2020-2021学年高中外研版英语选修8模块素养评价:MODULE 1 DEEP SOUTH WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中外研版英语选修8模块素养评价:MODULE 1DEEP SOUTH WORD版含解析 2020 2021 学年 中外
- 资源描述:
-
1、温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。模块素养评价(一)(Module 1) (120分钟150分)第一部分听力 (共两节, 满分30分)第一节(共5小题; 每小题1. 5分, 满分7. 5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M: Hi, Maggie. Im coming, but its snowing and the traffic is moving
2、slowly. W: OK, David. Take your time. Well wait for you at home, so we can have dinner together. 1. Where is the man now? A. On his way. B. At home. C. In a restaurant. 答案: AText 2W: Guess what! I saw the rock singer in a downtown shopping centre today. M: You thought it was him, but he is supposed
3、to be in Washington for his concert tour at the moment. 2. What does the man mean? A. The woman might have made a mistake. B. The woman should go to Washington to listen to the singer. C. He thinks the singer is visiting the downtown area. 答案: AText 3W: I heard that PICC is going to hold interviews
4、on campus next week. M: Yeah, what day? Id like to talk to them and drop my rsum. 3. What does the man intend to do? A. Visit the company. B. Re-write his rsum. C. Apply for a job with PICC. 答案: CText 4W: Do you have any idea what time it is now? Have you ever heard your phone? M: Im sorry. But my p
5、hone ran out of power. I got back here as fast as I could because I knew youd be worried. 4. Why didnt the man answer the phone? A. He lost it. B. He didnt hear it. C. His phone ran out of power. 答案: CText 5M: Im starving! What have you got to eat around here? W: Um, not much. I really wasnt expecti
6、ng anyone over, so. . . M: All you have in here is some salad and one of those healthy drinks that only girls drink. . . W: Look, I dont show up at your door without calling and criticize your food, do I? 5. How does the woman probably feel? A. Annoyed. B. Hungry. C. Excited. 答案: A第二节(共15小题; 每小题1. 5
7、分, 满分22. 5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟; 听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。Text 6M: Hello, Mary. How are you today? I hear you werent well last week. W: Im much better now. Thank you. M: What was the matter? W: I had a bad cold and had
8、 to stay in bed for two days. M: Im glad youre better, anyway. And what about your friend Ann? I hear that shes ill, too. W: She caught a cold, but shes all right now. M: Everybody seems to have a cold. I think its because of the sudden change of weather, one day hot and the next day cold. 6. How lo
9、ng did Mary have to stay in bed? A. One day. B. Two days. C. A week. 答案: B7. Why does everybody seem to have a cold? A. Because of the hot weather. B. Because of the cold weather. C. Because of the changing weather. 答案: C听第7段材料, 回答第8、9题。Text 7M: Why are there so many different kinds of peanut butter
10、? I just want some regular peanut butter! W: Do you want smooth peanut butter? M: I just want normal peanut butter. W: Well, you have to pick one. Look, they have salted and unsalted butter! I love salted butter. M: The products in this grocery store are getting stranger and stranger. W: Im going to
11、 get you salted peanut butter, okay? M: Sounds good to me. W: What kind of jelly do you want? They have strawberry, grape, and blueberry. M: Strawberry, please. 8. What does the man say about the grocery store? A. It has many products he can choose from. B. It has everything he needs. C. It has litt
12、le he wants. 答案: A9. What will the man buy? A. Grapes. B. Blueberry sauce. C. Salted peanut butter. 答案: C听第8段材料, 回答第1012题。Text 8W: Do you keep in touch with your aunt in America? M: Sure, I usually call her once a month. W: That sounds kind of expensive. M: Yeah, a little, I guess. W: Do you ever ha
13、ve the desire to chat online? M: Sure. But my aunt is a little older and not really interested in using the computer. W: But surely she would want to save a little money. You said she has kids. They must have a computer in the house. You could get one of her kids to teach her how to use the Internet
14、. M: Yeah, I guess I never really thought about it. I kind of like hearing the sound of her voice. It feels a little closer and more personal. W: Yeah, I understand. I like hearing my parents voices too, but I dont feel like I need to hear them every time we talk. M: Hmm. Maybe I will get her kids t
15、o help. Its a good idea. 10. How often does the man contact his aunt? A. Once a month. B. Once a week. C. Twice a week. 答案: A11. Why didnt his aunt chat with him online? A. Her kids keep her busy all the time. B. She does not have a computer in her house. C. Shes not interested in using the computer
16、. 答案: C12. What will the man do next? A. Teach his aunt himself. B. Ask his cousins for help. C. Ask his uncle for help. 答案: B听第9段材料, 回答第1316题。Text 9W: Can I see your passport, please? M:Is this line for non-residents? W: Yes, it is. Residents can queue up in the line on my right. M: OK. Heres my pa
17、ssport. W: Whats the expiration date on your passport? M: Maybe in a few months. W: I see. Yes, youll need to renew your passport in a few months. Make sure you dont let it expire while you are in the UK. M: I wont. W: Do you have anything to declare? M: No, nothing. W: How long will you stay? M:Ill
18、 be here for a year or so. W: What is the purpose of your stay? M: Ill be studying. Im doing an MBA at Nottingham University. W: Where will you stay? M: I have a housing contract with the university. Ill be in a dorm on campus. W: How do you plan on paying for your living costs and tuition fees? M:
19、My father has already paid for that in advance. Here are the receipts. W: OK. Have a good stay. Heres your passport and your documents. M: Thank you very much. 13. Who is the woman? A. A police officer. B. An immigration official. C. An air hostess. 答案: B14. Which line is for the residents? A. The l
20、ine on the mans right. B. The line on the womans left. C. The line on the womans right. 答案: C15. How long will the man study in the UK? A. For a few months. B. For about a year. C. For two years. 答案: B16. How will the man pay for his living costs and tuition fees? A. His father has paid for that in
21、advance. B. He has won a scholarship. C. He will take a part-time job to pay for that. 答案: A听第10段材料, 回答第1720题。Text 10M: Now back to the news. Last Friday a storm hit two villages, destroying fourteen houses. Seven others were so badly damaged that their owners had to leave them, and fifteen others h
22、ad broken windows. One person was killed, and nine were badly injured and taken to hospital. A number of other people received small injuries. Altogether over two hundred were left homeless as a result of the storm. A farmer said the storm began early in the morning and lasted over an hour. He was i
23、n the kitchen with his wife and his children when they heard a loud noise. A few minutes later their house fell down on top of them. They managed to climb out but then he saw that one of his children was missing. He went back inside and found him safe but very frightened. A woman said that her husba
24、nd had just left for work when she noticed that her house was shaking. She rushed outside immediately with her children. There was no time for her to take anything. A few minutes later, the roof came down. Soldiers went to the area to help the people in trouble. 17. What can we learn from the news?
25、A. No villager was killed. B. 15 houses were badly damaged. C. Over 200 people were made homeless. 答案: C18. How many people were badly injured in the storm? A. Seven. B. Nine. C. Ten. 答案: B19. What do we know about the farmer? A. His house was destroyed. B. His wife was missing. C. One of his childr
26、en was killed. 答案: A20. What did the woman do when she saw her house shaking? A. She tried to take something out. B. She rushed out with her children. C. She told her husband not to leave. 答案: B第二部分阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题; 每小题2分, 满分30分)阅读下列短文, 从每题所给的A、B、C和D四个选项中, 选出最佳选项。ADreaming of summer picnics
27、 filled with family and fun? Weve come up with 4 of the top picnic areas across the US. Cumberland Islands, GeorgiaJust a few hours south of Savannah, this national seashore is a wonderful picnic place. Its an unspoiled place in the Deep South with over 50 miles of hiking trails (小径). Covered in Spa
28、nish moss, the trails are lined with trees and since its still a rural area, the stars line up for a grand show at night and create the perfect evening starlit picnic opportunity. Grant Park, ChicagoIf you are looking for delicious food in Chicago, go for a taste of a 20-day, lake-front, foodie fest
29、ival that happens in October each year. Grab a spot near the fountain to enjoy your picnic, appreciate the city scenery and lake views and relax with family and friends. If you are there on July 4th, be sure to plan the day to include the fireworks display at the Navy Pier. Cranberry Islands, MaineH
30、ere, youll enjoy natural picnics with island views. The islands are a delightful group of islands about 20 minutes offshore from Acadia National Park. You can visit the islands by private boat or ferry service. Bring a picnic basket along for the ride as its a romantic picnic area to take your speci
31、al someone or go for a family outing to visit the islands. Big Sur, CaliforniaThe Point Lobos State Reserve is a small gem. Besides the coastal wildlife there are rare plant communities, and unique geological formations. Its good to have a picnic there. We recommend bringing a telescope, because muc
32、h of the wildlife can be seen only at a distance. 【文章大意】本文是一篇说明文。介绍了美国的4个顶级野餐区的相关信息。21. Where can you enjoy observing wildlife with a telescope? A. At the Navy Pier. B. In the Deep South. C. At Acadia National Park. D. At the Point Lobos State Reserve. 【解析】选D。细节理解题。由Big Sur, California中的The Point Lo
33、bos State Reserve is a small gem. 和We recommend bringing a telescope, because much of the wildlife can be seen only at a distance. 可知, Point Lobos是评价很高的国家保护区, 因为大部分野生动物只能在远处看到, 所以建议我们带上望远镜。因此, 在Point Lobos国家保护区可以享受用望远镜观察野生动物的乐趣。22. Whats the authors purpose of writing this passage? A. To introduce s
34、ome picnic areas in the US. B. To share personal stories about picnics. C. To tell readers some good ways to relax. D. To offer readers tips for summer holiday. 【解析】选A。推理判断题。由Dreaming of summer picnics filled with family and fun? Weve come up with 4 of the top picnic areas across the US. (梦想着充满家庭和乐趣
35、的夏季野餐? 我们想到了美国四大顶级野餐区)以及下文对于野餐区的详细说明, 可以判断出作者写这篇短文的目的就是要介绍一些野餐区。23. Where can we most probably read this passage? A. In a personal dairy. B. In a science report. C. In a travel magazine. D. In a geography textbook. 【解析】选C。推理判断题。通读全文可知, 短文介绍了美国的4个顶级野餐区的相关信息。所以这篇短文是写给那些要去旅游的游客的, 希望他们在读到这篇短文之后, 获得更多关于去
36、哪里旅游和野餐的信息, 因此判断这篇文章最有可能发表在旅游杂志上。BI was going to die in Antarctica. I was certain. An image of my frost-covered body, pale and lifeless, filled my mind as I glanced around. In all directions the empty wilderness of Antarctica stretched away from me, the only feature on the landscape was the division
37、 between snow and sky. I gazed sadly at my team. They were rapidly disappearing over the horizon. I was leading an expedition (探险队) attempting to reach the South Pole. The team was made up of ordinary women from all around the worldfrom Jamaica, India, Singapore and Cyprusmany of whom had never seen
38、 snow, or spent a night in a tent, before we set off. Our aim was to be the most international all-female team to reach the South Pole. As I watched, the rest of the team had marched on, unaware that I was not with them. By the time I realised that my sledge was firmly stuck, the team were already a
39、 long way ahead of me. I called out to Era, my teammate from Brunei. “Era! Stop! ”Getting no response I called again, but my shouts were carried away in the opposite direction by the wind. Seconds passed. Nothing. I was gradually being left alone, completely defenseless against the fatally low tempe
40、ratures of Antarctica. My strength increased when I thought of a cold, lonely death. I pulled again my sledge, which moved a little. I removed the ice with my ski-pole and boot, desperately trying to break the sledge free. The sledge shot forward, knocking me off balance. I struggled to my feet and
41、set off after the team. I caught up just as Reena, my teammate from India, looked behind her and noticed there was one person missing. She swung around on her skis in shock and spotted me in the near distance. As we continued, my panic slowly faded. For the rest of the day each of the team was glanc
42、ing over their shoulder every few minutes. They were not going to risk losing me again. 【文章大意】作者讲述了自己在南极探险时差点掉队的经历。24. What is special about the expedition? A. They were all female. B. They were all professional. C. They made the longest expedition. D. They had been strictly trained. 【解析】选A。细节理解题。从第
43、二段内容可知作者带领的探险队是由来自世界各地的普通女性组成的, 因此A项正确。25. What made the author get her sledge out of the ice was . A. the shouts from her teammatesB. her strong desire to live C. the sudden change in wind directionD. the natural beauty ahead【解析】选B。细节理解题。根据第五段第一句和第二句可知, 想到死亡作者力量大增, 将雪橇从冰雪里拔了出来, 因此可以说是强大的求生欲解救了作者。26
44、. At last, each of the team members kept looking back . A. to avoid being attacked from behind B. to make sure that none fell behind C. to check the distance they had coveredD. to keep a record of the route they took【解析】选B。细节理解题。根据最后一段最后一句可知每个人不停地回头看是为了保证没有人掉队。27. Which may be the best title of the
45、passage? A. How to Survive in AntarcticaB. A Mysterious Trip to the South PoleC. A Female ExpeditionD. Being Left Behind in the Snow【解析】选D。主旨大意题。本文主要讲述了作者一次在冰雪里被落在最后而差点发生危险的经历。C(2020济南高二检测)The next time you need to get somewhere, you may be able to follow your nose. A study has found that a strong s
46、ense of smell is associated with a strong sense of direction. Researchers conducted an experiment at McGill University in Canada. Fifty-seven adults were invited to participate in a virtual “way-finding task” in which they had to make their way around a virtual environment. They were given 20 minute
47、s to learn about the virtual city. After having passed by each of eight landmarks at least twice, the participants were placed in front of one of the landmarks and asked to find the most direct route to one assigned by the researchers. The participants also smelled 40 scented(有香气的)pens one at a time
48、. After a brief sniff, the participants chose one word that best identified the smell from four words on a screen. An additional exercise used a virtual maze(迷宫)to determine if the participants were more likely to rely on landmarks to find the way or if they used a more habit-based method built over
49、 time as people travelled the same route over and over again. What the researchers found was that those with the ability to correctly identify the smells of the pens also had the easiest time performing the way-finding task by way of landmarks. A strong sense of smell was not identified in the parti
50、cipants who used the more habit-based method. The connection between the sense of smell and way-finding likely came about as a result of the evolution of the nervous system. The original function of the sense of smell in humans may have been intended to support our spatial memory. Keep that in mind
51、the next time you get lost going to the dentist. It wont prevent you from getting horribly lost, but its good food for thought along the way. 【文章大意】本文介绍了研究人员在加拿大麦吉尔大学进行了一项实验, 研究发现, 敏锐的嗅觉与强烈的方向感有关。28. How did the researchers carry out the study? A. By using typical landmarks in a real city. B. By com
52、bining virtual tests with real-life tests. C. By testing different senses in a virtual environment. D. By collecting routine observation data from the participants. 【解析】选B。细节理解题。根据第二段的第二句可知57名成年人被邀请参加一项虚拟的“寻路任务”, 在这个任务中, 他们必须在一个虚拟的环境中绕行。再根据第三段可知受试者依次闻到40支有香味的钢笔的气味, 在短暂的嗅了嗅之后, 他们从屏幕上的四个单词中选出一个最能辨别气味的
53、单词。可知他把虚拟测试和现实测试结合起来了, 故选B。29. What were the participants asked to do after they smelled a scented pen? A. Decide whether they liked the smell. B. Use a sentence to describe the smell. C. Choose a suitable word for the smell. D. Find the landmark that featured the smell. 【解析】选C。细节理解题。根据第三段可知, 受试者依次闻
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-450046.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
