吉林省通化市2016高考英语阅读理解二轮训练题(7)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 通化市 2016 高考 英语 阅读 理解 二轮 训练 答案
- 资源描述:
-
1、吉林省通化市2016高考英语阅读理解二轮训练题(7)及答案 阅读理解。 Last nights meteor(流星) shower left many people in the community dissatisfied and demanding answers. According to Gabe Rothsclild, Emerald Valleys mayor, people gathered in the suburbs of the city, carrying heavy telescopes, expecting to watch the brightly burning
2、meteors passing through the sky. What they found instead was a sky so brightened by the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead. “My family was so frustrated,” admitted town resident Duane Cosby, “We wanted to make this an unforgettable family outing, but it turned ou
3、t to be a huge disappointment.” Astronomers-scientists who study stars and planets-have been complaining about this problem for decades. They say that light pollution prevents them from seeing objects in the sky that they could see quite easily in the past. They call on people and the government to
4、take measures to fight against it. There is yet a population besides professional and amateur star observers that suffers even more from light pollution. This population consists of birds, bats, frogs, snakes, etc. For example, outdoor lighting severely affects migrating(迁徙的)birds. According to the
5、International Dark-Sky Association. “100 million birds a year throughout North America die in crashes with lighted buildings and towers.” Countless more animals casualties(伤亡)result from the use of artificial lighting. Clearly, people enjoy the benefits of lighting their evenings, but some scientist
6、s think it can be harmful for humans, too. They worry that exposure to light while sleeping can increase persons chances of getting cancer. Emerald Valley is only one community that is becoming aware of the negative effects of light pollution. For years, Flagstaff, Arizona, has enforced lighting reg
7、ulations in its city in order to assist astronomers at the Lowell Observatory. Similar efforts have been made worldwide, and a movement is underway to remind us to turn off lights when we are not using them, so that other creatures can share the night.【文章大意】许多人想在晚上看流星雨,结果由于光线太亮,影响了他们的观看效果。由此引发了人们对光污
8、染的思考。本文是一篇议论文,文章由一个事例引发出要讨论的话题。 36. It happened last night that .A. the citys lights affected the meteor watching B. the meteors flew past before being noticed C. the meteor watching ended up a social outing D. the city light show attracted many people【答案】A【 解析】细节理解题。第一段的最后一句话a sky so brightened by
9、the citys lights that it darkened the light of the meteors passing overhead表明答案为A。37. What do the astronomers complain about?A .Meteor showers occur less often than before. B. Their observation equipment is in poor repair. C. Light pollution has remained unsolved for years. D. Their eyesight is fail
10、ing due to artificial lighting.【答案】C【 解析】细节理解题。题干中的Astronomers出现在第三段,文中有一句话have been complaining about this problem for decades,第一段就提到了光线太亮,这句话的后面又提到了light pollution。结合选项,答案为C。38. What is the author concerned about according to Paragraph 4? A. Birds may take other migration paths. B. Animal living h
11、abits may change suddenly. C. Varieties of animals will become sharply reduced. D. Animals survival is threatened by outdoor lighting.【答案】D【 解析】细节理解题。第四段第一句话就告诉我们除了专业及业余的观星者之外,还有些群体也收到了光污染的影响。而这些群体指的就是birds、bats等动物。D项的意思是“动物的生存受到户外灯光的影响”。故选D。39. Lighting regulations in Flagstaff, Arizona are put int
12、o effect to_.A. lessen the chance of getting cancer B. create an ideal observation condition C. ensure citizens a good sleep at night D. enable all creatures to live in harmony【答案】B【 解析】细节理解题。题干中的信息告诉我们答案应该出现在最后一段,根据“in order to assist astronomers at the Lowell Observatory”,答案显然为B。40. What message d
13、oes the author most want to give us?A. Saving wildlife is saving ourselves B. Great efforts should be made to save energy C. Human activities should be environmentally friendly D. New equipment should be introduced for space study【答案】C【 解析】推理判断题。文中作者反复强调光污染问题对人类的一些活动和动物的影响。这显然是强调环境问题。故选C。阅读下列短文,从每题所
14、给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。WelcomeWelcome to Windsor Castle, the oldest and largest occupied castle in the world. Windsor is one of the official residences of the Queen, who sometimes stays here.Audio toursFree audio tours are available on leaving the Admission Centre at the start of your visit. There
15、is a descriptive audio tour for blind and poor-sighted visitors.Guided toursVisitors can explore the history of the Castle through a tour of the Precincts with an expert guide. Tours depart at regular intervals throughout the day from the Courtyard and finish at the entrance to the State Apartments.
16、Visitors with childrenFor those visiting with children, a special family tour and various activities are offered during school holidays and at weekends. Please note that, for safely reasons, pushchairs are not permitted in the State Apartments. However, baby carriers are available to borrow.St Georg
17、es ChapelVisitors arriving at the Castle after 15:00 from March to October are advised to visit St Georges Chapel first before it closes. Shopping Shops offer a wide range of souvenirs designed for the Royal Collection, including books, postcards, china, jewellery, and childrens toys. Please ask at
18、the Middle Ward shop about our home delivery service.RefreshmentsBottled water can be purchased from the Courtyard and Middle Ward shops. Form April to September ice cream is also available. Visitors wishing to leave the Castle for refreshments in the town may obtain re-entry permits from the castle
19、 shops. Eating and drinking are not permitted in the State Apartments or St Georges Chapel.Photography and mobile phonesNon-commercial photography and filming are welcomed in the Castle. Photography, video recording and filming are not permitted inside the State Apartments or St Georges Chapel in co
20、nsideration of other visitors.SecurityAs Windsor Castle is a working royal palace, visitors and their belongings should get through airport-style security checks. For safety and security reasons a one-way system operates along the visitor route. 1. A visitor can apply for a free audio tour _.A. in t
21、he Courtyard B. in the State ApartmentsC. at the Admission Center D. at St Georges Chapel2. What is specially offered to visitors with kids? A security guard. B. A pushchair. C. A free toy. D. A baby carrier.3. Who can get re-entry permits?A. Visitors wishing to eat outside the Castle.B. Visitors bu
22、ying gifts in the castle shops.C. Visitors buying water from the Courtyard.D. Visitors eating outside St Georges Chapel.4. Why are visitors required to turn off their mobile phones?A. To ensure the safety of others.B. To ensure the security of the Castle.C. To prevent them from disturbing others.D.
23、To prevent the use of the built-in cameras.5. In the last part, a “working royal palace” refers to one _. A. still being constructedB. still used by the royal familyC. where the Queen usually worksD. where works of art are on show答案:15 CDACB阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。To hitchhike successfull
24、y in any country you must be able to do two things:attract attention and at the same time convince the driver at a glance that you do not intend to rob or murder him. To fulfill the first requirement you must have some marks to let drivers distinguish you at once from all other hikers. A serviceman,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山西省运城市2020届高三理综上学期期末调研测试试题答案(PDF).pdf
