2021-2022年新教材高中英语 Unit 4 Information Technology 单元限时作业课件 北师大版必修第一册.pptx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2021-2022年新教材高中英语 Unit Information Technology 单元限时作业课件 北师大版必修第一册 2021 2022
- 资源描述:
-
1、 Unit 4 Information Technology单元限时作业05In the future your automobile will run on water instead of gas!You will be able to buy a supercomputer that fits in your pocket!You might even drive a flying car!For each prediction(预言)that has come true today,several others have missed by a mile.Many of these p
2、redictions didnt consider how people would want to use the technology,or if people really needed it in their lives or not.Lets look at some predictions from the nottoodistant past.Robot helpersWheres the robot in my kitchen?Nowhere,of course.And hes probably not coming any time soon.Robots do exist
3、today,but mostly in factories and other manufacturing environments.Back in the 1950s,however,people said that by now personal robots would be in most peoples homes.So why it hasnt happened?Probably because robots are still too expensive and clumsy.And maybe the idea of robots cooking our dinners and
4、 washing our clothes is just too weirdAt home we seem to be doing fine without them.Telephones of tomorrowIn 1964 an American company introduced the video telephone.They said by the year 2000 most people would have a video phone in their homes.But of course the idea hasnt caught on yet.Why?The techn
5、ology worked fine,but it overlooked something obvious:People desire for privacy.Would you want to have a video phone conversation with someone after you just stepped out of the shower?Probably notit could be embarrassing!Just because a technology available(可利用的)doesnt alwaysmean people will want to
6、use it.单元限时作业刷阅读理解体 裁题 材词 数难 度建议用时说明文科普知识313中8分钟1The whole passage is mainly about_.Apredictions that have come trueBpredictions that havent come trueCwhy predictions dont come true easilyDwhat technology will bring about单元限时作业刷阅读理解【语篇导读】人们总是预测未来,那么他们预测的一定会实现吗?作者列举了很久以前人们预测未来的例子,以此来证明并不是所有的预测都能完全实现。
7、答案及解析B主旨大意题。文中列举了人们以前预测过不久会实现而如今也没能实现的三个例子,因此本文主要讲了那些没能实现的但被预测过的事物。故选B项。2Which of the following is probably NOT the authors belief?APredictions neednt consider peoples practical use of technology.BThe future isnt always easy to guess.CNot all of past predictions have come true.DMany of the hightech
8、things our parents thought wed be using by now simply never appeared.答案及解析A推理判断题。根据第二段第二句Many of these predictions didnt consider how people would want to use the technology,or if people really needed it in their lives or not.可知,作者认为很多的预测之所以不能实现是因为它们不考虑人们在生活中是否真的需要这种科技。故A项是作者不赞成的。Flying carsAnd fina
9、lly,how about that crazy prediction of the flying car?Its not so crazy anymore!But a flying car remains one of the most fascinating technology ideas to capture our imagination.Keep watching the news or perhaps the sky outside your window to see what the future will bring.单元限时作业刷阅读理解答案及解析D词义猜测题。由下一句A
10、t home we seem to be doing fine without them.以及本段第二句Probably because robots are still too expensive and clumsy.可知,在家里有机器人做饭或洗衣服是一件奇怪的事情。wonderful意为“极好的”;stupid意为“愚蠢的”;practical意为“实用的”;strange意为“奇怪的”。故选D项。3What does the underlined word“weird”probably mean?AWonderful.BStupid.CPractical.DStrange.4What
11、does the author think of the flying car?AIt is too difficult to imagine.BIt is a crazy idea.CIt is likely to be made.DIt is often reported in the news.答案及解析C细节理解题。根据最后一段中的Its not so crazy anymore!可知飞车这个想法可能会实现。故选C项。People tend to become more personal and hide less of themselves when using email.Some
12、 Britain researchers have found in a recent study that there are good reasons for this.The team of researchers asked 83 pairs of students,all strangers to each other,to solve a problem.They had to discuss this question:_1_ The pairs of students had to talk over the problem either face to face or by
13、computer.Dr Johnson said,“They told their partners four times as much about themselves when they talked over the Internet as when they talked face to face.When the computers were fitted with cameras so that students could see each other,this limited the personal side of the conversation.”单元限时作业刷7选51
14、.F根 据 空 前 的 They had to discuss this question可知,该空需要填一个疑问句,故选F项。【语篇导读】本文为一篇说明文。文章介绍了近期的一项研究成果:当人们使用电子邮件的时候,他们趋向于变得更加个人化并且更少地隐藏自己。答案及解析【答案】FIf only five people in the world could be saved from a world disaster,who should they be?体 裁题 材词 数难 度建议用时说明文社会生活253中8分钟_2_ It was mainly about things such as how
15、 they went to school,or where they used to live.But some students discussed their love stories,and personal childhood experiences.Dr Johnson believes that emailing encourages people to focus on themselves._3_“If you cannot see the other person,it becomes easier to talk about yourself.This is because
16、 you are not thinking what the other person is thinking of you.So emailing has become the modern way of talking,”said Dr Johnson._4_“In the 19th century,people started to use the telegraph to communicate.Now the same kind of thing has happened and people ended up speaking more freely.”Part拓展阅读训练刷7选5
17、2C根据空后句子中的It可知,该空应指出It的指代对象,且是关于聊天的信息,故选C项。答案及解析【答 案】C Generally,the information was not extremely personal.【答案】BHowever,this style of talking is not entirely new.3E空后的句子If you cannot see the other person,it becomes easier to talk about yourself.是解释使用电子邮件时没有摄像头的好处。E项符合语境,故选E项。【答案】EAnd when they do t
18、his,they become more open,especially if there are no cameras.4B空前讲述电子邮件是一种现代谈话方式,空后句子讲述19世纪的电报。由此可推断出该空应为一个过渡句。B 项(然而,这种谈话的方式并不是全新的)符合语境,引出历史中类似的交流方式。故选B 项。Dr Johnson thinks that emailers need to know about these effects of emailing,especially when they start to work in a company,“_5_”单元限时作业刷7选5答案及解
19、析ALove stories are a popular choice.BHowever,this style of talking is not entirely new.C Generally,the information was not extremely personal.DThe more personal information you give,the more friends you can make.EAnd when they do this,they become more open,especially if there are no cameras.FIf only
20、 five people in the world could be saved from a world disaster,who should they be?GIf you didnt know about it,you could find yourself saying more about yourself than you wanted to.5GG项中的If you didnt know about it 与空前的need to know相呼应,故选G项。【答案】GIf you didnt know about it,you could find yourself saying
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-448616.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
