吉林省长春市榆树高级中学2020-2021学年高一英语上学期期末考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 榆树 高级中学 2020 2021 学年 英语 学期 期末考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省长春市榆树高级中学2020-2021学年高一英语上学期期末考试试题(含解析)I听力(共20小题; 每小题1.5分,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1How old is Jane now ?AFifteen. BTwenty . CTwenty-five.2How many passengers were there in the car ?AFour. BThree. C
2、. Two3When will the next bus leave for Beijing ?A10:30. B10:37. C11:00.4What time will Roy arrive?AAt 7:20 . BAt 7:50. CAt 8:00.5What time is it now ?A6:30. B7:00. C7:30.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.55分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作
3、答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6What kind of room does the man want ?AOne facing the street. BOne facing the sea. COne near the entrance.7How much will the man pays if he stays in this hotel ?A500. B1000. C2000.听第7段材料,回答第8-9题。8What is in the package?ASome food . BSome books . Csome clothes.9How much
4、is the change ?A0.50. B0.85. C25.15.听第8段材料。回答第10至12题。10What does the woman want to buy ?ADesktop computer. BPrinters. CLaptop.11How many machines does the company need?AFifteen. BTwelve. CTen.12How much will the man cut off the price for the woman ?A15. B12. C10.听第9段材料,回答第13至16题。13Why does the man h
5、ave to arrive in Seattle before noon ?AHe has an important appointment.BHe has a meeting to attend.CHe has to attend a wedding.14Which bus will the man take tomorrow morning ?AThe 5:30 one. BThe 6:30 one . CThe 6:00 one15When will the man get back ?AAt around 6:00 pm . BAt about 5:45 pm. CBefore 8:0
6、0 pm.16What will the man do with his wife tomorrow evening ?AEat outside. BListen to a concert. CWatch a movie.听第10段材料,回答第17至20题。17When did the traffic accident take place ?AAt 2:30 . BAt 7:30 CAt 5:30.18Who was killed in the traffic accident ?AFrank Miller . BMilton Green. CJack Smith.19Where did t
7、he fire break out ?AAt the corner of the 4th Street. BAt the corner of the 4th Freeway.CAt the corner of No.104 Freeway.20How long did the fire last ?AAbout two hours. BAbout four hours. CAbout three hours. 完形填空(共10 小题;每小题1.5分,满分15分)Mr. Smith is sixty-five years old. He retired and now stays at home
8、. Two years ago his wife _1_. He has four sons, but they all have their own families. He lives in an old house _2_. Sometimes he feels lonely. One of his sons bought a parrot for him. He began to _3_ it to speak. Every morning , as soon as he got up, he said “Good morning” to the bird. The bird had
9、a look at him but said _4_. He kept on teaching it , _5_ the parrot didnt learn anything. He felt sorry for it and lost his _6_ .Yesterday evening his son rung him up. On the telephone his son told him that his granddaughter was _7_ in hospital. He went to see her at once. When he got there, she was
10、 being operated on and the doctors asked him _8_home. And he didnt fall asleep the whole night. This morning, when he was passing by the parrot, he _9_ to say “Good morning” to the bird.All of a sudden he heard someone say, “What happened to you this morning?” He looked around. There was nobody _10_
11、 himself in the room. Now he understood the parrot was protesting (抗议) against him! 1. A. diedB. retiredC. livedD. freed2. A. happilyB. aloneC. angrilyD. quietly3. A. teachB. askC. tellD. beg4. A. anythingB. everythingC. nothingD. something5. A. soB. andC. butD. or6. A. breathB. sightC. wayD. patien
12、ce7. A. illB. healthyC. fineD. good8. A. goB. goingC. to goD. went9. A. rememberedB. forgotC. hatedD. wished10. A. besidesB. besideC. except forD. except【答案】1. A 2. B 3. A 4. C 5. C 6. D 7. A 8. C 9. B 10. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了一个孤独的老人买了一只鹦鹉陪他,他每天都教它讲话,可是鹦鹉仍然什么都不会说,于是老人失去了耐心,但突然有一天鹦鹉说起话来的故事。【1题详解】考
13、查动词词义辨析。句意:两年前,他的妻子去世了。A. died死;B. retired退休;C. lived生活;D. freed自由。根据“He has four sons, but they all have their own families. He lives in an old house _2_. Sometimes he feels lonely.”可知,他独自一人,所以妻子去世了。故选A。【2题详解】考查副词词义辨析。句意:他独自住在一所旧房子里。A. happily快乐地;B. alone单独地;C. angrily生气地;D. quietly安静地。根据He has fou
14、r sons, but they all have their own families. ”和“Sometimes he feels lonely.”可知,Smith独自一人住。故选B。【3题详解】考查动词词义辨析。句意:他开始教它说话。A. teach教;B. ask问;C. tell告诉;D. beg恳求。根据“He kept on teaching it , _5_ the parrot didnt learn anything.”可知,Smith教鹦鹉说话。故选A。【4题详解】考查代词词义辨析。句意:鸟儿看了他一眼,但什么也没说。A. anything任何事;B. everythin
15、g一切;C. nothing没有什么;D. something某事。根据“He kept on teaching it , _5_ the parrot didnt learn anything.”可知,Smith教鹦鹉说话,但鹦鹉什么也不说。故选C。【5题详解】考查连词词义辨析。句意:他不停地教,但鹦鹉什么也没学。A. so因此;B. and并且;C. but但是;D. or或者。根据“He kept on teaching it ,”和“ the parrot didnt learn anything. ”可知,前后句之间为转折关系,所以用连词but。故选C。【6题详解】考查名词词义辨析。
16、句意:他为此感到难过,失去了耐心。A. breath呼吸;B. sight视力;C. way方法;D. patience耐心。根据“He felt sorry for it”可知,Smith对鹦鹉学会说话失去了耐心。故选D。【7题详解】考查形容词词义辨析。句意:在电话里,他儿子告诉他孙女生病住院了。A. ill生病的;B. healthy健康的;C. fine晴朗的;D. good好的。根据“in hospital”和“When he got there, she was being operated on”可知,Smith的孙女生病住院了。故选A。【8题详解】考查动词搭配。句意:当他到那里时
17、,她正在做手术,医生让他回家。ask sb. to do sth. 让某人做某事。根据“When he got there, she was being operated on”可知,医生让Smith回家。故选C。【9题详解】考查动词词义辨析。句意:今天早上,当他经过鹦鹉的时候,他忘了对它说“早上好”。A. remembered记得;B. forgot忘记;C. hated讨厌;D. wished希望。根据“And he didnt fall asleep the whole night. This morning, when he was passing by the parrot,”可知,
18、Smith忘记了跟鹦鹉打招呼。故选B。【10题详解】考查介词词义辨析。句意:除了他自己,房间里没有别人。A. besides此外;B. beside在旁边;C. except for除了之外;D. except除了之外。 except for“除开”的部分和论述的部分不是同一类事物,而except则为同一类事物。根据“There was nobody”可知,除了Smith本人,没有其他人。故选D。.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)AThe New World Swimming Pool is open every day from eight oclock in the morn
19、ing until half past seven in the evening. It costs two dollars sixty to enter the pool. There is a special cheap price for students with a student card. The price is one dollar forty. But you must bring your student card with you.On Wednesday morning the pool is only open to mothers and babies. So m
20、others can enjoy themselves in the water with their babies. Please leave your older children at home on Wednesday morning.The New World Caf will be open up on June 22nd. From the caf you can watch the swimmers or enjoy a drink after you swim.Please call 3125369 for more information. We look forward
21、to seeing you at the New World Swimming Pool.11. How long is the New World Swimming Pool open every day?A. Eleven hours.B. Seven hours.C. Eleven and a half hours.D. Seven and a half hours.12. What is the price for students with a student card to enter the pool?A. Two dollars.B. One dollar forty.C. T
22、wo dollars sixty.D. One dollar.13. A ten-year-old boy cant go to the New World Swimming Pool_.A. on SaturdayB. on SundayC. on Wednesday afternoonD. on Wednesday morning14. From the caf you can enjoy a drink after you swim on _ .A. May 22 ndB. June 23rdC. May 23rdD. June 21st15. This passage is a(n)
23、_.A. advertisementB. messageC. storyD. slogan【答案】11. D 12. B 13. D 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇广告,对新世界游泳池的开放时间、票价和服务等进行了介绍。【11题详解】推理判断题。根据第一段第一句“The New World Swimming Pool is open every day from eight oclock in the morning until half past seven in the evening.(新世界游泳池每天从早上8点开放到晚上7点半)”可知,新世界游泳池每天开放七个半小时。故
24、选D。【12题详解】细节理解题。根据第一段第二句和第三句“There is a special cheap price for students with a student card. The price is one dollar forty.(有学生证的学生可以享受特别便宜的价格。价格是1美元40美分)”可知,对有学生证的学生的价格是1美元40美分。故选B。【13题详解】推理判断题。根据第二段第一句“On Wednesday morning the pool is only open to mothers and babies.(周三早上,游泳池只对母亲和婴儿开放)”和最后一句“Plea
25、se leave your older children at home on Wednesday morning.(星期三上午请把大一点的孩子留在家里)”可知,星期三上午,一个十岁的男孩不能去新世界游泳池。故选D。【14题详解】推理判断题。根据倒第二段第一句“The New World Caf will be open up on June 22nd.(新世界咖啡馆将于6月22日开放)”可知,在6月23日可以游泳后在新世界咖啡馆里享受到一杯咖啡。故选B。【15题详解】推理判断题。根据最后一段“Please call 3125369 for more information. We look
26、forward to seeing you at the New World Swimming Pool.(详情请致电3125369。我们期待着在新世界游泳池与你见面)”可知,这是一篇广告。故选A。BOne day, when my family was leaving a restaurant, I heard a mans voice from a car in the car-park. After a quick look at the car, I noticed the Washington license plate (牌照) at once, so I knew they ha
27、d come from far away. The young man had his head partly out of the window and spoke to me as I moved closer, Excuse me, my wife and I are trying to find a room for the night and every place in the area seems to be filled up. Do you have any suggestions for us where we might find a room?Well, that di
28、dnt surprise me. After all, it was the busy time of the year for tourism. As he spoke, I noticed that his wife was pregnant (怀孕的). I told them that they should just keep searching and wished them good luck in their search. The young husband didnt say any other words and backed out of the car-park an
29、d headed off. We also got into our car and drove home.After a short time, I couldnt get this young couple out of my mind. Here they were, traveling in a different state, tired, the wife pregnant. It was at that moment that my wife told me we needed to go back and find that couple. We went back and l
30、ooked for them. We even went as far as the mountain. Im happy that this story had a happy ending. We found them in the end, gave them a room, and now we are close friends.16. The main problem the young couple had was that they couldnt _.A. find a place for the nightB. find a doctorC. find their wayD
31、. afford to stay at a hotel17. When the writer told him to keep searching, the young husband _ .A. was very happyB. continued to ask other questionsC. thanked him and drove awayD. said nothing and drove away18. We can reach a conclusion from the passage that _ .A. the writer didnt agree with his wif
32、eB. the writers wife was a kind personC. the writer had no trouble finding the young coupleD. the young couple found a room in a hotel in the end19. Which is NOT the reason why the writer decided to offer help?A. The couple was not familiar with the state.B. The couple became tired out.C. The driver
33、s wife was pregnant.D It was getting dark outside.20. We can infer from the ending that the writer managed to help the couple by _.A. leading them to a hotelB. searching together with themC. sparing a room for themD. renting a room for them【答案】16. A 17. D 18. B 19. D 20. C【解析】【分析】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者和他的
34、妻子帮助一对外地旅游的年轻夫妇住宿,最终成为朋友的故事。【16题详解】细节理解题。根据第一段年轻人说的话“Excuse me, my wife and I are trying to find a room for the night and every place in the area seems to be filled up. Do you have any suggestions for us where we might find a room”(对不起,我和我妻子正在找房间过夜,这里的每个地方似乎都住满了。你能建议我们在哪儿找个房间吗?)可知,这对年轻夫妇的主要问题是他们不能找到
35、地方过夜。故选A项。【17题详解】细节理解题。根据第二段“I told them that they should just keep searching and wished them good luck in their search. The young husband didnt say any other words and backed out of the car-park and headed off.”(我告诉他们应该继续寻找,并祝他们在寻找中好运。年轻的丈夫什么也没说,从停车场倒车走了。)可知,当作家告诉他继续寻找时,年轻的丈夫什么也没说就开车走了。故选D项。【18题详解】
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449411.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
