吉林省长春市第一中学2019-2020学年高二英语下学期阶段测试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 吉林省 长春市 第一 中学 2019 2020 学年 英语 下学 阶段 测试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、吉林省长春市第一中学2019-2020学年高二英语下学期阶段测试试题(含解析)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。ABelow are the future optional majors for you to take into consideration before entering college. Architecture Degree: Bachelor of Arts Architecture is the design of the built environment: buildings and their surroundings.
2、 As a profession, it is an art, science, and business with careers(职业)available in schools of architecture, and in architectural research. Department of Architecture Design 101 Alumni Hall Phone: 513-529-7210Accountancy Degree: Bachelor of Science Accountancy is the language of business. Accountants
3、 prepare profit and loss statements, cost studies, and tax reports. They can work for any size firms, ranging from a large international firm to a small local accounting practice, and government. Farmer School of Business Student Services Office Phone: 513-529-1712Journalism Degree: Bachelor of Arts
4、 Journalism includes the fields of Media & Culture, and Interactive Media Studies. In addition to fundamental reporting, writing, and editing skills, journalism combines the art of communication with the science of digital technology. Graduates may become magazine editors, reporters, or copywriters.
5、 Department of Media, Journalism & Film 206 Williams Hall Phone: 513-529-5893AnthropologyDegree: Bachelor of Arts Anthropology is the study of humans. Individuals and societies are complex and dynamic, which means anthropology covers a lot of ground. The study of people can lead to almost any career
6、 path, including education, health care, social work, international development, government and human relations. Department of Anthropology 120 Upham Hall Phone: 513-529-83991. Which of the following directly involves the art of communication?A. Architecture.B. Accountancy.C. Journalism.D. Anthropol
7、ogy.2. What is the unique advantages of majoring in anthropology?A. Graduates will receive further education for free.B. Graduates will receive a Bachelor of Arts degree.C. Graduates can apply for a position in government.D. Graduates have a wider range of job chances.3. Who is the passage most like
8、ly intended for?A. Ordinary job hunters.B. Senior high school graduates.C. College staff.D. Social workers.【答案】1. C 2. D 3. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了四个可供选择的大学专业,包括建筑、会计、新闻和人类学,以及其各自的特色。【1题详解】细节理解题。根据Journalism部分中In addition to fundamental reporting, writing, and editing skills, journalism combines the ar
9、t of communication with the science of digital technology.可知除了基本的报道、写作和编辑技能外,新闻还将沟通艺术与数字技术科学结合起来。由此可知,新闻直接涉及到沟通的艺术。故选C。【2题详解】细节理解题。根据Anthropology部分中The study of people can lead to almost any career path, including education, health care, social work, international development, government and human r
10、elations.可知对人的研究几乎可以通向任何职业道路,包括教育、卫生保健、社会工作、国际发展、政府和人际关系。由此可知,人类学专业的独特优势是毕业生有更广泛的工作机会。故选D。【3题详解】推理判断题。根据第一段Below are the future optional majors for you to take into consideration before entering college.可知以下是你在进入大学之前需要考虑的未来的可选专业。结合文章主要介绍了一些大学的专业,以及其专业特点。由此可推知,这篇文章最可能是写高中毕业生的。故选B。BEverything changed
11、on June 23, 2012 when Kirstie Ennis was in a helicopter crash that finally led to an above-the-knee leg amputation(截肢). Recovering from the crash nearly destroyed her, but she refused to let her injuries hold her back.To prove to herself just how unlimited her possibilities are, Ennis set a goal: be
12、come the first veteran (老兵) amputee to complete the Seven Summits-the highest mountain on each of the seven continents.But Ennis climbing journey isnt just about the mountains. On each climb, she raises money in support of a different nonprofit.I realized that it was a pretty unique platformwhether
13、its the younger generation, men, women or wounded veterans, they can look to me in a different way, Ennis told Connecting Vets. Its just the highlight of everything I always wanted to do. Ennis has climbed up five of the seven mountains. Shes been on Everest for more than a month, adapting to the al
14、titude and planning routes, and her team plans to summit (登顶) on May 15, 2019. Its a climb she has been preparing for three years, including a trip in 2017.Everest is the most important part of everything I have trained for, Ennis told Pensacola News Journal. Every mountain teaches me something diff
15、erent. Now I have to use all of those skill sets to be able to deal with Everest. Should I summit, history will be made as the first woman above knee amputee to do so. Each individual, especially those with disabilities, should be able to determine what theyre able to do. Ennis shares detailed updat
16、es on her blog, and will post again after the summit attempt.4. Why did Ennis decide to conquer the Seven Summits?A. To inspire others.B. To challenge herself.C. To show her strong will.D. To make her life colorful.5. What does Ennis do on her climb?A. She recovers from her injury.B. She communicate
17、s with fellows.C. She collects money for a nonprofit.D. She promotes environmental protection.6. When did Ennis start to prepare for Everest?A. In 2016.B. In 2017.C. In 2018.D. In 2019.7. What can we infer from paragraph 6?A. Ennis is proud of her upcoming achievement.B. Ennis is confident that she
18、will summit Everest.C. Ennis has been well trained due to some experts.D. Ennis values the experience on every mountain.【答案】4. B 5. C 6. A 7. D【解析】这是一篇记叙文。文章主要讲述了一位膝盖以下截肢的退伍女兵,靠着顽强的意志书写了不平凡的人生。【4题详解】推理判断题。根据第二段的To prove to herself just how unlimited her possibilities are, Ennis set a goal:become the
19、 first veteran(老兵)amputee to complete the Seven Summits可知,为了证明自己的无限可能,埃尼斯设定了一个目标:成为第一位完成七次登顶的截肢老兵。由此推测,埃尼斯决定征服七大高峰的目的是挑战自我。B. To challenge herself.(为了挑战自我)符合以上说法,故选B项。【5题详解】细节理解题。根据第三段中的On each climb,she raises money in support of a different nonprofit.可知,每次爬山时她都为一个非盈利组织募集资金。C. She collects money fo
20、r a nonprofit.(她为一个非营利组织筹集资金)符合以上说法,故选C项。【6题详解】细节理解题。根据第五段的her team plans to summit on May 15, 2019. Its a climb she has been preparing for three years可知,她的团队计划于2019年5月15日举行峰会。这是一场她准备了三年的攀登。所以她在(2019-3)2016年就开始为攀登珠穆朗玛峰做准备。A. In 2016.(在2016年)符合以上说法,故选A项。【7题详解】推理判断题。根据第六段的Every mountain teaches me som
21、ething different可知,每一座山都教会她不同的东西。由此判断,她重视每次登山的经历。D. Ennis values the experience on every mountain.( Ennis重视每一个登山经历)符合以上说法,故选D项。CIn modern society there is a great deal of argument about competition. Some value it highly, believing that it is responsible for social progress and prosperity(繁荣). Others
22、 say that competition is bad; that it sets one person against another; that it leads to unfriendly relationship between people.I have taught many children who held the belief that their self-worth relied on how well they performed at tennis and other skills. For them, playing well and winning are of
23、ten life-and-death affairs. In their single-minded pursuit of success, the development of many other human qualities is sadly forgotten.However, while some seem to be lost in the desire to succeed, others take an opposite attitude. In a culturewhich only values the winner and pays no attention to th
24、e ordinary players, they strongly blame competition. Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society. Teaching these young people, I often observe in them a desire to fail. They seem to seek failure by not trying to win or achieve succe
25、ss. By not trying, they always have an excuse: “I may have lost, but it doesnt matter because I really didnt try.” What is not usually admitted by themselves is the belief that if they had really tried and lost, that would mean a lot.Such a loss would be a measure of their worth. Clearly, this belie
26、f is the same as that of true competitors who try to prove themselves. Both are based on the mistaken belief that ones self-respect relies on how well one performs in comparison with others. Both are afraid of not being valued. Only as this basic and often troublesome fear begins to disappear can we
27、 discover a new meaning in competition.8. Why do some people favor competition according to the passage?A It pushes society forward.B. It builds up a sense of duty.C. It improves personal abilities.D. It encourages individual efforts.9. The underlined phrase “the most vocal” in paragraph 3 means_.A.
28、 those who try their best to winB. those who value competition most highlyC. those who are against competition most stronglyD. those who rely on others most for success10. What is the similar belief of the true competition and those with a “desire to fail”?A. Ones worth lies in his performance compa
29、red with others.B. Ones success in competition needs great efforts.C. Ones achievement is determined by his particular skills.D. Ones success is based on how hard he has tried.11. Which point of view may the author agree to?A. Every effort should be paid back.B. Competition should be encouraged.C. W
30、inning should be a life-and-death matter.D. Fear of failure should be removed in competition.【答案】8. A 9. C 10. A 11. D【解析】本文是一篇议论文。文章主要讲述的是不同的人对待竞争的不同的观点。有人认为竞争有利于社会进步,有人则认为竞争让人与人之间的关系变得紧张。【8题详解】细节理解题。根据第一段第二行Some value it highly , believing that it is responsible for social progress and prosperity,
31、可知,一些人非常重视它,认为它是社会进步和繁荣的原因。即它推动社会向前发展。故选A。【9题详解】词义猜测题。根据本句Among the most vocal are youngsters who have suffered under competitive pressures from their parents or society .可知,其中呼声最高的是那些承受着来自父母或社会竞争压力的年轻人。可以猜测the most vocal就是指那些遭受巨大竞争压力的人,他们反对竞争,故C正确。【10题详解】细节理解题。根据最后一段倒数第四行:Both are based on the mist
32、aken belief that ones self-respect relies on how well one performs in comparison with others。可以得出结论:这两种持不同观点的学生,其实有一个共同点,那就是都把自己的价值体现在与别人的比较和竞争中。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“What is not usually admitted by themselves is the belief that ifthey had really tried and lost, that would mean a lot说明这些人害怕失败,害怕竞争
33、。所有才会有各种各样的逃避竞争的现象,所以我们要把对失败的恐惧从竞争中去除掉。故D正确。DFor the past 3000 years, when people thought of money, they thought of cash. From buying food to paying bills, day-to-day dealings involved paper or metal money. Over the past decade, however, digital payments have taken offtapping your credit card on a m
34、achine or having the QR Code (二维码) on your smart phone scanned has become normal. Now this revolution is about to turn cash into an endangered species in some rich countries. That will make the economy more efficient, but it also brings new problems.Countries are getting rid of cash at different spe
35、eds. In Sweden the number of retail cash transactions (交易) per person has fallen by 80% in the past ten years. Cash accounts for just 6% of purchases by value in Norway. Britain is probably four or six years behind it. America is perhaps a decade behind. Outside the rich world, cash is still king. H
36、owever, in China, digital payments rose from 4% of all payments in 2012 to 34% in 2017.Cash is dying out because of two forces. One is demandyounger consumers want to enjoy their digital lives with payment systems. But equally important, suppliers such as banks and tech firms are developing fast, ea
37、sy-to-use payment technologies from which they can pull data and pocket fees.In general, the future of a cashless economy is excellent news. When cash payments disappear, people and shops are less likely to be stolen. Besides, digitalisation greatly expands the playground of small businesses by enab
38、ling them to sell beyond their borders. It also creates a credit history, helping consumers borrow. Yet it is not without problems. Electronic payment systems may suffer technical failures, power blackouts and cyber-attacks. Whats more, in a cashless economy the poor, the elderly and country folk ma
39、y be left behind.12. What do we know about digital payments in paragraph 1?A. Theyve been used in daily dealings for 3000 years.B. They have become popular in the past ten years.C. They can only be made on the smart phones.D. They are leading to cashs dying out worldwide.13. Which country is the slo
40、west in getting rid of cash?A. America.B. Britain.C. SwedenD. Norway.14. Which of the following would the author most probably agree with?A. Cash payments are less likely to disappear.B. Digitalisation enables small businesses to sell nationally.C. Customers can have their credit history built throu
41、gh digital payments.D. Digital payments may benefit the poor, the elderly and country folks.15. What is the text mainly about?A. The future of a cashless society.B. The rising of digital payments.C. The reasons for cash being endangered.D. The development of payment technologies.【答案】12. B 13. A 14.
42、C 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要介绍了过去十年,数字支付形式的兴起,并分析其原因和利弊。【12题详解】细节理解题。从第一段“Over the past decade, however, digital payments have taken off”及全段内容可知,过去十年(decade=ten years),数字支付开始流行,人们通过刷卡和扫描手机二维码进行支付。一些富裕国家里,数字支付将现金支付逼到濒危灭绝的地步,B选项“数字支付在过去十年里流行起来”符合原文内容,故选B。【13题详解】细节理解题。从第二段“In Sweden the number of retail cas
43、h transactions (交易) per person has fallen by 80% in the past ten years. Cash accounts for just 6% of purchases by value in Norway. Britain is probably four or six years behind it. America is perhaps a decade behind.”可知,过去十年,瑞典电子支付发达,零售业现金交易额人均降低了 80%,挪威现金交易只占交易额的 6%。与之相比,英国落后 4 到 6 年,美国落后或许 10 年,因此几
44、个国家中目前使用现金比例最高的是美国,在电子支付取代现金方面速度最慢,故选A。【14题详解】推理判断题。本题要求推断作者最可能同意的观点,根据最后一段“It also creates a credit history, helping consumers borrow.”可知,数字支付也能让消费者建立自己的信用历史,从而有助于借贷。因此C选项正确。此外结合全文特别是最后一段的内容,现金支付的消失可能让现金盗窃减少;文章没有提到现金支付不会消失或是不大可能消失;数字支付能让生意人跨国境做生意,而不是国内做生意;数字支付让穷人,老年人和乡下人被抛在后面,所以他们不能从中受益。综上,其它选项也可以排
45、除,故选C。【15题详解】主旨大意题。纵观全文,作者第一段介绍电子支付兴起的现状,接下来三段分别介绍电子支付的发展速度,兴起原因,正反影响,同时结合位于首段的主题句“digital payments have taken off”,因此本文围绕的是“电子支付的兴起”(即B选项The rising of digital payments),进行多方面的分析,故选B。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。How to Increase Your Distance in Long-Distance RunningRunning long distances
46、 is a great way to get in shape, reduce stress, and feel great. As a result, many people come to love this form of exercise. _16_ Here are some suggestions that might be of great help.Commit to a training plan. To help you run longer choose a training plan that works for you. It will help you increa
47、se your mileage (里程) gradually so youll be able to avoid injuries and build your endurance. _17_ Then youll be able to mentally and physically prepare._18_ To help you mentally get through your runs and increase your distance, try thinking of your run as having multiple sections. Once you finish wit
48、h a section, you will be motivated to keep going through the next one. If you have an exercise tracking device, you can break up your run by keeping track of your distance on your phone, watch, or other devices.Increase your mileage gradually. To avoid getting tired or injured, add mileage to your r
49、uns gradually. It is suggested that you increase your mileage by only about 10% each week. _19_ While it is great to push yourself, you need to give your body time to adjust.Take breaks when you need them. While your goal may be to complete your long distance run without stopping, it is more importa
50、nt that you listen to your body and take breaks. You can choose to walk, drink water, or eat a quick snake when necessary. _20_A. Break up your run into sections.B. They will allow you to recover and run for even longer.C. Before running, however, remember to prevent injuries.D. It also lets you kno
51、w what distance you have coming up.E. Keep track of your distance on an exercise tracking device.F. However, it can be hard for both experienced and new runners.G. The majority of running injuries occur because of over-training.【答案】16. F 17. D 18. A 19. G 20. B【解析】本文为说明文。文章介绍了增加长跑距离的四大方法【16题详解】上文介绍了
52、长跑很有好处,受到人们欢迎下文Here are some suggestions that might be of great help.介绍了一些或许非常有帮助的建议,因此推断空格处承上启下,F项“但是,它对新手和经验丰富的长跑者而言,都比较困难”,所以作者提出了几个改进建议故选F。【17题详解】根据段落小标题,强调了长跑训练计划的重要性,接下来分析介绍计划重要的原因,它有助于避免受伤增强耐力增加里程,D项“它也有助于你了解前面还有多少公里需要完成”与语境相符故选D。【18题详解】空格处是段落小标题。根据下文的描述可知,为了帮助你在心理上接受你的跑步,并增加你的距离,试着把你的跑步看作是有多
53、个部分。 一旦你完成了一个部分,你将被激励继续完成下一个。因此该段强调要分解任务,A项“把你的跑步分成几个部分”与语境相符故选A。【19题详解】根据段落小标题。该段强调需要逐步增加里程,空格上文建议一周增加10%,因此推断G项“大多数跑步受伤都是由于过度训练造成的”与语境相符。故选G。【20题详解】根据段落小标题。该段强调长跑过程中休息的必要性空格上文阐述你可以选择走喝水或吃点东西,因此推断B项“这有助于恢复体力跑得更远”与语境相符故选B。完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。I was working as
54、 a lifeguard at Tower 15 on Newport Beach and two blocks to my right was another guard named Mike, working at Tower 17. He called me over the phone and said, “Hey, I have _21_two kids who are swimming in the dangerous zone. I have to give them a warning. Keep an eye on us.” I said “Sure.” In case of
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-449543.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
冀教版八年级英语上册Unit 2 Lesson 8 《E-mail Helps》(共15张PPT).ppt
