四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(2)及答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 都江堰市 2015 高考 英语 阅读 理解 暑假 训练 答案
- 资源描述:
-
1、四川省都江堰市2015高考英语阅读理解暑假训练题(2)及答案阅读理解。The medical world is gradually realizing that the quality of the environment in hospitals may play a significant role in the process of recovery from illness.As part of a nationwide effort in Britain to bring art out of the galleries and into public place, some of
2、the countrys most talented artists have been called in to transform older hospitals and to soften the hard edges of modern buildings. Of the 2,500 National Health Service hospitals in Britain, almost 100 now have significant collections of contemporary art in corridors, waiting areas and treatment r
3、ooms.These recent initiatives owe a great deal to one artist, Peter Senior, who set up his studio at a Manchester Hospital in Northeastern England during the early 1970s. He felt the artist had lost his place in modern society, and that art should be enjoyed by a wider audience.A typical hospital wa
4、iting room might have as many as 5,000 visitors each week. What a better place to hold regular exhibitions of art and paintings, in the outpatients waiting area of the Manchester Royal Hospital in 1975. Believed to be Britains first hospital artist, Senior was so much in demand that he was soon join
5、ed by a team of six young art school graduations.The effect is striking. Now in the corridors and waiting rooms, the visitor experiences a full view of fresh colors, playful images and restful courtyard.The quality of the environment may reduce the need for expense when a patient is recovering from
6、an illness. A study has shown that patients who had a view onto a garden needed half the number of strong painkillers compared with patients who had no view at all or only a brick wall to look at.9. What does the author mean by using the phrase “to soften the hard edge of modern buildings”, in the s
7、econd paragraph?A. To hold exhibitions of art and paintings in hospitals.B. To tear down the old hospital and build a new one.C. To decorate hospitals with art collection. D. To paint the walls of hospitals in soft colors.10. What is true about Peter Senior?A. A famous doctor in Manchester Hospital
8、and a talented artist.B. Britains first hospital artist and a patient in Manchester Royal Hospital.C. One of the six young art school graduations.D. A talented artist and a pioneer introducing art into hospitals.11. What can we conclude from the fact that six young art school graduates joined Peter?
9、A. Artists should take an active part in social activities.B. The role of hospital environment is being recognized.C. Artists are more important to patients in hospitals.D. Hospitals need more young art school graduates to attend the patients.12. What does the last paragraph suggest?A. The improveme
10、nt of hospital environment may help the patients recover from illness.B. The improvement of hospital environment may cost the patients more than before.C. The patients needed no painkillers when they had a view of a painting.D. The patients had no pain at all after the improvement of hospital enviro
11、nment.【答案与解析】9. C 句意理解题。根据下文almost 100 now have significant collections of contemporary art in corridors, waiting areas and treatment rooms一句的意义“将近有一百家医院在走廊,候诊区和治疗室里挂有当代重要的艺术品”,可判断出其意义为“用艺术品装饰医院”。10. D 细节归纳题。根据第二段中的some of the countrys most talented artists have been called in和第四段中的Believed to be Br
12、itains first hospital artist可得知:Peter Senior是一个有才能的艺术家和最先将艺术引入医院的人11. B 逻辑推理题。根据“Senior was so much in demand”一句可知,医院很需要Senior这样的艺术家。说明人们逐渐认识到了医院环境对治疗的作用。12. A 段落主旨题。根据段落中的信息词语reduce the need for expense和patients who had a view onto a garden needed half the number of strong painkillers可知本段的主题是“医院治疗环
13、境的改善有助于病人的康复”。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AImagine living in a city made of glass. No, this isnt a fairy tale. If you could grab your diving gear and swim down 650 feet into the Pacific Ocean off the coast of Washington State, you would witness the secret world of glass reefs.The
14、reef youd be looking at is made up of glass sponges(海绵). But how can animals be made of glass? Well, glass is formed from a substance called silica. The sponges use the silica found in ocean waters to build glass structures that will give them shape and support. Be careful! Some of the fragile creat
15、ures are up to 200 years old.When sponges die, new ones grow on top of the pile of old ones. Over centuries, a massive and complex reef takes shape. Some sponges look like wrinkled trumpets, while others look like overgrown cauliflower or mushrooms.Dr. Paul Johnson, who discovered the Washington ree
16、f in 2007, also found other surprises such as bubbles of methane(甲烷) gas flowing out of the seafloor nearby. The methane feeds bacteria, and the bacteria feed the glass sponges.“Its a new ecosystem we know nothing about,” said Dr. Johnson.The reef of yellow and orange glass sponges is crowded with c
17、rabs, shrimp, starfish, worms, snails, and rockfish. The glass reef is also a nursery for the babies of many of these creatures and was called a “kindergarten” by scientists.Many animals that live in the reef hang around for a long time, just like the sponges. Rockfish, for example, live for more th
18、an 100 years. Scientists are just beginning to study all the species that call the reef home. The Washington coast isnt the only place where a living glass reef has been found. The first was discovered in Hecate Strait off the coast of British Columbia in 1991. Scientists all over the world were stu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
