四川省阆中中学校2020-2021学年高一英语下学期第一次月考试题(仁智班含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 阆中 学校 2020 2021 学年 英语 下学 第一次 月考 试题 仁智班含 解析
- 资源描述:
-
1、四川省阆中中学校2020-2021学年高一英语下学期第一次月考试题(仁智班,含解析)(满分:150分 时间:120分钟 )第I卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What should the man do first?A. Turn left. B. Make a right turn. C. Go straight ahead.2. Why isnt Rebecca going to eat tonight?
2、A. She isnt hungry. B. Shes in a lot of pain. C. Shes going to the dentist.3 Which sweater does the man suggest buying?A. The red one. B. The blue one. C. The green one.4. Which animal does the man probably like?A. The cat. B. The dog. C. The panda.5. What is the probable relationship between the sp
3、eakers?A. Classmates. B. Co-workers. C. Teacher and student.第二节 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. What are the speakers mainly talking about?A. Work. B. Family. C. Weekend plans.7. Why will John go to London?A
4、. For a meeting. B. For a concert. C. For a sports game.听第7段材料,回答第8至10题。8. Where does the conversation take place?A. At home. B. At a restaurant. C. At a supermarket.9. What drink does the woman recommend to the man?A. Wine. B. Beer. C. Water.10. What does the man want to have?A. Steak. B. Chicken.
5、C. Fish.听第8段材料,回答第11至13题。11. What is the man going to do this evening?A. See a film. B. Study at home. C. Work part-time.12. What does the man think of the final exam?A. Itll be the most difficult.B. Itll be easier than the midterm exam.C. Itll be as difficult as the midterm exam.13. Why does the ma
6、n decide to find a new job?A. To earn more money.B. To find one that he enjoys.C. To work for a big company.听第9段材料,回答第14至16题。14. Where does the man want his hair to be shorter?A. The top. B. The front. C. The back.15. Why didnt the man have his long hair cut?A. He liked it that way.B. He was unable
7、to go out.C. He was too busy with work.16. Who does the woman think the man looks like?A. A pop singer. B. A movie star. C. A piano player.听第10段材料,回答第17至20题。17. Who is the speaker?A. A doctor. B. A tour guide. C. A radio host.18. What appears on the journey?A. A sandy beach. B. A white umbrella. C.
8、A beautiful house.19. When do people get to a state of deeper peace?A. When they feel the warm sand.B. When they sit down on a path.C. When they hear the ocean waves.20. What is the aim of the journey?A. To keep in shape. B. To enjoy fresh air. C. To get rid of stress.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15题:每
9、小题2分,满分30分)阅读下列短文,并在答题卡上将该项涂黑。AFour cinemas in the UKThe Kinema, LincolnshireIts a wooden building on the outside and a twoscreen cinema on the inside, all nesting among pine trees in a tiny village. The Kinema showed its first film in 1922 and the first six rows were deekchairs(折叠帆布躺椅). Today, its
10、more richly decorated.“People come here because its a fantastic experience,” says manager philip Jones. “Many rooms in the Kinema are simple and not attractive, but we try to remain everything that makes it special. ”The Cube, BristolIts not really a cinema. It is a notforprofit cooperative run by v
11、olunteers, which has been operating for the last 15 years.They are “unique for what we do, which is to operate seven nights a week and with no funding.” They make many things themselves, such as cola and yogurt.The Broadway, NottinghamA cinema has been here since the 1960s, when local fashion design
12、er Paul Smith would come to see arty foreign films, which heavily influenced his career choice. Later, he designed the stripy(条纹的) sofas.The Broadway was previously used as a church, but locals love it for its independent, art house, and DIY spirit. The Broadway also has a righton restaurant, with l
13、ocally sourced vegetables and salads, and even serves its own beer.The Rex, HertfordshireIt opened to the public in 1938 and has been named the most beautiful cinema in the UK. Theres a varied programme with different films every night. Hot dogs and popcorn are banned. And a real person answers the
14、phone when you call. People speak very highly of the Rex. So do go, if only once, to see just how a cinema should be run.1. In Philip Jones opinion, the Kinema may attract people who _A. live in the nearby villagesB. are fond of rich decorationsC. are interested in wooden structuresD. want to experi
15、ence something special2. The Cube and the Broadway are similar in the way that they both _A. are nonprofit cooperativesB. show arty foreign filmsC. offer homemade drinksD. use stripy sofas3. Which of the following has the longest history?A. The Kinema.B. The Cube.C. The Broadway.D. The Rex.【答案】1. D
16、2. C 3. A【解析】【分析】本文是一篇应用文。本文介绍了英国的四家电影院。【1题详解】细节理解题。根据The Kinema, Lincolnshire中提到“People come here because its a fantastic experience” , says manager philip Jones. “Many rooms in the Kinema are simple and not attractive, but we try to remain everything that makes it special(经理菲利普琼斯表示:“人们来这里是因为这是一种美妙
17、的经历。”“电影院里的许多房间都很简单,缺乏吸引力,但我们努力保留让它与众不同的一切。”)” 可知the Kinema想吸引那些想体验特殊事情的人,故选D项。【2题详解】推理判断题。根据The Cube, Bristol中提到“They make many things themselves, such as cola and yogurt. (他们自己做很多东西,比如可乐和酸奶。)”及The Broadway, Nottingham中提到“The Broadway was previously used as a church, but locals love it for its inde
18、pendent, art house, and DIY spirit. The Broadway also has a righton restaurant, with locally sourced vegetables and salads, and even serves its own beer.(百老汇以前被用作教堂,但当地人喜欢它的独立、艺术和DIY精神。百老汇还有一家恰到好处的餐厅,供应来自当地的蔬菜和沙拉,甚至还提供自己的啤酒。)” 可知这两个影院的共同之处是提供自制饮料,故选C项。【3题详解】推理判断题。根据四个部分出现的“in 1992, for the last 15 y
19、ears, since the 1960s及in1938”可知Kinema这个电影院历史最为悠久,故选A项。BAs early as 1894, the newly formed International Olympic Committee (IOC) considered ice skating as a possibility for the first modern Olympic Games which would be held in 1896.In 1911, a member of the IOC suggested that winter sports should be s
20、taged as part of the 1912 Olympics in Stockholm. Some opposed the idea. At last, the IOC decided to hold Winter Olympic Games in 1916. However, World War I broke out in 1914. After 1920, the national governing bodies for winter sports in several countries began talking about the possibility of a sep
21、arate Winter Olympics.The town of Chamonix, in the French Alps, planned to hold a winter sports festival in 1924; at the same time Paris was to host the Olympics. The Marquis de Polignac, a member of the IOC, suggested that the festival be formally recognized as the Winter Olympic Games. The IOC did
22、nt go that far, but did agree that Chamonix could call its festival an “Olympic winter carnival”. The festival drew 258 athletes from 16 countries to compete in bobsledding (雪橇比赛), figureskating, hockey, Nordic skiing and speed skating. Charles Jewtraw from the United States won the first gold medal
23、 in the 500metre speed skating, but the festivals hero was Claus Thunberg from Finland. He won five medals, three of which were gold in speed skating.Weather has often been a major story at the Winter Olympics and so it was at Chamonix. The festival opened with rain and the unseasonably warm tempera
24、ture turned snow and ice to mud. Then temperature dropped as far as 25 below zero and the mud became ice.Despite the weather, more than 10, 000 people showed up. In 1926, the IOC recognized the Chamonix festival as the first Winter Olympics and decided that the Winter Games would be held every four
25、years, just like the Summer Olympics.4. Why were the first Winter Olympic Games not held in 1916?A. Because the IOC didnt agree to it.B. Because it was still under discussion.C. Because some people opposed the idea.D. Because World Warbroke out in 1914.5. We can know from the passage that _.A. the w
26、eather destroyed the first Winter Olympics.B. people from 16 countries watched the first Winter Olympics.C. Charles Jewtraw won the most medals in the first Winter Olympics.D. Finland got 3 gold medals in speed skating in the first Winter Olympics.6. Which of the following statements is TRUE accordi
27、ng to the passage?A. The Winter Olympics were held every two years in the beginning.B. The 1924 Winter Olympics and Summer Olympics were held in the same city.C. The Winter Olympics depend much more on the weather than the Summer Olympics.D. The IOC agreed to recognize the Chamonix festival as the f
28、irst Winter Olympics in 1924.7. Whats the best title for the passage?A. The development of the Olympics.B. The importance of weather in the Olympics.C. The story of the first Winter Olympic Games.D. How the Winter Olympics came into being.【答案】4. D 5. D 6. C 7. D【解析】【分析】这是一篇说明文。文章介绍了冬奥会的由来。【4题详解】细节理解
29、题。由第二段中“At last, the IOC decided to hold Winter Olympic Games in 1916. However, World War I broke out in 1914. (最后,国际奥委会决定在1916年举办冬季奥运会。然而,第一次世界大战在1914年爆发。)”可知,1914年爆发的第一次世界大战打断了冬奥会的进程。故选D项。【5题详解】细节理解题。由第四段中的“Charles Jewtraw from the United States won the first gold medal in the 500metre speed skati
30、ng, but the festivals hero was Claus Thunberg from Finland. He won five medals, three of which were gold in speed skating. (来自美国的Charles Jewtraw在500米速滑中获得第一枚金牌,但这个节日的英雄是来自芬兰的Claus Thunberg。他赢得了五枚奖牌,其中三枚是速滑金牌。)”可知,来自芬兰的Claus Thunberg赢得了三枚速滑金牌,可知芬兰在第一届冬奥会上获得了3枚速滑金牌。故选D项。【6题详解】细节理解题。由第五段“Weather has of
31、ten been a major story at the Winter Olympics and so it was at Chamonix. The festival opened with rain and the unseasonably warm temperature turned snow and ice to mud. Then temperature dropped as far as 25 below zero and the mud became ice. (在冬奥会上,天气常常是一个重要的话题,在夏蒙尼也是如此。节日在雨中开幕,反常的温暖把冰雪变成了泥浆。然后温度降到零
32、下25度,泥浆变成了冰。)”可知,天气是举办冬奥会的一个重要因素,冬奥会比夏季奥运会更依赖于天气。故选C项。【7题详解】主旨大意题。第一段讲“滑冰被视为举行第一届现代奥林匹克运动会的一种可能性(即冬奥会)”,第二段讲“开始讨论单独举办冬季奥运会的可能性”,第三段讲“第一届冬季奥运会的诞生”,第四段讲“第一届冬季奥运会的赛况”,第五段讲“冬奥会比夏季奥运会更依赖于天气”,最后一段讲“国际奥委会承认夏蒙尼节是第一届冬奥会,并决定冬奥会每四年举办一次”,可知文章讲述冬奥会发展形成的整个过程,D项“冬奥会是如何产生的”符合文意。故选D项。CIN China, red is known to be a
33、lucky color. But you may be surprised to know that British culture is also full of the color red. Its true: Go to Britain and you will see red everywhere.There are red postboxes on street corners and on the sides of buildings. The British red phone box is famous all over the world. The famous double
34、-decker (双层) bus is red. Red is the color traditionally worn by British soldiers in battle (战争), and there is red in the UKs Union Jack national flag. Britain even has a famous team of stunt (特技) jet fighters (喷气式战斗机) called “The Red Arrows”.To go with British cultures love of red, British nature al
35、so features many red animals. A beloved bird is the robin (知更鸟), which has a bright red breast (胸脯). At Christmastime in winter, the bird is commonly found on the greetings cards people send each other. There is also quite a rare animal called the red squirrel (松鼠). Foxes are red, and they used to b
36、e hunted by men in red outfits (服装).But is red considered lucky to British people? A good way to see how a culture looks at a color is to look at the way it uses it in language. The results may surprise you. Even though Britain has a lot of red on its high streets and in its countryside, red is used
37、 quite differently as a metaphor (比喻). If someone “sees red”, they are angry. When a person is “red faced”, they are out of breath or blushing (脸红). Red is also a political color: it means a left-winger (blue is the color of the political right). To be “in the red” is to be in debt (someone in credi
38、t (存款) is “in the black”).Look hard enough and youll find the color red being used in all countries. For instance the “red heart” symbol (符号) is pretty universal. But whether the British realize it or not, red is everywhere in Britain. It does seem that the country is in love with the color.8. The a
39、rticle is mainly about _.A. the metaphor of red in the English languageB. the preference for red animals in BritainC. the history of red items in BritainD. the color red in British culture9. Someone saying bad words about you behind your back might make you _.A. red-facedB. see redC. in the redD. in
40、 the black10. It can be inferred from the article that _.A. red has different meanings depending on the context (情境)B. the color red is not as popular as it was before in BritainC. most British people are aware of (知道的) how popular the color red is in British cultureD. British people are often asked
41、 to explain the meaning of the color red11. The main purpose of the article is to _.A. compareB. judgeC. informD. argue【答案】8. D 9. B 10. A 11. C【解析】【分析】本文是一篇说明文。文章主要讲述红色在英国文化中因为情境不同也会有不同的意思【8题详解】主旨大意题。根据第一段“IN China, red is known to be a lucky color. But you may be surprised to know that British cul
42、ture is also full of the color red. ”可知在中国红色是很幸运的颜色而令人吃惊的是在英国文化中也充满了红色,故讲述英国文化中的红色,故选D项。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段“If someone “sees red”, they are angry 如果有人“sees red”,意思是他们是生气了。”题目中问到当有人在背后说你坏话时你会生气,故选B项。【10题详解】推理判断题。根据倒数第二段“Even though Britain has a lot of red on its high streets and in its countryside,
43、red is used quite differently as a metaphor (比喻). If someone “sees red”, they are angry. When a person is “red faced”, they are out of breath or blushing (脸红). Red is also a political color: it means a left-winger (blue is the color of the political right). To be “in the red” is to be in debt (someo
44、ne in credit (存款) is “in the black”).(尽管英国的大街和乡村都是红色的,但红色作为一种隐喻的用法却大不相同。如果有人“sees red”,他们是生气了。当一个人“red faced”时,他们上气不接下气或脸红。红色也是一种政治颜色:它代表左翼分子(蓝色代表政治右翼)。 in the red 是指负债(某人负债累累)。)”可知红色在不同情况有不同的意思,故选A项。【11题详解】推理判断题。本文主要讲述红色在英国文化中因为情境不同也会有不同的意思, 所以本文的目的就是告诉我们红色在英国文化中因为情境不同也会有不同的意思。A. compare对比;B. judge
45、判断;C. inform通知;D. argue争辩。故选C项。DI almost failed out of college and it nearly broke my self-confidence. I had been at the top of my high school class, the total golden child. So when I decided that I wanted to attend Columbia University for graduate school, I was sure it would be close to impossible.
46、My goals were to prove to myself that my years of academic success in secondary school had not happened by chance and prepare for a career in childrens media. But first I had to get in.So I enrolled (报名) in a GRE test prep course and threw myself into the class. The first part was pretty scary and b
47、y the third, I knew it wasnt going to get any easier. I reconsidered my plan to take the GRE.For the first time in my life, I considered how I should go about getting into graduate school. What were my special skills? Would any of them get me into graduate school?I got a job working on a project spo
48、nsored by the deans (系主任的) office on campus and enrolled in a class. I had a new plan: Be a top student in the class while working on campus, get letters of recommendation from my boss and my professor, then hope that playing to my strengths like writing interesting papers would be enough for my app
49、lication.I worked my butt off (很努力工作) that semester. With finals approaching, I felt confident I would get an “A” in the course, so it was time for step two. I asked my boss to write a letter of recommendation. She immediately agreed. But my professor said no. She did not know me well enough and the
50、 semester was not completed. However, I decided I just would not take no for an answer. I asked if she would least write a short note unofficially supporting my application. After some uncomfortable conversations, she finally agreed. In the end, I got in!I revisit that moment of persistence (执着) aga
51、in and again. I have leapt into many other opportunities since then. Now I am starting a company born out of my graduate school research in childrens media. Our first product is a mobile game for teen girls that breaks down major life milestones (里程碑) into missions (任务). On its surface, the product
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450028.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
