吉林省通化市2016高考英语阅读理解二轮训练题(5)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
9 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 通化市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 训练 答案
- 资源描述:
-
1、吉林省通化市2016高考英语阅读理解二轮训练题(5)及答案阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。I wasnt surprised when I read that actress Helen Hunt recently stated that she would never allow her young daughter to become a child star. Ms Hunt is the daughter of a Hollywood technical director, and grew up in Hollywood. Now in her
2、late 40s, she started acting and modeling when she was eight and has probably seen a lot over those years in show business. She has had a successful career. She earned four Golden Globes and four Emmys. She also attained the top honor of her profession when she won the Best Actress Academy Award for
3、 her role in the 1992 movie, As Good As It Gets. Given those accolades, Ms Hunt is successful. There is no doubt that her early experiences as a child star prepared her for what has been an outstanding adult career. Given those achievements, why would this star declare shell never allow her daughter
4、, now at the age of six, to follow in her footsteps? Everyone familiar with the entertainment scene is aware of the reasons for her attitude. Recent tabloid (小报) news headlines featuring the troubles of former child stars, among them Lindsay Lohan, Britney Spears and the late Gary Coleman, may answe
5、r the question. Although Ms Hunt managed to become a successful grown-up star, she apparently believes shes an exception. What Ms Hunt may be suggesting is that many very young stars go through unnatural childhoods on movie and TV sets. While theyre earning big incomes, theyre so pampered (纵容) by di
6、rectors and praised by fans; they may get false impressions that their lives will always be that way. Then, within a few years, when faced with reality, theyre hurt and confused. After all the overwhelming affection, they find they cant deal with the problems. Thats often when drugs and alcohol take
7、 over their lives.Helen Hunt has some other reasons why she doesnt want her daughter to be in the entertainment business. Many child stars can never make a successful transition to meaningful adulthood. However, as with many Hollywood movies, I believe there are both good and bad scenes about how it
8、 can be played out in real life.【文章大意】本文叙述了尽管著名女演员Helen Hunt是童星出身,但她不同意六岁的女儿演电影,因为它认为,许多童星的未来都是悲剧。26. According to the passage, Ms Hunt _.A. started acting and modeling when she was a little girlB. has been acting for about 30 yearsC. is the daughter of a famous actor D. started singing when she was
9、 eight【答案】A 【 解析】细节理解题。根据Now in her late 40s, she started acting and modeling when she was eight可知她在很小的时候就开始表演了,故选A。27. The underlined word “accolades” in Paragraph 2 probably means “_”.A. difficultiesB. awardsC. salariesD. opinions【答案】B【 解析】词义猜测题。根据She earned four Golden Globes and four Emmys.和when
10、 she won the Best Actress Academy Award可知它是奖项,故选B。28. The author thinks Helen Hunts success is mainly due to _.A. her hard work B. the help of a technical directorC. her experiences as a child star D. her talent and good luck【答案】C【 解析】细节理解题。根据There is no doubt that her early experiences as a child s
11、tar prepared her for what has been an outstanding adult career.作者认为Helen Hunt的成功在于她童年开始的经历,故选C。29. Helen Hunt wouldnt allow her daughter to become a child star because she thinks _.A. child stars often take drugs and alcohol B. being a child star may ruin her futureC. child stars arent able to solve
12、 their problems D. it is difficult to succeed as a child actor【答案】B【 解析】细节理解题。根据What Ms Hunt may be suggesting is that many very young stars go through unnatural childhoods on movie and TV sets. While theyre earning big incomes, theyre so pampered (纵容) by directors and praised by fans; they may get
13、false impressions that their lives will always be that way. Then, within a few years, when faced with reality, theyre hurt and confused.童星可能对未来的发展不好,故选B。30. From the passage we can conclude that _.A. few child stars will succeed in the future B. there is no way to save the entertainment businessC. t
14、he author has a different opinion about child stars D. meaningful adulthood only belongs to non-child stars【答案】C【 解析】推理判断题。根据I believe there are both good and bad scenes about how it can be played out in real life.可推出作者对于童星有不同的意见,故选C。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。Chinese politeness have always
15、been formal to follow strict rules, although sometimes Chinese people seem to be impolite according to Western standards in public places. To well understand Chinese, some concepts should not be ignored.MianziThe idea of shame, usually expressed as face could be loosely defined as the status or self
16、-respect in Chinese and by no means alien to foreigners. It is the worst thing for a Chinese to lose face. Never insult, embarrass, shame, yell at or otherwise demean a person. Since all these actions would risk putting a Chinese in a situation that he might lose face, neither try to prove someone w
17、rong nor shout at him in public. In order to get a successful effect without letting a Chinese lose face, any criticism should be delivered privately, carefully, or else, just opposite to what you wish. GuanxiThroughout much of Chinese history, the fundamental glue that has held society together is
18、the concept of guanxi, relationships between people. It is very important for the Chinese to have good relationships. They often regard good social relations as a symbol of personal ability and influence. Someone who has no connections would be disrespected and is only half-Chinese. KeqiKeqi not onl
19、y means considerate, polite, and well mannered, but also represents respect and modesty. It is impolite to talk too proudly about oneself or ones inner circle. The expression is most often used in the negative, as in buyao keqi, meaning you shouldnt be so kind and polite to me, or youre welcome. Bes
20、ides, Chinese seldom express what they think directly and they prefer a roundabout way. Neither show their emotions and feelings in public. They rarely greet people with a handshake, though it is very popular among foreigners, and say nothing of embracing or kissing when greeting or saying good-bye.
21、 Consequently, it is better not to behave too carefree in public, even though you are well-intentioned. Also, it is advisable to be fairly cautious in political discussions. Do not particularly push yourself forward, or else you are unwelcome. To sum up, do in Rome as Rome does, but you need not wor
22、ry about these cultural barriers since most Chinese are hospitable and friendly and will not mind your no accomplishment. 1. In most Chineses eyes, the fundamental glue holding society together is the idea of _.A. relationships between people B. influences upon othersC. dependence on others D. kindn
23、ess to others2. The underlined word “demean” in the first paragraph means make people _.A. respectfulB. happyC. shameful D. weak3. Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. It is impolite to insult, embarrass, shame or shout at a person.B. It is polite that you should bring gifts to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
六年级下册英语课件- Unit 11 Controlling fire |牛津上海版2 (共25张PPT).ppt
