吉林省长春外国语学校2021-2022学年高二上学期期初考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春外国语学校2021-2022学年高二上学期期初考试英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春 外国语学校 2021 2022 学年 上学 期期 考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、长春外国语学校2021-2022学年第一学期期初考试高二年级英语试卷本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。考试结束后,将答题卡交回。注意事项:1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号填写清楚,将条形码准确粘贴在考生信息条形码粘贴区。2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑色字迹的签字笔书写,字体工整、笔迹清楚。3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。4.作图可先使用铅笔画出,确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。5.保持卡面清洁,不要折叠,不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。第卷第一部分: 听力(
2、共20小题,满分 30 分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How does the woman usually travel?ABy car BBy plane CBy train2What has the man been doing recently?APlaying football BTraveling in Sanya CSitting in the sun3How does Mike probab
3、ly feel now?ADisappointed BHappy CWorried4Who kept coughing in the cinema?AThe young couple BThe little boy CThe old woman 5What will the man do next?AStart writing his report BGo to see a customer CGo to Mr Blacks office 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听第6段材料,回答第6-7题。6Where is the man now?AIn New York BI
4、n Tokyo CIn Beijing7What do we know about the man?AHe didnt like his job in Tokyo BHe doesnt like traveling around CHe likes teaching very much听第7段材料,回答第8-10题。8Whats the possible relationship between the two speakers?ATeacher and student BClassmates CMother and son9What does the woman suggest the ma
5、n do?AAsk Alice for help BAsk Tom for help CAsk his teacher for help10What will the man probably do?ATeach Tom Spanish and learn math from himBTeach Tom how to solve math problems CJoin several clubs with Tom and Alice 听第8段材料,回答第11-13题。11When does the conference(会议) begin?AAt 3:30 BAt 4:00 CAt 4:301
6、2What happened to the speakers?AThere was something wrong with the taxi BThey got stuck in a traffic jam CThey got lost on the street13Why was the woman late last time?ABecause she had a traffic accident BBecause the traffic was bad CBecause she woke up late 听第9段材料,回答第14-17题。14What was the weather l
7、ike last Saturday?AFine at first but rainy later BWindy at first but fine later CFine at first but windy later 15What does the woman think of the man?A. He is very kindhearted BHe is not careful enough C. He is very brave 16What do we know about Jenny?AShe loves her grandma very much BShe doesnt lik
8、e outdoor activitiesCShe doesnt like spending time with the man17What will the man do tomorrow?AGo to watch a movie BGo boating with Jenny CGo to visit Jennys grandma 听第10段材料,回答第18-20题。18What does the father do at Wild Dog Research Camp?A. He teaches local children B. He studies wild animals C. He c
9、ooks and keeps the camp clean 19How many tents are there?A10 B15 C520What does Jack want to do when he grows up?ATo train dogs for movies BTo be a movie star CTo study animals in Africa第二部分: 阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)第一节 阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项.AWhatever your level of English, we are here to
10、 help. From children to adults, we have courses, lessons and activities for you.English for adultsFor whatever reasons you want to learn English, our courses can make your dreams a reality. We have a local learning center and online courses in over 100 countries, so however you want to learn, this i
11、s the place to start. Learners can share their thoughts and opinions freely by communicating with the teachers in class. And the games, stories, listening activities and exercises in our LearnEnglish website will sharpen your skills as well.English for kids and teensWe all understand that children d
12、evelop when learning is fun. Our teachers, classrooms and courses encourage children to experiment with language, build confidence and improve their communication skills in a safe, supportive and active environment at learning centers or you can learn through our online courses and resources as foll
13、ows:Learn English for kidsLearn English for Kids is a fun, educational website for children aged 512 years who are learning English.Learn English for teensAre you a teenager learning English or are your teenage children studying English? The LearnEnglish Teens website is designed especially for 13-t
14、o-17-year-olds.English for ParentsIn this section(部分) you will find lots of expert advice about helping your child learn English. You can search our hundreds of free online English games, songs, stories and activities on the website here and find more information on our apps for mobile phones design
15、ed specially for you on the move. You can also find out about courses offered at our learning centers.1. What is Learn English for Kids?A. A website.B. A center.C. A course.D. A game.2. What is special about English for Parents ?A. Adults can share their views freely.B. There are apps designed on th
16、e phones.C. There are course offered at the centers.D. Children can do some experiments.3. What topic may the text have something to do with ?A. Science.B. Health.C. Education.D. Sports.【答案】1. A 2. B 3. C【解析】【分析】本文是一则教育广告。通过这则广告可以提高英语水平。无论你的英语水平如何,都会帮助你。从儿童到成人,为您提供课程、课程和活动。【1题详解】细节理解题。根据Learn Englis
17、h for kids中Learn English for Kids is a fun, educational website for children aged 512 years who are learning English.“Learn English for kids是一个有趣的,教育网站5-12岁的孩子谁正在学习英语。”可知,Learn English for Kids是一个网站。故选A。【2题详解】细节理解题。根据English for Parents中You can search our hundreds of free online English games, songs
18、, stories and activities on the website here and find more information on our apps for mobile phones designed specially for you on the move.“您可以在我们的网站上搜索我们的数百个免费在线英语游戏、歌曲、故事和活动,并在我们专为您设计的移动手机应用程序上找到更多信息。”可知,English for Parents的特别之处是手机上有专门设计的应用程序。故选B。【3题详解】推理判断题。根据第一段Whatever your level of English, w
19、e are here to help. From children to adults, we have courses, lessons and activities for you.“无论你的英语水平如何,我们都会帮助你。从儿童到成人,我们为您提供课程、课程和活动。”可知,这篇课文可能与“教育”主题有关。故选C。BRecently, the organizers of the 2024 Paris Olympics have suggested that breakdancing be included in 2024, making it closer to becoming an Ol
20、ympic sport. The other 3 sports-surfing, skateboarding and sport climbing-will all make debuts in the 2020 Tokyo Olympics. That is to say, audience will be able to watch these three sports as Olympic events for the first time.The organizers stressed that four sports had been chosen since they would
21、reflect the citys identity and help take the Olympics to the street. They added that the purposes were to deliver a Games that was able to keep up with the times and encourage new audience and attract young people. Breakdancing is a typical example which can be played without the limitations of time
22、 and places in urban and other environments.As one of the sports at the Young Olympic Games in Buenos Aires in 2018, breakdancing now could see its popularity greatly raised. But the International Olympic Committee(IOC) needs to approve the French suggestion before it can be formally added to the 20
23、24 Paris Olympics sports programme.With new IOC rules first introduced to the 2020 Tokyo Olympics, Host cities can select sports and propose them for inclusion in those Games if they are popular in that country and add to the Games appeal.Antonio Espinos Ortueta, the president of the World Karate Fe
24、deration said, “Our sport has grown rapidly over the last years. We believe that we have met all the requirements and that we have the perfect conditions to be added to the sports programme. However, we have learned today that we still havent had the chance to prove our value as an Olympic sport.”4.
25、 Which of the following is closest in meaning to the underlined word “debuts” in paragraph 1 ?A. announcements.B. appearances.C. admissions.D. advertisements.5. What can we learn about breakdancing?A. It attracts people of all ages.B. It is the symbol of Paris.C. It was performed in 2018 Pyeongchang
26、 Winter Olympics .D. It can be played anytime and anywhere.6. What does IOC do in selecting sports?A. Give useful advice.B. Offer enough support.C. Give detailed explanations.D. Have the last word.7 Which of the following is TRUE according to Antonio Espinos Ortuetas words?A. He thought it easy for
27、a new sport to be included in Olympics.B. He thought breakdancing was far from ready to be an Olympic event.C. He couldnt be sure of the final decision of IOC.D. He found it likely for breakdancing to be performed in Olympics.【答案】4. B 5. D 6. D 7. C【解析】【分析】这是一篇说明文。2024年巴黎奥运会的组织者想把霹雳舞纳入比赛项目,因为他们觉得把一些
28、新的比赛项目纳入奥运会能体现奥运会的时代性以及吸引更多的年轻人。但是能不能成功还需要国际奥委会组的同意。【4题详解】词义猜测题。由文章中的“That is to say(那就是说)”可知,后一句话是对前一句话的解释。由后一句话“audience will be able to watch these three sports as Olympic events for the first time.(观众能够第一次观看这项项目作为奥运会项目比赛。)”可知,这些项目是首秀。由此可知“The other 3 sportswill all make debuts in the 2020 Tokyo
29、Olympics.”的意思是:其它三项运动将全在2020年东京奥运会上亮相。A. announcements公告,布告;B. appearances出现,首次使用;C. admissions准许加入,加入权;D. advertisements广告。故选B。【5题详解】细节理解题。由第二段中的“Breakdancing is a typical example which can be played without the limitations of time and places in urban and other environments.(霹雳舞是一个典型的例子,它可以不受时间限制,不
30、受地点限制,在乡村或者其它环境中被表演)”可知,霹雳舞能随时随地被表演。故选D。【6题详解】推理判断题。由文章中的“But the International Olympic Committee(IOC) needs to approve the French suggestion before it can be formally added to the 2024 Paris Olympics sports programme.(但是在它被正式加入到2024年巴黎奥运会的比赛项目之前,还需要国际奥运会组的同意)”可推知,国际奥运会组有最后的决定权。故选D。【7题详解】细节理解题。由文章中的
31、“However, we have learned today that we still havent had the chance to prove our value as an Olympic sport.(然而,我们今天知道,我们仍然没有机会证明它作为奥运会运动项目的价值)”可知,Antonio Espinos Ortueta不能确定国际奥委会组的最后决定。故选C。【点睛】猜测词义题在高考中有三种考查形式:生词猜测词义或熟词生义、猜测一句话的意思、指代关系猜词(代词或者名词)。从近三年考查形势看,三种考查方式同等重要。本文中考查的是生词词义猜测。这种题型的解法主要是在划线词所在句子的
32、前后找到该句话的同义句或者释义句,再根据同义句或者释义句的意思推断出划线单词的意思。例如本文第一题,考查的就是生词词义猜测,由其后的“That is to say(那就是说)”可知,后一句话是对前一句话的解释。由此可根据后一句话的意思推断出划线单词的意思。所以再解生词猜测词义的题目时,找对同义句或释义句非常重要。同学们要多积累向“That is to say”这样的表示解释关系的词汇。CBorn blind is tough in any case. But things were even harder for Srikanth Bolla who was born in a small v
33、illage in India, where the common belief was that kids with disabilities were “of no use” and therefore, better off dead. Fortunately, Srikanths parents loved their son and refused to give him up. Instead, they encouraged the blind boy to dream big and reach for the star.Srikanth did not disappoint
34、his parents. The now twenty-four-year-old is the founder CEO of Bollant Industries.Of course, getting here was not easy. Being both blind and poor meant that Srikanth had to face hard challenges. As a young boy, Srikanth attended a regular school near his home. Unfortunately, the students and teache
35、rs didnt quite like him because of his disability. As a result, the young boy was largely ignored and often spent the entire day alone.Concerned this would hold back Srikanth s development, his family decided to send him to a special school in Hyderabad. Sure enough, the young boy soon rose to the t
36、op of his class, earning awards in speech and debate competitions. But Srikanth was prevented from studying sciences when he reached 10th grade, because it was thought too “dangerous” for a blind student. Not wanting to give up, Srikanth took legal action and became the first blind student in the co
37、untry allowed to study sciences.Late, after graduating from the Massachusetts Institute of Technology, Srikanth set up Bollant Industries in 2012.For just four years, it has become a powerhouse with over 450 employees,70% of whom are physically challenged.Being disabled doesn t mean being unable. “I
38、f the world looks at me and says, Srikanth, you can do nothing, I will look back at the world and say I can do anything.” the young man says.8. Why was Srikanth sent to a special school?A. His parents became richer than before.B. He could be treated equally there.C. This school was free for disabled
39、 students.D. He was sent away by the regular school.9. What can we know about Srikanth from the text?A. He was born in a poor village.B. He cared about disabled people.C. His parents were strict with him in his study.D. He was loved by the villagers when he was young.10. What words can best describe
40、 Srikanth?A. Intelligent and determined.B. Active and honest.C. Patient and careful.D. Kind but stubborn.11. What can be the best title for the text?A. Chances Are EverywhereB. No Challenges, No SuccessC. Big Dream Makes a DifferenceD. Disability Doesnt Mean Being Unable【答案】8. B 9. B 10. A 11. D【解析】
41、【分析】这是一篇记叙文。出生在印度一个村庄的Srikanth Bolla出生时就是盲人,虽然那里的人都认为残疾人没用,但是他的父母没有放弃他,反而努力培养他,最终他2012年毕业后,成立了以残疾人为主的Bollant产业。【8题详解】推理判断题。由文中的“Unfortunately, the students and teachers didnt quite like him because of his disability. As a result, the young boy was largely ignored and often spent the entire day alone
42、. Concerned this would hold back Srikanth s development, his family decided to send him to a special school in Hyderabad.(不幸的是,因为他的残疾,那里的老师和学生们不怎么喜欢他。他经常被忽略一个人孤单的呆一天。担心这种情况会阻碍他的发展,他的父母决定把他送到Hyderabad的一个特殊学校)”可推知,在特殊学校,Srikanth Bolla可得到公平的对待。故选B。【9题详解】推理判断题。由文中“For just four years, it has become a po
43、werhouse with over 450 employees,70% of whom are physically challenged.(仅仅四年的时间,他的公司变成了拥有450名员工的大公司,70%的员工是身体残疾的)”可知,Srikanth Bolla是关心残疾人的。故选B。【10题详解】推理判断题。根据文中的“Sure enough, the young boy soon rose to the top of his class, earning awards in speech and debate competitions(当然的是,这个年青的男孩很快在班级中取得最好的成绩,并
44、在演讲比赛与辩论赛中赢得奖励)”可知,Srikanth Bolla是很聪明的(intelligent)。由文中的“But Srikanth was prevented from studying sciences when he reached 10th grade, because it was thought too “dangerous” for a blind student. Not wanting to give up, Srikanth took legal action and became the first blind student in the country allo
45、wed to study sciences(Srikanth Bolla上十年级的时候,由于担心太危险,不被允许商科学课。他不放弃,运用法律手段成为了国内第一个上科学课的盲人学生)”可知,Srikanth Bolla是很意志坚定的(determined)。故选A。【11题详解】主旨大意题。这是一篇记叙文,主旨大意需结合全文内容考虑。文章一开始讲述Srikanth Bolla出生地的人认为盲人是无用的,文章中间段落讲述他父母对他的培养以及他自己的努力,最终没有让父母失望,还成立了自己的公司。所以本文主要讲“残疾并不意味着无能”,故选D。【点睛】主旨大意题是篇章阅读一个主要的考察方式,标题题(be
46、st title)是其一个典型的考点,也是高考阅读中每年的必考题。主旨大意题解题技巧是不要被文章细节所干扰。一般有两种方式解题:一是看首尾段,根据首尾段内容总结主题思想;二是看每段段首句,根据所有段首句总结主题思想。本题中的第四题就是小标题题,由于这是一篇记叙文,我们要考虑时间的开始与结尾。文章开始是描写当地人认为残疾人无用的思想,文章最后描述参加人取得的成功,所以结合开始结尾就可以总结出本文主题:残疾人并不意味着无能。这样就可以选出正确答案。DGrandparents Day is a warm holiday that allows children and adults an oppor
47、tunity to show their appreciation for their Grandparents. Grandparents Day and the weeks just before it are the time when children all over the country start thinking about what to get their Grandmothers and Grandfathers as presents for Grandparents Day. Of course,giving presents is just one way of
48、celebrating Grandparents Day,but how to give gifts requires planning.Choosing presents for Grandparents Day can be a very difficult task. Because Grandparents Day and holidays of its kind are meant to honor some of the most important people in our lives,the task of choosing presents that will be app
49、ropriate can be challenging. It can be very difficult to even consider the question of what kind of gift could show a Grandparent how much we love them and care for them. Especially for those children who do not have much money,finding the right Grandparents Day present at the right price is a very
50、difficult task.One solution to the difficulty of what to buy as a present for Grandparents Day is not to buy anything at all. Rather than buying a material item that is almost sure to be short of expressing the depth and sincerity(诚心诚意) of your feelings for your Grandmother or Grandfather,consider a
51、nother kind of choice entirely. One way that you can show a Grandparent that you really care is to make them something. A handmade gift can go a long way towards expressing your love on Grandparents Day. Of course,there are also a lot more other ways to celebrate Grandparents Day than by just giving
52、 presents to your parents.12. What does Grandparents Day mean to people?A. It is a time to express love and appreciation to the old.B. It gives them a chance to get together.C. It makes the old think of their past experiences.D. It gives them an opportunity to take time off work.13. According to the
53、 writer, which of the following gifts can best show your love to your grandparents?A. A pair of expensive shoes.B. Some delicious food.C. A big TV set.D. A chair made by yourself.14. What difficulty could people meet when preparing gifts for the old?A. Choosing the proper gifts.B. Sparing time to ma
54、ke gifts.C. Not having a large amount of money.D. Not having enough time to shop.15. What will be discussed in the following paragraph?A. How to make gifts for the old by yourself.B. What is the best gift for the old.C. Some other ways to show your appreciation to the old.D. How to buy proper gifts
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448563.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
二年级下册语文课件-《蜗牛搬家》|语文A版(共8张PPT).ppt
