吉林省长春市外国语学校2018-2019学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省长春市外国语学校2018-2019学年高二下学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 吉林省 长春市 外国语学校 2018 2019 学年 下学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省长春市外国语学校2018-2019学年高二下学期英语第二次月考试卷一、阅读理解1.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 Lima, the capital of Peru (秘鲁), has countless museums that tourists cant afford to miss. Now start packing up and prepare for your perfect Peruvian history exploration at these wonderful museums. Larco Museum Stepping inside
2、, visitors get to learn the 5,000-year history of Peru through an unbelievable collection of objects. The best thing about the museum is that it keeps the door to the storeroom open to visitors so that they can admire its collection closely. Gold Museum of Peru If you like shiny objects or precious
3、metals, then plan a trip to the Gold Museum of Peru. In ancient times, the Peruvian people were celebrated for their skills in metals. And the museum is aimed at preserving this heritage. Lima Art Museum Art experts are much pleased as the city is also home to the Lima Art Museum. Its permanent exhi
4、bit of over 1, 200 pieces is merely a small part of its amazing collection of more than 17, 000 artifacts. The highlight of the museum is its collection of Carlos Baca-Flors masterpieces, which is considered to be the most complete set in the world. Museum of Italian Art The only museum dedicated to
5、 European art in Peru, the Museum of Italian Art is a storehouse of classical and contemporary paintings and sculptures belonging to the 20th century. The property is easily accessible by a short walk from the Lima Art Museum. Museum of Natural History Last but certainly not least is the Museum of N
6、atural History. Giving a glimpse into the rich biodiversity in Peru, the museum has on display the skeletons of a sperm whale and fossils of several mammals.(1)In which museum can visitors enter the storeroom? A.The Larco Museum.B.The Gold Museum of Peru.C.The Lima Art Museum.D.The Museum of Natural
7、 History.(2)What makes the Gold Museum of Peru different from other museums? A.Its large collection of objects.B.Its display of Peruvian skills in metals.C.Its classical paintings and sculptures.D.Its exhibit of a diversity of animals.(3)Which museum is the closest to the Lima Art Museum? A.The Larc
8、o Museum.B.The Museum of Natural History.C.The Museum of Italian Art.D.The Gold Museum of Peru.(4)Where can we probably read the passage? A.In a science fiction.B.In a book review.C.In a traffic report.D.In a travel magazine.【答案】 (1)A(2)B(3)C(4)D 【考点】推理判断题,细节理解题,时文广告类 【解析】【分析】本文是一篇应用文,介绍了秘鲁首都利马拥有的一些
9、美妙的博物馆,它们是游客无法错过的博物馆。 (1)考查细节理解。根据Larco Museum部分中的The best thing about the museum is that it keeps the door to the storeroom open to visitors so that they can admire its collection closely.可知,在Larco Museum可进入储藏室。故选A。 (2)考查细节理解。根据Gold Museum of Peru部分中的If you like shiny objects or precious metals, th
10、en plan a trip to the Gold Museum of Peru. In ancient times, the Peruvian people were celebrated for their skills in metals. And the museum is aimed at preserving this heritage.可知,秘鲁的黄金博物馆展示了秘鲁在金属方面的技能,这一点是其他博物馆没有的,故选B。 (3)考查细节理解。根据Museum of Italian Art部分中的The property is easily accessible by a shor
11、t walk from the Lima Art Museum. 可知,从利马艺术博物馆走一小段路就可以很容易地到达意大利艺术博物馆。故选C。 (4)考查推理判断。根据第一段Lima, the capital of Peru (秘鲁), has countless museums that tourists cant afford to miss. Now start packing up and prepare for your perfect Peruvian history exploration at these wonderful museums.可知,本文介绍了秘鲁首都利马有无数游
12、客无法错过的博物馆。作者建议大家收拾行装,去这些美妙的博物馆里进行完美的秘鲁历史探索。由此可知这是关于旅游方面的,会出现在在旅行杂志中。故选D。 【点评】本题考点涉及细节理解和推理判断两个题型的考查,是一篇介绍类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,从而选出正确答案。2.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 He was once referred to as the Picasso of poetry. Beloved by Chileans of all classes, he is one of the most widely read an
13、d respected poets in history. And this year is the 100th birthday of Pablo Neruda (1904-1973). Born with the name Neftali Ricardo Reyes Basolto, he was a tall, shy and lonely boy. He loved to read and started to write poetry when he was ten. The American poet Walt Whitman, whose framed picture Nerud
14、a later kept on his table, became a major influence on his work. However, his father did not like the idea of having a poet for a son and tried to discourage him from writing. To cover up (掩饰) the publication of his first poem, he took the pen name Pablo Neruda. In 1924 Neruda gained fame with his m
15、ost widely read work Twenty Love Poems and a Song of Despair. Yet his rich experience as a diplomat and exile (流亡) made him go beyond the theme of love. His work also reflected the political struggle of the left and development of South America. He was awarded the Nobel Prize for Literature in 1971.
16、 Neruda loved the sea which he saw as creative, destructive and forever moving. He found inspiration in the power and freedom of the waves and the seabirds on the coast. I need the sea because it teaches me, he wrote. I move in the university of the waves. He loved how the sea forever renewed itself
17、, a renewal echoed in his work.(1)Neftali Ricardo Reyes Basolto took the pen name Pablo Neruda because _. A.literary greats usually used the pen nameB.his father encouraged him to use the nameC.he was greatly influenced by other poetsD.he wanted to prevent his father knowing the publication(2)Which
18、of the following is not the theme of his works? A.LoveB.Political struggleC.Social reformD.Development of South America(3)The last paragraph mainly tells us _. A.the sea gave Neruda vast writing inspirationB.the beautiful scenery along the Chile coastC.Nerudas poems were widely read overseasD.Neruda
19、 loved to write his poems near the sea(4)Which of the following best describes Pablo Neruda? A.Brilliant and passionate.B.Brave and impatient.C.Committed and awkward.D.Friendly and honest.【答案】 (1)D(2)C(3)A(4)A 【考点】推理判断题,细节理解题,段落大意题,人物故事类,记叙文 【解析】【分析】本文是一篇记叙文,智利伟大的诗人Pablo Neruda的少年创作经历,他的多样的诗歌主题以及写作风
20、格。 (1)考查细节理解。根据第三段中的To cover up the publication of his first poem可知:聂鲁达的父亲不赞成儿子当诗人,经常想方设法阻止他的创作。为了掩饰他发表的第一部诗集,诗人就为自己取了个笔名Pablo Neruda。故选D。 (2)考查细节理解。根据第四段中的Yet his rich experience as a diplomat and exile(流犯) made him go beyond the theme of love. His work also reflected the political struggle of the
21、left and development of South America.可知,他作为外交官和流犯的丰富经历使他的作品不仅仅限于爱情,也反映了政治斗争和南美洲的发展。由此可推断出,他的作品中没有社会改革方面的,故选C。 (3)考查段落大意。根据最后一段中的He found inspiration in the power and freedom of the waves and the seabirds on the coast 以及He loved how the sea forever renewed itself, a renewal echoed in his work可知,他在海的
22、力量,海浪的自由和海滩上的海鸟中找到了灵感。可知选A。 (4)考查推理判断。根据第一段中的He was once referred to as the Picasso of poetry. Beloved by Chileans of all classes, he is one of the most widely read and respected poets in history.;倒数第二段中的He was awarded the Nobel Prize for Literature in 1971及倒数最后一段Neruda loved the sea which he saw as
23、 creative, destructive and forever moving. He found inspiration in the power and freedom of the waves and the seabirds on the coast. I need the sea because it teaches me, I move in the university of the waves.可知,他曾被称为诗歌中的毕加索。他深受各阶层智利人的爱戴,作品涉及范围广。他的作品有创造性,有激情,由此得出他是一个才华横溢的人,也是一个充满激情的人。故选A。 【点评】本题考点涉及
24、细节理解,推理判断和段落大意三个题型的考查,是一篇故事类阅读,要求考生在捕捉细节信息的基础上,进一步根据上下文的逻辑关系,进行分析,推理,概括和归纳,从而选出正确答案。3.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 A campaign is being launched to encourage children to surrender 30 minutes of screen time a day to head for the great outdoors. The newly formed Wild Networka collaboration of nearly
25、 400 organizationsis attempting to attract youngsters away from television and computer screens to fields, woods and parks. Members of the network include the National Trust, RSPB, Play England and the NHS. Organizers say it is the UKs biggest ever campaign to reconnect children with nature and outd
26、oor play, and claim it could help improve fitness, mental alertness and general well-being. A documentary film, Project Wild Thing, will forecast the launch at more than 50 cinemas across the UK from Friday. It looks at the increasing link between children and nature. Andy Simpson, chairman of the W
27、ild Network, said, The tragic truth is that kids have lost touch with nature and the outdoors in just one generation. Time spent outdoors is decreasing, roaming (漫步) ranges have fallen largely, activity levels are declining and the ability to identify common species has been lost. Suggestions on how
28、 to get more time in nature include collecting conkers (七叶树果), camping, snail racing, and observing autumn colour on trees. From January, the network will aim to make suggestions on how the government can do more to get children muddy and bright-eyed. This is not the first time the message of less s
29、creen time, more play has been brought up. Children in the 1980s were requested to do the same by the BBC TV series Why Dont You, which somewhat confusingly called on its viewers to switch off the TV set and go to do something less boring instead.(1)What does the underlined word surrender in Paragra
30、ph 1 probably mean? A.Get aroundB.Give upC.Take upD.Run away(2)For what purpose is the Wild Network organized? A.To make children read more books.B.To help children distinguish (辨别) the natural world.C.To get children out of too much homework from school.D.To encourage children to participate in out
31、door activities.(3)Which of the following shows that kids have lost touch with nature and the outdoors? A.Time spent on study is decreasing.B.Chances of traveling abroad are fewer and fewer.C.Time spent outdoors is less and activity levels are down.D.The ability to identify common species has been i
32、mproved.【答案】 (1)B(2)D(3)C 【考点】词义猜测题,细节理解题,人物故事类,记叙文 【解析】【分析】本文是一篇记叙文,英国正在发起一个民间组织,举行活动鼓励孩子们远离电视、电脑,去田野、森林和公园等户外玩耍。 (1)考查词义猜测。根据第一段.head for the great outdoors.和第二段away from television and computer screen.可知,这个活动是为了让大家多去户外,远离电脑电视。第一段中的 A campaign is being launched to encourage children to surrender 3
33、0 minutes of screen time a day to head for the great outdoors.叙述了这个运动的目的。由此可知,这个项目就是鼓励孩子们放弃看电视或电脑的30分钟去户外活动。由此可知,surrender即为放弃,故选B。 (2)考查细节理解。根据第二段中的.reconnect children with nature and outdoor play可知这个组织的目的是为了使孩子们与大自然和户外活动重新联系起来,鼓励孩子多多参加户外活动。因此选D。 (3)考查细节理解。根据第四段中的The tragic truth is that kids have
34、lost touch with nature and the outdoors in just one generation. Time spent outdoors is down,可知花在户外活动上的时间变少了,表明了孩子们与大自然和户外失去了联系。因此选C。 【点评】本题考点涉及细节理解和词义猜测两个题型的考查,是一篇故事类阅读,考生需要准确掌握细节信息,并根据上下文进行推理,归纳,从而选出正确答案。4.阅读短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。 We all know that water is tasteless. But it happens from time
35、 to time: you pick up the bottle of water you didnt finish yesterday, and it tastes strange. Most often, you tend to drop the bottle in the trash bin, believing that the water has gone bad. But is it true? According to Time, of course not, taste has little to do with quality of water. According to T
36、ime, when water is exposed to the air for 12 hours, carbon dioxide interacts with the H2O in the water, and the pH value lowers slightly. As a result, the water has a different taste. But its most likely safe to drink, Norwegian expert Truls Krogh told Science Nordic. If the water is covered and of
37、good quality to start with, in principle it can last a thousand years. Thats because when water is fresh, it contains little organic matter. As long as water is held in clean glasses or bottles, no pollutants will enter it to harm our health. People in countries like the US, the UK and Australia usu
38、ally drink tap water. According to Time, if tap water is drunk within six months, the chlorine (氯气) in the water will be enough to kill any bacteria and keep it safe to drink. However, there are also some exceptions. If you accidentally put your fingers into water or store water in unclean container
39、s day after day, microorganism (微生物) will enter the water. With the help of surrounding temperature, and sunlight streaming through windows, these microorganisms multiply quickly. Sooner or later, the water will be in the charge of the unfriendly bacteria. And if you drink the water too often, then
40、youre more likely to be ill. And what about water in plastic bottles? Heat and plastic are a bad combination, US researcher Kellogg Schwab stresses. When plastic bottles are used at high temperatures, they produce a chemical called BPA. BPA is something that affects hormones (荷尔蒙) and research has t
41、entatively linked it to several health damage, including heart disease and cancer, Time reported. Schwab suggests replacing disposable (一次性的) plastic bottles with the refillable containers made of metal or glass to deal with BPA.(1)The purpose of the first paragraph is to _. A.show an exampleB.draw
42、a conclusionC.analyze a phenomenonD.introduce a topic(2)Which of the following may Truls Krogh agree? A.If the water tastes different, we shouldnt drink it.B.The water held in a clean container is likely safe to drink.C.Although kept fresh, water may still have much organic matter.D.Covered water ca
43、n last for a thousand years.(3)What can we infer from the passage? A.BPA does little harm to our health.B.Tap water is always safe to drink.C.Microorganisms are easy to produce in the heat.D.Disposable plastic bottles have been banned already.(4)What can be the best title of the passage? A.Why Water
44、 is TastelessB.How to Get Clean WaterC.Does Water Really Go Bad?D.Learn to Protect Water【答案】 (1)D(2)B(3)C(4)C 【考点】主旨大意题,推理判断题,细节理解题,科普环保类,说明文 【解析】【分析】本文是一篇说明文,就喝剩下的水是否会变坏进行了研究。研究表明没喝完的水虽然味道有点怪,但只要水质是好的,保存恰当不被细菌污染,是不会变坏的。但专家建议不要用塑料杯要用金属或玻璃制品装热水。 (1)考查推理判断。根据第一段的内容可知,本段讲述昨天没有喝完的水味道有点怪,有人会把它扔掉,是因为认为水坏了
45、,但是真的吗?结合下文的内容,可知,写第一段的目的就是引出下文的一个话题。故选D。 (2)考查细节理解。根据第四段Truls Krogh的话But its most likely safe to drink, Norwegian expert Truls Krogh told Science Nordic. If the water is covered and of good quality to start with, in principle it can last a thousand years. Thats because when water is fresh, it conta
46、ins little organic matter. As long as water is held in clean glasses or bottles, no pollutants will enter it to harm our health.可知,只要水质好,保存在干净的容器内,就不会有污染物,都是安全可饮用的。分析选项可知B项符合题意,故选B。 (3)考查推理判断。根据第四段第七段的内容可知,只要水质好,保存在干净的容器内,就不会有污染物,都是安全可饮用的。但是一旦不小心弄脏了,可能会将微生物带入水里,在周围温度和阳光透过窗户的帮助下,这些微生物迅速繁殖。水迟早将会被细菌破坏。
47、由此可推断出,微生物容易在高温下产生。故选C。 (4)考查主旨大意。本文的主旨在第一段,即在第一段讲述昨天没有喝完的水虽然味道有点怪,水质真的坏了吗?结论是味道会变,味道当然与水的质量没有多大关系。接着对这个问题But is it true?进行了大量的研究调查,证明只要水质好,保存在干净的容器内,不被污染都是安全可饮用的。故选C。 【点评】本题考点涉及细节理解,推理判断和主旨大意三个题型的考查,是一篇科研类阅读,考生需要准确捕捉细节信息,并根据上下文进行逻辑推理,概括归纳,从而选出正确答案。二、任务型阅读5.根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。A
48、. The law does permit an exception.B. Or you could just wait until you are again, safely off the street.C. you shouldnt be addicted to smart phones any more.D. The city of Honolulu, Hawaii wants everyone to learn that lesson.E. Other U.S. cities may follow Honolulu.F. do not look at a screen when yo
49、u cross the street or you could be finedG. The answer is probably No. Parents usually teach their children how to cross the street safely, by looking both ways for cars. But do they also teach them to put away their cell phones? _ Texting while crossing the street will soon be banned in the city. Be
50、ginning on October 24, you could be fined from $15 to $99 if you step into a Honolulu street while looking at your phone. Honolulu is the first major U.S. city to ban what is called distracted walking. It recently passed a law in a seven to two vote. The law says: No pedestrian shall cross a street
51、or highway while viewing a mobile electronic device. In other words, _ The laws creators hope it will lower the number of people hit and killed by cars in the city. Mayor Kirk Caldwell told Reuters news agency, We hold the unfortunate reputation of being a major city with more pedestrians being hit
52、in crosswalks, particularly our seniors, than almost any other city in the country. The law includes all electronic devices with screens: cell phones, tablets, gaming devices, digital cameras and laptop computers. _ Pedestrians may use such devices in the street to call emergency services and rescue
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449228.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
