station.C. It gives rise to many new car parks.D. It makes elect
52、ric cars difficult to drive.15. Why does the author mention the figures in the last paragraph?A. To show the experiment of some firms.B. To announce the progress of the new technology.C. To show the efficiency of the wireless road systems.D. To encourage the cooperation among different firms.【答案】12.
53、 A 13. C 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了无线充电道路系统是如何运行的,并展示了无线充电道路系统的优势。【12题详解】推理判断题。根据第一段中The government has promised the money to developing both on-street and wireless charging to help transformation from internal combustion engine(内燃机)cars to electric cars.“政府承诺将资金用于开发道路充电和无线充电,以帮助从内燃机车向电动汽车的转型。
54、”由此判断出,英国政府对电动车是“支持的”。故选A。【13题详解】段落大意题。根据第二段中These systems work similarly to a Scalextric toy car. Wireless charging uses a process called electromagnetic induction(电磁感应)to move energy. On the ground is a pad in which electricity is passed through a set of wire to create a magnetic field. It is then
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
