四川省资阳市雁江区中和中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省资阳市雁江区中和中学2020-2021学年高一下学期期中考试英语试题 WORD版含解析 四川省 资阳市 雁江区
- 资源描述:
-
1、高2020级第二学期半期考试题第一部分 听力 (共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1 What is the probable relationship between the speakers?A. Teacher and student. B. Colleagues. C. Classmates.2. Where are the speakers going to travel?A. Ne
2、w York. B. Paris. C. Tokyo.3. What are the speakers mainly talking about?A. How to deal with stress. B. Where to apply for jobs. C. When to go shopping.4. What does the man suggest the woman do?A. Go to another gym. B. Learn about the rules. C. Use easier devices first.5. What time is it now?A. 1:30
3、 pm. B. 2:00 pm. C. 4:00 pm.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. Why doesnt James clean his room today?A. He doesnt feel well.B. He finds it unnecessary.C. He is busy with his homework.7. What
4、 does James think of the womans proposal?A. Disappointing. B. Great. C. Strange.听下面一段对话,回答第8和第9两个小题。8. For what did the boy wear a plastic bag?A. He couldnt afford a sport shirt.B. He wanted to draw attention.C. He had no clothes to wear.9. Where did the woman watch the video?A. In a friends cellpho
5、ne. B. On television. C. On a website.听下面一段对话,回答第10至第12三个小题。10. How did the man get the Peking opera tickets?A. From his friend. B. From his father. C. From the Internet.11. How does Wendy find the play?A. Interesting. B. Difficult. C. Boring.12. When will the play begin?A. At 6:00 pm. B. At 7:00 pm
6、. C. At 8:00 pm.听下面一段对话,回答第13至第16四个小题。13. What did Linda do when she was young?A. She collected lots of artworks.B. She always met famous artists.C. She often visited a museum.14. Why did Lindas mother take her to work that day?A. To please her. B. To look after her. C. To arouse her interest in art
7、.15. What can be seen in Lawrence Alma-Tademas work?A. An animal kingdom. B. Little girls with flowers. C. An urban landscape.16. What is Linda?A. An artist. B. A worker. C. A writer.听下面一段独白,回答第17至第20四个小题。17. What can the participants do in the program?A. Watch two movies.B. Meet some astronauts.C T
8、ry astronaut training exercises.18. How much does the third participant in a group need to pay?A. $19.9. B. $ 99. C. $199.19. What is a requirement for going to the center?A. Traveling in a group of three.B. Being at least 7 years old.C. Leaving before 3:00 pm.20. Why does the speaker give this talk
9、?A. To advertise a program.B. To share some good news.C. To tell the history of a center.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)ASan Francisco is a great city. Below are some introductions for educational activities and programs in San Francisco for this summer.The San Francisco School : Summer
10、ProgramsThere are summer camps for the children from pre-kindergarten to middle school at the San Francisco School. With programs such as Fearless Writing, “A Green World” and “Re-Making Clothing”, the San Francisco School becomes a great place for children to learn and have fun in the summer.Regist
11、ration starts in the spring. Call 415 -749 - 4550 to know more.San Francisco Art Institute: Community EducationFrom children to elders,all people are welcome to sign up(报名)for all sorts of art classes all year round, such as Adult Continuing Education, Pre-college Programs and A Young Artist . Check
12、 online for schedules,class types, age groups and more or call 415-749 - 4500.San Francisco University High School: Summer ProgramsThis is a three-summer commitment(承诺)and a great program preparing kids for college. It provides language and art classes in the morning and social studies such as sport
13、s and history in the afternoon. There are also fun activities such as a field day,a party night,a talent show,etc. 30 to 35 tenth-grade children are chosen each summer,so you have to fill out a form. Call 415-749 -4558 to know more.Rudolf Steiner University College: Summer ProgramsRudolf Steiner Uni
14、versity College has summer programs for those who want to take courses such as teaching courses to grade 1 to 8. Registration is at the beginning of April. Call 415 -749- 4560 for more about it.These activities and programs are usually popular ,and if you are interested,get up and join us!1. What ca
15、n we know about San Francisco Art Institute?A. Time for registration is only in summer.B. Kids can sign up for art classes in any season.C. The school provides writing lessons for children.D. Pre-kindergarten kids should sign up for classes in spring.2. Which school offers its timetable on the websi
16、te?A. Rudolf Steiner University CollegeB. The San Francisco SchoolC. San Francisco Art InstituteD. San Francisco University High School3. If you want to know more about a talent show, you can call _.A. 415-749 4550B. 415-749 -4500C. 415-749-4558D. 415-749 -4560【答案】1. B 2. C 3. C【解析】【分析】这是一篇应用文。文章介绍了
17、今年夏天旧金山的四个教育活动项目。【1题详解】推理判断题。根据第三段中的“From children to elders, all people are welcome to sign up for all sorts of art classes all year round”(从儿童到老人,欢迎所有人参加全年的各种艺术课程)可推知,孩子们可以在任何季节参加这里的艺术课程。故选B。【2题详解】细节理解题。根据“San Francisco Art Institute: Community Education部分的Check online for schedules, class types,
18、age groups and more or call 415-749-4500.”(在线核对时间表、课程类型、年龄组等信息,或者拨打415-749-4500咨询)可知,旧金山艺术学院提供在线时间表。故选C。【3题详解】细节理解题。根据“San Francisco University High School: Summer Program部分的There are also fun activities such as a field day, a party night, a talent show, ect.Call 415-749-4558 to know more.”(也有一些有趣的活
19、动,如野外活动、晚会、才艺表演等。要了解更多,拨打电话415-749-4558)可知,如果想要了解更多才艺表演的信息,拨打电话415-749-4558。故选C。BEvery year, millions of people head to Londons Trafalgar Square to see Nelsons Column, and the four lion statues that “guard it. And last month, during the London Design Festival, a bright red lion sculpture(雕像) was add
20、ed to the collection.But this was more than just a statue: It had a large open mouth, with an LED screen inside it. At the same time, passersby could type in words on a screen close to the lion, which were used to produce an AI-created poem. The most interesting part of the poems lies in their rando
21、mness, as the words that people choose to enter include many things, such as the time, the weather and their mood. In the daytime,the finished poem appeared on the LED screen, but at night, it was projected(投射) onto the lions body and the famous Nelsons Column, in a lovely light display.Es Devlin, t
22、he sculptures creator, was inspired(赋予灵感) by the history behind the four historic lion statues. Sir Edwin Landseer, the designer of the lions, wanted them to look much more lifelike, but Queen Victoria refused his plan. This made Devlin wonder, What if we could give a lion a poetic voice? According
23、to Devlin, although England has seen many poems about national identity in recent years, these works have been lacking imagination. I wanted to make a piece that was poetic, he told BBC News.After standing for almost 180 years, the purpose of Trafalgar Square has changed over the years. But thanks t
24、o the high-tech lion and its poetry, the square will stand the test of time.4. Why was the red lion more than just a statue?A. It had an LED screen inside it.B. It had a larger mouth than the others.C. It could produce an AI-created poem.D. Poems were projected onto the lions body.5. Which of the fo
25、llowing best explains randomness”underlined in Paragraph 2?A. Lacking styles.B. Not having regular patterns.C. Being special.D. Attracting passersby.6. What does Devlin think of poems about national identity in England in recent years?A. They are creative.B. They are not popular.C. They are not imag
26、inative.D. They are poetic and collective.7. What can be a suitable title for the text?A Nelsons ColumnB. The London Design FestivalC. The history of lion statuesD. The red lion in Trafalgar Square【答案】4. C 5. B 6. C 7. D【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了伦敦特拉法加广场上个月引入了一个红狮雕像,它可以根据人们随机输入的文字利用人工智能创作诗。【4题详解】细节理解题。根据第
27、二段第二句“At the same time, passersby could type in words on a screen close to the lion, which were used to produce an AI-created poem.(同时,路人可以在靠近狮子的屏幕上输入文字,这些文字被用来创作一首人工智能创作的诗。)”可知,路人可以在靠近狮子的屏幕上随意输入单词,人工智能就会创作出一首诗。故选C。【5题详解】词义猜测题。根据画线词后的“as the words that people choose to enter include many things, suc
28、h as the time, the weather and their mood.(因为人们选择输入的词包括很多东西,比如时间、天气和他们的情绪。)”可知,诗中最有趣的部分在于其随机性,因为人们输入的单词范围很广,包括天气、时间和心情等,由此可知画线词词义为“随机”。故选B。【6题详解】细节理解题。根据第三段倒数第二句“According to Devlin, although England has seen many poems about national identity in recent years, these works have been lacking imaginati
29、on.( 根据Devlin认为,尽管近年来英国看到了许多关于民族认同的诗,但这些作品缺乏想象力)”可知, Devlin认为这些诗都缺乏想象力。故选C。【7题详解】主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“And last month, during the London Design Festival, a bright red lion sculpture(雕像) was added to the collection.( 上个月,在伦敦设计节上,一座鲜艳的红狮雕像已添加到收藏中。)”可知,本文介绍了伦敦特拉法加广场上个月引入了一个红狮雕像。故选D。【点睛】CIt is interesti
30、ng to see that the force of only 6 or 7 people pushing in the same direction can cause up to1,000 pounds of forceenough to break brick walls. During a fatal stampede (蜂拥), people can even die standing up. People die when pressure is put to their bodies in a front to back direction, causing them not
31、to be able to breathe.If you are in a crowd, the first and most important thing is to make yourself familiar with your surroundings and find different exits. No matter where you are, make sure you always know how to get out.Make yourself aware of the type of the ground you are standing on, and know
32、that in a crowd of moving people wet ground can cause you to fall.When in danger, a few seconds can make a difference, giving you the possibility of making use of your escape route. Always stay closer to the escape route. If you find yourself in the middle of a moving crowd, do not fight against the
33、 pressure and do not stand still or sit down, because you can easily get trampled (踩伤)Instead, move in the same direction of the crowd; make use of any space that may open up to move sideways to the crowd movement where the flow is weaker.Keep your hands up by your chest, like a boxer it gives you m
34、ovement and protects your chest. If you fall, get up quickly. If you cant get up because you are injured, get someone to pull you up. If you have kids,lift them up. If you fall and cannot get up, keep moving in the same direction of the crowd, or if that is not possible, then cover your head with yo
35、ur arms; do not lie on your stomach or back.8. Why may people in a stampede die standing up?A. They cant breathe freely.B. They push in the same direction.C. They are not able to get up.D. They arent familiar with the surroundings.9. What does the underlined word “fatal” mean in the first paragraph?
36、A. Harmful.B. Shocking.C. Deadly.D. Hateful.10. What should we do to make a difference when in danger?A. Fight against the pressure.B. Stand still where you are.C. Sit down covering your chest.D. Move along the escape route.11. What does the writer mainly want to tell us in the passage?A. How to sta
37、y far away from a crowd.B. What to do when you are in a crowd.C. Where to go when you are in danger.D. How to get along with a big crowd.【答案】8. A 9. C 10. D 11. B【解析】【分析】本文是一篇说明文。短文介绍了在处于人群中时,应该如何去做以防意外发生。【8题详解】细节理解题。根据第一段中的“People die when pressure is put to their bodies in a front to back directio
38、n, causing them not to be able to breathe.”(当压力从前到后向身体施加时,会导致人们无法呼吸,人们就会死亡。)可知,发生拥挤事件时,站着的人们要承受前后方向的压力,导致他们无法呼吸,就会死亡。故选A项。【9题详解】词义猜测题。根据第一段的“During a fatal stampede (蜂拥), people can even die standing up.”(在一个fatal踩踏中,人们甚至可能站着死去。)可知,有些人甚至站着死去,可见这种蜂拥事件一定是致命的,由此可知画线词词义为“致命的”。故选C项。【10题详解】细节理解题。根据第四段中的“W
39、hen in danger, a few seconds can make a difference, giving you the possibility of making use of your escaping route.”(当你处于危险中时,几秒钟的时间可以改变一切,让你有可能利用你的逃生路线。)可知,遇到危险的时候,要利用你的逃生路线,要沿着逃生路线移动。故选D项。【11题详解】主旨大意题。文章第一段讲解在一个致命的踩踏事件中人们甚至可以站着死去及其原因,第二段讲解在踩踏事件中最重要的是熟悉周围环境,寻找不同的出口;第三段、第四段讲解当遇到危险时,应利用逃生路线让自己熟悉周围的环
40、境,并找到不同的出口;第五段主要在介绍在处于人群中时,应该如何去做以防意外发生,可知文章主要讲解的是当你在人群中时该做什么。故选B项。DSuperheroes first caught our attention in the 1930s when Superman and Batman appeared in American comic books, and weve been crazy about them ever since. But have you ever stopped to think whether the superman really exists(存在)? Wim
41、 discovered his super power one day after saving a man from a frozen lake. Since then, hes puzzled scientists with his super ability to bear the freezing temperature. Using breathing skills and a strong mental focus, hes learned to control his body temperature. For his 2011 Guinness World Record he
42、stayed in ice for nearly two hours. Hes also climbed to Mount Everest in just his shorts and run a desert marathon(马拉松赛跑)without a drop of water.In the real world, therere some blind people who can use echo-location skills to see the world around them, just like bats. By making noises with their mou
43、ths or by snapping their fingers, they can interpret(领会)the sound waves made back by nearby objects. Daniel, who lost his sight because of cancer as a baby, has taught himself the skills and shared his knowledge with hundreds of blind people worldwide. This has enabled them to run, hike, play footba
44、ll and go skateboarding, etc. Dean can run forever. He regularly pushes his mind and body to the limits-running non-stop without sleep for 350 miles or completing 50 marathons in 50 days. Hes also run 135 miles non-stop across Death Valley around 49 and to the South Pole, where temperatures fell to
45、-40.Alain is one of the best rock climbers worldwide. Some of his tallest climbs include the Sydney Tower and the Eiffel Tower. Unbelievably strong both mentally and physically, Alain is famous for his free solo climbing, climbing tall buildings without ropesjust with his arms, legs and a bag of cha
46、lks.Some of the above people are self-taught and have gained their skills with years of training. Others are born with unusual physical characters, leaving scientists confused. One thing is for surethe superman certainly exists.12. According to Paragraph 2, Wim is able to _.A. stand the very low tem
47、peratureB. focus his thoughts on a frozen lakeC. change his body temperatureD. stay in ice for nearly a whole day13. With Daniels skills, the blind can _.A. understand what others are thinkingB. make less noises than othersC. live a happier life than beforeD. communicate with other blind people14. W
48、hich of the following people can be described as “the Spider-Man”?A DanielB. AlainC. WimD. Dean15. The purpose of this passage is to _.A. make us respect people with powerB. introduce supermen in the real worldC. convince readers of humans super powerD. guide us how to discover our own super power【答
49、案】12. A 13. C 14. B 15. B【解析】【分析】本文是一篇说明文,介绍了几个现实生活中具有“超能力”的人。12题详解】细节理解题。根据第二段中 Since then, hes puzzled scientists with his super ability to bear the freezing temperature可知,从那时起,他超强的承受冰冻温度的能力,让科学家们大惑不解。所以 Wim具有超能力,能忍受极低的温度。故选A项。【13题详解】推理判断题。根据第三段therere some blind people who can use echo-location s
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448120.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
葡萄酒喝不完如何保存?.pdf
